Търся инфо за велосипед COURAGE

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Търся инфо за велосипед COURAGE

Мнениеот Alpina » Сря Авг 19, 2009 10:18 pm

Yavkata написа:...че трака малко се преживява...

Ти да чуеш как тракат скъпите - всяват паника като минат от някъде и колоездача не върти педалите.
Все едно си набил по 2-3 клонки и в двете колела да тракат.... мъка... мъка...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Авг 19, 2009 10:49 pm

vlado123456789 написа:Дотук много отговори и ни един по същество. Благодаря все пак на отзовалите се! Благодаря и на "Yavkata" за куража да изкаже личното си мнение различно от останалите във форума! Все пак благодаря, може и пари за истинско колело да нямам, но не бих прибягнал до крадено.
Та въпроса ми беше от тези снимки някой разпознава ли някоя част която да става за нещо? Значи тези с двете пружини вече са свършили има само с телескопична вилка. Това което виждам и аз, е че рамката е 1" и каплите не са подсилени. Тази рамка наистина ли е RALEIGH или просто реклама? Ще се радвам на конкретни отговори на въпросите си като от специалисти, а не лични мнения и заяждания.

Човеко,ти имаш ли мозък в тази глава за да мислиш с него?Мнението на @Yavkata е 100 % иронично!Толкова ли не мислиш та не отсяваш и не вдяваш нещата.Просто забрави за колело със задна пружина "катапулт" изключвайки варианта да се подготвяш за космонавт!Купи си колело с ТВЪРДА рамка и повече не го мисли!
Мразя турцизмите,ама... АМАН!
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 20, 2009 7:45 am

Стига се заблуждаваличовека. Колелото е убиец! Плащаш и караш до гроб! :eyebrow:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Авг 20, 2009 9:08 am

vlado123456789 написа:Дотук много отговори и ни един по същество.

Напротив, всичките са по същество.

vlado123456789 написа:Ще се радвам на конкретни отговори на въпросите си като от специалисти, а не лични мнения и заяждания.

Ей не спря да мрънка бе... те му говорят, оно си мрънка.

Ето ти жадувания сериозен отговор: от тия колела, което и да вземеш е все тая. Взимай това дето те радва най-много и се кефи на пружинката. Разликата между син боклук, черен боклук и червен боклук е само в цвета.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 20, 2009 10:02 am

@ bikerider, като не си карал такова не пиши! Разбира се, че цвета има значение. Както по-горе споменах от меките най-бързи са тези,които са два цвята и с пъстри лепенки. Преди бяха червените, но с могъщото влияние на Китай всичко се промени ;) .
Аватар
ico 1

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 11:34 am

Струва ми се, че пишем на различни езици. Верно че форума е БЛА-БЛА, но мислех че все ще се намери някой, който да разбере какво питам. Значи правилните отговори закодирани във Вашите отговори би трябвало да представляват следното: 1.Тази рамка не е RALEIGH, а е някакво китайско менте което незаконно използват търговската марка. 2.Задния дерайльор е SHIMANO модел .... , който е от най-ниския клас с цена ... лв. 3.Превключвателите SRAM MAX са също от ниския клас с цена около ... лв. 4.Спирачките са ... ... и т. н. ако сте в състояние да КОНКРЕТИЗИРАТЕ нещо по снимките. Ако не сте, моля не пълнете темата с безмислици от рода КОЛКО ВЕЛИКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ СМЕ! КОЛКО ИРОНИЯ и ПОДИГРАВКИ МОЖЕМ ДА ИЗСИПЕМ! и др. Вижте колко други теми има във форума, където можете да упражните писателските си дарби, оставете тук ако някой има какво да каже конкретно по въпроса да го стори! Зная вече мнението Ви за пружините, за евтините велосипеди и няма смисъл постоянно да ги повтаряте. Ако някой разпознае някаква част по тези снимки (зная че не са качествени, но само с тях разполагам), нека само той да пише.
Благодаря, че се отнесохте сериозно към темата!
vlado123456789

Рейтинг: 1178

Мнениеот Night_Falcon » Чет Авг 20, 2009 12:11 pm

Всъщност, както ти казаха, всички отговори са по същество. Ти ни показваш колелата, така или иначе твърдо решен да ги купиш, и очакваш само да чуеш че стават. Е да, ама те НЕ стават. Трудно ще намериш човек във този форум, който да твърди обратното. Еми това е - за тези пари, задното окачване не е НИЩО повече от излишни килограми И още едно място, където да се разскърца. Имам личен опит с такива колела, просто НЯМА СМИСЪЛ. Или си купи сносно колело без амортисъори, максимално опростено, или си карай старото - с тези сигурно ще трябва да ходиш по-често на ремонт, отколкото със старото.
И накрая ще споделя една идиотщина, на която станах свидетел вчера. Човек с такъв тип "велосипед" си кара из софийските "велоалеи", като цялото му колело издава ПРОНИЗИТЕЛЕН СКЪРЦАЩ ЗВУК, и освен това трака навсякъде, където е възможно да трака. Като цяло, колелото звучи, все едно след 2 метра ще се разпадне. А въпросния човек си кара със тапи в ушите. Ако това е решение за теб - взимай някое такова, намери си и достатъчно добри звукоизолиращи слушалки и действай!. Като искаш да си хвърлиш парите, никой не може да те спре. Друг съвет в този форум няма да получиш.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Antares » Чет Авг 20, 2009 12:21 pm

vlado123456789 написа:Благодаря и на "Yavkata" за куража да изкаже личното си мнение различно от останалите във форума!
:rofl: :roll2: :lol2:
vlado123456789 написа:Значи правилните отговори закодирани във Вашите отговори би трябвало да представляват следното:
Търся частни уроци по правилни отговори във форуми.
vlado123456789 написа:1.Тази рамка не е RALEIGH, а е някакво китайско менте
Тази рамка е китайско менте, носещо марката "Releigh". Която за българския пазар се държи от Крос Монтана.
vlado123456789 написа:2.Задния дерайльор е SHIMANO модел
...модел за десет лева, за който тъпите японци не са се напънали да мислят име, ми се занимават с тия за по 200-300 лева...
vlado123456789 написа:ако сте в състояние да КОНКРЕТИЗИРАТЕ нещо по снимките. Ако не сте, моля не пълнете темата с безмислици от рода КОЛКО ВЕЛИКИ ВЕЛОСИПЕДИСТИ СМЕ! КОЛКО ИРОНИЯ и ПОДИГРАВКИ МОЖЕМ ДА ИЗСИПЕМ! и др. Вижте колко други теми има във форума, където можете да упражните писателските си дарби, оставете тук ако някой има какво да каже конкретно по въпроса да го стори! Зная вече мнението Ви за пружините, за евтините велосипеди и няма смисъл постоянно да ги повтаряте. Ако някой разпознае някаква част по тези снимки (зная че не са качествени, но само с тях разполагам), нека само той да пише.
Благодаря, че се отнесохте сериозно към темата!
Абе ей, младеж, ти май забрави къде се намираш?! Чак пък и ще ни се репчи. Ще ни обяснява как точно да му отговаряме. Да не би да плащаш на някой от нас, че и претенции ще имаш!? Нещо да сме ти длъжни?! В тоя форум, информацията, която се споделя е изцяло на доброволни начала. Тоест никой не получава и лев за това, че споделя знанията и уменията си. А с теб беше споделена предостатъчно информация, кото ти се оказа прекалено глупав, за да асимилираш. Ходи си взимай някоя пружина и престани да ни занимаваш с наглостта си! И к'во очакваш от нас, от някаква смотана снимка, дето едва се вижда надписа на рамката да ти гадаем кое какво е. Прати един есемес на гадателката Светлина по bTV да ти каже кои компоненти какви са, като ти е толкова зор...

Ти му говориш, той своето си знае. Че и ни се кара. Я у лево!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 1:24 pm

Нямам спомен никъде да съм писал, че съм твърдо решен да купя това или някое друго колело. Просто искам информация на добра воля, ако някой му се откъсне от сърцето да даде за това което показвам на снимките. Колелетата се разпродават на Сл. бряг след като са ги внесли от Англия за FOR RENT, но нещо не потръгнали нещата. Както вече Ви писах тези със задната пружина балъците като мен са ги разграбили като топъл хляб. Имат само с предна. Просто се питах понеже били внесени от европейска държава с традиции, дали има нещо различно като качество в тях. Доколкото разбрах няма. Благодаря и на Antares за двата отговора великодушно споделени (останалото ще се направя, че не съм го прочел) и искам да отбележа, че не съм младеж и вероятно баща му ми е викал батко навремето, ако това има някакво значение за него.
vlado123456789

Мнениеот Antares » Чет Авг 20, 2009 1:25 pm

Успех с пружините!
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 20, 2009 1:44 pm

@vlado123456789, сега ще бъда сериозен. Ако разполагаш с около 200 лв единственият ти избор е"спринт леопард". Може би няма да те удовлетвори, защото няма амортисьори, но сам каза, че не разполагаш с много средства, а евтиното окачване постоянно ще изисква време и средства (макар и минимални). Имай впредвид, че аз поправям велосипеди от време на време и въпреки това купих велосипед с твърдо окачване на жена си (и то по-евтин от този, който ти искаш). Не ми се занимава с излишни глупости, затова. Ти прецени, велосипед ли искаш или скръцня, която дори полята с масло продължава да скърца и трака. Ако искаш второто, значи ние сме си загубили времето, а ти тепърва ще започнеш да си го губиш в ремонти и ядове.
Аватар
ico 1

Мнениеот Ozzie » Чет Авг 20, 2009 3:38 pm

vlado123456789 написа:...и искам да отбележа, че не съм младеж...

е пък бъди поласкан, че са те нарекли така
мен веднъж ми казаха "чичо" още като бях на 20 :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Чет Авг 20, 2009 4:14 pm

vlado123456789 написа:Просто се питах понеже били внесени от европейска държава с традиции

:rofl:

"Евтиното излиза скъпо" - това чувал ли си го? Ако си беше дал 5 минути да извадиш надценката (а тя е сумарно за всички по веригата като процент е доста голяма, повярвай ми) и да добиеш поне смътна представа за себестойността на тая купчина ламарина, щеше да ти стане веднага ясно дали си струва покупката или не. Отговора е не, не, не и пак не. Ако мислиш, че си струва и не вярваш на всичките хора тук, не разбирам защо си пуснал темата на първо място. Ако е нормална тема де, че вече почвам да се съмнявам...

И накрая - не знам тия колела откъде са внесени, на мен ми прилича като да са внесени чак от Монтана... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Авг 20, 2009 4:31 pm

bikerider написа:И накрая - не знам тия колела откъде са внесени, на мен ми прилича като да са внесени чак от Монтана... :)

И сега, като не уточняваш, човека ще си мисли, че са от онази Монтана, дето е под Канада...
Понеже нищо и никой не е в състояние да го накара да се поинтересува грубо за 10-15 мин няколко основни неща и да разпознава "убавите" от заслужаващи парите си колела.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 4:51 pm

ico 1 написа:@vlado123456789, сега ще бъда сериозен. Ако разполагаш с около 200 лв единственият ти избор е"спринт леопард". Може би няма да те удовлетвори, защото няма амортисьори, но сам каза, че не разполагаш с много средства, а евтиното окачване постоянно ще изисква време и средства (макар и минимални). Имай впредвид, че аз поправям велосипеди от време на време и въпреки това купих велосипед с твърдо окачване на жена си (и то по-евтин от този, който ти искаш). Не ми се занимава с излишни глупости, затова. Ти прецени, велосипед ли искаш или скръцня, която дори полята с масло продължава да скърца и трака. Ако искаш второто, значи ние сме си загубили времето, а ти тепърва ще започнеш да си го губиш в ремонти и ядове.

Да, това бе добре казано. И съдейки по думите ти Спринт Леопард е най-здравото нещо в този ценови клас? Но моята идея бе друга. Да предположим че ги имам тези 200 лв. Старото ми колело е за ремонт. Ремонтите си ги правя аз стига да имам частите. Та така или иначе нещата опират до ремонт, ако тези 200 лв ги дам за нещо втора ръка, което иска лек ремонт без да иска да се влагат материали само труд, но да е от по висок клас, съм склонен да ги дам за нещо такова. Но като казвам ремонт, това не означава вечен ремонт, а еднократен и после цяла година само каране. Искаше ми се, ако може да е с подобрено окачване, а не твърдак, но виждам че няма такъв шанс. Но ми се иска поне да може да се накичи с калници, багажници, фарове, въобще да си го направя товарно магаренце, защото на мен ми трябва за работа, а не просто да скитосвам по баирите. Туризъм, риболов ей такива неща. А аз не го спирам ни в дъжд, ни в сняг, ни в лед. Затова искам да е МТБ, харесват ми гумите им идеални са през зимата в поледицата :D .
vlado123456789

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 6:38 pm

bikerider написа:... Ако мислиш, че си струва и не вярваш на всичките хора тук, не разбирам защо си пуснал темата на първо място. Ако е нормална тема де, че вече почвам да се съмнявам...

Не мисля, че аз съм пущал тема на първо място. Най вероятно темите се подреждат автоматично в хронологичен ред според последния пост. И мисля че поне за това нямам вина аз. По-добре питай админите за това.
vlado123456789

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 20, 2009 7:18 pm

Това добре ли е: http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/images/SPR/pricelist/499//40_RapidMan.jpg. За 220 лв е идеално. Разгледай малко велосипеди, стига си гледал чалгария. Никога не съм казвал, че само скъпите колелета са хубави. Всеки има различни възможности и всеки кара по различен начин и различни терени. Въпросът е да се кара колелото по предназначение, а на тези, които ти показваш предназначението е да внасят кич и пъстрота в заобикалящата ни действителност(бре, че умно прозвуча :D )
П.П. Мека седалка с пружини върши повече работа отколкото "задният амортисьор" на черната чалга с английски надписи.
@ Neo, прочети какво колело иска човекът.
Последна промяна ico 1 на Чет Авг 20, 2009 8:00 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
ico 1

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 7:21 pm

Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 8:29 pm

Е, второто наистина изглежда по яко, но ... тази цена направо ме хвърля в паника? :D А на първото (това Рапид ли е?) като скоча 100 пъти от тротоара на паважа и обратно и ще трябва ли да му изправям каплите? А и 208 лв никак не ми изглеждат малко. Добре де, някъде не могат ли да се намерят на по тънка цена, не като тези в сайта?
vlado123456789

Мнениеот ico 1 » Чет Авг 20, 2009 8:58 pm

В "Кауфланд" с малко по-скапан монтаж под името "бачини". С по около 40 - 50 лв по-евтини са. "Бачини леопард"- 140 лв, рапида и той май толкова беше ;) . За каплите ще внимаваш. Не си мисли, че на твоите любими модели са им по-здрави каплите :D .
Аватар
ico 1

Мнениеот Antares » Чет Авг 20, 2009 9:13 pm

О боже, той и ще скача от бордюри... :bigeyes:

Да бе, и аз искам кола, с която да мога да се кача по черния път до хижа Рилските Езера, да дига 300 на магистралата на четвърта скорост, да заема малко място за паркиране... някъде за около 1000-1200 лева... Че парите са кът...
(Ся спойлера ше каже Голф 2)
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот vlado123456789 » Чет Авг 20, 2009 9:54 pm

Ти ме хвърли у размисъл с този Кауфланд сега :idea: Това Бачини какво ще рече, нещо като Спринт само, че чайна? Знаете ли оборудването дали е същото като на Спринт-овете? Имам впредвид скоростите, каплите спирачките? То май е малко излишно да се пита щом са по евтини, но знае ли човек, търговска му работа. И за каплите да питам, двустенните алуминий по здрави ли са от едностенни стомана? С една дума когато отида в Кауфланд какво да гледам, защото тези цени които спомена ме устройват и ако има избор искам да взема нещо по кораво. Защото съм малко кьорав и в тъмното трудно намирам спирачките :D
vlado123456789

Мнениеот Antares » Чет Авг 20, 2009 10:46 pm

Bachini е друга търговска марка, произвеждана от Maxcom. Също като Sprint и SPR. Тоест всичко излиза от един и същи завод, но под различно име. Маркетинг... Компонентите са стандартни.

Двустенните алуминиеви не знам дали ще са по-здрави (стоманата е по-крехък материал, ако не се лъжа), но определено ще са по-леки.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот nikolce » Пет Авг 21, 2009 12:29 am

nikolce написа:Съдейки по думите му, маи си търси нещо такова -> viewtopic.php?f=16&t=58553&p=538379&hilit=80+%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0#p538379

Само че тази рамка може и да е малка.

Цитираното от мен колело е с нова цена от 60лв (беше 80). Остава въпроса със размера обаче.
И стига с тези пружинки бе дядка. Не разбра ли че за нищо не стават. Бабите ли ще впечатляваш ??? :magnify:
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот vlado123456789 » Пет Авг 21, 2009 8:32 am

Добре де, за пружините се разбрахме синко, ще търсим седалка с пружини. Ама тази рамка наистина ще е малка за дедовци. Иначе цената ме устройва. Сега имам нова оферта, но първо искам с вас да я споделя да чуя вашето мнение: http://vlado1.snimka.bg/business/razni.301837.14299951
Ето тези двете. Едното било с газови амортисьори и му търсят 245 лв, а другото 70. Какво мислите за тези? Ако някой има интерес мога да го свържа, не съм му търговски агент, но мен не ме устройват поне докато не докато не видя онези в Кауфланд.
vlado123456789

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 21, 2009 9:43 am

На туй по-калпавото вилката ми се чини да е малко крива сякаш. Леко назад ми се вижда да стои, като че ли е удряно някъде, а и рамката казваш може и да ти е ниска. С две думи колелото е за издаване в някой пункт. Другото по-хваща окото и определено е по-добре от тия в Кауфланд, но газови амортисьори не се виждат. Има там някаква евтина пружинна вилка и това е. Ако можеш намали цената малко и го вземай. "Мерида" обикновенно са с доста добър монтаж за времето си и при всички случаи по-добър от Кауфландския. Относно каплите, дето беше питал и едностенните и двустенните са алуминиеви. Железни слагат само на детските велосипеди под 16".
Аватар
ico 1

Мнениеот bikerider » Пет Авг 21, 2009 9:46 am

vlado123456789 написа:
bikerider написа:... Ако мислиш, че си струва и не вярваш на всичките хора тук, не разбирам защо си пуснал темата на първо място. Ако е нормална тема де, че вече почвам да се съмнявам...

Не мисля, че аз съм пущал тема на първо място. Най вероятно темите се подреждат автоматично в хронологичен ред според последния пост. И мисля че поне за това нямам вина аз. По-добре питай админите за това.

:rofl:

Яснооо :lol: :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот vlado123456789 » Пет Авг 21, 2009 10:23 am

А бе, честно и аз доста се кьорих на тия газовите, ама нали не разбирам та си рекох че е от това. Не вярвам да свали кой знае колко от цената те са цинцъри тези. А тия Мерида какво производство са, не открих техен сайт тука в Б-я? А точно този модел не го намерих никъде. Това MERIDA DAKAR 670 ли е? Аз което виждам те май нямат модел след 1999 г. Ще пробвам и ако стане далавера ще се похваля.
vlado123456789

Мнениеот ico 1 » Пет Авг 21, 2009 2:48 pm

Имат, имат, чак за 2010 г имат прототип - най-леката xc рамкаhttp://mtb-bg.com/index.php/products/news/455-news00747. Тази на твоята снимка е далеч, но все пак.
Аватар
ico 1

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Авг 21, 2009 3:05 pm

Късай Рексии!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла