"Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "Нашата група"-Каране за начинаещи в Стара Планина

Мнениеот veskoz » Пет Авг 28, 2009 9:34 pm

Алтернативата за Чепинци е през Битака. Мисля че ще е по-безопасно и приятно от Ботевградско. Приятно и безаварийно каране момчета да донесете снимки аз съм в нас за ремонт :banghead: Неделя Черни Връх :praying:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот barabum » Пет Авг 28, 2009 9:52 pm

Не ме бройте възникнаха проблеми. Завиждам ви,че ще повъртите. Да направите много снимки,за да ме подразните след това :V:
did написа:
EccentricMOTION написа:Намерих си безплатно курбели Cyclone ...
скъпо е!
barabum

Рейтинг: 1046

Мнениеот Reactor » Пет Авг 28, 2009 10:11 pm

Да го бяхме направили в Неделя :banghead:
Ама аз специално питах :smash: ...както и да е.....

ubersoldat написа:
Alleyezonme написа:А оринтировъчно към колко долу горе ще се върнем в софия?

Точно щях да попитам същото :)

Много бих искал да ви дам отговор,но както казват хората - Път време няма,особено в планината и т.н.
Няма как да се отговори дори и ориентировъчно!
Отделете си целия ден.

Айде до утре и да да се наспите,че въртенето си е въртене :)

Телефони з връзка при проблеми по трасето:

0885 083 879 - Йоско

0885 425 036 - Таня
Аватар
Reactor

Мнениеот Bolverk » Пет Авг 28, 2009 10:52 pm

Такам

Извинете че в последият момент ще го напиша, но то в последният момент се реши (на маса). С мен ще дойдат 2 или 3 още индивида който ще се транспортират с буса.

Поздрави и :beer:
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот nikolce » Съб Авг 29, 2009 6:29 am

Айде народе, аз излизам. :clap: :wavey:
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот idon » Съб Авг 29, 2009 6:34 am

Тръгвам след половин час-8:30 на автостанцията! :D
idon

Рейтинг: 1248

Мнениеот Reactor » Съб Авг 29, 2009 6:48 am

Айде банда.....до след малко :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот Анелия » Съб Авг 29, 2009 6:51 am

Суупер инициатива! Приятно каране! :peace:
Аватар
Анелия

Мнениеот Bolverk » Съб Авг 29, 2009 7:08 am

Хайде излизам да си събирам бандата. Очаквано появяване 9.25 часа. Поздрави и успех на всички. Ще се видим на място.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот idon » Съб Авг 29, 2009 6:04 pm

Благодаря на всички!Карането беше супер!Компа показва 68 км,така че не е било много кратко това каране!Но за сметка на това бе незабравимо.Сигурен съм,че другите ще го опишат по-добре,а и ще има снимки,но държах да благодаря на всички за приятното каране.
Живи и здрави и до следващия път! :beer: :clap:
idon

Рейтинг: 1248

Мнениеот Kpoko » Съб Авг 29, 2009 6:14 pm

:beer: Голямо благодаря на "Нашата група" за организацията днес и за възможността да се запозная с много готини хора :beer:
Надявам се групата, която мина по пътеката, да не е имала инциденти по трасето.
Пожелавам бързо възстановяване на момчето, което си сряза ръката, а също така и да се сдобие по най-бързия начин с каска и ръкавици.
@ХристоС., намери ли си стопа?
Аватар
Kpoko

Мнениеот mimi_kriq » Съб Авг 29, 2009 6:30 pm

Много приятно каране и готини хора. Благодаря на всички :clap:
mimi_kriq

Рейтинг: 1205

Мнениеот hitar_potter » Съб Авг 29, 2009 6:40 pm

Аааа, много се изкефих :)Както винаги - страхотно каране :) Може в заглавието да пише „каране за начинаещи“, но кефа беше голям! Приятни изкачванищ, приятни спускания и накрая кефът дасе върнеш от карането изморен :d Несравнимо

@ХристоС., намери ли си стопа?
Мисля, че той още кара... :D

П.П. Като отдъхна малко, ще кача видеотата :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот nikolce » Съб Авг 29, 2009 6:55 pm

И аз искам да благодаря на организаторите, за хубавото каране. Велокомпа показва ~82км, в резултат на което съм (приятно) скапан :xx(: . Ще спа като бебе :sleeping: .
Снимки по-късно, или утре. На фона на това че имаше хора с on board камера, не са нищо особено.
Мерси, още веднъж, за хубавото каране :) .

П.С. ХристоС , машина :bowdown:
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот Reactor » Съб Авг 29, 2009 6:57 pm

Благодарим на всички,които днес направиха деня незабравим :beer:
Особено искам да кажа Благодаря на Калоян/hittar_potter/ и компания ,които помогнаха в организацията.

Благодаря на момчетата с джипа,
http://media.snimka.bg/4125/014505273.jpg
които откараха ранения колега,който поне ще рабере значението на каската и ръкавиците в колоезденето.
Оправяй се бързо и следващия път пак с нас :)

А на тези двамата просто не знам какво да им кажа:
http://media.snimka.bg/4125/014505275.jpg

Толкова бира трябва да ги черпя за пътеката и страхотното спускане ,което направихме под тяхното водачество :beer:

Не на последно място искам да благодаря на нашия спонсор /който пожела анонимност/за това,че спонсорира транспорта и показа своята благородност и обич към спорта :beer:

Ето и целия скромен албум от мен за днешния страхотен ден с "Нашата група" :

СНИМКИ
Последна промяна Reactor на Съб Авг 29, 2009 7:14 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
Reactor

Мнениеот Bolverk » Съб Авг 29, 2009 6:59 pm

Мога да кажа прекрасно :)

Моята банда разбира се подкарахме деня с невъобразимо забавяне и не по-малко объркване, но завършихме деня всички доволни и изморени. С мен имаше един напълно начинаещ с базово колело, които макар и на места по-мъчително си прекара много добре. Ако иска ще разказва той, но това, което мога да кажа че името на темата отговаряше на 100 % на истината. Мога на дълго и на широко да обяснявам за карането, но мисля че словестните ми дадености са прекалено слаби и снимките ще покажат много повече отколкото може да се напише ;)

Единствено искам да кажа Благодаря, всъщност БЛАГОДАРЯ на организаторите за прекасният ден и че винаги ще очаквам още изяви от такъв характер.
Времето убива !
Аватар
Bolverk

Мнениеот Reactor » Съб Авг 29, 2009 7:07 pm

hitar_potter написа:
Мисля, че той още кара... :D

RedHawk също още кара :D Няма спиране този човек днес.... :bowdown:
Неговия километраж,днес ще надхвърли 100км........

Анелия написа:Суупер инициатива! Приятно каране! :peace:

:beer: Благодаря...наистина беше супер :beer:
Последна промяна Reactor на Съб Авг 29, 2009 7:18 pm, променена общо 1 път
Аватар
Reactor

Мнениеот nikkin » Съб Авг 29, 2009 7:12 pm

Страхотно каране се получи, благодарности на организаторите!!!
Ще кача видеото и малко снимки по-късно :)
Аватар
nikkin

Рейтинг: 1185

Мнениеот skiman » Съб Авг 29, 2009 8:31 pm

Йеа бейби. :beer:
Благодарско за прекрасното изживяване. :beer:
Следващият път пак :clap:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот THEZOGGO » Съб Авг 29, 2009 9:23 pm

--> http://media.snimka.bg/4125/014505268.jpg Tва ли е пича дето е пострадал, защото ако е той, аз го предупредих още преди да стигнем хижата че ще има проблеми като кара без ръкавици и каска. :(
Моите снимки ще кача и аз по късно може би утре.
Жалко че се наложи да се връщам.
Междудругото тия с АТВ тата и с кросовите мотори са ненормални. Така карат нагоре че днес като пусках обратно към манастира и щях да му влезна челно на едно АТВ. То вината си беше и моя де реших да пускам на макс по пътеката надолу и заради скороста трусно реагирах и се наложи да се хвърля в едно дере. Aбе бях си на косъм от смъртта. Как се разминах с тоя незнам, не ми се беше случвала досега такава ситуация толкова драстична. Бях убеден че ще се ударим челно и как се разминахме незнам. Днес си казах че ще отида да запаля свещ, за съжаление не успях, но утре ще го направя. За едната бройка щях да изгоря. :(
Така че внимавайте където и да карате в планината, отвсякъде може да ви изкочи нещо я било на 4 колела я на 2.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potter » Съб Авг 29, 2009 11:21 pm

http://www.youtube.com/watch?v=jsYOr7gQBg8

Съжалявам за лошото качество на филма, но такава е камерката :) Навярно на много хора, това клипче ще се стори скучно, но прецених, че е по-добре хората от „Нашата група отново да могат да се насладят на карането колкото се може повече ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот veno » Съб Авг 29, 2009 11:57 pm

Reactor, нали се обсъждаше хора без каска да не се допускат в групата... водите се организатори и ще си навлечете неприятности някой ден...
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот nikkin » Нед Авг 30, 2009 1:27 am

Аватар
nikkin

Рейтинг: 1185

Мнениеот ХристоС. » Нед Авг 30, 2009 7:40 am

Kpoko написа:@ХеристоС., намери ли си стопа?

hitar_potter написа:Мисля, че той още кара... :D

Не, не го намерих :dontknow: - ако някой кара в този район и случайно попадне на него, може да знае, че е мой и да ми прати едно съобщение (сиво стопче SIGMA с 2хААА NiMH батерии в него). Всъщност... преди малко се прибирам - след като стигнах до хижата, си се пуснах пак до реката и оттам продължих по пътя нагоре - изкачването е дълго (малко повече, отколкото от манастира до хижата), но е по-леко като цяло - пътят не е така изровен и каменист. След като се изкачих до горе (последната снимка) - има спускане до Ябланица, което също е приятно и с малки изключения - не крие толкова опасности, колкото пътищата, по които спускахме заедно. От Ябланица до Реброво (22 km) е само спускане надолу по асфалт (като в Батулия предлагат хубави кюфтенца и картофки, от които се възползвах). След Реброво се редуват малко катерене и малко спускане до Нови Искър, но пак се кара по шосе... като цяло мисля, че и подобен extended вариант на обиколката може да се прави,от тези, които си падат по шосейното каране (трябва да си призная - за мен не беше огромно удоволствие, имах чувството, че с тези XC гуми - Schwalbe Furious Fred - с които карах, съм като „залепен“ за асфалта - реално на прашен и каменист път наистина са страшно бързи, като държат доста сигурно и в това отношение съм много доволен от тях, но на асфалт са кажи-речи пак точно толкова бързи :eyebrow: - според собствените ми наблюдения, отстъпват с около 8-10 km/h на Maxxis Xenith 1.5 в максималната скорост и с между 4 до 6 km/h при ускорение за единица време (около 10 сек.) и постоянна средна скорост; но пък не съм разочарован, дори съм приятно изненадан от поведението им (на много места, където бях сигурен, че ще приплъзнат, те буквално не мръднаха), като и от това, че дори на тези камъни удържаха геройски и не се спукаха, при все че вътрешните гуми бяха Maxxis Ultralight, които определено не се славят със здравината си; може би просто траябваше да не ме мързи и да си сменя гумите отново още в Ябланица)... доволен съм, хубава обиколка се получи.

Много ми беше приятно и груповото каране - макар и да имах един лек инцидент, карането беше на много добро ниво. Дано момчето, което падна значитено по-лошо, да се възстанови бързо...Надявам се също да не съм изнервил хората, като ги забавих, докато се опитвах да си монтирам новото кормило (и най-вече ръкохватките на него) - не очаквах да срещна такива трудности... Ммм, друго неочаквано за мен беше твърде прашното трасе - не бях подготвен да си нося ластик за косата и сега сигурно съм донесъл със себе си 1 kg. прах, насложен по нея.

Ще се радвам да направим устроим пак подобно мероприятие скоро. Специални благодарности на организаторите :beer:

Добавям няколко снимки, които щракнах инцидентно. Тези, на които я няма групата, са от самостоятелната ми разходка следобед.

Изображение Изображение Изображение Изображение

P.S: Писах настоящото мнение на 29.08.09 около 21:30 - 22:00 часа, но съм пропуснал да го публикувам тогава във форума, затова се появява чак сега (и излиза, според някои мои думи, че сък карал 24 часа нон стоп, което не е така).
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот Reactor » Нед Авг 30, 2009 7:48 am

veno написа:Reactor, нали се обсъждаше хора без каска да не се допускат в групата... водите се организатори и ще си навлечете неприятности някой ден...

Прав си. :agree:
Всеки път предупреждаваме!
От следващия път вече започваме да връщаме тези,които нямат каска и ръкавици.
Никой да не се сърди!
Причините са ясни!

nikkin написа:http://www.youtube.com/watch?v=DuzpOvWUfy4

hitar_potter написа:http://www.youtube.com/watch?v=jsYOr7gQBg8

Съжалявам за лошото качество на филма, но такава е камерката :) Навярно на много хора, това клипче ще се стори скучно, но прецених, че е по-добре хората от „Нашата група отново да могат да се насладят на карането колкото се може повече ;)

...... :clap: :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот Sky_Knight » Нед Авг 30, 2009 7:54 am

@Reactor

Нищо няма да черпиш, само трябва да се ангажираш с нас за едно по-дълго каране в по-прохладните месеци :D И ти, и RedHawk (който между другото ми е идолът за идиотски много въртене!!!) и изобщо всеки, който има желанието (не говоря за сили, защото и аз ги нямам много :D ) да изследва билата на Стара Планина ;)

А пътечката, в последната си част (ей сега ще стане страшно) НЕ я бяхме спускали - бяхме я катерили само нагоре като проучвателен маршрут :nuts: И честно казано не очаквах да е с толкова много постоянни качвания и спускания, че с пълна екипировка и рамка предназначена предимно за надолу ми е малко неприятен тоя момент (да не говорим, че с това нестабилно кормило, което сега ще претърпи сериозна ревизия... ). Но иначе наистина е супер място.

@"Нашата група"

Не мога да повярвам, че толкова много хора се събирате с толкова ентусиазъм. Похвално е и се надявам да продължавате все така! Заедно и напред (по възможност надолу, ама ... ;) )

@THEZOGGO

Ние теб май срещнахме да се спускаш с пълна екипировка надолу? Махнахме си - точно на асфалта в самия Кремиковци.
В тези части на планината трябва постоянно да си нащрек за ATV-та и МХ, като вторите са много, много по-възпитани и внимават също. Затова и никога не се спускай на максимум освен, по някоя сравнително права пътека с добра видимост. Ти вече си го знаеш де, но аз да напиша за всеки случай. Повечето от тия с ATV-тата трудно се държат на пътя, а да не говорим да реагират в такива случаи, та си имал "убийствен" късмет. Дано не си се контузил много, но колкото и да е е по-добре от челно с ATV... Следващият път като ще караш там - драсни един ред - ако ние не караме, поне ще ти дам напътствия къде и кога ходят тия ни приятели.
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот Reactor » Нед Авг 30, 2009 8:20 am

Sky_Knight написа:@Reactor

Нищо няма да черпиш, само трябва да се ангажираш с нас за едно по-дълго каране в по-прохладните месеци :D И ти, и RedHawk (който между другото ми е идолът за идиотски много въртене!!!) и изобщо всеки, който има желанието (не говоря за сили, защото и аз ги нямам много :D ) да изследва билата на Стара Планина ;)

С удоволсвие се включваме.Две мнения - НЯМА!

Sky_Knight написа:А пътечката, в последната си част (ей сега ще стане страшно) НЕ я бяхме спускали - бяхме я катерили само нагоре като проучвателен маршрут

Изненадааааа... :D
Sky_Knight написа:......че с това нестабилно кормило, което сега ще претърпи сериозна ревизия... ).

Лелеее,добре че се огъна на баира :crap:

Sky_Knight написа:@"Нашата група"

Не мога да повярвам, че толкова много хора се събирате с толкова ентусиазъм. Похвално е и се надявам да продължавате все така! Заедно и напред (по възможност надолу, ама ... ;) )

@THEZOGGO

Ние теб май срещнахме да се спускаш с пълна екипировка надолу? Махнахме си - точно на асфалта в самия Кремиковци.
В тези части на планината трябва постоянно да си нащрек за ATV-та и МХ, като вторите са много, много по-възпитани и внимават също. Затова и никога не се спускай на максимум освен, по някоя сравнително права пътека с добра видимост. Ти вече си го знаеш де, но аз да напиша за всеки случай. Повечето от тия с ATV-тата трудно се държат на пътя, а да не говорим да реагират в такива случаи, та си имал "убийствен" късмет. Дано не си се контузил много, но колкото и да е е по-добре от челно с ATV... Следващият път като ще караш там - драсни един ред - ако ние не караме, поне ще ти дам напътствия къде и кога ходят тия ни приятели.

И аз се надявам все така да сме заедно по пътеките и да няма вече инциденти!

THEZOGGO вече ще слуша :) :D
Аватар
Reactor

Мнениеот THEZOGGO » Нед Авг 30, 2009 8:37 am

@Sky_Knight
Aз пусках на долу, мен сте срещнали.
Абсолютно си прав за това че трябва да си отварям очите на 6. След като скочих в дерето мммм до долу пусках на спирачки. Няма какво да си кривя душата, доста ме беше шубе да не се повтори въпросната случка. И ако не бях с протекция незнам просто. След Кремиковци като спрях да се разопаковам, във връзките на лявата ми маратонка имаше цял клон останал така и не го бях забелязал до тогава. Както и да е, повече внимание следващия път.
Иначе като съм свободен ще драсна някое Л.С. за каране в Стара планина.
@Reactor
Обещавам ще слушам повече, наистина. :beer:
Отивам сега да купувам торта за РД то :smash: :evil: :eyebrow: :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Нед Авг 30, 2009 4:26 pm

Абе вие карате ли в някой друг ден освен събота и неделя :boggled: Не заради друго, просто имам най-извратения график на планетата(че май и в цялата слънчева система-за по-далеко не знам) Всяка седмица почивам в различен ден, а ако имам късмет цели два :P ! Таа ще следя темата - дано другата седмица карате във някой от делничните дни - че дано и да е моят почивен :banghead: :beer:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот Reactor » Нед Авг 30, 2009 6:46 pm

ИНОПЛАНЕТЯНИН написа:Абе вие карате ли в някой друг ден освен събота и неделя :boggled: Не заради друго, просто имам най-извратения график на планетата(че май и в цялата слънчева система-за по-далеко не знам) Всяка седмица почивам в различен ден, а ако имам късмет цели два :P ! Таа ще следя темата - дано другата седмица карате във някой от делничните дни - че дано и да е моят почивен :banghead: :beer:

Точно в този състав трудно ще се съберем през седмицата,но има хора,които си карат през делничните дни когато имат възможност.Ако някой иска да покарате,може да си пишете в тази или отделна тема,както предпочитате.

П.П.Щом работата ти пречи на колоезденето,значи е време да я сменяш :D :beer:
Аватар
Reactor

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив