Ще се побера ли на The Bomb??

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ще се побера ли на The Bomb??

Мнениеот SMOKEN » Пет Авг 28, 2009 6:48 pm

Въпросът ми е бърз и лесен, но и офтопик мнения се приемат. Решил съм се на една бомба от драг магазин в квартала. Готов съм само да отида и да го взема, НО съм висок 193см. и когато го разгледах днес, пробвах го и леко ми се стори доста малко разстоянието между седалката и педалите. :crap: "Продавачът" (кавички защото ми е и познат, се тая) предложи да сложим по дълго колче на седалката, но не е сигурен дали няма нещо да се нахендри (я по рамката или на самия кол). И ви питам дали е добра идея (колелото И колчето за седалката)? :confused:
Мерси предварително.
I reject your reality and substitute my own!
Аватар
SMOKEN

Рейтинг: 1060

Re: Ще се побера ли на The Bomb??

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Авг 28, 2009 9:00 pm

аз съм 185см, карам бехемот със същите размери като бомбата, коленете ми опират в зъбите. Ако искаш да въртиш с бомбата - не, понеже за да въртиш краката трябва да ти се изпъват до край, няма такова колче за седалка което да те вдигне на 1метър над средното.... това са велосипеди, при което въртенето е по-скоро с цел ускоряване, а не задвижващо.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот SMOKEN » Пет Авг 28, 2009 10:00 pm

Еми колчето ми трябва само за да ме вдигне примерно още един път колкото оригиналното (около 20см) така че да стане високо колкото старото (сегашното) ми колело. Не съм искал да ми е изправен кракът (то си знаех че при такова колело няма как), а и съм си свикнал или прав или наполовина свит и без това. :) Само питах относно здравината и удобството дали няма нещо да се повреди (веднага като се кача и в бъдеще) по колелото или колчето :)

Поздрави! :peace:
Аватар
SMOKEN

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 10:13 pm

Бомбата не е за теб, независимо от колчето.

Сигурен съм, понеже това колело не е за никого. То е грешка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот SMOKEN » Пет Авг 28, 2009 10:37 pm

Е защо пък чак грешка? Мен много си ми харесва(говорим за новия бомб а не онзи стария които видях че съществува днеска). Вид,дизаин и здравина(най-вече). Имам предвид изглежа ми и се усеща много здраво и кадърно колело :) :dontknow:
Аватар
SMOKEN

Мнениеот did » Пет Авг 28, 2009 10:41 pm

Що не прочетеш някоя от многото теми за това "здраво и кадърно колело"?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Пет Авг 28, 2009 10:56 pm

@SMOKEN
от 08.11 миналата година, до днес, какво си правил в сайта (форума)?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот SMOKEN » Пет Авг 28, 2009 11:42 pm

Забравих да опомена един много важен факт!! Вече около 8 години карам Cross Nomad закупен от Метро. Карам го без да щадя нищо и както си искам и досега е издържал (а също и като се счита че под подръжка само съм му помпал гумите). Миналата година му смених старите алуминки с двойни капли и нови V-brake-ове. В момента задната капла има 2 счупени спици (след един ден в Южния парк) а спирачките ги няма никакви.

От кратката историйка си правете каквито си искате изводи, но един от тях ще ви помоля да побликувате като отговор на въпроса за мнение дали бомбата ще ми свърши работа и ще издържи на моето каране. Включете и факта че досега не съм смял да скачам (много) с Кроса или да карам DH, но с бомбата ще се започне и с това :eyebrow:

Ай лека от мене! Ще ви чета мненията и най-вероятно атаките срещу мен и Драга :peace:
Аватар
SMOKEN

Мнениеот storm » Съб Авг 29, 2009 1:01 am

did го каза крато и ясно -
did написа:Сигурен съм, понеже това колело не е за никого. То е грешка.
:popcorn:
Щом от едно каране си се прибрал с толкоз поразии по "колелото - Крос" и се хвалиш, няма да се учудя и малко след покупката на Bomb-а се прибереш с по-пикантни повреди за хвалене :magnify: :eyebrow:
Рамката е коментирана с многото й отрицателни черти (лично не помня добра дума за нея :confused: )

http://dragonwizz.snimka.bg/sports/woop ... 491165.big
Или си го напрей така само за картинката :rofl: :rofl: :rofl:
или с описаното ти каране ще разбереш защо му викат The BOMB :

http://dragonwizz.snimka.bg/sports/woop ... 9.14491004
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот did » Съб Авг 29, 2009 8:33 am

SMOKEN написа: Ще ви чета мненията и най-вероятно атаките срещу мен и Драга :peace:

Заел си отбранителна позиция, значи. Само че никой няма намерение да те напада.

Каквото трябваше да ти се каже, казано ти е. Ако искаш мнения за бомбата, потърси си сам, има и важна тема (странно защо...).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Съб Авг 29, 2009 8:55 am

@SMOKEN, ще отговоря на въпроса, който си задал: Ще се побереш, но в единия случай ще ти е много ниско и неудобно, в другия случай, при който сложиш по-дълго колче ще стане и опасно и пак ще ти е неудобно. Тази рамка не е много здрава при седалковата тръба от недомислие и от ъгъла, който заема. Намери някой с такова колело, помоли го да покараш и сам ще се убедиш за неудобството. Аз съм 1.80 м и на мен не ми е малко (пробвал съм), а камо ли на теб. Свикнал си да се мъчиш със "крос"-а, купил си го без да знаеш нещо за размер на рамка( в "метро" е нямало кой да ти каже) и нямаш представа за удобна стойка. Помисли за някое возило с подходяща за теб рамка. Толкова от мен, за да не пускаш обява, че се продава след един месец, да търсиш аргон или трето, което не ти пожелавам.
Аватар
ico 1

Мнениеот did » Съб Авг 29, 2009 12:02 pm

Ицо, не спамвай! Човекът не пита, дале ще му е удобно, а дали ще се побере.

Аз смятам, че ще се побере, така че да ходи да си купи бомбата, пък след година ще си купи и велосипед.

Трябва да се движи пазара и стимулира икономиката, все пак.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот SMOKEN » Съб Авг 29, 2009 3:13 pm

Ахам ясно (говоря на всички). Видях и някои от вайните теми и сметнах, че при мен, мойто тегло и карането ми това колело е перфектно за мен(тежа малко под 70кг). Единственото нещо от което трябва да се страхувам реално е продънване на рамката при шока. Ако го затегна или сложа по-твърд и това вече няма да ме притеснява толкова така, че супер :D :agree:

А и за историйката с Кроса исках да уточня един факт - надали кроса е по-здрав от бомбата, така че ако кроса, за 119лв от метро, е издържал 8 години на мен значи бомбата ще се справи по-добре във всеки случай (и кроса е мекица ако се чудите).

Мерси за мненията и очакваите тема за ново колело и навлизането ми с него в по-сериозното каране от "разходките в парка" ;) И бъдете готови с пожеланията за абюзването :P :lol: :peace:

Забравих да опомена че побирането (след като видях че не се нравите на колелото) вече не е проблем. Миналата година(цялата) си карах кроса на 6-та скорост без да сядам и веднъж или да качвам на по-ниска предавка, на мен седалка дайе ми и нетрее(или поне докато върта педлите, през останалото време мога да си седя).

Един последен въпрос, ако се продъни рамката с флекс, желязни планки и електрожен ще се оправи ли завинаги??
Аватар
SMOKEN

Мнениеот did » Съб Авг 29, 2009 4:56 pm

SMOKEN написа:Един последен въпрос, ако се продъни рамката с флекс, желязни планки и електрожен ще се оправи ли завинаги??

Ще се оправи! Аз така съм оправял 2-3 бомби завинаги.

Купувай бомбата и грабвай флекса, железните планки и електрожена.

И да не забравиш после да благодариш за съветите ни!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот storm » Съб Авг 29, 2009 5:18 pm

А аз се заблуждавах, че се оправя с аргон :eek3: :eek3: ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ :boggled:
Вечно нещо НЯМА ! :nono:
Ако заварките се направят от професионалист и се направят кадърно ще се кара, но при по-голямо натоварване . . .
Щом си толкова решен имам един съвет - сложи сносен дерейлюр, за да избегнеш честото чупене на уши характерно за рамката с нисък клас дерейлюр.
Внимавай с амбициозните зпълнения, шом не слушаш съвети - слушай инстинкта си за самосъхранение :idea:
Предполагам си видял снимката в предишния ми пост?! Сам прецени как се възстановява подоно нещо :eek3:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Авг 29, 2009 7:33 pm

@SMOKEN и ти ли си от тези които подсилват двукоронна вилка с арматурно желязо :D
От опит, като по-малък и аз карах колело от метро, беше 220 000лв/на времето/ бегач, скорости, скъпа работа. Возих го 7-8 години и наистина нямаше сериозни отклонения. В момента в който реших да се занимавам интензивно с колоездене и го качих в планината какво последва: 1 месец каране, 500км, като резултат мога да отбележа само малка част:
-крив стержен
-криво кормило
-криви капли
-скъсан дерайльор/верига
-изкъртени педали
-главините ги събрах в шепа след последното почистване....

Прав си, струва ти се че това колело е здраво, караш го 10години но с Бомбата няма да е така. Преди време си взех нов Драг One, за 6 месеца му остана само рамката. Сега мъча вече 1 година един Бехемот, скоро и от него няма да остане нищо, подменям части ЕЖЕСЕДМИЧНО. Към момента бехемота ми излиза над 2 хил лв. И аз четех преди и като ми кажеха че се чупи, не вярвах. Ако ти покажа криви шведски болтове ще повярваш ли ?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Pr3d4t0R » Нед Авг 30, 2009 4:00 pm

SMOKEN

Питаш, дава ти се отговор и съвет, а ти продължаваш да си знаеш твоето. За какво тогава въобще задаваш въпрос след като нямаш никакво намерени да се вслушаш в отговорите?
Аватар
Pr3d4t0R

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти