Покана за каране на шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Покана за каране на шосейки

Мнениеот rosty_sz » Пон Авг 31, 2009 6:30 am

Да напиша нещо и за съботното каране въпреки че не съм участвал в него :D
Както стана ясно в събота се караше из Средна гора. Чудесно място за каране с постояни денивелации но за разлика от Стара планина изкачванията са доста по кратки и има възможност за подържане на много по висока средна скорост. Факта че изкачванията не са толкова изморителни дава възможноста да се кара и по дълго време в група. Още съжелявам че така се стекоха нещата и не можах да въртя в събота с вас.
TREEK_FAN до колото разбирам си нулирал VDO-то на Бузлуджа, а спомняш ли си колко беше най големия наклон в оная много стръмна последна отсечка към паметника на Шипка?
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот TREK_fan » Пон Авг 31, 2009 7:07 am

rosty_sz написа:Да напиша нещо и за съботното каране въпреки че не съм участвал в него :D
TREEK_FAN до колото разбирам си нулирал VDO-то на Бузлуджа, а спомняш ли си колко беше най големия наклон в оная много стръмна последна отсечка към паметника на Шипка?

Да,според VDO-то ми 15% беше тази стеничка. :beer: :smash:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 31, 2009 9:27 am

TREK_fan написа:Средна мощност:208 Watt
Макс. мощност:503 Watt

Тоа номер с тия изчисления как става ? VDO-то ли ги прае тия магий ? :eek3: А и някой ако може да обясни точно какво представлява тая мощност ше съм му доста благодарен :peace: :praying:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 31, 2009 9:33 am

Как да става.Има човека машинка дето я мери мощноста.Все едно да въртиш ел.генератора от вашата Жугула и да си светиш с произведения ток.Та човека казва, че средно сме палили по две лампи от 100W или един телевизор.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Пон Авг 31, 2009 9:40 am

Моля моля, претендирам, че съм захранил повече от 2 крушки :idea:

@Митко - няма ли да качиш някоя снимка от твойто фотоапартче бре
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 31, 2009 9:41 am

еми начи иам нова еко идея , нали тея по Нешънил Джиографик търсят такива - ше закачиме по едно генераторче на секо едно профи по време на тура , вуелтата , джирото и сички останали състезания и техни тренировки , бая ток ше направят , може да захранят и некой друг град :D
А тая машинка кво представлява ? Смисъл не мога да си го обясня кво е тва жувотно :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Пон Авг 31, 2009 9:51 am

Машинаката регистрира профила на карането, средния процент на наклона, тежестта на колоездача и чрез математически формули след това изчислява средната, пиковата и моментната мощност - всичко си е физика. Ако се заровиш в "нечовешката" тема на ТК има даден един линк в който може да си изчисляваш средната мощност като зададеш твоите килограми, изминатата дистанция, времето и разликата във височините. Еми същото нещо го прави това компютърче, черпейки данните от всяко каране.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 31, 2009 9:55 am

brumbar написа:Моля моля, претендирам, че съм захранил повече от 2 крушки :idea:

Ади при тебе ще е телевизор с видео дето върти медицински филми.Снимките ще изчакате Веско да ги мине с фотошопа, че да Ви пооправи грозните физономии.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Пон Авг 31, 2009 10:09 am

Митко Ruse написа:
brumbar написа:Моля моля, претендирам, че съм захранил повече от 2 крушки :idea:

Ади при тебе ще е телевизор с видео дето върти медицински филми.Снимките ще изчакате Веско да ги мине с фотошопа, че да Ви пооправи грозните физономии.

На мен ако може да ми добави и гърди като на Памела Андерсон - искам да видя дали ще ми ходят толкова големи :nuts:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Пон Авг 31, 2009 10:15 am

brumbar написа:Данните за събота може да ги качи Бате Любо. Средната скорост не е била водеща в това събиране, целта беше да се видим и запознаем. Който му се лудуваше се налудува по време на карането. Всеки имаше място за изява.

Искам само да изразя добрите впечатления които "brumbar" остави у мене -> както с организация така и с грижата за тези който байрчетата им бяха малко по тегави ..... събираше ги и изчакваше. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ето и графиката (за протокола) :D

http://ljupen.com/velo/kazanluk_all.jpg
http://ljupen.com/velo/kazanluk_alt.jpg
Аватар
sportacus

Мнениеот TREK_fan » Пон Авг 31, 2009 12:07 pm

Аре бацетата дето имаха фотоапарати и правиха и им правиха снимки по време на карането на 30.08 да кажат когато са качили вече снимките в нета,както беше уговорката,къде да ги търсим.Благодарскоооо :D
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 2:42 pm

Пльок! 6:20-6:30 чисто време за цел ден духане от запад. Предполагам, че трребва на бревета да търсим време около 5-те часа. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Deerde » Пон Авг 31, 2009 3:20 pm

DstupidBastarD написа:Пльок! 6:20-6:30 чисто време за цел ден духане от запад. Предполагам, че трребва на бревета да търсим време около 5-те часа. :^:

:crazy: :eek3:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 4:20 pm

blitz0 написа:
Сливналии ни биха една атака, а ние със зяпнали усти ги наблюдавахме как се отдалечават. Дидо от русенската група успя да ги прехване, но нямаше възможноста да кара с тях до горе, щото тези опитни сливенски колоездачи знаеха някакви мистериозни номера, които накараха едната спица на горкия младеж да се скъса и той покрусен от мъка да се наложи да се прибира обратно в лагера/все пак си качи върха де :clap: / На върха се сбогувахме със сливенските бацета и те се прибраха поживо поздраво.

Хахааааа аз предупредих ли.Grash нещо...?
Тези хора са наистина сериозно подготвени.Освен догодина не на Бузлуджа а из Сливенските баири-за показно и обмяна на опит.
А това ,че на общия старт за ветерани не изпревариха даже и групата на най-младите си беше случайност и лошо стечение на обстоятелствата (както казва Лий Чайлд-Лош късмет и неприятности:).От което макс. полза извлече Росен :D

Евалата на сливналии! Яко карат, а Неделчо след таа катастрофа е направо изтребител по баиро. Състезателчето (сори, ма не се запознахме с него) нема кво да го коментирам, качи си баира на големата плоча за 39мин. на тоа ветрилник! Ебати дзвера!:bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 4:23 pm

brumbar написа:Д-а-а-а.... бръм-бръм-бръм ...
Това е всичко приятели.
---------------------------------------------------
:banana:

Баце, евалата за организацията, благодарско и на баце Рости за избора на тортата! Догодина ше доведем повече шопи, Митко ше доведе повече руснаци, търновци предполагам, че ше си изпълнат газгодишната квота, ше требва да разширим представителството и на други градове и държави, па верно може да напълним некой ден бунгалата, освен с буби, и с колоездачисти. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 4:29 pm

Баце, научно е доказано, че бръмбърите сте най-яките твари на Земята. А ти си най-якия бръмбър на баира. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Пон Авг 31, 2009 4:55 pm

DstupidBastarD написа:Евалата на сливналии! Яко карат, а Неделчо след таа катастрофа е направо изтребител по баиро. Състезателчето (сори, ма не се запознахме с него) нема кво да го коментирам, качи си баира на големата плоча за 39мин. на тоа ветрилник! Ебати дзвера!:bowdown:

Чудя се дали баце Ланс А. би катерил баир от категорията на Бузлуджа на голямата плоча ей.Всекви дзверове има у шосейното колоездене.От начало докрай на голямата плоча,тцтц.Интересно ми е колко зъба му е тая плоча!50,53,54,55,56... :crazy: :crazy: :bigeyes:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот Neo_92 » Пон Авг 31, 2009 5:05 pm

Абе тоя нечовек питахте ли го дали просто не се е объркал да кара на голямата плоча , шото съм бил свидетел на такива куриорзи :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 5:07 pm

Баце, за сравнение ше ти кажем, че ние с бате Бръм го качихме за около 50 и малко мин., а сливналии беха около 2 мин. пред нас. Сещай се за ква разлика става на въпрос! :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Пон Авг 31, 2009 5:14 pm

DstupidBastarD написа:Баце, за сравнение ше ти кажем, че ние с бате Бръм го качихме за около 50 и малко мин., а сливналии беха около 2 мин. пред нас. Сещай се за ква разлика става на въпрос! :boggled:

Ама тези 50 и малко мин. откъде ги засякохте?Питам понеже искам да си направя приблизително време за мойто каране,за което имам само време от ханчето до Бузлуджа:1:10:58 мисля беше :bawling:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 5:15 pm

От завойчето, дето е табелката за "Бузлуджа - 14км". Мисла, че от там си се засича законово. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 31, 2009 6:35 pm

TREK_fan написа:
DstupidBastarD написа:Евалата на сливналии! Яко карат, а Неделчо след таа катастрофа е направо изтребител по баиро. Състезателчето (сори, ма не се запознахме с него) нема кво да го коментирам, качи си баира на големата плоча за 39мин. на тоа ветрилник! Ебати дзвера!:bowdown:

Чудя се дали баце Ланс А. би катерил баир от категорията на Бузлуджа на голямата плоча ей.Всекви дзверове има у шосейното колоездене.От начало докрай на голямата плоча,тцтц.Интересно ми е колко зъба му е тая плоча!50,53,54,55,56... :crazy: :crazy: :bigeyes:

Току що питах бащата на момчето за подробности.На 18 години е и голямата плоча му е 53.Не се е хвърлило да кара специално яко а само се е запознавало с изкачването.Аз мисля, че нито то нито сливналии са карали нещо специално силно а просто ние бяхме уморени повече от колкото трябва от предния ден.Другия път аз ще избирам натоварването.
Митко Ruse

Мнениеот sam_u_rai » Пон Авг 31, 2009 7:26 pm

Четох форума със закъснение и съм очуден от всичко което прочетох. И през цялото време се питах:"Защо тези колеги се събраха и каква им беше общата цел и нагласа?". До колкото бях разбрал това е едно приятелско събиране за опознаване на колеги от различни градове и да може взаимно да се покефят на каране по различни наклони.
Както вече бяха опоменати маршрутите -Бузлуджа- беше комбиниран с шиПка /Чети от главната буква/ и Узана.
Нормално е когато пристигнеш отпочинал/Сливканлии/ да имаш повече сили от другите, а и се личи че са искали да се натегнат малко на бате Бръмбър та за догодина да не им откаже участие и явно са го заслужили за което бравос.
И така, ако добре сме си поюркали баирите и добре сме си направили моабета вечер на трапезата и ако сме се запознали и придобили нови приятели, значи задачата е изпълнена. И нека се порадваме на това що ни свързва и да оставим чуждите амбиции, за тях ще ги ценим "друг път, както казва тате".
Не бях с вас но дотук от това което разбрах браво на БРЪМБЪРО оценка 10. Догодина пак да сме заедно по същото време . Да сме повечко и без състезателен характер а с урочно подготвително, приятелски, защото не всички сме супервайзери, нали? Нека всеки да изпита удоволствие от карането и от пребиваването.
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот brumbar » Пон Авг 31, 2009 8:10 pm

Благодаря за добрите отзиви. Похвали и за Рости и Баце Виолет, защото заедно умувахме нещата, а аз само движех парите от джоба ми до рецепцията за капарото :dontknow:
Благодаря на всички, които дойдоха, защото без тях всичко щеше да си остане само една идея.
Благодаря и на всички, които имаха желание, но не можаха да дойдат поради всякакви семейно - испанско и всекакъв друг вид причини.
Благодаря и на всички, които са се чудили и ще съберат смелост и ще дойдат догодина.
-----------------------------------
:banana:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот retrobike » Пон Авг 31, 2009 8:58 pm

a аз викам да не викаме толкоз догодина щото още ни е рано.
ии аз имам една малка ,но смятам хубава идея.
Аз принципно съм планинар човек и катерач и много обичам да спя на открито ,на палатка или директно само с спален чувал.
Та имам идеята да мръднем някаде не много далече от софия ,а някаде по близките планини да си откараме една спокойна вечер пред огъня и под силно озаряващите ни звезди и луна :eyebrow:
Обаче има един проблем че няма да се съберем хора от страната ами само софиянци ,вярно е че ако някой има голям мерак няма проблем да дойде.
Хайде изкажете мнение
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот Deerde » Вто Сеп 01, 2009 1:01 am

Хайде и аз да се изкажа :D
От самото тръгване си знаех, че подготовката ми е нищожна и ще ми скъсате задника от каране, точно така стана и точно така и исках да стане. Исках да се запозная с още хора практикуващи този спорт и да видя тяхното ниво на подготовка (форма,физически възможности и прочие....) защото досега повече съм чел във форума отколкото писал и ми беше много интересно и приятно да се запозная с хората на които редовно им чета постовете.За мен беше голямо удоволствиде да се запозная с ТК, Бръмбара и Митко (Русе)

1. Благодаря на цялата група която спря да ме чака преди спускането към Стара Загора в Събота. Всички бяхте много готини и се надявам след време да мога да карам редом с вас с такава лекота и без толкова голяма физическа умора.
2. В Събота темпото беше убииствено за мойте възможности, отначало имах и аз леки проблеми със стомаха но с нарастване на километрите изчезнаха, не съм се и надявал да мога да карам редом с вас и сори ако съм бил причина за намаляване на скороста.
3. Неделята: сутринта не можах да хапна много добре даже никак, тръгнах на половин шоколад което беше глупаво но времето ме припираше нали си падам поспалан. Отначало карката ми се бяха вдървили и положението небеше никак розово докато аз и Рости ненастигнахме Митко нагоре по баира наистина някаде по това време мислех да обръщам към лагера, но Рости постоянно ме надъхваше и изведнъж ми дойде палара незнайно откаде и драснах 100-200 метра напред, като го изкачих сам с някакво си мое темпо :crap: Пътят по билото до Шипка не ми се видя никак хубав и си карах съвсем спокойно, че дупките ми еба..... мам... а на връштане няколко пъти се чу и удряне на шина в асвалта.
4. На слизане от Бузлуджа всичко беше добре докато нестигнах на финалната права там последната абсолутно права отсечка и изведнъж както си карам с 60 бам и предната гума замина тъках се по капла около 100 метра после ред псувни почесвания тук там докато ми дойде музата да я сменя тая ши.... гума.Едвам я напомпих и се прибрах а и дъждът беше като че ли за изпращане :D :lol:

5. Сигурно няма да повярвате но преди да тръгна в петък се теглих 80кг като се прибрах 76кг гледах и невятвах на очите си 4-5 пъти съм се качвал на кантара пак същото ......... нооо сега отново прогресивно си завръщам старите килца :dontknow: много папкане ......

Всико беше супер хората организацията, абе нямаше грешка.Надявам се догодина да сме в пъти повече.Пожелавам на всички много успехи в колоезденето и всико най-хувабо :D :agree: :beer:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот rosty_sz » Вто Сеп 01, 2009 2:22 am

Сега се прибирам от работа :bawling: :crazy: и кво да видя, абе вие сте се скъсали от писане.
1. Благодарско за добрите думи към мойта личност , пак заповядайте.
2. Искам да попитам дали някой се съмнява ,че Росен ТК е извънземен? :bowdown: :bowdown: под 7 часа след всичкото това каране :bowdown: :bowdown: :bowdown:
3. Абе вие ще спирате да карате ли , ще се разболяватели или......? Всички почнахте да говорите за другата година ииииии...... Още много каране има в тая година БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. Ако нищо друго не се организира то на 26 този месец има бревет. Аз предлагам пак да се видим. Баце Лазар си е отигравал организацията мнооооого пъти. Ще се съберем в механата, ще се видим и ..... па на другия ден ще праснем едно 200 кой както му е кеф. Някой ще чупят рекорда, други ще караме по курбанджйската. Хайде мислете пък аз да лягам че то ще се съмне след малко.
При първа възможност ще кача снимките , и сори ама много бач.
rosty_sz

Мнениеот rosty_sz » Вто Сеп 01, 2009 9:16 pm

Снимчиците са на тоя адрес http://anitasz.snimka.bg/sports/buzludja-shipka.416879
Нямах време дори да изтрия повтарящите се от снимането на серии.
rosty_sz

Мнениеот sam_u_rai » Сря Сеп 02, 2009 7:57 pm

rosty_sz написа:Снимчиците са на тоя адрес http://anitasz.snimka.bg/sports/buzludja-shipka.416879
Нямах време дори да изтрия повтарящите се от снимането на серии.

Благодаря за снимките, ето какво стъкмих за вас.
http://www.dailymotion.com/user/yankost ... teli_sport
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот brumbar » Сря Сеп 02, 2009 8:15 pm

Голямо благодарско самурайчо. Много яко си го направил. От къде си ги научил тия фокуси :beer:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене