Терминатор - проблем

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Терминатор - проблем

Мнениеот eMcKu » Чет Юли 09, 2009 4:48 pm

Здравейте,
Имам проблем при отстраняването на боята на колелото с препарата Терминатор. Мажа ли, мажа, ефекта нулев. Ако имате идеи за отстраняването на проблема, моля изливайте ги тук :D . Четох доста за пясъкоструйка в София, но няма актуално инфо в форума. Ако знаете, къде да се замъкна и кви пари ще ме одрусат ...
Поздрави, Емски !
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Re: Терминатор - проблем

Мнениеот Alpina » Чет Юли 09, 2009 4:50 pm

Не съм на 100% сигурен, но ако е прахово боядисана, терминатора няма да помогне
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Holz » Чет Юли 09, 2009 5:49 pm

Моето мнение е,че Терминатора е слаб,независимо от боята.Купи си Removal,кутийката е от порядъка на 5-6лв и върши пъти по-добра и по-бърза работа.Мажеш и след 15 секунди боята вече не става за нищо :8D:

:beer:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот eMcKu » Чет Юли 09, 2009 7:48 pm

Прахово боядисана е, така че Holz да търся ли твоето, или и то няма да помогне ?
Някой ако има идея къде да го намеря, че в София са се оборудвали само с некви Шварценегри и си е ..... :smash:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Holz » Чет Юли 09, 2009 10:03 pm

eMcKu написа:Прахово боядисана е, така че Holz да търся ли твоето, или и то няма да помогне ?
Някой ако има идея къде да го намеря, че в София са се оборудвали само с некви Шварценегри и си е ..... :smash:

Да.върши работа,но забравих да спомена в горния пост.Просто разликата между Ремовала и Терминатора е оттук до небето дето се вика.Свалял съм прахова боя с Ремовал.Мажеш и става на г"з.

Едит: като мажеш внимавай да не ти пръсне на ръката или очите.След 1 мин усещаш,че все едно те е ужилила пчела.В окото също ми е попадал Ремовал :D ,като там ефекта беше доста по-бърз,но след добро измиване виждах отново :agree:

не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот dreadx » Пет Юли 10, 2009 7:55 pm

Праховото не се ли разтваря с разтворител от типа на Кореселин?
dreadx

Рейтинг: 1180

Мнениеот PtD » Съб Юли 11, 2009 2:07 am

Да, може и с веро да опиташ...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот veskoz » Съб Юли 11, 2009 10:34 am

Песакоструй+боя ми взеха 28лв преди време за старичкия Експерт. Ако се решиш на подобни действия не забравяй да подготвиш рамката:

1. Да се обезмасли (на местата от където са демонтирани чашки, касети и др. и рамката като цяло) защото песакосруя маха всичко ама ...знаеш ли с тия терминатори и т.н.
2. Да направиш тапи: за резбите на средното, за челото, можеш също да предпазиш резбата за ухото на рамката като го демонтираш и оставиш само болта на ухото (после и той е в цвета на купето) :P

Аз я пребоядисах при един човек при който съм носил и джанти и съм доста доволен. В последствие пък когато му обяснявах какво трябва да пази се оказа че е напълно наясно, тъй като е боядисвал рамки на една от фирмите.
Намира се в първата пряка в ляво по пътя за Банкя. Има портал и някаква бариера. След бариерата се продължава 30m направо след това надясно - 15-20m и от лявата Ви страна се пада голяма порта на която пише Прахово боядисване.
Ето и карта. Успех :D :agree:

п.п. Не мисля че за 30 лв си струва да си играеш с разни химии. Как мислиш да я боядисаш?
Прикачени файлове
map.jpg
map.jpg (62.86 KiB) Прегледано 1221 пъти
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот novice » Нед Юли 12, 2009 1:39 pm

Holz написа:Моето мнение е,че Терминатора е слаб,независимо от боята.Купи си Removal,кутийката е от порядъка на 5-6лв и върши пъти по-добра и по-бърза работа.Мажеш и след 15 секунди боята вече не става за нищо :8D:

Removal и Терминатор е едно и също, ако не се лъжа и от 1 и същи поризводител, а само името е сменено. Ползвал съм и 2-те на 2 различни рамки, ефектът е еднакъв. Праховата боя изисква повече пъти нанасяне и престой на препарата върху боята, за да подейства. И дори след многократно нанасяне не надига прахова боя, както характерно го прави с "мокро" нанесена, с пистолет такава. Иска се повече търкане с шкурка или жулене с шпакла, след всяко нанасяне на препарата и повече чакане, за да подейства той.
Но ако цялата рамка е прахово боядисана, ще падне голяма играчка! На рамките, чиито боя свалях аз(РАМ КТМ и РАМ АМ), само задниците бяха прахови и беше по-лесно.

ПС:Колкото и играчка да е, за 1, макс 2 дни работа боята ще бъде свалена за 15лв. макс.(2 кутии от препарата, ако цялата рамка е с прахова боя)
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот BlindVictim » Чет Юли 16, 2009 7:55 am

Вчера отидох до мястото препоръчано от veskoz. Цената е 20 лв. за сваляне на старата боя с песъкоструй, и още по 10 лева на ръка. Което значи, че за 30 лева човек може да си има прясно боядисана рамка.

Интересува ме, дали се налага да избивам чашките от рамката, или може да ги оставя така? Боята нали се пече, това ще окаже ли голямо влияние върху качествата на алуминия?
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот veskoz » Чет Юли 16, 2009 8:06 am

BlindVictim написа:Боята нали се пече, това ще окаже ли голямо влияние върху качествата на алуминия?

Не няма никакво влияние над алуминия. Свали чашките (песъкоструя ще ги изяде) и обезмасли хубаво. Все пак масло е. Защити резбите! Надявам се ти е обяснил за цветовете. Аз моето го направих оранжево и е много свежо.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот BlindVictim » Чет Юли 16, 2009 8:14 am

Каза, че няма значение какъв цвят е. Единствено ако е металик се налага минаване отгоре с още една ръка лак. Какво би било подходящо за защитаване на резбите? Като го попитах ми каза, че щял да продуха средното и вътре нямало да има боя. Мисля си за хартия за защита от песъкоструя, но за предпазване от самото боядисване не се сещам, тъй като трябва да се изпече.
Аватар
BlindVictim

Рейтинг: 1205

Мнениеот eMcKu » Чет Юли 16, 2009 9:49 am

BlindVictim написа:Каза, че няма значение какъв цвят е. Единствено ако е металик се налага минаване отгоре с още една ръка лак. Какво би било подходящо за защитаване на резбите? Като го попитах ми каза, че щял да продуха средното и вътре нямало да има боя. Мисля си за хартия за защита от песъкоструя, но за предпазване от самото боядисване не се сещам, тъй като трябва да се изпече.

Значи, ходих на песъкоструй на ул.Кукуш 1 до Мтел. Взеха ми 15лв, като рамката бе мината и с грунд. Днес я занесох за боядисване, и скоро ще е готова. Няма никакви проблеми с вестника, нито при пясъка, нито при боята и пещта. Не се безпокой, само гледай да закриеш резбите и местата за болтове, че попада пясък, а пък боята трудно се маха.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Назад към Веломеханик