Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юли 20, 2009 9:11 am

Прекъснаха ме важни служебни задължения та да продължа.За вчера мисля/то после той си призна/, че атаката на Контадор бе запланувана за по-късно.Само че момчето усети момента и скочи по-рано за да направи по-голяма разлика с Амстронг.Така решава проблемите с кой е лидера на отбора.Евала на пича въпреки, че ми е мъчно за Дедо Ланс.Все си мисля, че не е казал последната си дума.Олег Тинков пише, че Амстронг ще сложи една минута на Конта на часовника и всичко ще се реши в предпоследния етап.И още, че Контадор обикновенно пада поне по един път. Виждам и Вие симпатизирате на Дедо.Само не разбрах преди последния баир защо ходи из групата "как курва с кателком"/за превод на поговорката се обърнете към бабата на Бръмбара/.Кво договаря?Това да водят отбори дето СС не можаха да намерят смисъл.Пък това бе в негов ущърб.Ако го е правил излиза, че герои.Не знам.Очаквах от СС да ми изяснят ама нещо не съм познал.До сега не съм ги критикувал ама вчера ме издразниха много на моменти.Не стига, че даваха само 1 час ама забравили томболата за два дни, ама и това колко грешки направиха с имената на състезателите.Върха бе за Састре.Като го заотписваха генерално за Тура, че го няма никакъв.Ми той си кара така баирите както се казва с темпо без да се интересува от тактиките на разните там млади пишлемета.За да караш така трябва да имаш самочуствие и голяма увереност в силите си, което го прави голям състезател.Ами за Канчелара дали прави атака или чака групата абе да не пиша повече за това, че отново се дразня.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lyubo » Пон Юли 20, 2009 1:27 pm

Това с Канчелара беше много интересно - беше отпред и изостана за да помага на Шлек, но пък се видя, че като го настигнаха той караше с една дължина пре тях и не им помагаше особено много. Според мен трябваше да седи с откъсналите се и да послужи за "Междинна станция' на братята когато тръгнат, а на Анди да помага брат му (ако се наложи), а и в крайна сметка се видя ще "малкия" се качи сам!!!!

П.С А за Армстронг - ако съдя по последния часовник незнам как ще направи 1 мин на Контадор, но виж Канчелара може пак да ги остави замислени от Астана......... :D :D
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот kibikoff » Пон Юли 20, 2009 1:45 pm

kibikoff

Мнениеот Lyubo » Пон Юли 20, 2009 1:54 pm

То хубаво ама не се знае Винокуров какво е замисли!!!!
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 20, 2009 4:49 pm

Митко Ruse написа:Прекъснаха ме важни служебни задължения та да продължа.За вчера мисля/то после той си призна/, че атаката на Контадор бе запланувана за по-късно.Само че момчето усети момента и скочи по-рано за да направи по-голяма разлика с Амстронг.Така решава проблемите с кой е лидера на отбора.Евала на пича въпреки, че ми е мъчно за Дедо Ланс.Все си мисля, че не е казал последната си дума.Олег Тинков пише, че Амстронг ще сложи една минута на Конта на часовника и всичко ще се реши в предпоследния етап.И още, че Контадор обикновенно пада поне по един път. Виждам и Вие симпатизирате на Дедо.Само не разбрах преди последния баир защо ходи из групата "как курва с кателком"/за превод на поговорката се обърнете към бабата на Бръмбара/.Кво договаря?Това да водят отбори дето СС не можаха да намерят смисъл.Пък това бе в негов ущърб.Ако го е правил излиза, че герои.Не знам.Очаквах от СС да ми изяснят ама нещо не съм познал.До сега не съм ги критикувал ама вчера ме издразниха много на моменти.Не стига, че даваха само 1 час ама забравили томболата за два дни, ама и това колко грешки направиха с имената на състезателите.Върха бе за Састре.Като го заотписваха генерално за Тура, че го няма никакъв.Ми той си кара така баирите както се казва с темпо без да се интересува от тактиките на разните там млади пишлемета.За да караш така трябва да имаш самочуствие и голяма увереност в силите си, което го прави голям състезател.Ами за Канчелара дали прави атака или чака групата абе да не пиша повече за това, че отново се дразня.

Бате, така, най-обща сметка показва, че вчера Контадор е правил по 17 секунди на километър разлика на дедо на баира. В тоа ред на мисли, сметам, че Тинков може и да познае, че ше има минута разлика на часовника, но тя сигурация нема да е в полза на Ланс. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 7:55 am

Бацета, вчера видехме ... ъъъ, как да се изразъ по-културно ... ъъъ, големата награда в т.нар. "Игра на Драг и Евроспорт". Намира се в познатия на цела Вселена вече магазин Драг, който се намира на бул. България, дето е близо до оня, големия магазин, малко по-далече от един друг магазин и неколко крастави помияра, с подвижно местоположине и неизвестни имена. Дори бих казал, че булевард България се намира до магазина на Драг, но тва е съвсем друг въпрос. Таратайката е черна, нема амортисьори, което май е единственото хубаво нещо, което може да са каже за б..к и прилича на пребоядисвано, крадено три пъти колело. Циркът става се по-интересен, засега немаше видими липси по т.нар "колело", имаше си външни гуми, дори напомпани, седалка, че и вилка даже. Остават само 5 дена до великия момент, в който ше се окаже, че имаме 14 познали с еднакъв резултат на първо место и соломоновски баце Драг ше реши секи да си земе по нещо от наградата, за да нема сърдити. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 21, 2009 10:22 am

И на мен нещо не ми се вярва Ланс да направи това и за това цитирах, че е мисъл на Тинков.За днес прогнозира откъсване с победа на Пузато/с прякор Принца/.А Винокуров се връща още на Вуелтата и понеже иска да е лидер направи номера със заплатите та сега да е герои и да го признаят.Ама Ланс не му минават тези и заминава с треньора Бярне навярно още след Тура.Кой що остане в Астана един господ знае.Ще видим кво ще стане.Страхувам се да не разбие отбора и на Вуелтата да няма с кого да кара.Но пък все пак парите са си пари и с доктатъчно количество може и Контадор да му е грегари.Но не и Ланс.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юли 21, 2009 10:28 am

Тоз Вунокуров и да се пусне на Вуелтата и дори ако Контадор му е грегар нищо пак няма да направи :popcorn: А добре, че Астана ще се съсипе,че да стане по-интересно догодина. По-чудно е дали Контадор догодина ще си намери нов отбор,който да го подкрепя на Тура или ще остане в този, където ще му се наложи да кара сам, щото половината отбор ще се изнесе, а останалите не са на много високо ниво :dontknow:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Вто Юли 21, 2009 10:38 am

Митко Ruse написа:Ама Ланс не му минават тези и заминава с треньора Бярне навярно още след Тура.

:eek3: да не съм пропуснал нещо? :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юли 21, 2009 12:39 pm

Ей, да не забравите, че днеска ще гледаме/слушаме целия етап :eyebrow: Взимайте пуканките, че почва след 5 минути :popcorn:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 21, 2009 12:47 pm

Душата ми днеска ше бъде яко задоволена след тоа етап бацета,часове наред бисери мухахахахха :jump2: :dark: :hbang2: :hbang2: :hbang2: :hbang2: :hbang2:

Почнаааааа , урааааа :bouncy: :spin:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 21, 2009 2:57 pm

Преди малко СС с замотаха за обесняват какво е изкачването на Контадор спрямо Ланс.Конта имал 1800м. изкачване.Дали правилно разбирам, че това е VAM-m/h което дават на вело/комп. щото аз имам 900м/h отчаиващо наполовина на Конта.Колко ли имат Росен или Бръмбара нашите супер катерачи.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Вто Юли 21, 2009 3:02 pm

Аз на GPS-a имам подобен параметър, който се води Vertical Speed и го показва като метър/минута.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 3:25 pm

Митко Ruse написа:Преди малко СС с замотаха за обесняват какво е изкачването на Контадор спрямо Ланс.Конта имал 1800м. изкачване.Дали правилно разбирам, че това е VAM-m/h което дават на вело/комп. щото аз имам 900м/h отчаиващо наполовина на Конта.Колко ли имат Росен или Бръмбара нашите супер катерачи.

Ами, браво, баце! Аз имам 900 и малко на Белмекен (сравнима по дължина с Големия Санбернар днес), но за разлика от теа, дето я качиха за час и 7-8 минути, на мене рекорда ми е 1:40. Предполагам, че на по-къси височини се прави повече коеф., но немам данни. Оня ден Контадор качи баира за 20:37мин. (8,7км), ше пробвам да си засечем за двайсе-трийсе-минутно усисие кво правим, но предполагам, че нема да е повече от 1050-1100м/ч. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 3:27 pm

Пелизоти и Карпец качиха първия баир днес с 1340м/час. :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юли 21, 2009 3:30 pm

Митко Ruse написа:Преди малко СС с замотаха за обесняват какво е изкачването на Контадор спрямо Ланс.Конта имал 1800м. изкачване.Дали правилно разбирам, че това е VAM-m/h което дават на вело/комп. щото аз имам 900м/h отчаиващо наполовина на Конта.Колко ли имат Росен или Бръмбара нашите супер катерачи.

Митак, аз вече не съм супер катерач, ами просто съм си само супер :^:

Имайки предвид миналите ми постижения 790 м./45 мин. приравнено към час това е 1 050 м/час, което показва, че някога може и да съм бил супер катерач
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 3:35 pm

Интересно, сега нацъках тука едни числа и се оказа, че при рекорда си на Алп д`Юес Пантани е направил 1740м/час. Дали Контадор нема да качи тоа баир за 15-20 мин. догодина? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юли 21, 2009 3:35 pm

Като се замислям, туй нещо дето го смятаме тук не ще да е много полезно, ако не се сравнява на конкретна височина. Примерно ако средния процент на изкачването е 2 %, то Контадор трябва да се движи с 90 км/час за да изкачи заветните 1 800 м/час :dontknow:
Следователно колкото е по-стръмен баира, толкова е по-голям шанса да вдигнеш този показател :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 3:41 pm

brumbar написа:Като се замислям, туй нещо дето го смятаме тук не ще да е много полезно, ако не се сравнява на конкретна височина. Примерно ако средния процент на изкачването е 2 %, то Контадор трябва да се движи с 90 км/час за да изкачи заветните 1 800 м/час :dontknow:
Следователно колкото е по-стръмен баира, толкова е по-голям шанса да вдигнеш този показател :agree:

Не е баш така, баце. Аз си мисла, че съм най-добре в тоа показател на баири от 7-6%, на по-стръмните губим ритъм, по-леките не трупат достатъчно денивелация спрямо скоростта. Важен показател е и продължителността на усилието, щото Алп д`Юес се кара почти два пъти по-дълго отколкото Вербие оня ден. Примерно. Щото аз мога утре да се изрежа на спринт некъде за половина минута на некой баир от 10% и после ше се окаже, че съм направил 2000м/ч.

П.П: Контадор оня ден имаше 1945-1955 некъде, Митко нещо не е доразбрал. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юли 21, 2009 3:44 pm

Aуе пичувиии, я кажете как да си подобря катераческите качества. Някак си ми липсва избухливост. :crap: И само не ми казвайте,че става само с катерене :bawling: :smokin:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 21, 2009 4:08 pm

Абе не слушахте ли интервято на Амстронг.Било е в 16,22.Той каза сравняваики се че Конта имал 1800м/час а СС го разясниха ама така че не стана ясно.Не знам дали правилно смятате но на моя комп. има такова нещо. За цифрите съм сигурен но може да е ставало по принцип или Дето да е збъркал.Стар човек е все пак.
Митко Ruse

Мнениеот Reflex » Вто Юли 21, 2009 4:14 pm

Митко Ruse написа:Абе не слушахте ли интервято на Амстронг.Било е в 16,22.Той каза сравняваики се че Конта имал 1800м/час а СС го разясниха ама така че не стана ясно.Не знам дали правилно смятате но на моя комп. има такова нещо. За цифрите съм сигурен но може да е ставало по принцип или Дето да е збъркал.Стар човек е все пак.

Всъщност Армстронг каза, че неговият рекорд е 1790, а на Контадор е 1850 (не съм сигурен за на Контадор дали беше точно толкова).
Reflex

Рейтинг: 1195

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 4:28 pm

Понеже явно само слушате, а май сметките са ви мъчни, ето кво беше оня ден:
дължина на баира - 8,8км (7,5% среден наклон) - от сайта на ... абе, там оня сайт, дето нали.
време за изкачване (Контадор) - 20:37 (по мое засичане) = 0,343 часа
преодоляна денивелация - 8,8 х 7,5% = 660 метра
660/0,343~1924м/час.

Некви възражения от страна на тва, дето Митко го е чул по телевизоро? :sleeping:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот crib » Вто Юли 21, 2009 4:41 pm

Който не гледа, да си пусне бързо тура, дават най-интересния етап за последните 6 години.
crib

Мнениеот Grash » Вто Юли 21, 2009 4:43 pm

:banana: :banana: Деееееедооо Ланс! Деееееедооо Ланс! :banana: :banana:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 4:50 pm

Баир №2 :
дължина - 22,4км (среден наклон - 5,1%), денивелация - 1142м
Пелизоти го качи за 52мин., което прави средна скорост от 25,85км/ч и 1318м/час
Групата на баце Кондатор направи 27+ средна скорост и около 1376м/час
Сега засичам спускането, че такиви данни нещо немаме. :magnify:
Последна промяна DstupidBastarD на Вто Юли 21, 2009 5:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 21, 2009 4:57 pm

Grash написа::banana: :banana: Деееееедооо Ланс! Деееееедооо Ланс! :banana: :banana:

Баце когато видях че дедо му дойде пауъра скочих от стола и се лепнах на монитора като малоумен и почнах да викам като луд :D :evil: :smash:
Побърках се :bouncy: :jump2: :hbang:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 21, 2009 5:20 pm

Спускане - 31км за 32:15 (средна скорост от 57,67км/ч). :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Reflex » Вто Юли 21, 2009 5:23 pm

crib написа:Който не гледа, да си пусне бързо тура, дават най-интересния етап за последните 6 години.

Явно въобще не гледаш Тур-а.
Като цяло единственото интересно в етапа беше атаката на Шлек и след това връщането на Ланс.
Reflex

Рейтинг: 1195

Мнениеот brumbar » Вто Юли 21, 2009 5:33 pm

Дедо излезе много инатлив днес. Определено показа зъбки. Дано да си повярва и занапред :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене