"Моля разглезени богаташчета да не ми дават идеи"
".. не всеки е разлигавено богаташче каде има 3 бона за колело..."
Тези мнения ме мотивираха да драсна следващите редове.
Драги цитирани колеги и подобно мислещи.
Не всеки велосипед за 2,3,4,5 хиляди лева е собственост на "разлигавено богаташче". За да има смисъл един такъв байк трябва собственика му да изпитва нужда от него. Нуждата е субективна. Не си мислете, че половината от хората тук са си закупили такива велосипеди все едно са си купили банички. Покупката/сглабянето на толкова скъп велосипед е свързана с трудности и лишения. Скъп е относително понятие. Защо? Защото примерно за мен и 400 лева е скъпо за колело използвано за "гъзареене пред блока и в парка". За велосипед използван да се изкара Перпеникулярна вселена пък например е евтин и неразумен. Не че няма да свърши работа просто е нерационален. Когато примерно did или outfaced или Admin или който и да е от майсторите на спорта прецени, че 2-3-5-6к лв ще разширят диапазона от възможности на самия карач и ще оправдаят нуждата му тогава този велоспед ще си заслужава.
Повечето от тези $$$$ велосипеди се изплащат. Факторът "разлигавено богаташче" ще присъства винаги, но се съмнявам да прочетете негово мнение тук описващо един живописен преход от 100-120 km или съвет за каквото и да било.
Аз лично до скоро карах твърда рамка DRAG. Изкара ме близо 6 години. Дойде време за смяна, тъй като прецених че вече съм готов за следващото стъпало - мека рамка. За да се получи хубав велосипед отговарящ на моите нужди бяха нужни 3к лева. Заплатата ми е около 3 пъти по-ниска и реално не мога по абсолютно никакъв начин да спестя, тъй като имам и доста други разходи не включващи лични облаги. Взех пари на заем и за 1 година ще изплащам по около ~200 лв. Това са много лишения. Но любовта към спорта е силна, нуждата още повече.
Дали тези като мен са разлигавени богаташчета

Вие кажете.
Не пиша това с лоши чувства, а за да изясня аномалията ''колело за $$$$''