em4o65 написа:Преди 10-тина дни пуснах подобна тема и не получих сносен отговор,всеки препоръчва това което на него се харесва и се на по висока цена (изрично бях споменал за бюджета от 400лв)Значи до 2-3 дни ще искам мнението на много компетентен,човек по велосипедите и ще пиша найстина за какво става на въпрос за freeborna.
nikolce написа:em4o65 написа:Преди 10-тина дни пуснах подобна тема и не получих сносен отговор,всеки препоръчва това което на него се харесва и се на по висока цена (изрично бях споменал за бюджета от 400лв)Значи до 2-3 дни ще искам мнението на много компетентен,човек по велосипедите и ще пиша найстина за какво става на въпрос за freeborna.
Колко пъти трябва да Ви го кажат за да го разберете. За 400-500 лв. велосипед хубав, с двойно окачване няма!
Какво му е на Freeborn-a?
Значи окомплектовката му е почти като на Drag Hacker. Евтини тежки капли. Кормило и лапа от чисто желязо (тежки, много тежки). Кормилото е доста късичко, няма и 60см (неудобно за каране). Команди евтини (най-евтините). Предната вилка е Suntour M2000 (модел на 100 години). Предна дискова спирачка Тектро ( В-брейк от 30лв. спира по-добре). Курбелите са си чист метал (железни). Средното движение маи не е капсуловано. Главините са най-евтината формула. И най-накрая получаваш една пружинка, която освен да те клати, друга работа не върши. Всички се лъжете по тези пружини да му се невиди.
Знаеш ли че само лапата на фрийборна, тежи повече от алумиеви кормило и лапа взети заедно? Аз знам, мерил съм ги.
Сега хвани едно онтарио, и сравни окомплектовката с тази на freeborn-a. Алуминиеви кормило, лапа курбели, по леки капли. Главини, средно движение с един/два класа отгоре. Ит.н.
В дългосрочен план всички тези неща са важни, много важни. Ако не ви се вярва, седнете два-три дни прочетете форума, поне да научите класовете части. Ама вие нямате никакво желание за това. Вие просто искате да чуете "да добро е колелото вземай!" Като Ви се каже "не е хубаво", изведнъж ставаме некомпетентни???![]()
Покарай фрийборна един сезон 5-6000км градско/планинско (както доста хора от форума), и ходи при "компетентния" човек, да си поговорите пак.
did написа:Този пост е пущан 23452345 пъти, има и статии в сайта, ама няма кой да чете.
Купувайте си железа и се самоистезавайте. Повечето хора вече нямаме нерви да повтаряме едно и също всеки ден.
PrO_MtB написа:Добре,ясно,проучи спора между Енцо Ферари и Ламборгини!
PrO_MtB написа:Та така ламборгини се е заклел че ще направи по-добра кола от ферари...
PrO_MtB написа:...е дали няма да мога да направя по-добро колело от твоето а?
PrO_MtB написа:Пиши к'во ти е колелото!
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта