Пофалвам се: не пуша от неколко часа.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Пофалвам се: не пуша от неколко часа.

Мнениеот marsa » Пон Май 11, 2009 5:46 pm

Тоя път съм крайно ентусиазиран - нема да пушим, па ако ще да се пръснем от желание.

Онзи ден, сутринта преди последното ни каране запалих последната си цигара, след което е-пич-ното каране ме вдъхнови дотолкова, че(, бацета, ) вече трети ден не съм припалвал такваз смрад. 60 часа ми се видят безкрайно много, помня първия ден докато карах не ми се пафкаше, вчера не съм излизал от дОма и само вечерта като заотварях бирите ми стана едно носталгично, но немаше кой да ми покаже цигара и на картинка, та оживех некакси. Таа сутрин беше най- тежкото до момента - нема сутрин от как не си купувам цигари, да не съм измуфтил колегите за по една, нема... не е същото ако не си почнал с аванта деня и не ти меришат устата на лошо. Мина и туй, отмина, ядохме сандвичи, пак има сериозна абстиненция след папане, като се натпчеш цигарата отпуска червата и става едно лееко. Излично е да споменавам, че се лиших и карах на спомени.

Интересния фак' е, че два, павтарям два пъти клиенти ми предлагат цигари без да им искам и аз се се хвала от кокло часа живея, а от вътре ме гори едно такова, чудим се на себе си как съм се отгледал толко устойчив на вражески атаки и си представям как утре съм нощна, което значи, че деня ше си мине с биричка или в леглото, но желателно сам, а ако както предвиждат синоптиците не пафкам и цяла нощ, то натам всичко ще се повтаря докато не ми писне да го мисла толко и се откажа от нуждата да... стоя и гълтам дим (поздрав с една стара Българска песен на Клас).

Толко, поизлях си душата, межд другото мисля да си намисля няколко универсални маршрута <100км с по едно сериозно баирче за поне един път седмично. Требе да се гради!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: Пофалвам се: не пуша от неколко часа.

Мнениеот badboy_pl » Пон Май 11, 2009 6:23 pm

Като ги измислиш тея маршрутчета < 100 км ги сподели ,че да видим да се включим ,че и аз трябва да влизам във форма.За сега само въртя бул.Рожен-околомръсТното/с.войнеговци-чепинци/-с. Герман всеки ден ама си трябва разнообразие :popcorn:
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Мнениеот sash03 » Пон Май 11, 2009 9:51 pm

Браво на тебе пич, и аз трябва да ги откажа, ма де ми обясни как да стане като ми доставят страхотно удоволствие, просто мисълта, че няма да пуша ме плаши, а няма какво да се лъжеме пречат ми, много ми пречат, та ще бъде по твойте стъпки т. е. ще трябва и аз да ги спирам.
Не разчитай тук да срещнеш разбиране защото хората не пушат, а какво ти струва би оценил само един пушач.
Успех!!!
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот bokicha » Пон Май 11, 2009 9:59 pm

marsa написа:Тоя път съм крайно ентусиазиран - нема да пушим, па ако ще да се пръснем от желание.

Онзи ден, сутринта преди последното ни каране запалих последната си цигара, след което е-пич-ното каране ме вдъхнови дотолкова, че(, бацета, ) вече трети ден не съм припалвал такваз смрад. 60 часа ми се видят безкрайно много, помня първия ден докато карах не ми се пафкаше, вчера не съм излизал от дОма и само вечерта като заотварях бирите ми стана едно носталгично, но немаше кой да ми покаже цигара и на картинка, та оживех некакси. Таа сутрин беше най- тежкото до момента - нема сутрин от как не си купувам цигари, да не съм измуфтил колегите за по една, нема... не е същото ако не си почнал с аванта деня и не ти меришат устата на лошо. Мина и туй, отмина, ядохме сандвичи, пак има сериозна абстиненция след папане, като се натпчеш цигарата отпуска червата и става едно лееко. Излично е да споменавам, че се лиших и карах на спомени.

Интересния фак' е, че два, павтарям два пъти клиенти ми предлагат цигари без да им искам и аз се се хвала от кокло часа живея, а от вътре ме гори едно такова, чудим се на себе си как съм се отгледал толко устойчив на вражески атаки и си представям как утре съм нощна, което значи, че деня ше си мине с биричка или в леглото, но желателно сам, а ако както предвиждат синоптиците не пафкам и цяла нощ, то натам всичко ще се повтаря докато не ми писне да го мисла толко и се откажа от нуждата да... стоя и гълтам дим (поздрав с една стара Българска песен на Клас).

Толко, поизлях си душата, межд другото мисля да си намисля няколко универсални маршрута <100км с по едно сериозно баирче за поне един път седмично. Требе да се гради!

...Браво, баце!!!! :clap:
Я, започвах четвърто лето от новото летоброене, нЕма такъв кеф да не павкаш и да не димиш, каатооо...де да знам и аз кат кво...
Поздрави и успех, не се огъвай!
:beer:
.. :smokin: биричката е по- сладка без цигарки..
Аватар
bokicha

Мнениеот peritroper » Пон Май 11, 2009 10:53 pm

Браво колега, само така. Ще видиш че е по-добре. Аз пушех 15 години и не съм пушил от 1г 1м 8д :).
Мога да изброя 100 неща които са по сладки без цигари - биричката, кафето, секса, ...карането на колело.
Кофтито баце е че нема ден да не ми се пуши. Така че свиквай с това чувство - нема да ти мине.

Успех и да не се изложиш ей. :popcorn:
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот bokicha » Пон Май 11, 2009 11:07 pm

peritroper написа:Кофтито баце е че нема ден да не ми се пуши. Така че свиквай с това чувство - нема да ти мине.
:popcorn:

Тц, не е задължително!
Туй, си е строго индивидуално, не се знае как ще го понесе организма му
и какво ще иска.....аз спрях кафето/не ми е вкусно вече, само сутрин и то с много мляко/,
пропих кока- кола, проядох някои неща които преди не ядях...и т.н.
:beer:
:magnify:
Аватар
bokicha

Мнениеот crib » Вто Май 12, 2009 8:50 am

Я па щом се фалим, язи от януарско некъде спрях цигарите. Като резултат от тоя подвиг:

1) Не кашлям
2) Като карам колело, вече ме болят само краката, не дробовете
3) Карам повече и не се задъхвам
4) Побелеха ми зъбите
5) Не са ми кафяви пръстите (туй може и да е от друго)
6) Не ми е тегаво сутрин и не ме боли гърло
7) Купих си сумайти работи с тия пари дето щях да ги дам за цигари
8 ) Не хъркам (туй е непроверено, ама не съм се чул)

bokichaa написа:
peritroper написа:Кофтито баце е че нема ден да не ми се пуши. Така че свиквай с това чувство - нема да ти мине.
:popcorn:

Тц, не е задължително!
Туй, си е строго индивидуално, не се знае как ще го понесе организма му
и какво ще иска.....

Бокича е прав, на мен нема момент дето да ми се е пушило след втория-третия ден. Физически, абстиненцията от цигарите е 24ч. Всичко друго е в главата. При мен изначало ударно пиех бирички, щото там ми беше най-трудно да остискам без цигара, ама от както тоя зор мина - ми става гадно само като си помисля как ми се лепят катраните.
bokichaa написа:аз спрях кафето/не ми е вкусно вече, само сутрин и то с много мляко/,

Амин, бате!
crib

Мнениеот sash03 » Пет Юли 10, 2009 9:42 pm

Колега, сподели след толко време как е без цигари, по-специално ме интересува как се отразява непушенето на карането ти, има ли подобрение?
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот marsa » Съб Юли 11, 2009 12:15 am

sash03 написа:Колега, сподели след толко време как е без цигари, по-специално ме интересува как се отразява непушенето на карането ти, има ли подобрение?
Баце, аз съм отрепка и тук е момента да си призная, че към 15 дена не пушех, после няколко дни си казвах "кво толко - 2-3 цигари може", после пак малко дни без пушене и след това дойдоха кутиите, купувах си - признавам си... много е тежко, понякога се чувствам крайно безволев човек. Отрепка съм и не мога да се контролирам, ужасно е! Срам ме е от мен, наистина съм се прецакал сериозно и имам голям проблем. Когато карам, разбира се, цигарата е последното нещо в главата ми, но отворя ли си бира - Господи, света не е същият. Shame on me, но поне ги намалих значително засега. Явно е до човек и воля и понякога не става толкова бързо.

Когато не съм пипал цигара по 3-4 дни, самата мисъл ми дава енергия и натиска педалите, чувството да се откажеш макар и за малко от вреден навик е велико, но няма как да се скриеш от шибаня наркотик - цигарата, дано тоя, който ги е лансирал масово сред обществото, е умрял от страховита кашлица с цигара в ръка и си е мислел "по дяволите, убих се".

П-с: Преди година или повече една жена с дете ми се скара като се качи в асансьора, а аз бях запалил цигара в него. Сега доста често усещам как там някой е пушил преди минута и колко по тежък е въздуха, вече много по- осезаемо мога да направя разликата. Явно ми трябва още време, слаб съм.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Domsdey » Съб Юли 11, 2009 8:23 am

А електронни цигари пробва ли? Чух, че усещането и удоволствието било същото, само го нямало вредния ефект.
Domsdey

Рейтинг: 1200

Мнениеот Jovany » Съб Юли 11, 2009 9:49 am

Здравей! Съчувствам ти най-сериозно! Аз съм на същото дередже! Вече правя 5 опит най-малко. Предполагам зависи много от човека, нагласа, мотивация и т.н., но мисля че: "кво толко - 2-3 цигари може"... е голяма грешка. Така се прецаках след около 8 месеца непушене. Друг проблем бяха +15 кг за два месеца, които вече трета година не мога да възстановя напълно.

От моя опит:
- най-лесно ми беше с табекс, но и бях много мотивиран - сменяш една отрова с друга за около месец:(!: , а след това не ми се пушеше доста дълго време
- електронната цигара става донякъде, но пак си зависи колко си мотивиран. В края на краищата поне спасяваш себе си и околните от огромен куп боклуци, но остава основната гадина - никотина. При мен не сработи, но имам приятел, който вече половин година е единствено на ел. цигара. Лошото е, че не намалява количеството на филтрите и концентрацията на никотина. Понякога трудно се намират тези филтри и изкушението да запалиш "обикновена" е силно...
- има една книжка, придружена със СД с хипнотичен сеанс на Пол Маккена - "Как да откажем цигарите за винаги...". Трябва да се слуша сеанса и да се изпълнят куп "практики" и, според автора ги отказваш гарантирано. Ами не ми се вярва , но в момента я преглеждам. В първия момент си казах: "Аха, поредният тип, които иска да изкара някой лев от проблемите на хората, свързани със замисимостите!", но има интересни неща. За първи път виждам доста интересно обяснение на механизма на зависимостта от цигарите. Съвсем накратко: вкарването на гадостите от цигарата в организма е сигнал за мозъка да отдели ендорфини и ендоморфини, за да се облекчи болката , причиненан от борбата на организма с отровата....Т.е не точно цигарата го кара да се чувства добре, а реакцията на тялото спрямо нея и т.н. Книгата я има на Славейков - 12 лв. Ако искаш да я прегледаш, мога да ти я дам.
Малко се улях; да не заприличаме на " общество на анонимните тютюнджии" :D
Има много методи, но ми се струва, че вътрешната нагласа и мотивация са най-важни...
Успех!
Jovany

Рейтинг: 1290

Мнениеот Alpina » Съб Юли 11, 2009 2:17 pm

marsa, щом нямаш толкова голяма воля, то тогава обърни внимание на местата, където можеш да пушиш, без да пречиш грубо на останалите и се опитай да го правиш само там. По този начин ще намалиш значително употребата им. В това време се опитай да направиш още няколко паузи - колкото по-дълги, толкова по-добре. Постепенно ще почнат да ти пречат и приятното усещане от тях ще се превърне в обратното. Ще ти се пуши, ама при мисълта за цигара ще ти става гадно. Можеш когато наистина ти се пуши много, да палиш пура или пурета, колкото да отбиеш номера.

Когато го правех, не си позволявах това в места за хранене, в затворени, непроветрими помещения (не мога да си обясня как може да се пуши в асансьор). Не палех и ако няма кошче, в което да си хвърля фаса и така почти нямаше къде да пуша. Това + десетките отказвания за по 10 дена до 3-4 месеца + една причина, която наистина ме накара да ги забравя и вече повече от година и 7 месеца не съм пипвал цигара. Последните седмици преди да спра даже ми бяха гадни...

А за асансьора - ако имаш възможност погледни какво има на дъното на шахтата му. Представи си какво може да стане ако угарка подпали всичкия този боклул - въпрос на време е по новините да се загърми и затрещи и за това, че не се поддържат, ама ще има няколко изгоряли хора преди това.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kaliopo » Съб Юли 11, 2009 8:00 pm

Здравейте. Това явно е сбирка на велосипедистите наркомани :D . И аз съм един от вас. Пуша от 95та - 96та година (не помня) и се опитвам да спра да пуша от около година по-късно. Правил съм хиляди опити, едни по-успешни други не. Никога не съм ползвал хапчета, лепенки, електронни цигари, а просто не мога да пуша по 1 - 2 цигари на ден.Най-големия ми успех до сега беше две години и половина започнали на 01.01.2002. След 14 месеца желанието да пуша мина и аз си бях пак непушач. На принципа "кво толко - 2-3 цигари може" си позволявах по една, две пури на година (или общо 5 за цялото това време), но това се оказа фатално, когато някой пусна в продажба приятни, контрабандни пури на ужасно ниска цена... Година по-късно минах на тютюн, защото вече не можех да си позволя нито здравословно, нито финансово шестте пури, които пушех на вечер.
Сега, след още няколко опита от по четири, шест и девет месеца мисля че съм на път отново да успея да се превърна в непушач. Вече десети месец давам всичките си пари за велосипедни части (което доста мотивира), и се опитвам винаги когато ми се пуши, да седна на колелото и да карам (особено в началото само това помагаше). След 10 месеца зор скапания навик още е жив и драпа да се покаже на бял свят, но вече е доста по-лесно, а и имам допълнителната мотивация, че ако запаля всичко е било напразно и започвам от начало. Щом успях веднъж, ще успея пак, а аз не съм пример за воля и сила на характера. Всеки може да се откаже ако има мотивация, а колелото е най-добрия помощник :agree:
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Назад към Други видове колоездене