Календар на БГ състезания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Календар на БГ състезания

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:25 pm

Митко Ruse написа: Бривета е на 26 септември в Сливен-Казанлък-Сливен.Но интересното е че в календара има и бривет на 24 октомври София-Ярема-Дупница-Самоков-София.Ади да видим от тази част на България как сте.Аз нещо не съм по бриветито ама все от някаде трябва да се започне.

Виж на тоа бревет в сливен през септември сигурно няма да се ходи , обаче на тоа на 24 октомври може. Некой нешо ако има инфо относто тея два бревета да дава , средна скорост ква се очаква да е , ветерани ли ше ходат или от всички възрастови групи , дължина , ала бала. :magnify:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 2:25 pm

Grash написа:
Митко Ruse написа:Но интересното е че в календара има и бривет на 24 октомври София-Ярема-Дупница-Самоков-София.

На това бих участвал, трябва ли ми медицинско и застраховка, имайки предвид че е просто бревет, а не състезание?

Аз точно на тва не бих участвал, но па сме предложили на Лазар да го смени с карено до Трън и прибиране през Драгоман, Годееч, Искрец, Своге и дефиуето. Медицинско и застраховка требват и за бревета, баце, след като е организиране проява. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 2:27 pm

Neo_92 написа:
Митко Ruse написа: Бривета е на 26 септември в Сливен-Казанлък-Сливен.Но интересното е че в календара има и бривет на 24 октомври София-Ярема-Дупница-Самоков-София.Ади да видим от тази част на България как сте.Аз нещо не съм по бриветито ама все от някаде трябва да се започне.

Виж на тоа бревет в сливен през септември сигурно няма да се ходи , обаче на тоа на 24 октомври може. Некой нешо ако има инфо относто тея два бревета да дава , средна скорост ква се очаква да е , ветерани ли ше ходат или от всички възрастови групи , дължина , ала бала. :magnify:

Тва не е състезание, баце, освен ако ти не си го направиш такова. Бревета е мааратонско каране, като има контрола от 13часа за 200км. Влезнеш ли у нея, герой си, завършиш ли, чудесно! Просто ние имаме работа за довършване в Сливен от пролетта, заатва мислим да караме по-здраво. Дано времето е свесно!!! :praying:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:29 pm

Е па значи ако има сган с която да карам значи може да се пуснем баце :) А вие там ваще си хора мислите да си карате яко , така ли ? :magnify:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Вто Авг 11, 2009 2:32 pm

За медицинско и застараховка може да се размине.Ако се разпишеш, че нямат отговорност организаторите караш без проблем.Ква работа имате за довършване бе Роско?
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:33 pm

Митко Ruse написа:За медицинско и застараховка може да се размине.Ако се разпишеш, че нямат отговорност организаторите караш без проблем.

За ква застраховка става въпрос ? :magnify:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Вто Авг 11, 2009 2:35 pm

Уф.Застраховка Живот.За 1000лв..Ще ти струва примерно 2,50лв.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:36 pm

Митко Ruse написа:Уф.Застраховка Живот.За 1000лв..Ще ти струва примерно 2,50лв.

То ясно че не е Живот , ама смисъл при тея дето я организират си се плаща , то не е за парите ...
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 2:37 pm

Митко Ruse написа:За медицинско и застараховка може да се размине.Ако се разпишеш, че нямат отговорност организаторите караш без проблем.Ква работа имате за довършване бе Роско?

Каране под 6 часа, баце. Предния път ред кофти стечения на обстоятелствата и слаба форма нипопречиха да караме по-добре (чистото време по часовника ни беше 6:27). Сметам, че дори да не паднем под 6-те часа, ше бием без големи трудности сегашния рекорд, който беше около 6 часа и половина, доколкото си спомням. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:39 pm

Добре де кви хора ходат на тва състезания че да земат за 6 часа тея 200 км ? :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 2:39 pm

Neo_92 написа:Е па значи ако има сган с която да карам значи може да се пуснем баце :) А вие там ваще си хора мислите да си карате яко , така ли ? :magnify:

Баце, секакви има, но не се знае кой ше дойде да кара и кой вече ше е закрил сезона. Аз бих карал само при хубаво време (поне дъжд да нема, то е ясно, че друго от края на септември-октомври не може да искаме). А ти ела неколко пъти да покараш с нас, да си намериш подходящата група и да навъртиш километраж, че 200км са си 200км. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 2:44 pm

DstupidBastarD написа: А ти ела неколко пъти да покараш с нас, да си намериш подходящата група и да навъртиш километраж, че 200км са си 200км. :popcorn:

Тва ше стане със сигурност баце ! Баш с тебе сигурно нема да въртим шото след първото ми каране с теб после нема да мога да хода 3 месеца :D Са съм в траур , продавам си шосейката и байка за да си купувам нова шосейка и около 1 седмица трее да седим без колело :bawling:
Колко народ се е събирал попринцип досега на тея бревети и тоа в Сливен къв е ? Няма ли някъде пусната повече информация за тея бревети или както попринцип се прае в БГ - от уста на уста :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 3:14 pm

brumbar написа:Ще го ударим :agree: Тренирай бацетата за подвиг

Баце, сега ми светна, че на 12-ти май Обиколката на България финишира у Пловдив! Та, може да се получи така, че таа година да ги изпратим от София на 6-ти и да ги посрешнем у Филибето. Може да не спичелихме возене в кола зад пелотона, но па кво ни пречи да покараме малко зад тех на ход? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 11, 2009 3:15 pm

Еми, ние сме участвали само един път и бехме над 30 човека тоа април. Но по принцип май не се събират чак толкова хора през сезона. От нас зависи да направим проявата масови, приятели, затва идвайте да караме! Купонът е гарантиран! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Авг 11, 2009 3:21 pm

DstupidBastarD написа:
Митко Ruse написа:За медицинско и застараховка може да се размине.Ако се разпишеш, че нямат отговорност организаторите караш без проблем.Ква работа имате за довършване бе Роско?

Каране под 6 часа, баце. Предния път ред кофти стечения на обстоятелствата и слаба форма нипопречиха да караме по-добре (чистото време по часовника ни беше 6:27). Сметам, че дори да не паднем под 6-те часа, ше бием без големи трудности сегашния рекорд, който беше около 6 часа и половина, доколкото си спомням. :magnify:

Хем ми се кара още хем не ме палят бриветитата.Без това нали се зарекох повече да не карам бривети.Пък ако не се готвя за нещо ще се отпусна и хоп 90кг..За рекорда си спомням нещо 6,23 ама всичко със спиранията.То май не е имало спирания.На бегом са си вземали печатите.Радвам се че това те мотивира да се хвърлиш в каране.
Митко Ruse

Мнениеот Synthesis » Вто Авг 11, 2009 3:36 pm

Neo_92 написа:
Митко Ruse написа:За медицинско и застараховка може да се размине.Ако се разпишеш, че нямат отговорност организаторите караш без проблем.

Коле, не само застраховка, а и декларация от родителите ше ти искат. И твоите подписи там нема да важат шото немаш 18. Ние ви прихме застраховка и на Обиколката на Пирин, ако не знаеш. И декларация и медицинско ми носи ако не помниш.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот stilo » Вто Авг 11, 2009 3:41 pm

Synthesis написа:
Neo_92 написа:

Коле, не само застраховка, а и декларация от родителите ше ти искат. И твоите подписи там нема да важат шото немаш 18. Ние ви прихме застраховка и на Обиколката на Пирин, ако не знаеш. И декларация и медицинско ми носи ако не помниш.

Имам предложение: направете една важна тема за какви документи се изискват на съответните състезания, откъде се вземат и колко време важат, че аз съм половин инвалид и да не стане така че си се готвим самостоятелно...демек "сам за себе си" :D
Аватар
stilo

Мнениеот bokicha » Вто Авг 11, 2009 3:45 pm

DstupidBastarD написа:

Каране под 6 часа, баце....

Да заръчате на Лазар да изтегли контролата в Казанлък от 11 на 10h...... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот Митко Ruse » Вто Авг 11, 2009 3:46 pm

brumbar написа:
sam_u_rai написа:Бръмбъзлък стига си се обеснявал, за догодина имаш една камара длъжници за да юркат за теб и ще събереш първите места, пък току виж са се отпуснали и парици да дадат.

Няма длъжници баце, този ден очевидно ТК се чувстваше най-добре от нас тримата и заслужено си победи. Просто стечението на обстоятелствата му помогнаха. Тони не присъстваше на атаката и затова тя беше успешна. Ако Тони беше там съм сигурен, че щеше да гони и да прихване и в крайна сметка рано или късно щяхме да разкъсаме групата, да се формира чело от 6-7 души и нещата да се решат на финала. Аз само се забавлявах да гоня откъсванията от групата и да преча на преследването - много се изкефих, честно :D

@Митко
Пусни ми снимки на мейла от вашето фотоапаратче. Може ли да ни уредиш с диск от организаторите, не забелязах да снимат с камера, но сигурно са правили снимки от 2-та старта :agree:

Я да се върнем на състезанията.Да попитам Бръмбара.Можеш ли ми посочи тези 6-7 души с които ще разкъсаш групата.Щото като гледам протокола нещо не ми се връзва.
Митко Ruse

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 11, 2009 3:54 pm

Neo стига си плакал ела да ти дам една убава бианка найрон7 девятка и с двойка отпред на средното е FSA
Последна промяна sam_u_rai на Вто Авг 11, 2009 4:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот Synthesis » Вто Авг 11, 2009 4:00 pm

дай снимка и цена, аз съм му мениджър :D
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 11, 2009 4:01 pm

Къде и по кой начин та тук съм от вчера и не зная как става.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот Neo_92 » Вто Авг 11, 2009 4:21 pm

Виж си личните съобщения . ;)
Аватар
Neo_92

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 11, 2009 7:42 pm

Митко Ruse написа:
brumbar написа:
sam_u_rai написа:Абре души неспокойни що и за къде бързате кога ще си остане време за малко приказки?
Та кога казахте са бреветките на есен? Ще си взема въженцето което веднъж вече ползвах кога ми се скъса велигата та се теглихме на буксир 12 км

Някъде 2-рата половина на Септември се прави. Иначе въженцето няма да ти свърши работа. Трябва синджир да си носиш и пак не е сигурно, щот често късам синджири :popcorn:

Бривета е на 26 септември в Сливен-Казанлък-Сливен.Но интересното е че в календара има и бривет на 24 октомври София-Ярема-Дупница-Самоков-София.Ади да видим от тази част на България как сте.Аз нещо не съм по бриветито ама все от някаде трябва да се започне.

Бреветки съм въртял две по двеста и е голям кеф да си го правиш като разходка. Е не е като песента две по петстотин цяла хиледарка това е за накрая.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот brumbar » Сря Авг 12, 2009 7:56 am

Митко Ruse написа: Я да се върнем на състезанията.Да попитам Бръмбара.Можеш ли ми посочи тези 6-7 души с които ще разкъсаш групата.Щото като гледам протокола нещо не ми се връзва.

Догодина ще ти се върже :agree: Като видиш "Светата троица" - Бръм, ТК и БЛ + Тони, Кольо, + Елин Пелин + 2-3 от Добрич, да пукат яко педалите по баира, щете не щете ще допуснете откъсване. Още тази година щеше да има откъсване, но Тони падна и тактиката се промени. Бургазлии затова толкова дърпаха влака - с цел да разкъсат групата на баира кагото стана падането и съм сигурен, че щяха да успеят. Ние не случайно с ТК се преместихме в по предни позиции в този момент.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Сря Авг 12, 2009 8:50 am

brumbar написа:
Митко Ruse написа: Я да се върнем на състезанията.Да попитам Бръмбара.Можеш ли ми посочи тези 6-7 души с които ще разкъсаш групата.Щото като гледам протокола нещо не ми се връзва.

Догодина ще ти се върже :agree: Като видиш "Светата троица" - Бръм, ТК и БЛ + Тони, Кольо, + Елин Пелин + 2-3 от Добрич, да пукат яко педалите по баира, щете не щете ще допуснете откъсване. Още тази година щеше да има откъсване, но Тони падна и тактиката се промени. Бургазлии затова толкова дърпаха влака - с цел да разкъсат групата на баира кагото стана падането и съм сигурен, че щяха да успеят. Ние не случайно с ТК се преместихме в по предни позиции в този момент.

:guiter: Батенка, за догодина можем да се включим да замаявкаме другите топ парчета па вий да го отпрашите. Ако трябва ще падаме пред тяхните велосипеди, но без риск да се ухлузим ще си сложа корите за планинското и ще си взема хроммолибденовия бегач та да не ме е яд. Така че гарантираме не откъсване а отпрашване. :rofl:
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот brumbar » Сря Авг 12, 2009 9:44 am

Недей тъй бе баце :nono: Иначе ще трябва да те прекръстим от самурай на камикадзе :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Сря Авг 12, 2009 9:48 am

[quote="Митко Ruse
Хем ми се кара още хем не ме палят бриветитата.Без това нали се зарекох повече да не карам бривети.Пък ако не се готвя за нещо ще се отпусна и хоп 90кг..За рекорда си спомням нещо 6,23 ама всичко със спиранията.То май не е имало спирания.На бегом са си вземали печатите.Радвам се че това те мотивира да се хвърлиш в каране.[/quote]

Тъй, тъй си беше :banghead: Онези ми там състезатели направо търчаха да си бият печатите, мятаха се на конете и потегляхме. Питаш ли ме как ги молих да ме пуснат малко напреде да мога да се изпикам, че иначе нямаха стигане. Единствено на Казанлък направихме 10 минутна почивка. Беше откачено каране.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Сря Авг 12, 2009 11:34 am

brumbar написа:

Че аз на коя позиция бях.Още като видях да се образува влакче веднага се предвижих напред.Мисля с Манол от Елин Пелин по едно време бяхме в челото.Точно тогава отзад се развикаха да се намали и се дръпнах малко назад.То стана разкъсване като групата се преполовини.Значи разбирам да стане разкъсване като тръгнат хора от една възрастова група.Примерно от вашата.Тримата наши +Тони+Валери/пича от Елин Пелин/ ама не слагаи Кольо или някои друг от Добрич например.Така няма да стане.Едва ли и аз ако бях се залепил за някое откъсване щяха да ме пуснат освен ако предварително да бях се разбрал.Но какво е това разкъсване щом спорещите за подиум са заедно.Класирането щом е по групи всеки си гледа групата.Ако има състезание в което всички сме заедно с едно класиране тогава ще е интересно.Защото като тръгнат 40 човека за едно място и зад всеки кандидат има по някои помощник става направо състезание.Но Добрич да правят случаини неща - никога.Както направиха Бургас влакче и те се строяват и застигат.Ако застане някои и от друг отбор и се съберат десетина яки/справка от протокола за ТТ/ и ко праим тогас.Има момчета дето обичат да си водят въпреки тактиките или от неудобство та може да се впрегне почти цялата група.Ади това е най-черния сценарии за избягала група.Рядко може да се случи такова разбирателство.Ето в неделя.Както писах вече Росен и Вальо изнесоха главно карането.Щом сме имали сила да си говорим и да коментираме състезанието значи не ние е тежало.Вчера Стенли му викам как си минали умората."Ква умора то ние нищо не карахме".Така се развиха нещата, че тези който можеха да карат тези последни 2км. с 100м. изкачване добре си взеха своето.Ако исках да имам шансове трябваше да тръгвам на атака.За сам не ставаше щото вятъра бе насрещен.Като прехванах двама трима пък те не искаха да бягат с мен.Аз понеже си прицених, че няма да мога да взема медал си карах до последно в челото на групата за да мие по лесно да си остана в нея и като влязохме в баира разпуснах.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Сря Авг 12, 2009 12:34 pm

Аз ти говоря за каране на макс на някое изкачване. То на равното всеки може да се реже, ама рано или късно го хващат. Обаче на противонаклон, който може да устиска ОК, а пък другите колкото и да не искат да пускат, просто като не могат и си остават. Като се формира групичка отпред, дори и да не работят всички в челото пак ще се поддържа висока скорост. Ето твоя пример, дето с Манол сте разкъсали групата. Хем беше равно тогава, аз бях затворен от вътрешната страна и виждах как се отдалечавате 5 - 6 души без да мога да се измъкна бързо и да ви прихвана. В крайна сметка ви догоних сам тотава, но смятай, че ако не беше ситуацията Росен да е отпред и Тони да си беше в групата тази атака щеше да се развие и колкото и да се пънаха ония отзаде, нямаше да могат да ни стигнат. В едно каране, колкото и да е тактическо винаги има стремеж за разкъсане на основната група и който попадне в тази челна група има много повече шанс за медал независимо от възрастовата група в която кара.
Това ,че не ви се е сторило тежко карането - като си стояхте все на завет си е едно, ама на мен не ми се стори толкова леко, че лових абсолютно всички атаки и хвърлих доста сили заради това, ама такава беше тактиката, да съм винаги в челото.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене