Драг Гризли vs. Онтарио

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Драг Гризли vs. Онтарио

Мнениеот ilhan » Пон Юли 27, 2009 12:55 pm

Здравейте,

прочетох доста теми от форума и си позволявам да пусна нова с въпроси, които ме вълнуват.

Решил съм да си купувам велосипед. Не съм карал от 15+ години. Ръст ми е 183 см, тегло ~85-90 (не съм се теглил скоро).
Бюджет 500 лв. +- 100 лв. Каране - засега само и единствено градско, до работа и вело-разходки.

От прочетеното във форума останах с впечатление, че за 400 лв. Спринт Аполон е добро предложение и се бях спрял на него, но за съжаление няма откъде да го видя и пробвам. От Кърджали съм, където освен детски колела и евтини със задно окачване друго не намерих.
Отидох до Хасково в магазин на Драг, където пробвах Онтарио (525 лв.)- признавам много ми легна на сърце.
Продавача ми предложи Драг гризли (349 лв.) и Драг гризли с преден диск (389 лв.) и се разколебах, защото гризли и онтарио изглеждат доста еднакви (за лаишки поглед).

Моля за мнения за съществените разлики между Гризли и Онтарио. Струва ли си горницата от 170+ лева.
След преглед по онлайн магазините цената на онтарио съвпада - 525, но под 400 лв. няма гризли, което ме притеснява.

Почти съм решил да е онтарио - тук ме притеснява как да разпозная модел 2008, 09 и т.н., защото гледам в нета има различни снимки на онтарио колелата.
Вариант остава и Аполон-а - но трябва да се иде до Пловдив, където разбрах че има избор и на различни конфигурации на Аполон (т.е. с пътя излиза колкото Онтарио).

Благодаря предварително на отзовалите се.
ilhan

Рейтинг: 1220

Re: Драг Гризли vs. Онтарио

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Юли 27, 2009 2:20 pm

Твърдо за Онтариото! Само виж дали рамката е подходяща за твоя ръст! ;)
Разпечатай си това http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... o-pro.html и виж дали отговаря на това, което си видял в Хосково. Другият вариант е да се обадиш по телефона във Веломания и да ги питаш.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот n1k1_123 » Пон Юли 27, 2009 8:56 pm

Онтариото е твоят велосипед :beer: :D :agree:
Аватар
n1k1_123

Рейтинг: 1180

Мнениеот ilhan » Пон Юли 27, 2009 9:58 pm

NovemberCharlie написа:Твърдо за Онтариото! Само виж дали рамката е подходяща за твоя ръст! ;)
Разпечатай си това http://screambikes.eu/velosipedi-i-ramk ... o-pro.html и виж дали отговаря на това, което си видял в Хосково. Другият вариант е да се обадиш по телефона във Веломания и да ги питаш.

Същото колело е. Това ли е 2009 модела? Като го гледах не обърнах внимание на размера. Измерването на чатала ми излиза 82 см. (*0.226 = 18,5) това отговаря на М размер на Онтарио. За килата съм се подценил - 93 килограма съм - да не съм тежък за онтарио? Казвайте да имам предвид тия неща.
ilhan

Рейтинг: 1220

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 28, 2009 1:19 am

Аз карам Онтарио и съм 102 кг. Обаче при 93 кг. силно ти препоръчвам да не изпозваш Онтариото за "агресивен АМ".Не знам дали има разлика за моделите - питай Веломания по телефона.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти