Alpina написа:Там трябва да средоточите усилията си - в образоването на обществото какви са ни правата, а не в промени на закона, който и сега може да се каже, че е задоволителен.
А баш!
Alpina написа:Там трябва да средоточите усилията си - в образоването на обществото какви са ни правата, а не в промени на закона, който и сега може да се каже, че е задоволителен.

Ioxoxo написа:Да ясно, и когато тръгна да карам като автомобил (с условието, че нямам лента, а само дясна част от лентата) нещата са същите, като излиза някои от пряката, аз си взимам, нищо че съм в правото си. Като карам в дясно и някои отвори врата, аз пак си взимам, нищо, че пак съм в правото си. Като завие пред/през мен е засичане и аз пак си взимам, нищо, че пак съм в правото си.

Alpina написа:Ми да - Чл. 80. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Нещо да ти прави впечатление?
Пак да прочетеш няколко мнения по-горе и да научиш разликата м/у "платно за движение" и "пътна лента" ?
Наистина ще е добре да го направиш, преди да продължаваме с "дискусията"

Ioxoxo написа:Явно моментните закони не работят особено! Ма явно и прекалено много в гората карате и не ви пука, че един ден тия "шофиори" ще минат и през ваш близък ...

bikerider написа:(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението,
каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
"
Има ли нужда от нещо повече? Това е записано в ЗАКОН!
Колко още нови и все по-сложни закони искате да се напишат преди да се сетите, че проблема е в налагането и ще си остане там.???
bikerider написа:@silvertm: да разбирам ли, че застъпващ позиция, че всеки опит да се наложи закона по пътищата ще донесе жертви и следователно всички велосипедисти трябва да минем на велоалеи? Осъзнаваш ли какво малоумие е това? Искаш във всяко едно селце да има велоалея? Или искаш само в града? Чудя се лицемер ли си или просто не вникваш много-много в нещата?
bikerider написа:Бих искал когато твърдиш, че отстояването на правата на велосипедистите ще доведе до жертви да го докажеш. А не да размахваш плашила.
bikerider написа:Вече достатъчно размахвахте байряци, получихте си велоалеите. Още ли ги искате такива уродчета?
NovemberCharlie написа:...я ми кажете къде в ценралната част на София...

NovemberCharlie написа:А според шофьорите ти им пречиш. Велосипедистите са по-малко, и не носят приходи в бюджета. Следователино ще го духат.

).
 ).

NovemberCharlie написа:ВИЕ сте причината да има велоалеи в този им безумен вид. Поне малко се засрамете.!
did написа:Призиви от вида "Искаме всичко! Колите не ни интересуват! Центърът е за пешеходците и велосипедистите!" водят само до духане.
silvertm написа:NovemberCharlie написа:ВИЕ сте причината да има велоалеи в този им безумен вид. Поне малко се засрамете.!
- За факта на велоалеите заслугата е на гражданските организации. За вида им - на изпълнителя.

NovemberCharlie написа:Абе я стига с тоя "граждански натиск". Какво количество от гражданите представляваш, че си мислиш, че имаш въобще някакво право да определяш как да се развива един град?
 Ей на това му казвам "да яхнеш вълната". Ама вълната още я няма и някой рискува скоро да потъне...
 Ей на това му казвам "да яхнеш вълната". Ама вълната още я няма и някой рискува скоро да потъне...
В мен напират някакви съмнения, че ако те запитам не си ли посещавал колопоход, ще имаш желанието да излъжеш.Alpina написа:За всичко хубаво сме виновни ние, за всичко лошо - те
Хвала
Ставате за политици
 , колелото си
, колелото си  .
.
did написа:Ако искате закони - аз съм "за".
Ако искате велоалеи - оправяйте се!

marsa написа:did, смятам, че в темата се изразяваш твърде категорично и крайно.

silvertm написа:За факта на велоалеите заслугата е на гражданските организации. За вида им - на изпълнителя.

Ioxoxo написа:Обадихме се на КАТ на мига, пуснах жалба на сутринта, пуснах и номера на колата... от умрял писмо ...

Ioxoxo написа:Как по-точно да отстоявам правата си ?

NovemberCharlie написа:Абе я стига с тоя "граждански натиск". Какво количество от гражданите представляваш, че си мислиш, че имаш въобще някакво право да определяш как да се развива един град?
bikerider написа:мога да карам с движението, а пишман-велосипедисти като вас само знаят да пищят за критични маси и да реват за велоалеи.
bikerider написа:did, евала за търпението! Аз не можах.

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта