bluskanie написа: Не ми е ясно също, как може да се "изсвири" неравен тон. тоест като на китара да опънеш струната и тона да стане по-висок плавно...
т'ва се прави от PITCH врътката, на всеки инструмент като ти излезне пианото с каналните настройки (малкото прозорче в дясно, клавиши в долния край), горе има pitch врътка... попринцип нея я въртиш и променя тона... ако искаш да не го правиш ти, а да е автоматизирано цъкаш на врътката десен бутон и "EDIT EVENTS" и ти излиза PIANO ROLL където графично можеш да представиш изменението на тона във времето...
bluskanie написа:Също да кажем само бийта ако искаш да е някъв интересен и да се променя по време на песента, трябва яко да си оиграеш и да сложиш 5-6 patern-и само за бийт, същото важи за бас, ритъм и т.н.... нещо яко дървена е таз програма май )))+ къде ебато има звук от духови инструменти? и т.н...
т'ва с патерните е вярно... само за увод, после припев примерно, LEAD IN и LEAD OUT (INTRO и outro) тряя да си играеш много...
а духови инструменти има във СИТРУСА (SYTRUS) . Даваш insert-> channel и избираш Sytrus... но това е на fruity loops studio xxl producer edition... всички по- нови от 6-та версия нагоре също го имат... аз лично почнах от ФЛ3...което беше меко казано АД!
Мене пък не ми е ясно защо даден инстурмент който ми звучи баш като оркестрален духов инструмент го пише като STRINGS.... верно че и на цигулка мяза малко ама...
Абе на тая програма в едно съм сигурен: МЕТЪЛ, балади (демек неща с китара, да не говорим пък за дисторжън китара) както и сложни инструменти със специфично звучене (цигулка, чело и тн) на фрути луупс е абсурдно да се пресъздадат...
Стигнал съм до заключението че нямаш ли даден инстурмент в ХАРДУЕРНИЯ МУ ВАРИАНТ, с никакъв софтуер не можеш да му замениш звуковите качества... софтуерите имат файда само за миксиране, мулти- трак семплинг, и математически сметнат тайминг между бийтовете и тн...
за звуците си тряя истински инструмент... примерно електронното пиано (синтезатор) също не е баш истински инструмент (със струни, духов и тн) но там звуците се генерират от кондензатори и съпротивления итн... което пак не е софтуер... и става доста читаво... особено от скъпите модели.
До сега не съм виждал китара или цигулка, за които да има софтуерен синтезатор който да звучи наистина като такава... да не говорим, пък да опиташ да низсвириш АКОРД с китара... става ебати джангъра.... софтуера полудява..... няма нищо общо с истинския инстурмент...

Ето музика компилирана със ИСТИНСКИ ЦИГУЛКА, пиано и китара:
http://www.youtube.com/watch?v=4f_x8Mtx7pcМузиката е ЖИВА.... невероятно яко звучене има просто ...
Не съм я правил аз, нито съм присъствал на правенето и, но докато не го видя, никой не може да ме убеди, че това софтуерно генерирана мелодия...
Това на фрути луупс е МЕКО КАЗАНО- Невъзможно да се направи.... мечтая за софтуер който да може и който да разбирам...
Преди време пробвах да работя с Propellerheads REASON 2.5 ама доста бързо се отказах...

Тая програма ми сви шушоните...