Национален поход за Рила - „Обичам Рила, ходя пеша!"
 Национален поход за Рила - „Обичам Рила, ходя пеша!"forrila написа:С това искаме да покажем, че природата трябва да се уважава и в планината е най-добре да се ходи пеша.

Сигурен съм че запалените колоездачи (включително и аз съм такъв) милеят за хубавата ни природа и желаят да я запазят.
 Сигурен съм че запалените колоездачи (включително и аз съм такъв) милеят за хубавата ни природа и желаят да я запазят.

did написа:Просто се притесних малко, щото вие се отказвате да карате ски, после пущате тук тия призиви за ходене пеш... Реших, че искате да ни откажете от колоезденето.
Поне да си бяхте редактирали малко текста, преди да го изкопирате тук...
 Похода е пешеходен, планинското колоездене е.... уаууууу, а Рила ни е мила
  Похода е пешеходен, планинското колоездене е.... уаууууу, а Рила ни е мила 

forrila написа: планинското колоездене е.... уаууууу, а Рила ни е мила

did написа:Да не стане после и с вас така: "ама... ние за друго протестирахме, а някой ни използва!"

Yeti написа:Forrila, наистина ли според теб планинското колоездене вреди на природата, щото аз така разбирам постовете ти? Как точно?
И понеже и за ските и за Витоша зачекнахте темата и за това да попитам, че е на екологична тематика: Какво лошо има в това да се обнови ски зоната и да се подменят 50-годишните лифтовете с нови? Естествено говоря за подмяна на съоръженията и обновяване на съществувашата база, а не за нови строежи, хотели и т.н. там горе.
Аз не разбирам от екология и предварително се извинявам ако засягам някого, но оставам с впечатлението че по-важното е винаги да сте в опозиция, пък срещу какво се протестира е второстепенна работа. Развитието на туризма, дори и да има някакви негативни последствия е в пъти по-добър вариянт отколкото да кажем развитието на тежката металургия и енергетиката. Що ли пък не видях някой еколог да скача против Кремиковци или Стомана Перник например докато работеха... Или може би те са по-безвредни за природата?
Или пък да засади едно дръвче?
Или пък да направи оборка например?

forrila написа:
С това искаме да покажем, че природата трябва да се уважава и в планината е най-добре да се ходи пеша.

Yeti написа:Какво лошо има в това да се обнови ски зоната и да се подменят 50-годишните лифтовете с нови? Естествено говоря за подмяна на съоръженията и обновяване на съществувашата база, а не за нови строежи, хотели и т.н. там горе.
Yeti написа:Аз не разбирам от екология и предварително се извинявам ако засягам някого, но оставам с впечатлението че по-важното е винаги да сте в опозиция, пък срещу какво се протестира е второстепенна работа. Развитието на туризма, дори и да има някакви негативни последствия е в пъти по-добър вариянт отколкото да кажем развитието на тежката металургия и енергетиката. Що ли пък не видях някой еколог да скача против Кремиковци или Стомана Перник например докато работеха... Или може би те са по-безвредни за природата?
Или пък да засади едно дръвче?
Или пък да направи оборка например?
tanec написа:Moже би предизвикваме ерозия на почвата
vlassadar написа:пеша натоварването е доста по-неприятно, особено надолу, като знаеш откъде как би прелетял или преминал с байк...

С извинение, че пак се намесвам. Ако forrila има други обяснения, нека ги сподели.

Тя и темата няма нищо общо с този сайт за планинско колоездене ама карай.vlassadar написа:zcezbpm, това е най-невероятното първо мнение, което съм виждал. и не виждам никаква връзка с темата, какво се опита да кажеш? Това си е за отделна тема в планинарски форум, тук който ходи в планината знае какво да прави там, останалите не ги интересува. Ако караше колело по-често, тия "големи" височини нямаше да ти взимат въздуха.
още се чудя за уикенда, ако ще се ходи ще е БЕЗ подкрепата на лифта и обиколката на езерата ще е половинка, т.е само догоре, после може да поема в друга посока че едва ли ще може да се кара в тая гмеж, а това за тълпите е много вярно - само на 1 час от последното езеро пейзажа се променя коренно - няма почти никой във всички посоки
 Има все пак нещо общо и то е,че става дума за планина,езера,потене,пухтене и други приятни преживявания.Ще трябва и да си налагам по -умерено темпо, за да не ми свършва въздуха.Може да опиташ за 4 часа да стигнеш от манастира до езерата, но не ми се вярва след това да ти стига и на теб въздуха.Колело карам всерки ден по половин час до работа и обратно.На 13 ходих на връх Сталин и до хижата имаше доста колоездачи.От там обаче пеша нагоре.Просто не може да се иде с колело навсякъде.Трябва да не съм бил нещо във форма миналата година, защото сега си беше като разходка .
 Има все пак нещо общо и то е,че става дума за планина,езера,потене,пухтене и други приятни преживявания.Ще трябва и да си налагам по -умерено темпо, за да не ми свършва въздуха.Може да опиташ за 4 часа да стигнеш от манастира до езерата, но не ми се вярва след това да ти стига и на теб въздуха.Колело карам всерки ден по половин час до работа и обратно.На 13 ходих на връх Сталин и до хижата имаше доста колоездачи.От там обаче пеша нагоре.Просто не може да се иде с колело навсякъде.Трябва да не съм бил нещо във форма миналата година, защото сега си беше като разходка . То било станало 2 градуса през нощта , както разбрах после от един планинар с як часовник , дето всичко мери , ама кой да знае
  То било станало 2 градуса през нощта , както разбрах после от един планинар с як часовник , дето всичко мери , ама кой да знае   Иначе , наистина тоя лифт направо съсипва планината . Не знам как е в Европата , както казва Дид , ама тука не трябва да е така . Пътеката е изровена яко , манифестацията е безспирна през деня , талупи по джапанки ,и каки с минижупки квичат като говеда да пробват ехото , много от тях си пуснали чалгица да им бръмчи по телефончетата , сигурно защото ги болят ушите от тишината . Само от едно нещо останах приятно изненадан - чисто беше въпреки навалицата . Нямаше нищо общо с насраната кочина , която представляват всички наши язовири , например . Тук таме по някой фас , но мили женици ги вигаха и събираха от добро сърце . Явно в тая посока нещата вървят на добре .
  Иначе , наистина тоя лифт направо съсипва планината . Не знам как е в Европата , както казва Дид , ама тука не трябва да е така . Пътеката е изровена яко , манифестацията е безспирна през деня , талупи по джапанки ,и каки с минижупки квичат като говеда да пробват ехото , много от тях си пуснали чалгица да им бръмчи по телефончетата , сигурно защото ги болят ушите от тишината . Само от едно нещо останах приятно изненадан - чисто беше въпреки навалицата . Нямаше нищо общо с насраната кочина , която представляват всички наши язовири , например . Тук таме по някой фас , но мили женици ги вигаха и събираха от добро сърце . Явно в тая посока нещата вървят на добре .

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта