Драг фрииборн

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Драг фрииборн

Мнениеот PrO_MtB » Нед Авг 09, 2009 9:28 am

Какво ви е мнението за това колело знам че трая бягам далеч от колелета с двоино окачване за тези пари,но един приятел има такова и каза,че е доста сгодно колелцето,но искам да се убедя от вашите мнения,че да не се прекарам,та мисълта ми е дали това колело след ъпдеит ще става за каране на крос кънтри или лек ДХ в Плевен има няколко пътеки но са съвсем лесни за каране с 1-2 скоко наи много!Висок съм 1.78 и тежа 75килца!Пък и все пак колелото попада в графата планински с окачване!? :dontknow:
http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/dh_rider.jpg
PrO_MtB

Рейтинг: 1034

Re: Драг фрииборн

Мнениеот stallion » Нед Авг 09, 2009 10:51 am

Начи имах такова и мога да кажа че за парите си е що-годе добро колело. Рамката не е лоша ама частите по нея....съкс. Аз си сложих един XCR отпред и така колелото се попромени доста като поведение, ако си вземаш такъв байк може и ти да смениш вилка. А ако искаш рамка ми пиши на Skype, пуснал съм тема :) Иначе за теглото ти няма проблеми, за ръст...мисля все пак че един Спринт Аполон би ти свършил по-добра работа. :peace:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот ico 1 » Нед Авг 09, 2009 11:02 am

Нищо не върши пружината, само се разскърцва колелцето след време, а и за xc не ти трябва. Наистина е по-добре "аполон", "онтарио" или "гризли". Тази тема е същата:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=58340
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот PrO_MtB » Нед Авг 09, 2009 11:13 am

Да,но аполон не знам с каква окомплектовка ще го намеря,а драг във веломанията и готово!
PrO_MtB

Мнениеот em4o65 » Нед Авг 09, 2009 12:40 pm

Преди 10-тина дни пуснах подобна тема и не получих сносен отговор,всеки препоръчва това което на него се харесва и се на по висока цена (изрично бях споменал за бюджета от 400лв)Значи до 2-3 дни ще искам мнението на много компетентен,човек по велосипедите и ще пиша найстина за какво става на въпрос за freeborna.Ето и темата която бях пуснал,дано да ти помогне по някакъв начин viewtopic.php?f=30&t=58340
em4o65

Рейтинг: 1160

Мнениеот nikolce » Нед Авг 09, 2009 6:59 pm

em4o65 написа:Преди 10-тина дни пуснах подобна тема и не получих сносен отговор,всеки препоръчва това което на него се харесва и се на по висока цена (изрично бях споменал за бюджета от 400лв)Значи до 2-3 дни ще искам мнението на много компетентен,човек по велосипедите и ще пиша найстина за какво става на въпрос за freeborna.

Колко пъти трябва да Ви го кажат за да го разберете. За 400-500 лв. велосипед хубав, с двойно окачване няма!

Какво му е на Freeborn-a?

Значи окомплектовката му е почти като на Drag Hacker. Евтини тежки капли. Кормило и лапа от чисто желязо (тежки, много тежки). Кормилото е доста късичко, няма и 60см (неудобно за каране). Команди евтини (най-евтините). Предната вилка е Suntour M2000 (модел на 100 години). Предна дискова спирачка Тектро ( В-брейк от 30лв. спира по-добре). Курбелите са си чист метал (железни). Средното движение маи не е капсуловано. Главините са най-евтината формула. И най-накрая получаваш една пружинка, която освен да те клати, друга работа не върши. Всички се лъжете по тези пружини да му се невиди.

Знаеш ли че само лапата на фрийборна, тежи повече от алумиеви кормило и лапа взети заедно? Аз знам, мерил съм ги.

Сега хвани едно онтарио, и сравни окомплектовката с тази на freeborn-a. Алуминиеви кормило, лапа курбели, по леки капли. Главини, средно движение с един/два класа отгоре. Ит.н.

