Покана за каране на шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Покана за каране на шосейки

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 27, 2009 11:20 am

Как ме е яд че не мога да карам с вас ... :bawling:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 27, 2009 12:31 pm

Не се коси,, баце, карането не приключва с Крън, като дойдеш към Софето за новата учебна година ше те поразведеме из тукашните маршрути. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Deerde » Чет Авг 27, 2009 1:47 pm

DstupidBastarD написа:Не се коси,, баце, карането не приключва с Крън, като дойдеш към Софето за новата учебна година ше те поразведеме из тукашните маршрути. :peace:

И аз и аз и аз искам с вас да сжиткам у Софето че е газария а и места бол :bowdown: :clap: :roll2: :beer: :D
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Авг 27, 2009 1:51 pm

Тука, баце, нормално имаш 6-8км излизане от града в най-витаминозната среда. Хем си караш, хем се зобиш, много е полезно! :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Deerde » Чет Авг 27, 2009 2:38 pm

DstupidBastarD написа:Тука, баце, нормално имаш 6-8км излизане от града в най-витаминозната среда. Хем си караш, хем се зобиш, много е полезно! :banghead:

Еее нормално баце, тъкмо ще станем и ази химик но какво да правиш ща не ща нали ще трябва да се учи иначе излизанията не ме притесняват тъкмо загрявка, притеснявам се от темпото и дължината :dontknow: :bowdown: :D :beer:
Аватар
Deerde

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 27, 2009 2:39 pm

DstupidBastarD написа:Тука, баце, нормално имаш 6-8км излизане от града в най-витаминозната среда. Хем си караш, хем се зобиш, много е полезно! :banghead:

Аз за тва не искам да ходя на даскало с колелото , шото дробовете ми ше се напълнят с помия. Особено кат се изрежем на некоя дълга права , като почна да дишам 3 пъти повече , незнам просто на кво ше ми заприличат вътрешностите . :banghead:

Deerde написа:

Еее нормално баце, тъкмо ще станем и ази химик но какво да правиш ща не ща нали ще трябва да се учи иначе излизанията не ме притесняват тъкмо загрявка, притеснявам се от темпото и дължината :dontknow: :bowdown: :D :beer:

ти от къде си , на колко си ? Ако правилно съм разбрал учиш в София ?
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Чет Авг 27, 2009 9:04 pm

@Deerde & TREK_fan

Утре към колко часа смятате да пристигнете. Има вероятност с Рости да дойдем и да ви посрещнем.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот blitz0 » Чет Авг 27, 2009 9:10 pm

Хохохо, очертава се да има яко чичета с клинчета!

Само внимавайте да не им дишате праха по баира :rofl: Сливенската школа е много силна.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Deerde » Чет Авг 27, 2009 9:17 pm

brumbar написа:@Deerde & TREK_fan

Утре към колко часа смятате да пристигнете. Има вероятност с Рости да дойдем и да ви посрещнем.

:D 10:55 ще сме на ЖП гарата в Тулово и от там мислим да караме до ханчето за да не се прекачваме на друг влак до Казанлък, картите показват че са 15км приблизително според мен ако необъркаме пътя най-късно 12 и 30 ще сме в ханчето. След настаняването мисля да се поразходя малко из района :idea:
Аватар
Deerde

Мнениеот Deerde » Чет Авг 27, 2009 9:19 pm

Neo_92 написа:

Аз за тва не искам да ходя на даскало с колелото , шото дробовете ми ше се напълнят с помия. Особено кат се изрежем на некоя дълга права , като почна да дишам 3 пъти повече , незнам просто на кво ше ми заприличат вътрешностите . :banghead:

Deerde написа:

ти от къде си , на колко си ? Ако правилно съм разбрал учиш в София ?

Амиии ще уча, сега ще съм студент 1 курс :crazy:
Аватар
Deerde

Мнениеот Grash » Чет Авг 27, 2009 11:16 pm

blitz0 написа:
Хохохо, очертава се да има яко чичета с клинчета!

Само внимавайте да не им дишате праха по баира :rofl: Сливенската школа е много силна.

Да... точно Росен ще им диша праха :rofl: Те сливенските чичета и с кола нема да могат да го фанат нагоре :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 28, 2009 6:32 am

brumbar написа:@Deerde & TREK_fan

Баце, мене нема ли да ме посрешнете, бе?! Аз днеска тръгвам лекичко с цеца към 9 от Софето и сметам към 16 да съм на позиция. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот rosty_sz » Пет Авг 28, 2009 8:22 pm

Първите вече дойдоха.
Прикачени файлове
P1080204.JPG
(476.57 KiB) 132 пъти
P1080201.JPG
P1080201.JPG (363.8 KiB) Прегледано 912 пъти
P1080199.JPG
P1080199.JPG (164.94 KiB) Прегледано 916 пъти
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот brumbar » Пет Авг 28, 2009 8:43 pm

Ако някой ще пътува от София моля да вземе някакъв багаж на ТК, че завалията дойде на ход с едно фотоапартче в джоба и едни гащи нямаше, та сега го мисля дали си е купил некви кюлоти от Казанлък. :bowdown:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот retrobike » Съб Авг 29, 2009 1:30 pm

rosty_sz написа:Първите вече дойдоха.

евалата!
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот notty » Съб Авг 29, 2009 11:29 pm

Ей ако знаете колко ви завиждам.... скивайте парадокса- тази вечер заминавам за остров Тасос и нямаше място в колата за шосейката :bawling: :bawling: . И сега не стига че не мога да дойда при вас ами че не мога и да си карам колелото на остров тасос(пък и там нали имало некви спр яки състезание дето ходихте)... Направо много ми е гадно. :banghead: :banghead: :banghead:
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот rosty_sz » Нед Авг 30, 2009 4:53 pm

Мероприятието приключи. БЕШЕ СУПЕР. Няколко снимки след малко, а разказ за всичко от Бръмбъра.
rosty_sz

Мнениеот rosty_sz » Нед Авг 30, 2009 5:46 pm

Ето и няколко снимки
Качиха се в обратна последователност така че правилния ред е отзад напред.
Прикачени файлове
P1080365.JPG
В Габрово
(304.25 KiB) 125 пъти
P1080363.JPG
На Шипка
(301.19 KiB) 126 пъти
P1080330.JPG
На Бузлуджа
(305.59 KiB) 125 пъти
P1080327.JPG
На старта
(337.63 KiB) 138 пъти
rosty_sz

Мнениеот bokicha » Нед Авг 30, 2009 6:15 pm

:clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот sam_u_rai » Нед Авг 30, 2009 7:07 pm

Бръм,бръм бръм. Чакаме да избръмчишшш. :praying:
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот brumbar » Нед Авг 30, 2009 7:40 pm

Д-а-а-а. Събитието определено се получи. Надявам се всички, които присъстваха да са се изкефели и да дойдат пак и другата година и да зарибят поне още толкова "участници". Току виж след 5 години се получило едно "Гранфондо" с 5000 участника, че да успеем да напълним това "ханче" с каравани и палатки, че място бол :D
Хронологично нещата изглеждаха така:
В събота се получи едно симпатично каране към Стара Загора, с цел да се покаже на гостите вилаета на баце Бръмбар, неговите любими баирчета и да поизтормози малко баце Митко, който и без това имаше интересни преживявания заради една мексиканска салата с много майонеза :bowdown: Бате Любо и той дойде, и оцени по достойнство позабравения от него стар другар г-н "Мозер"-а, щот очите му светкаха и само възкликваше "Бах как върви тоя Мозер".
След като се прибрахме от това веселичко каране, бате Любо си тръгна заради семейните си ангажименти, а останалите си бърборихме и вечеряхме на ханчето, дойдоха ни и гости от Стара Загора, които ни питаха за каво всички носим тия жълти гривни. След като не мина номера, че това е "ол инклузив" и обясних истинското предназначение на гривничките, ни обявиха за сектанти :dontknow:
Вечерта сложихме ТК и Баце Митко да спът заедно, не знам какво са правили, но явно е имало някаква химия между тях, щото сладко си гукаха до сред нощ :evil:
Аз лично не мигнах цяла нощ от притеснения, че останалите герои, които нощуваха в бунгалата бяха "подкопавани" от кучката "Рози - Балкан", която се чудеше под кое бунгало да скрие малките си кученца и имаше реална опасност някое от бунгалата чисто и просто да се килне настрани поради липсата на няколко кубика пръст под основите, дело на злото създание:bigeyes:
След като се събудихме благополучно и студът ни ощипа по бузките /горните/, позакусихме кой както свари. Междувременно дойдоха драгите ни гости от Сливен и официалните представители за район "Бузлуджа" - баце Виолет и Баце Рости. Тръгнахме да катерим с голям ентусиазъм, но се оказа че задачата ни се усложнява от бурния вятър, който се разхождаше по завоите на Булуджа като у дома си. Сливналии ни биха една атака, а ние със зяпнали усти ги наблюдавахме как се отдалечават. Дидо от русенската група успя да ги прехване, но нямаше възможноста да кара с тях до горе, щото тези опитни сливенски колоездачи знаеха някакви мистериозни номера, които накараха едната спица на горкия младеж да се скъса и той покрусен от мъка да се наложи да се прибира обратно в лагера/все пак си качи върха де :clap: / На върха се сбогувахме със сливенските бацета и те се прибраха поживо поздраво.
След фотосесията на Бузлуджа се изнизахме в индианска нишка в посока връх Шипка. Пътя по билото не е от най-добрите, но допринесе за сериозното постръскване и окончателно събуждане на участниците.
Последва титанично изкатерване до паметника Шипка. В този момент се бях притеснил за баце Митко, но той невъзмутимо се изкачи до сами върха показвайки добра форма, която аз си обясних с нощуването на около 350 м надморска височина, което е около 6 пъти повече отколкото нощува обичайно в Русе, което пък от своя страна няма как да не се е отразило благоприятно на неговите катерачески способности ;)
След последвалата фотосесия и краткия оглед на групата установих, че всички са на лице и няма заклещен колоездач в дулата на топчетата на Шипка. След последвалият брифинг се разделихме на две, и ентусиастите се пуснахме към Габрово, а останалите отидоха да намокрят единствините 2 кърпи в банята на Хотела и да ни чакат. Единодушно решихме да съкратим качването до Узана поради физическата кондиция на участниците /изплезени езици/ и си бихме къча през прохода Шипка към базовия лагер. Интересен момент беше хубавото време в планината и отвратителното време в ниското, но почти на всички ни се размина дъжда /сори Deerde и Trek_Fan/
След като се погрижих ТК да бъде добре нахранен го оставих в хотела да чака Вуелтата. Стискйте му палци за утре, че се прибира на ход.
Това е всичко приятели.
---------------------------------------------------
:banana:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Нед Авг 30, 2009 7:53 pm

Сега остава да дадете и GPS данни или ако няма такива да кажете средни скорости и пр. и профилче на карането да видим :praying:
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Нед Авг 30, 2009 8:07 pm

Neo_92 написа:Сега остава да дадете и GPS данни или ако няма такива да кажете средни скорости и пр. и профилче на карането да видим :praying:

Данните за събота може да ги качи Бате Любо. Средната скорост не е била водеща в това събиране, целта беше да се видим и запознаем. Който му се лудуваше се налудува по време на карането. Всеки имаше място за изява.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот blitz0 » Нед Авг 30, 2009 9:13 pm

Сливналии ни биха една атака, а ние със зяпнали усти ги наблюдавахме как се отдалечават. Дидо от русенската група успя да ги прехване, но нямаше възможноста да кара с тях до горе, щото тези опитни сливенски колоездачи знаеха някакви мистериозни номера, които накараха едната спица на горкия младеж да се скъса и той покрусен от мъка да се наложи да се прибира обратно в лагера/все пак си качи върха де :clap: / На върха се сбогувахме със сливенските бацета и те се прибраха поживо поздраво.

Хахааааа аз предупредих ли.Grash нещо...?
Тези хора са наистина сериозно подготвени.Освен догодина не на Бузлуджа а из Сливенските баири-за показно и обмяна на опит.
А това ,че на общия старт за ветерани не изпревариха даже и групата на най-младите си беше случайност и лошо стечение на обстоятелствата (както казва Лий Чайлд-Лош късмет и неприятности:).От което макс. полза извлече Росен :D
blitz0

Мнениеот brumbar » Нед Авг 30, 2009 9:27 pm

Баце, не ме разбирай погрешно. Верно, че караха доста вдъхвяващо и здраво сливналиите, но ако бяхме решили да се съпротивляваме, нямаше да стоят нещата точно така. Аз лично карах на "енергоспестяващ" режим, който да ми позволи да направя каране с близо 3000 метра денивелация. Що се отнася за състезанието Росен си направи сам 38 средна - половината от дистанцията с насрещен вятър, което само по себе си е впечатляващо. Догодина нека се опитат да се откъснат да ги видим как карат, че таз година само се криха и хихикаха в групата :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот blitz0 » Нед Авг 30, 2009 9:36 pm

Не момчета,не искам да помислите че ви подценявам.Следя редовно форума и много ви се кефя.Даже ви завиждам на тези събирания и живот и здраве и аз трябва да се пробвам догодина-пък колкото мога.
Мисълта ми е ,че това са наистина сериозно подготвени колоездачи,изключително много натренирани,и никога не са за пренебрегване.
Поздравявам ви за това което правите-ако всеки вършеше работата с такъв плам като вас нямаше да сме такава шибана държава.
blitz0

Мнениеот brumbar » Нед Авг 30, 2009 9:42 pm

blitz0 написа: живот и здраве и аз трябва да се пробвам догодина

:beer:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Нед Авг 30, 2009 10:54 pm

Малко данни от неделното каране (по спомен) към 90км. Среден пулс 140 Изгорени калории 3600 Средна скорост 19.6 наколоните ще ги каже treek fan но чух по едно време 12 % после 14%. Общото изкачване ще дойде предполагам към 2500 метра. Карах доста бавно и взех половината последни места по импровизираните контроли. Имайки предвид режима ми на хранене свързан с намаляване на теглото и нивото на подготовката си съм много доволен от резултатите които показах.
Браво на всички момчета , страхотно каране в приятелски дух.
Стискам палци на баце Росен за хубаво време утре, че голям дъжд се изля катсе прибрахме.
rosty_sz

Мнениеот TREK_fan » Нед Авг 30, 2009 11:31 pm

Tъкмо съм пред мойта програмка PC Sport(на VDO) и с удоволствие ще ви представя данните за изкачването Бузлуджа вчера,като имайте предвид че при мен то има за начало Крънското ханче тъй като не исках да спирам и да занулявам трип-а или отделни данни от него:
Денивелация:828м
Разстояние:16,63км
Среден наклон:4,7%
Максимален наклон:9,1%
Среден каданс:68rpm
Макс.каданс:105rpm
Среден пулс:162
Макс.пулс:180
Средна скорост:15,0км/ч
Макс.скорост:26,0км/ч
Средна мощност:208 Watt
Макс. мощност:503 Watt

Вярно е,че можеше и по-добре,но за целта трябват редовни тренировки и отслабване с 6-7 кг при мен.Тъй че ще работя в тази посока. :agree:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 31, 2009 5:59 am

Ади и аз да напиша.Целта на това събиране бе да заподная "Б" отбора/Русе/ с конкурентите и да отренираме някои тактически елементи и техниката да караш в по-голяма група и пласирането в нея.За физическа подготовка не говорим сега в края на сезона.На отбора вече е преминалата върховата форма и за това оставихме най-добрия ни карач в Русе.На първото каране/не знам защо не се пише за него но то бе интересното/плана бе аз да стоя в челото и да прехващам ако има активнос.Да изглаждаме изкачванията на енерго спестяващ режим, кото имаме човек в първата група.В последните километри да проявим активност при възможност.Като не забравяме през цялото време, че ще се кара и следващия ден-неделя.Всичко се получи въпреки едни мои обратни движения на храната.Втория ден като си и бях планирал се влачих накрая на колоната свързано с това че хвърлих повечко усилия първия ден/нали бях грегари/ и стомашните ми проблеми.Но моите хора/дали казах, че бяхме четирима/ си бяха в много добро състояние.Росен и Васко както се очакваше бяха най-активни и според мен прекалено.Натрупаха много умора и за това на Бузлуджа и Шипка караха по леко.Докато Сливен си бяха свежи и караха както си могат.За тях да кажа, че освен, че са подготвени имат огромен опит всики по 20 години в професионалнато колоездене и аз съм се учил от тях.Тук мога да кажа, че един от моите Дидо се хвана с Сливналиите и сигурно щеше да качи с тях но за съжаление скъса спица и трябваше да спре да отстранява проблема.Второто изкачване на Шипка другите двама Камен и Веско изкачиха в челото на групата и се прибраха първи в базовия лагер.Но героят е отново Росен с това каране от 200км на идване и отиване.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене