Здравейте,
прочетох доста теми от форума и си позволявам да пусна нова с въпроси, които ме вълнуват.
Решил съм да си купувам велосипед. Не съм карал от 15+ години. Ръст ми е 183 см, тегло ~85-90 (не съм се теглил скоро).
Бюджет 500 лв. +- 100 лв. Каране - засега само и единствено градско, до работа и вело-разходки.
От прочетеното във форума останах с впечатление, че за 400 лв. Спринт Аполон е добро предложение и се бях спрял на него, но за съжаление няма откъде да го видя и пробвам. От Кърджали съм, където освен детски колела и евтини със задно окачване друго не намерих.
Отидох до Хасково в магазин на Драг, където пробвах Онтарио (525 лв.)- признавам много ми легна на сърце.
Продавача ми предложи Драг гризли (349 лв.) и Драг гризли с преден диск (389 лв.) и се разколебах, защото гризли и онтарио изглеждат доста еднакви (за лаишки поглед).
Моля за мнения за съществените разлики между Гризли и Онтарио. Струва ли си горницата от 170+ лева.
След преглед по онлайн магазините цената на онтарио съвпада - 525, но под 400 лв. няма гризли, което ме притеснява.
Почти съм решил да е онтарио - тук ме притеснява как да разпозная модел 2008, 09 и т.н., защото гледам в нета има различни снимки на онтарио колелата.
Вариант остава и Аполон-а - но трябва да се иде до Пловдив, където разбрах че има избор и на различни конфигурации на Аполон (т.е. с пътя излиза колкото Онтарио).
Благодаря предварително на отзовалите се.