В дългосрочен план всички тези неща са важни, много важни. Ако не ви се вярва, седнете два-три дни прочетете форума, поне да научите класовете части. Ама вие нямате никакво желание за това. Вие просто искате да чуете "да добро е колелото вземай!" Като Ви се каже "не е хубаво", изведнъж ставаме некомпетентни??? :dontknow:

Покарай фрийборна един сезон 5-6000км градско/планинско (както доста хора от форума), и ходи при "компетентния" човек, да си поговорите пак.
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот PrO_MtB » Нед Авг 09, 2009 7:03 pm

Значи написах по-горе че колелото ще претърпи ъпдеит!Повечето части ще бъдат сменени тъй че за окомплектовката не се тревожете!
PrO_MtB

Мнениеот stallion » Нед Авг 09, 2009 7:33 pm

Абе колелото има сносна рамка. На заден амортисьор няма какво толкова да се надяваш но рамката е с нормално тегло, от хубав алуминий си е (7005), а ако се кара по предназначение байка (а може и в други стилове, естествено умерено) си е много добро колело. С времето може да смениш кормилото ако толкова те дразни, предната главина поне при мен няма проблеми, а задната я смених, но е нормално при тормоза който трябваше да понесе старата (временно беше и на друго колело). Шините не са кой знае какви, но при мен след повече от 2 години каране с тях имам само 2 подбивки а иначе са прави. Честно казано на моменти ще трябва просто да забравиш че това се води мекица и карай със съзнанието че си на някой твърдак :lol:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот nikolce » Нед Авг 09, 2009 7:43 pm

stallion, като човек който е имал фрийборн, можеш ли да кажеш колко мм е задния амортисьор?
Питам защото човека ще иска да смени и него.
От стари теми имам някакъв спомен че е около 140-150мм.
Та се чудя дали ще може да се намери що годе хубав заместител който да се събере там?
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот ico 1 » Нед Авг 09, 2009 8:51 pm

Не е кой знае колко лека тази рамка. Задната и част е от джилязо. Втулките не могат да станат на лагери. Пружинката (онова,което наричате амортисьор) е цели 130 мм. Абе, какво да ви обяснявам, все ще се намери някой да сложи 240 мм шок и после да пита дали е добре в "Радост за окото"(то за такива издевателства няма място точно на тази рамка, но говоря по принцип).
Аватар
ico 1

Мнениеот em4o65 » Нед Авг 09, 2009 10:32 pm

nikolce написа:
em4o65 написа:Преди 10-тина дни пуснах подобна тема и не получих сносен отговор,всеки препоръчва това което на него се харесва и се на по висока цена (изрично бях споменал за бюджета от 400лв)Значи до 2-3 дни ще искам мнението на много компетентен,човек по велосипедите и ще пиша найстина за какво става на въпрос за freeborna.

Колко пъти трябва да Ви го кажат за да го разберете. За 400-500 лв. велосипед хубав, с двойно окачване няма!

Какво му е на Freeborn-a?

Значи окомплектовката му е почти като на Drag Hacker. Евтини тежки капли. Кормило и лапа от чисто желязо (тежки, много тежки). Кормилото е доста късичко, няма и 60см (неудобно за каране). Команди евтини (най-евтините). Предната вилка е Suntour M2000 (модел на 100 години). Предна дискова спирачка Тектро ( В-брейк от 30лв. спира по-добре). Курбелите са си чист метал (железни). Средното движение маи не е капсуловано. Главините са най-евтината формула. И най-накрая получаваш една пружинка, която освен да те клати, друга работа не върши. Всички се лъжете по тези пружини да му се невиди.

Знаеш ли че само лапата на фрийборна, тежи повече от алумиеви кормило и лапа взети заедно? Аз знам, мерил съм ги.

Сега хвани едно онтарио, и сравни окомплектовката с тази на freeborn-a. Алуминиеви кормило, лапа курбели, по леки капли. Главини, средно движение с един/два класа отгоре. Ит.н.

В дългосрочен план всички тези неща са важни, много важни. Ако не ви се вярва, седнете два-три дни прочетете форума, поне да научите класовете части. Ама вие нямате никакво желание за това. Вие просто искате да чуете "да добро е колелото вземай!" Като Ви се каже "не е хубаво", изведнъж ставаме некомпетентни??? :dontknow:

Покарай фрийборна един сезон 5-6000км градско/планинско (както доста хора от форума), и ходи при "компетентния" човек, да си поговорите пак.

Този пост можеше първо него да пуснеш зада добием някаква представа,и да не задаваме излишни въпроси.
em4o65

Мнениеот did » Нед Авг 09, 2009 10:48 pm

Този пост е пущан 23452345 пъти, има и статии в сайта, ама няма кой да чете.

Купувайте си железа и се самоистезавайте. Повечето хора вече нямаме нерви да повтаряме едно и също всеки ден.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот em4o65 » Пон Авг 10, 2009 12:27 am

did написа:Този пост е пущан 23452345 пъти, има и статии в сайта, ама няма кой да чете.

Купувайте си железа и се самоистезавайте. Повечето хора вече нямаме нерви да повтаряме едно и също всеки ден.

Не мога по цял ден да седя на компа и да се рова по разни теми,което съм могъл да прочета съм прочел,за това питам ОК
em4o65

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 12:53 am

Е, ние пък не можем да повтаряме на всеки новорегистрирал се едни и същи неща, които се пишат тук от 5 години. Просто писва, понеже всички питате едно и също, все едно е копи-пейст.

Има търсачка във форума, има статии в сайта, има списък с "важни теми"... Не се иска много, за да придобие човек идея за какво става дума.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Пон Авг 10, 2009 6:35 pm

Най-лошото е,че повече от половината задаващи подобни въпроси не се вслушват в нашите съвети, а си мислят едва ли не,че им завиждаме. Ето пресен пример:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=58659 - Трябва му пружина на човека и това е. Той си е намислил да направи най-великото колело с двойно окачване. Има и много други примери, но не ми се търси. Разберете,че има колелета за планина, колелета за разходка, шосейни колелета, тандеми, рикши и т.н. Тези ги слагам всичките в една група. Другата група е на боклуците - колелета,които за нищо не стават. Те се отличават не само по ниската си цена, а и по кичарлъците, по несъответстващите си компоненти, по чудноватите си грозни и безмислено тежки "меки" рамки и т.н. Въпросния "драг фрийборн" в случая е към първата група (и пак не съм много сигурен), но е за разходка с елементи на скокчета от бордюр.
Аватар
ico 1

Мнениеот PrO_MtB » Пон Авг 10, 2009 8:44 pm

Добре,ясно,проучи спора между Енцо Ферари и Ламборгини!Та така ламборгини се е заклел че ще направи по-добра кола от ферари,е дали няма да мога да направя по-добро колело от твоето а?За повечето от вас колело под 1000 не е колело и + това скокове от бордюрчета ги правя и с моя ръждилник-крос демон на 8 години!Пиши к'во ти е колелото!
PrO_MtB

Мнениеот did » Пон Авг 10, 2009 8:46 pm

Момче, спри се, че много се излагаш!

Прави каквото искаш, но да знаеш, че нищо не знаеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 10, 2009 9:27 pm

PrO_MtB написа:Добре,ясно,проучи спора между Енцо Ферари и Ламборгини!

:laugh:
тоя спор, аз и did (пък и някои други) го знаем от времето когато сме били на твоите години...
т.е. има няма 20 години (+/- някоя друга)
PrO_MtB написа:Та така ламборгини се е заклел че ще направи по-добра кола от ферари...

ама за съжаление пак долу- горе на цената на едно Ферари... :weepn:
PrO_MtB написа:...е дали няма да мога да направя по-добро колело от твоето а?

е няма да можеш, гарантирам ти!!!
PrO_MtB написа:Пиши к'во ти е колелото!

ми моето е GIANT REIGN 2 (с някои предстоящи ъпгрейди), ама още не съм го пипвал и виждал на живо, само на снимка... :bawling: :bawling: :bawling:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти