Alpina написа:Там трябва да средоточите усилията си - в образоването на обществото какви са ни правата, а не в промени на закона, който и сега може да се каже, че е задоволителен.
А баш!
Alpina написа:Там трябва да средоточите усилията си - в образоването на обществото какви са ни правата, а не в промени на закона, който и сега може да се каже, че е задоволителен.
Ioxoxo написа:Да ясно, и когато тръгна да карам като автомобил (с условието, че нямам лента, а само дясна част от лентата) нещата са същите, като излиза някои от пряката, аз си взимам, нищо че съм в правото си. Като карам в дясно и някои отвори врата, аз пак си взимам, нищо, че пак съм в правото си. Като завие пред/през мен е засичане и аз пак си взимам, нищо, че пак съм в правото си.
Alpina написа:Ми да - Чл. 80. Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Нещо да ти прави впечатление?
Пак да прочетеш няколко мнения по-горе и да научиш разликата м/у "платно за движение" и "пътна лента" ?
Наистина ще е добре да го направиш, преди да продължаваме с "дискусията"
Ioxoxo написа:Явно моментните закони не работят особено! Ма явно и прекалено много в гората карате и не ви пука, че един ден тия "шофиори" ще минат и през ваш близък ...
bikerider написа:(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението,
каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
"
Има ли нужда от нещо повече? Това е записано в ЗАКОН!
Колко още нови и все по-сложни закони искате да се напишат преди да се сетите, че проблема е в налагането и ще си остане там.???
bikerider написа:@silvertm: да разбирам ли, че застъпващ позиция, че всеки опит да се наложи закона по пътищата ще донесе жертви и следователно всички велосипедисти трябва да минем на велоалеи? Осъзнаваш ли какво малоумие е това? Искаш във всяко едно селце да има велоалея? Или искаш само в града? Чудя се лицемер ли си или просто не вникваш много-много в нещата?
bikerider написа:Бих искал когато твърдиш, че отстояването на правата на велосипедистите ще доведе до жертви да го докажеш. А не да размахваш плашила.
bikerider написа:Вече достатъчно размахвахте байряци, получихте си велоалеите. Още ли ги искате такива уродчета?
NovemberCharlie написа:...я ми кажете къде в ценралната част на София...
NovemberCharlie написа:А според шофьорите ти им пречиш. Велосипедистите са по-малко, и не носят приходи в бюджета. Следователино ще го духат.
NovemberCharlie написа:ВИЕ сте причината да има велоалеи в този им безумен вид. Поне малко се засрамете.!
did написа:Призиви от вида "Искаме всичко! Колите не ни интересуват! Центърът е за пешеходците и велосипедистите!" водят само до духане.
silvertm написа:NovemberCharlie написа:ВИЕ сте причината да има велоалеи в този им безумен вид. Поне малко се засрамете.!
- За факта на велоалеите заслугата е на гражданските организации. За вида им - на изпълнителя.
NovemberCharlie написа:Абе я стига с тоя "граждански натиск". Какво количество от гражданите представляваш, че си мислиш, че имаш въобще някакво право да определяш как да се развива един град?
В мен напират някакви съмнения, че ако те запитам не си ли посещавал колопоход, ще имаш желанието да излъжеш.Alpina написа:За всичко хубаво сме виновни ние, за всичко лошо - те![]()
Хвала
Ставате за политици
did написа:Ако искате закони - аз съм "за".
Ако искате велоалеи - оправяйте се!
marsa написа:did, смятам, че в темата се изразяваш твърде категорично и крайно.
silvertm написа:За факта на велоалеите заслугата е на гражданските организации. За вида им - на изпълнителя.
Ioxoxo написа:Обадихме се на КАТ на мига, пуснах жалба на сутринта, пуснах и номера на колата... от умрял писмо ...
Ioxoxo написа:Как по-точно да отстоявам правата си ?
NovemberCharlie написа:Абе я стига с тоя "граждански натиск". Какво количество от гражданите представляваш, че си мислиш, че имаш въобще някакво право да определяш как да се развива един град?
bikerider написа:мога да карам с движението, а пишман-велосипедисти като вас само знаят да пищят за критични маси и да реват за велоалеи.
bikerider написа:did, евала за търпението! Аз не можах.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта