"Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Авг 26, 2009 8:52 am

Asen6o написа:20-тина километра са до Кремиковци. По асфалт, в едната посока. А манастира не е далеч от квартала, но започва катеренето. (=
Поздрави, приятно и безавариино!!! :beer: :beer: :beer:
Едит: Може да си има черен/по-кратък път, но аз не го знам.

От Челопечене до Кремиковци има сравнително приятен път смесващ асфалт с малко трафик и черни пътища, само че Sky_Knight и Sp3ctr3 могат да дадат повече подробности за него. Ако ще въртите от София си изберете много внимателно пътя, че по пътя на автобуса има места, където не се диша. Аз ви съветвам да се натоварвате на транспорта и да карате спокойно в планината ; - )
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот mouse » Сря Авг 26, 2009 9:52 am

deather написа:
nikolce написа:ХристоС, щях да питам същото :). Навит съм да караме до там. Ще се уговорим петък примерно, че днес е едва вторник. Очаквам и други хора да се включат :agree: .

Аз съм навит също да караме дотам, но колко километра се връзва и по какъв път?

Пътища към Кремиковци много.Зависи от кой квартал се отива натам.Не е задължително да се кара по пътя на рейса.Преди отклоненията за квартала има табели за манастира и ако се кара по тях се избягва голямото движение.
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот bdz43r » Сря Авг 26, 2009 2:58 pm

+1 за буса.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Bolverk » Сря Авг 26, 2009 3:13 pm

Аз само да питам мен нали ме преброихте. :) И за буса и по принцип. Успях да си освободя деня. Сега остава и да дадат някой лев.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот edinmilion » Сря Авг 26, 2009 3:41 pm

+1 за буса.
edinmilion

Мнениеот mouse » Сря Авг 26, 2009 4:30 pm

Bolverk написа:Аз само да питам мен нали ме преброихте. :) И за буса и по принцип. Успях да си освободя деня. Сега остава и да дадат някой лев.

преброен си :D
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот codename47 » Сря Авг 26, 2009 6:19 pm

дано да успееме да дойдеме, може да ви настигнеме някъде по пътя..надявам се, защото като знам с каква скорост карате сигурно ще минете целия маршрут за 45мин. (при условие че стоите на хижата 1ч. :D )
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Reactor » Сря Авг 26, 2009 8:31 pm

ИНОПЛАНЕТЯНИН написа:Да взема и аз да цъфна във "вашата група" :D Бе не се имам за начинаещ - ама като гледам какви ентусиасти има във форума - комплексирам се направо :rofl:
Пък със основателя и май се знаем от някъде :D

:beer: Крайно време беше,само да не дойдеш :boxing:
Аватар
Reactor

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Авг 26, 2009 10:49 pm

Като не идвам на мероприятия и какво става.... дъжд дъжд дъжд гуми гуми гуми :D Аде без аварийна и да запомните всичко, та да ме дразните после.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот barabum » Чет Авг 27, 2009 9:27 pm

Колко горе долу са се събрали за транспорта?
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот ХристоС. » Чет Авг 27, 2009 9:32 pm

nikolce, deather, idon - това са хората (ако правилно съм разбрал), които заявиха до момента желание да караме заедно по целия маршрут от София до автогара Кремиковци. Предвид факта, че другите ще ползват автобус и вероятно ще стигнат по-бързо, но от друга страна вероятно ще се наложи да се направят повече от един курсове за превозване на bike-овете - мисля, че в зависимост от това колко хора ще ползват автобус за превоз - ще е по-удачно да се срещнем или както е обявено - 9:00 - на автостанцията, или малко по-рано (примерно 8:30) - ако се събира по-малка група и ще бъде възможно всички велосипеди да бъдат извозени едновременно... пътят към Кремиковци е ясен, до автогарата все ще се оправим, където може да е един от междинните сборни пунктове, преди катеренето. Лично аз много вероятно ще трябва да сменям гуми в някой момент от преминаването от асфалт към off road, което ще ми коства известно количество време също... затова нека се направи финално обобщение - колко хора ще ходят с автобуса (и колко товарни курса ще трябва да се правят) и колко хора ще покараме до Кремиковци. Изразявам също надежда карането наистина да е „за начинаещи“, понеже имах неприятен инцидент вчера и може да се броя и за „малко контузен“ (като същото се отнася и за колелото) и екстрени натоварвания може да ми дойдат малко в повече... при всички положения твърдо заявявам участие в карането, просто е възможно да не съм дотолкова пълноценен участник, доколкото ми се иска :)
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот Reactor » Чет Авг 27, 2009 9:52 pm

ХристоС. написа: Изразявам също надежда карането наистина да е „за начинаещи“, понеже имах неприятен инцидент вчера и може да се броя и за „малко контузен“ (като същото се отнася и за колелото) и екстрени натоварвания може да ми дойдат малко в повече... при всички положения твърдо заявявам участие в карането, просто е възможно да не съм дотолкова пълноценен участник, доколкото ми се иска :)

Маршрута е подбран наистина за начинаещи,без големи натоварвания :)Иначе щеше да е друг.. ..
За транспортиране за сега са около 10-тина колелета и по всяка вероятност няма да се наложи да се прави повече от един курс.
За хората които биха предпочели придвижването на самоход или със собствен транспорт е предвидена втората среща на самия манастир в 11:30.Интервалът от време е малко по голям,за да могат всички да се придвижат спокойно без притеснения и бързане.
Информативно:
От Автостанция "Изток" до разклона за Кремиковски манастир са 8 километра.
От разклона до манастира са около 5- 6 километра но вече с катерене което започва не след дълго след ЖП прелеза който се намира преди Кремиковци.

Тук държа да отбележа,че БУСЪТ ТРЪГВА ОТ АВТОСТАНЦИЯТА В 9:30-40 най късно.
Аватар
Reactor

Мнениеот nahi » Чет Авг 27, 2009 9:59 pm

Пожелавам на всички едно приятно и безаварийно каране!
Ще пия една голяяяма Смолянска ракия за ваше здраве!
Успех с организацията!
Аватар
nahi

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Авг 27, 2009 10:04 pm

Дъжд дъжд дъжд дъжд... :D :beer: И да направите снимки, пожелавам ви този път горски нимфи да срещнете, да няма издънки като един др път.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот nikolce » Чет Авг 27, 2009 10:13 pm

А да Ви питам тези които ще караме от София, нали знаете пътя до Кремиковци :magnify: . Аз никога не съм ходил, та да знам че съм в сигурни ръце :D :agree: .

ХристоС, 8:30 съм на автогара "Изток".

Ще следя темата за промени.

Едит:

Нахи мерси за пожеланията.
А тебе azsa, дано те подгонат амазонки по горите някой ден :evil: .
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот barabum » Чет Авг 27, 2009 11:05 pm

Бройте ме и мен за транспорта :beer:
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот mimi_kriq » Пет Авг 28, 2009 10:06 am

Здравейте. До сега не съм карал с някои от форума, но бих се включил в самохода до Кремиковци и последващото каране :8D:
mimi_kriq

Рейтинг: 1205

Мнениеот bdz43r » Пет Авг 28, 2009 12:30 pm

Аз за съжаление се налага да пропусна. :crap:
Аватар
bdz43r

Мнениеот ubersoldat » Пет Авг 28, 2009 2:58 pm

И аз имам желание да се включа

+1 за буса
ubersoldat

Мнениеот Alleyezonme » Пет Авг 28, 2009 3:20 pm

А оринтировъчно към колко долу горе ще се върнем в софия?
Alleyezonme

Рейтинг: 1210

Мнениеот ubersoldat » Пет Авг 28, 2009 3:30 pm

Alleyezonme написа:А оринтировъчно към колко долу горе ще се върнем в софия?

Точно щях да попитам същото :)
ubersoldat

Мнениеот skiman » Пет Авг 28, 2009 5:02 pm

Аз и още един приятел ще се появим директно на манастира.
Аз ще съм с червен RAM HT2.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Bolverk » Пет Авг 28, 2009 5:51 pm

Аз като няколко пъти участник в "Нашата група" мога да ви кажа да не си правите други планове за деня. Отделете си го целия, че кой знае може и да заседнем някаде и като почнат бирите и картофките. Tака че тръгваме когато трябва а се прибираме когато можем :)
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот edinmilion » Пет Авг 28, 2009 5:58 pm

объркаха ми плановете за събота, налага се да пропусна :(!:

edit: Писах на Reactor ЛС
Последна промяна edinmilion на Пет Авг 28, 2009 6:11 pm, променена общо 2 пъти
edinmilion

Мнениеот deather » Пет Авг 28, 2009 5:58 pm

Аз също незнам пътя до Кремиковци.Утре сутринта ще видя дали ще идвам, защото май се разболявам, но ако идвам ще дойда 5-10 минути по-рано.Някой от идващите ако може да ми пусне на ЛС GSM за всеки случай ако реша да не идвам да звънна да не ме чакате :agree:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот mimi_kriq » Пет Авг 28, 2009 6:21 pm

В крайна сметка останаха ли хора, които им се върти дотам или всички се качват на автобуса?
mimi_kriq

Мнениеот nikolce » Пет Авг 28, 2009 6:30 pm

Виж малко по-горе какво пише:

ХристоС. написа:nikolce, deather, idon - това са хората (ако правилно съм разбрал), които заявиха до момента желание да караме заедно по целия маршрут от София до автогара Кремиковци. Предвид факта, че другите ще ползват автобус и вероятно ще стигнат по-бързо, но от друга страна вероятно ще се наложи да се направят повече от един курсове за превозване на bike-овете - мисля, че в зависимост от това колко хора ще ползват автобус за превоз - ще е по-удачно да се срещнем или както е обявено - 9:00 - на автостанцията, или малко по-рано (примерно 8:30) - ако се събира по-малка група и ще бъде възможно всички велосипеди да бъдат извозени едновременно... пътят към Кремиковци е ясен, до автогарата все ще се оправим, където може да е един от междинните сборни пунктове, преди катеренето. Лично аз много вероятно ще трябва да сменям гуми в някой момент от преминаването от асфалт към off road, което ще ми коства известно количество време също... затова нека се направи финално обобщение - колко хора ще ходят с автобуса (и колко товарни курса ще трябва да се правят) и колко хора ще покараме до Кремиковци. Изразявам също надежда карането наистина да е „за начинаещи“, понеже имах неприятен инцидент вчера и може да се броя и за „малко контузен“ (като същото се отнася и за колелото) и екстрени натоварвания може да ми дойдат малко в повече... при всички положения твърдо заявявам участие в карането, просто е възможно да не съм дотолкова пълноценен участник, доколкото ми се иска :)
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот mimi_kriq » Пет Авг 28, 2009 7:03 pm

Да, видях го, но не видях никой да го е потвърдил. Също така по-рано ли ще тръгнем и това по-рано 8.30 ли ще бъде. Благодаря :peace:
mimi_kriq

Мнениеот ХристоС. » Пет Авг 28, 2009 7:06 pm

deather написа:Аз също незнам пътя до Кремиковци.

Пътят до Кремиковци е ясен - по Ботевградско и оттам се разклоняваме по Кремиковско шосе и караме, докато не стигнем отбивката за манастира (която разбрах, че трябва да е указана)... В този ранен съботен час не вярвам да има голямо движение, така че сигурно ще караме по относително „чист“ път. mimi_kriq - срещата е на автостанцията в 8:30 за тези, които ще стигнем на собствен ход до Манастира, предполагам към 8:45 - 9:05 вече ще сме тръгнали (така или иначе, по-голямата група вероятно също ще се събира между 15-30 минути и пак ще имаме нужната преднина).

P.S: deather, изпратил съм ти своя номер, можеш да си прегледаш съобщенията.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот Ванката » Пет Авг 28, 2009 7:39 pm

За съжаление аз няма да мога да дойда - по разбираеми причини :banghead: :lol: , но за тези които незнаят пътя до манастира, мога да кажа следното: карате по Ботевградско шосе в посока околовръстното, на караулката след Враждебна завивате на ляво, карате по шосето, пресичате околовръстното и влизате в Чепинци. На първия У-образен завой завивате на ляво \има табелка "към Кремиковския манастир"/, продължавате направо и минавате жп прелез. след прелеза има също У-образен завой - там сте на дясно\а не направо/, леко изкачване и следвате главния път\има разклонение преди кв.Кремиковци и Сеславци, където главния път е в ляво и вие сте по него/. Така продължавате само направо и ще излезете на манастира- това е пътят с кола!!!.
Дано да съм помогнал поне на един.... :beer:
Ванката

Рейтинг: 1240

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив