Велосипед за $$$$

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед за $$$$

Мнениеот veskoz » Сря Авг 12, 2009 2:14 pm

"Моля разглезени богаташчета да не ми дават идеи"
".. не всеки е разлигавено богаташче каде има 3 бона за колело..."

Тези мнения ме мотивираха да драсна следващите редове.

Драги цитирани колеги и подобно мислещи.
Не всеки велосипед за 2,3,4,5 хиляди лева е собственост на "разлигавено богаташче". За да има смисъл един такъв байк трябва собственика му да изпитва нужда от него. Нуждата е субективна. Не си мислете, че половината от хората тук са си закупили такива велосипеди все едно са си купили банички. Покупката/сглабянето на толкова скъп велосипед е свързана с трудности и лишения. Скъп е относително понятие. Защо? Защото примерно за мен и 400 лева е скъпо за колело използвано за "гъзареене пред блока и в парка". За велосипед използван да се изкара Перпеникулярна вселена пък например е евтин и неразумен. Не че няма да свърши работа просто е нерационален. Когато примерно did или outfaced или Admin или който и да е от майсторите на спорта прецени, че 2-3-5-6к лв ще разширят диапазона от възможности на самия карач и ще оправдаят нуждата му тогава този велоспед ще си заслужава.
Повечето от тези $$$$ велосипеди се изплащат. Факторът "разлигавено богаташче" ще присъства винаги, но се съмнявам да прочетете негово мнение тук описващо един живописен преход от 100-120 km или съвет за каквото и да било.
Аз лично до скоро карах твърда рамка DRAG. Изкара ме близо 6 години. Дойде време за смяна, тъй като прецених че вече съм готов за следващото стъпало - мека рамка. За да се получи хубав велосипед отговарящ на моите нужди бяха нужни 3к лева. Заплатата ми е около 3 пъти по-ниска и реално не мога по абсолютно никакъв начин да спестя, тъй като имам и доста други разходи не включващи лични облаги. Взех пари на заем и за 1 година ще изплащам по около ~200 лв. Това са много лишения. Но любовта към спорта е силна, нуждата още повече.
Дали тези като мен са разлигавени богаташчета :dontknow:
Вие кажете.
Не пиша това с лоши чувства, а за да изясня аномалията ''колело за $$$$'' :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Re: Велосипед за $$$$

Мнениеот Daniel Panev » Сря Авг 12, 2009 2:17 pm

Само да те запитам задавал ли си си въпроса как "разлигавените богаташчета" стават такива? Поне някаква част от тях може пък да са си го "заслужили" това "разлигавяне"...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот hrissim » Сря Авг 12, 2009 2:24 pm

Не съм му адвокат на @veskoz, но аз като четох написаното от него ми стана ясно кои са "разглезените богаташчета" - пешлемета на по 15-16 години, които получават колело за $$$$ за рождения си ден и няма как да изкарат тия пари. То сигурно има и свестни от тях, но той визира тия нахаканите, дето демонстрират скъпа собственост и дразнят провокативно останалите байкъри. :dontknow:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Сря Авг 12, 2009 2:32 pm

Не сте разбрали. Идеята на темата не беше да се подиграват или осмиват разлигавените богаташчета... но както и да е...
По-скоро да се изясни, че не трябва винаги, когато bиkeрчо види байк за $$$$ го кара разлигавен/о богаташ/че ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот hrissim » Сря Авг 12, 2009 2:42 pm

veskoz написа:По-скоро да се изясни, че не трябва винаги, когато bиkeрчо види байк за $$$$ го кара разлигавен/о богаташ/че ;)

Па то било достатъчно едно изречение, бе - ти емнайсе :D :D :D

:beer:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот Te4ko » Чет Авг 13, 2009 1:06 pm

Както има момента ,че повечето колела за $$$$ не се карат от богаташчета, така има момента ,че някои от богаташчетата карат сравнително евтини колела. Това може да не е общия случай ,но съм останал с впечатлението ,че част от момчетата/момичета растящи в по-заможни семейства са съвсем нормални хора ,които с почти нищо не се различават от човек в по-нисша финансова класа.
\m/
Te4ko

Рейтинг: 1240

Мнениеот endkuro » Чет Авг 13, 2009 2:10 pm

veskoz написа: Взех пари на заем и за 1 година ще изплащам по около ~200 лв. Това са много лишения. Но любовта към спорта е силна, нуждата още повече.

Те и някои италианци са така - едвам едвам си купят спортна и бърза кола, после се лишават дори от дрехи... просто нуждата им е такава...
Аватар
endkuro

Рейтинг: 986

Мнениеот veskoz » Чет Авг 13, 2009 3:08 pm

endkuro написа:Те и някои италианци са така - едвам едвам си купят спортна и бърза кола, после се лишават дори от дрехи... просто нуждата им е такава...

Готин като те сърбят пръстите пиши в SPAM на килограм. :deal: ...или дай конкретен пример за тъпотията която написа.
Аватар
veskoz

Мнениеот 25thframe » Чет Авг 13, 2009 3:53 pm

hrissim написа:сигурно има и свестни от тях, но той визира тия нахаканите, дето демонстрират скъпа собственост и дразнят провокативно останалите байкъри.

Свестни от кои? Не смяташ ли, че тези неща зависят от човека, а не от финансовите му възможности? Кой какво демонстрира и какво е това провокативно дразнене?
Много hate се рее из облаците.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот bikerider » Чет Авг 13, 2009 3:59 pm

25thframe написа:Много hate се рее из облаците.

:agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот hrissim » Чет Авг 13, 2009 4:01 pm

25thframe написа:
hrissim написа:сигурно има и свестни от тях, но той визира тия нахаканите, дето демонстрират скъпа собственост и дразнят провокативно останалите байкъри.

Свестни от кои? Не смяташ ли, че тези неща зависят от човека, а не от финансовите му възможности? Кой какво демонстрира и какво е това провокативно дразнене?
Много hate се рее из облаците.

Ти пък, момче. Не знаеш ли, че парите променят човека? Особено тези, за които не си се потрудил. Но това е друга тема.
А за омразата не дири под вола теле.
Прекалено силно чувство е, при това негативно, че да си го позволявам. А и няма причина.
Имам си арен дзвер, че да ме впечатляват чуждите.

Пийс :beer:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот veskoz » Чет Авг 13, 2009 4:04 pm

25thframe написа:...тези неща зависят от човека, а не от финансовите му възможности...

Да става въпрос за хората :agree:
Често парите развалят хората. Свидетел съм на няколко души. Някои хора във форума също карат велосипеди със "високи цени". Какво, обаче означава "висока цена"? Висока е цената на нещо, което не заслужава парите си или се използва по предназначение, което не изисква такъв ресурс, а не на нещо което просто конструктивно струва толкова и обосновава със експоатация цената си! ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот 25thframe » Чет Авг 13, 2009 4:33 pm

hrissim написа:да си го позволявам.
Не визирах теб.
hrissim написа:Не знаеш ли, че парите променят човека?
Не знам, но знам че за втори път, слагаш хората под общ знаменател.
Аватар
25thframe

Мнениеот hrissim » Чет Авг 13, 2009 4:39 pm

25thframe написа:
hrissim написа:да си го позволявам.
Не визирах теб.
hrissim написа:Не знаеш ли, че парите променят човека?
Не знам, но знам че за втори път, слагаш хората под общ знаменател.

Съжалявам, че така е прозвучало. От гледна точка на жизнения ми опит това е нещото, което не мога да направя - да слагам хората под един знаменател. Трябваше ИЗРИЧНО да го напиша.

Явно сме от различни поколения с тебе.

Апропо сещам се първосигнално за нещо, което ненавиждам - парите. :kaioken:
Статии за:
Аватар
hrissim

Мнениеот 25thframe » Чет Авг 13, 2009 5:03 pm

@ hrissim
Без лоши чувства. :beer:
Аватар
25thframe

Мнениеот did » Чет Авг 13, 2009 5:30 pm

Кому е нужна тази "дискусия"? :look:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Daniel Panev » Чет Авг 13, 2009 8:21 pm

hrissim написа:Апропо сещам се първосигнално за нещо, което ненавиждам - парите. :kaioken:

Ооо - и аз! Попаднат ли ми - веднага ги харча!
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Авг 13, 2009 9:49 pm

Ами добре айде мразете по-богатите ама примерно аз си казвам моя баща и мойта майка са със по-големи финансови възможности, такаа обаче колелото което сглабям вмомента ще е от мои пари не ми достигат около 800 лв. за колелото и баща ми предложи да ми ги даде, но.................. Вмомента работя при него и му помагам за различни неща за да си заслужа парите, затова моля не слагайте всички под един знаменател. :beer:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Daniel Panev » Чет Авг 13, 2009 9:58 pm

Мхм. А тия, дето работят за себе си? Или пенсионавтите не попадат в тая категория?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот veskoz » Чет Авг 13, 2009 9:59 pm

KiD_WiTh_GuN написа:Ами добре айде мразете по-богатите ама примерно аз си казвам моя баща и мойта майка са със по-големи финансови възможности, такаа обаче колелото което сглабям вмомента ще е от мои пари не ми достигат около 800 лв. за колелото и баща ми предложи да ми ги даде, но.................. Вмомента работя при него и му помагам за различни неща за да си заслужа парите, затова моля не слагайте всички под един знаменател. :beer:

Да. Ти наистина мразиш да четеш. :popcorn:
Аватар
veskoz

Мнениеот sherpite » Чет Авг 13, 2009 10:14 pm

@ veskoz
А тези с велосипеди за $$$$$, в коя категория спадат? Врагове на народа ли? :eyebrow:
Стегни се и се радвай на живота, защото има и хора, които си мечтая да могат да се качат на велосипед....
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Авг 13, 2009 10:28 pm

Аз всичко прочетох ама исках да си излея яда :D :D
П.П. Какво означава пенсионавт?!?! :rofl:
П.П.2 Видях ,че е написал ,че неможе да слага хората под един знаменател!Но дали всички са така?!? :nono:
Но незнам за другите хора може би при мене е ,че баща ми му провървя последните 4-5 години бизнеса добре, аз съм израстнал без много пари........ :) Но както е казал Боб Марли "Не правете война а се обичайте!" :beer:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот Daniel Panev » Чет Авг 13, 2009 10:37 pm

Пенсионавт = човек на 30+ годинки, дето сам се грижи за себе си, семейството си, децата си...
P.S. Това е дефиницията на 24 годишната ми сестра :D
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот picco » Чет Авг 13, 2009 10:41 pm

Аз мисля, че мога да дам един точен пример за тези разглезени богаташчета, както ги наричате. Има един(със възможности) от моя квартал( от София съм, ако има значение и живея в един от по-престижните квартали), който преди 2-3 години си купи чисто нов РАМ АМ1 и го използва единствено да се вози от тях до компютърния клуб (~500м) и да вози дечурлигата. Колелото 100% си го е избрал по вид и никога не е качвано на планина.
Аватар
picco

Рейтинг: 1198

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Чет Авг 13, 2009 10:42 pm

:D :D Супер вече така ще викам на баща ми! :D :D Ко стаа пенсионавт? :D :D :D :D :D :D :D :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Мнениеот veskoz » Пет Авг 14, 2009 8:10 am

sherpite написа:@ veskoz
А тези с велосипеди за $$$$$, в коя категория спадат? Врагове на народа ли? :eyebrow:
Стегни се и се радвай на живота, защото има и хора, които си мечтая да могат да се качат на велосипед....

В категория събиращи прах на рафта чакащи точния състезател и спонсор.
Нямам нищо за стягане ;) Освен багажника за колелата за утре.
Аватар
veskoz

Мнениеот Crimson » Пет Авг 14, 2009 10:40 am

picco написа:Аз мисля, че мога да дам един точен пример за тези разглезени богаташчета, както ги наричате. Има един(със възможности) от моя квартал( от София съм, ако има значение и живея в един от по-престижните квартали), който преди 2-3 години си купи чисто нов РАМ АМ1 и го използва единствено да се вози от тях до компютърния клуб (~500м) и да вози дечурлигата. Колелото 100% си го е избрал по вид и никога не е качвано на планина.

И квооо точно се опита да кажеш :dontknow: Кво ти бърка в дупките кой какво си е купил и какво прави с него. Има възможност да избира и го прави.

А по темата, що не вземе да си гледате у собствените паници!!! :idea:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Назад към Общ форум