За храната

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Пет Юли 18, 2008 2:59 pm

jivkonik написа:Иди при личния ти лекар и му обясни, вероятно ще се наложи да ти пусне изследване за кръвната захар!!!!
Това постоянно пресъхване на устата не ми харесва..... :bigeyes:

:agree: :agree: :agree:
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот BluE_Magic » Съб Юли 19, 2008 8:33 pm

оправих се без да ходя на лекар просто трябваше да ям нещо по различно от фафли и кроасани . вече два поредни дни хапвам пържолки ама ям
много стабилно иначе пак пия бая но се чуствам много по добре.
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот mladchibg » Вто Юли 22, 2008 5:18 pm

Аз като карам по - на далече си взимам само вафли и вода и т'ва е .......
mladchibg

Рейтинг: 1140

Мнениеот subritual » Пет Авг 08, 2008 2:32 pm

BluE_Magic,Не искам да те плаша,но ако имаш повече от един от следните симптоми е силно желателно да си измериш кръвната захар:
1.Умора и лесна уморяемост
2.Необяснима загуба на тегло
3.Силна жажда
4.Засилено уриниране-особено честото уриниране нощно време е добър показател
5.Повишен апетит
6.Суха и зачервена кожа на някои места или по лицето

Това са основните симптоми на хипергликемията и на човек обикновенно не му се вярва като му дойде на главата
Аватар
subritual

Мнениеот andr » Вто Авг 12, 2008 8:22 pm

CLIF Energy Bars намират ли се някъде из София?
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Авг 27, 2008 11:42 pm

Минахме глюкозите и секви химии сега ако някой може да каже и как да се генномодифицираме- та да се зареждаме от слънцето и през зимния сезон - здраве му кажи
цялата тема внимателно заради меренето на мишки, но не видях някой да започне от "бейсика":

Белтъчини
Те имат свойството да изграждат мускулната тъкан. С това не могат да се "похвалят" нито мазнините, нито въглехидратите. Белтъчините изграждат мускулите както тухлите - къщата. Не приемате ли достатъчно белтъчини, вие ще разрушите не само мускулите си, но и костите, зъбите, ноктите и т.н. Освен да градят мускулите, белтъчините могат да се използват и за енергия, необходима за жизнените процеси. Това обаче не е главното им предназначение и не е желателно да се стига до ситуация, при която организмът ви ще използва белтъчините за енергия.

### Въглехидрати

Те са основният енергиен източник на организма. С тяхна помощ се осъществяват всички жизнени процеси. Те се усвояват бързо и лесно от храносмилателната система, в резултат на което се отделя необходимата енергия. Ако не се използва веднага, тази енергия се складира под формата на гликоген в мускулите. Ако обаче енергията е в излишък, тя се преработва в мазнини и се натрупва тук - там. Доста неприятно, нали?

### Мазнини

Това са вещества с разнообразни свойства. Както белтъчините и въглехидратите, и те могат да се използват за енергия, само че това става по-трудно, тъй като мазнините се усвояват бавно. Те участват в състава на клетъчната мембрана, подпомагат секрецията на някои важни хормони и участват в усвояването на някои витамини (А, Д, Е, К). Но ако мазнините се приемат в по-голямо от необходимото количество, отиват директно в подкожния слой, така че трябва да се държат под контрол

Човек непрекъснато изразходва калории, каквото и да прави. Дори и при сън се изразходва енергия за работа на вътрешните органи и за поддържане на телесната температура. Ясно е, че колкото повече е натоварен човек физически, толкова повече калории изразходва. Анаеробните дейности (като спринта) изгарят най-много калории (около 1000 на час). Някои от вас може би ще си помислят, че това са най-подходящите дейности за изгаряне на мазнините, но не е точно така. Горивото, което се използва при тях, е гликогенът*, отложен в мускулите. Това е така, понеже нуждата от калории настъпва много бързо, а мазнините изгарят сравнително бавно и не могат да задоволят тази нужда. Освен това тези дейности водят до бърза умора. Ето защо за изгаряне на мазнините се използват аеробните дейности. Те изгарят по-малко калории, но са най-ефективни за топене на мазнините. Такива са кросовете, колоезденето, спортните игри (футбол, баскетбол, тенис и др.), плуването, карането на велоергометър (статичен велосипед), карането на ски и кънки (ролери), бързото ходене, планинският туризъм и др. Тези дейности могат да се практикуват дълго време без почивка (някои от тях - с часове) и нуждата от калории при тях не настъпва толкова бързо. Точно затова ако имате излишни мазнини, заловете се с някоя от горепосочените дейности и работете без да ви мързи. (Взето от на ФИТБГ. ком)

*Личен извод - хапвам каквото ми се иска без да пръскам стомаха
За батерия - само голямата пилешка паржола (останах с впечатлениетом че е пренебрегвана) и риби (предпочитам големи и морски), а като свърши гликогенът - ми то с тренировки се увеличава малко по малко, а иначе за да е бързо хапченца.
Във връзка с хапченцата излезе едно интересно документално филмче - Bigger, stronger, faster (po torrent-tracкer-ite би трябвало да го има)

ПП
Извинявам се ако сам прос и сам засегнал няколко, но какво да се прави за колело книжка и изпити не се искат (все още)

Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Newone » Чет Авг 28, 2008 8:48 am

azsa-bachinito написа:...дъра-бъра, два чадъра...

С цялото ми уважение за труда, който си положил да напишеш този пост, но, според мене, си подценил малко аудиторията...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот skiman » Чет Авг 28, 2008 9:13 am

Newone написа:С цялото ми уважение за труда, който си положил да напишеш този пост, но, според мене, си подценил малко аудиторията...

Не го е написал. Копирал го е. :idea:
Аватар
skiman

Мнениеот jivkonik » Чет Авг 28, 2008 10:18 am

Newone написа:
azsa-bachinito написа:...дъра-бъра, два чадъра...

С цялото ми уважение за труда, който си положил да напишеш този пост, но, според мене, си подценил малко аудиторията...

Що бе човека е "спотсмен", виж как елегантно накрая бутна и "хапченцата".... :D :D :D

Пий, пий, те черния дроб, бъбреците и другите органи са сменяеми.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот azsa-bachinito » Чет Авг 28, 2008 11:22 am

Безсмислено ми се накарахте, не сте си направили правилните изводи от поста, не съм казвал, че хапчетата са задължителни,... и решавам да не ви притеснявам темата повече
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Re:

Мнениеот denip » Чет Юли 02, 2009 5:05 pm

pascoff написа:
skiman написа:
Rancid написа:Да попитам един въпрос,който идва малко офтопик.По колко пъти седмично горе-долу ядете месо?Щото аз ям всеки ден и се чудя до каква степен е вредно?Все пак гледам да ям по-чисто месо като пилешко или риба,ама все пак...

Всеки ден. Минимум по 2 пъти. Гледам поне 2 хранения от 5-те да са ми с месо. Не мога без месо. Организма си ми го изисква. Имам чувството, че са ме закърмили с пържола, вместо с мляко :rofl: .
Дядо ми навремето беше месар. В къщи имаше количества месо, салами.....никога не съм имал проблеми. А вече съм на години. Баща ми и дядо ми също само с месо са се хранили. Единият почина(бог а го прости) на 92 години, другият е още жив и в добро здраве. Някак си не мога да се наям, когато ям храната на храната ;)

Може ли да ми кажеш каква кръвна група си? (да предположа нулева?) Има една теория (не яско колко е вярна) за връзката между кръвната група и храната. През последните 2 години експериментирам върху себе си за да видя дали има ефект ... за сега извода ми е, че има ... искам да разбера при другите хора как е. Аз съм нулева и се храня предимно с месо и зелечуци и се чувствам добре ... кажете какво обичате да ядете и какво не и кръвната ви група съответно за да събера повече практично инфо по въпроса. Няма да се обидя ако разбиращите дадат малко по-теоретична информация дали е възможно това да е вярно или е поредната "зарибявка" на някой луд доктор по натурална медицина :)

skiman написа:Има връзка. И да, точно 0-ева съм. Имаше цели научни трудове по въпроса. Просто при някой хора има нужда от повече месо, при други не. Жена ми например може да кара съвсем без месо, докато аз .....ако съм вечерял нещо постно се налага към 2 часа през нощта а ставам да си дояждам. Всичко е въпрос на метаболизъм.
Примерно зелена салата не мога да усвоявам. Много обичам, но ми създава проблеми. :crap:

Това са не научни, а псевдонаучни трудове. Ето защо (на английски):
http://img167.imageshack.us/img167/120/bl1z.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/4610/bl2p.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/2352/bl3e.jpg
http://img229.imageshack.us/img229/164/bl4.jpg

"4 Blood Types, 4 Diets, 4 Get It!"
:peace:
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Re: За храната

Мнениеот Alpina » Чет Сеп 03, 2009 11:05 am

C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот veskoz » Чет Сеп 03, 2009 1:56 pm

Alpina написа:Какво мислите за http://www.instructables.com/id/Make-Yo ... rts-Drink/

Звучи супер, обаче KOOL-AID компонента с какво да го заместим? То колкото успях да прочета е всъщност плод на прах (не Step-че :D )
http://www.hastingsmuseum.org/koolaid/kahistory.htm
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Dr3aMeR » Пет Сеп 04, 2009 8:35 pm

Отиваш до центъра взимаш си един айрян и една закуска от шатрата и си пълен с енергия :beer:
Аватар
Dr3aMeR

Рейтинг: 998

Предишна

Назад към Общ форум