Шум в гаража...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Шум в гаража...

Мнениеот bluskanie » Нед Сеп 06, 2009 7:09 pm

Бе некой праи ли си музика за домашна употреба? Аз съм се надъхал от 2 дни и творя, да си е.е мамата ))))

Аре качвам тука първото си парче, ама да знаете, че после ше струва 1000000000 долара, така че умната с разпространението ))))))))

Парчето е много сухо и недоразвито, ама все пак е първото и над него не ми се бачка повече, така че... толко може, толко свири )))

http://dox.bg/files/dw?a=d6eb0ef15c

Тъпо, а? Други зарибени?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Re: Шум в гаража...

Мнениеот outfaced » Нед Сеп 06, 2009 7:13 pm

bluskanie написа:Други зарибени?

бях, кат бях малък :D
без външен синтезатор и разни джаджи за ефекти не може да напреднеш особенно, дори и да имаш талант и желание
иначе някой хора ги познавам така от гаража тръгнаха и сега свирят по клубове у европата лайфове ...
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот dEcLiNe » Нед Сеп 06, 2009 7:32 pm

Бе некой праи ли си музика за домашна употреба?

Бе тва не го разбирам нещо (явно доста съм затъпял напоследък :bowdown: )

Иначе парчето е доста добро като за 1ви опит! :D :beer: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 07, 2009 4:02 pm

Аз си пускам "на живо" :rofl: вкъщи с Traktor DJ studio + 2 канален миксер Behringer VMX 200 + Pioneer 4x120 (amp) + Pioneer 2x100 (speakers).
За кеф! :bouncy:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 07, 2009 4:05 pm

Не зна, ама той фрути лупс ебати, не мога да го разуча, много е неподреден. Ако тря два пъти да 'изсвиря" едно и също парче, би било супер трудно :D Тва ще се отрази на лайф участията ми, няма да мога да изсвирвам любимите, на феновете ми, парчета... :(!: Ма нищо, после ше казват, че съм импровизирал :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот SpoileR » Съб Сеп 12, 2009 3:09 pm

К'во к'во?

К'во за ФРУТИ ЛУУПС? :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=33YK3rrR940 - Scatman

http://www.youtube.com/watch?v=mQjHNWWKexo - Better Of Alone

Програмата много я уважавам.
Имам сигурно над 100 кавъра вече, само на нея правени, ма нямам време да им направя на всички "мюзик видео" и да ги кача... :(

Ето тук е всичко което съм качил до момента:
http://www.youtube.com/profile?user=Spo ... iew=videos

hint:
Някой от нещата, е повече от ясно, че не са мои (Невена Цонева и тн... :D )

Те са качени с цел, да има по голяма гледаемост и от там ПО-ГОЛЯМА вероятност някой да ми прегледа профила и да види песните :8D:

Аз обаче пък имам проблем все още със "дървения" звук... не ми звучат както трябва нещата нещо... звучат "дървено" някък си...

Oще не мога да разгадая напълно концепцията на Компресорите, Овер-драйв-овете и тн, маа лека полека се надявам да стигна до някъде... а комбинация пък от компресор + овър-драйв + графичен еквалайзер прави чудеса във подобряването на звученето :boggled: :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот BULLDOG » Съб Сеп 12, 2009 11:32 pm

В моя гараж съжителстав в момента Бмв и 6 профи ДЖ колони.
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Нед Сеп 13, 2009 11:09 am

BULLDOG написа:В моя гараж съжителстав в момента Бмв и 6 профи ДЖ колони.

Ми кажи адреса да ти дойдем на гости и да ги чуем... :nuts:
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот bluskanie » Нед Сеп 13, 2009 7:36 pm

SpoileR написа:
Аз обаче пък имам проблем все още със "дървения" звук... не ми звучат както трябва нещата нещо... звучат "дървено" някък си...

Oще не мога да разгадая напълно концепцията на Компресорите, Овер-драйв-овете и тн, маа лека полека се надявам да стигна до някъде... а комбинация пък от компресор + овър-драйв + графичен еквалайзер прави чудеса във подобряването на звученето :boggled: :bowdown:

Братче, не се съеди, ма верно звучат дървено, да не говорим, че самите парчета са супер дървени, що не пробваш с нещо по-непознато?

Иначе си личи, че доста бараш по менютата, което аз не мога изобщо. Смисъл... някак знам, какво искам да излезе като звук, ама не знам къде да пипна, за да стане. Нямам никакво време за това. Ако имах, можеби щях да съм разбрал вече, какво й липсва на тая програма.

Според мен трябват инструменти и/или някви атрибути за създаване на звуци, различни от вградените, за да се получи нещо интересно. Не ми е ясно също, как може да се "изсвири" неравен тон. тоест като на китара да опънеш струната и тона да стане по-висок плавно...

Също да кажем само бийта ако искаш да е някъв интересен и да се променя по време на песента, трябва яко да си оиграеш и да сложиш 5-6 patern-и само за бийт, същото важи за бас, ритъм и т.н.... нещо яко дървена е таз програма май )))+ къде ебато има звук от духови инструменти? и т.н...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот SpoileR » Сря Сеп 16, 2009 11:35 pm

bluskanie написа: Не ми е ясно също, как може да се "изсвири" неравен тон. тоест като на китара да опънеш струната и тона да стане по-висок плавно...

т'ва се прави от PITCH врътката, на всеки инструмент като ти излезне пианото с каналните настройки (малкото прозорче в дясно, клавиши в долния край), горе има pitch врътка... попринцип нея я въртиш и променя тона... ако искаш да не го правиш ти, а да е автоматизирано цъкаш на врътката десен бутон и "EDIT EVENTS" и ти излиза PIANO ROLL където графично можеш да представиш изменението на тона във времето...

bluskanie написа:Също да кажем само бийта ако искаш да е някъв интересен и да се променя по време на песента, трябва яко да си оиграеш и да сложиш 5-6 patern-и само за бийт, същото важи за бас, ритъм и т.н.... нещо яко дървена е таз програма май )))+ къде ебато има звук от духови инструменти? и т.н...

т'ва с патерните е вярно... само за увод, после припев примерно, LEAD IN и LEAD OUT (INTRO и outro) тряя да си играеш много...

а духови инструменти има във СИТРУСА (SYTRUS) . Даваш insert-> channel и избираш Sytrus... но това е на fruity loops studio xxl producer edition... всички по- нови от 6-та версия нагоре също го имат... аз лично почнах от ФЛ3...което беше меко казано АД!

Мене пък не ми е ясно защо даден инстурмент който ми звучи баш като оркестрален духов инструмент го пише като STRINGS.... верно че и на цигулка мяза малко ама...

Абе на тая програма в едно съм сигурен: МЕТЪЛ, балади (демек неща с китара, да не говорим пък за дисторжън китара) както и сложни инструменти със специфично звучене (цигулка, чело и тн) на фрути луупс е абсурдно да се пресъздадат...

Стигнал съм до заключението че нямаш ли даден инстурмент в ХАРДУЕРНИЯ МУ ВАРИАНТ, с никакъв софтуер не можеш да му замениш звуковите качества... софтуерите имат файда само за миксиране, мулти- трак семплинг, и математически сметнат тайминг между бийтовете и тн...

за звуците си тряя истински инструмент... примерно електронното пиано (синтезатор) също не е баш истински инструмент (със струни, духов и тн) но там звуците се генерират от кондензатори и съпротивления итн... което пак не е софтуер... и става доста читаво... особено от скъпите модели.

До сега не съм виждал китара или цигулка, за които да има софтуерен синтезатор който да звучи наистина като такава... да не говорим, пък да опиташ да низсвириш АКОРД с китара... става ебати джангъра.... софтуера полудява..... няма нищо общо с истинския инстурмент... :V:

Ето музика компилирана със ИСТИНСКИ ЦИГУЛКА, пиано и китара:

http://www.youtube.com/watch?v=4f_x8Mtx7pc

Музиката е ЖИВА.... невероятно яко звучене има просто ... :bawling:

Не съм я правил аз, нито съм присъствал на правенето и, но докато не го видя, никой не може да ме убеди, че това софтуерно генерирана мелодия...

Това на фрути луупс е МЕКО КАЗАНО- Невъзможно да се направи.... мечтая за софтуер който да може и който да разбирам...

Преди време пробвах да работя с Propellerheads REASON 2.5 ама доста бързо се отказах... :V: Тая програма ми сви шушоните...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 11, 2011 3:20 am

Малко се оттеглих от играта, но напоследък съм се засилил да записвам второ парче :rofl:

Така че... пай се, бек ин бизнес съм :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Чет Яну 13, 2011 12:10 pm

Айде айде, смело напред и чакаме албум! :D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 13, 2011 10:34 pm

Ако го купиш само... :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 15, 2011 8:11 am

Начи пускам едно демо тука да видим феновете, дали са готови да плащат зелено, па после ше видим :rofl:

Значи парчето е сухо, тъпо и еднообразно, НО при всички случаи съм чувал и по-гадни. Според мен става за напушени. :D

Не е мастерирано, не е барано, почти няма ефекти, суров матриал от твореца :eyebrow:

Май ше поръчвам кийборд, щото е трудно да се свири с мишка :D

par4e 1.mp3 - 4.33MB
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот EmZo » Съб Яну 15, 2011 12:28 pm

:D :agree: :D :D :agree: :D :agree:

Браво, браво! Допадна ми доста, въпреки, че си падам основно по нерваноделен и счупен бийт! Давай смело напред!

П.С.
Заглавието е доста яко! :eyebrow:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 15, 2011 9:46 pm

Така ще се казват траковете. Щото искам в щатите да продавам и ще ми е забавно да казват "Ммм, ай лайк пайрфор уан" сеш се? :clap:

В преговори съм с вокалистка, така че може би ще я чуете в някое от следвашите парчета, вероятно някъде между par4e 6 и par4e 9 :deal:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 05, 2011 5:16 am

Начи втория сингъл екклузивно тука за феновете го пускам. Парчето е яко скери, така че но бойс, но гърлс, онли мен. Между другото е малко по-скучно от предното, сигурно щото е малко по-дълго :rofl:

Айде, че е петък вечер, време да се поразхвърлям :beer:

Nightmare.mp3 - 6.68MB
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kvelikov » Съб Фев 05, 2011 9:43 am

Не се сдържах... :blush:
Depeche up - unfinished.mp3
На добри колони и с много баси.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 05, 2011 11:09 pm

Ии, браво, много яко почва :agree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kvelikov » Нед Фев 06, 2011 6:36 am

Мерсим - гледах да е по темата.
За собствена консумация имам вече два албума... :rofl:
За обществена беше едно време.

Успехи в композирането! :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот EmZo » Пон Фев 07, 2011 5:19 pm

Браво бе младежи!

bluskanie смело събирай за албум, почти се навих да си го купя! :D :beer:

Краси твоето вече е и с лека dnb насоченост, браво. Никак не е зле. :) Дай още някое. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот kvelikov » Пон Фев 07, 2011 6:08 pm

EmZo написа:Краси твоето вече е и с лека dnb насоченост...

Знам аз, че слушаш "дръм енд бръм"... :D
Аз съм по жиците и това парче е единственото в албума с по-електронно звучене.
Трябваше да бъде кавър на Enjoy the silence на Depeche.
Преди да си купя байка и да почна да карам активно, отделях доста време за китарата и смесването, а на това така и не му записах вокалите.

Иначе мога да те поздравя с това - пее го Любена, а аз съм отговорен за останалия шум... :blush:
Аватар
kvelikov

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 08, 2011 6:29 am

EmZo написа:bluskanie ... почти се навих да си го купя!

Продължаваме напред тогава :D

Иии... етоооо. третото парче от поредицата монотонен IDM ор уарева ю кол дад

Smoothie.mp3 - 4.80MB
Последна промяна bluskanie на Вто Фев 08, 2011 6:31 am, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Назад към Други