Проблем с доставка от CRC и UPS

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с доставка от CRC и UPS

Мнениеот OL_stream » Сря Мар 25, 2009 12:20 pm

Имали ли сте проблем с доставката от chainreactioncycles.com ? Аз поръчах байк и го изпратиха, но след 1 ден път пише, че доставката ми е задържана в някъв склад ..

BARKING,
GB 24/03/2009 21:57 DELIVERY RESCHEDULED
NEWTOWNABBEY,
GB 23/03/2009 18:10 EXPORT SCAN
23/03/2009 18:10 ORIGIN SCAN
23/03/2009 16:15 COLLECTION SCAN
GB 23/03/2009 13:02 BILLING INFORMATION RECEIVED

В офиса на ЮПиЕс казват, че може да изискат допълнителна такса от изпращача защото пратката може да е с нестандартни размери.. Е какви да са размерите? Много несериозна работа ..
OL_stream

Рейтинг: 1200

Мнениеот Daniel Panev » Сря Мар 25, 2009 12:22 pm

Не, не сме имали проблеми.
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Re: Проблем с доставка от CRC и UPS

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 25, 2009 12:39 pm

OL_stream написа:...проблем ...

Малко са "универсалните" интернет-магазини за велосипедна екипировка, при които няма специални условия при доставката на цял велосипед.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот jd » Сря Мар 25, 2009 12:40 pm

UPS България (а.к.а. Интайм) са големи капути. Последните неща, които купувах от CRC бяха дошли точно за 2 дни. А аз ги получих чак след 2 седмици (!!!). Оказа се, че явно системата им е зле и стоките си седят в склада им, без да има движение.

Така че се обаждай в Интайм и ги тормози, за да можеш да си получиш нещата бързо. Успех! ;)
Аватар
jd

Мнениеот tancho » Сря Мар 25, 2009 2:44 pm

Това са си стандартни процедури не се коси.Нали не очакваш да дойде за един ден.Поне седмица ще се бави колелото,освен ако не си си платил за експрена доставка но и тогава идва до три четири дни,а за да си сигурен кога точно ще дойде в сайта на UPS си пише като поставиш номера за проследяване ти излиза и дата.На мен три пъти са пращали с UPS и само единия път закъсняха с един ден иначе си идват както е написано даже и на адрес ти ги носят.
Последна промяна tancho на Сря Мар 25, 2009 2:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
tancho

Рейтинг: 1429

Мнениеот Daniel Panev » Сря Мар 25, 2009 2:49 pm

tancho написа:...освен ако не си си платил за експрена доставка но и тогава идва до три четири дни.

Два дни...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот OL_stream » Сря Мар 25, 2009 4:55 pm

Проблема е в това, че в началото ми пишеше, че на 1-ви април ще е в БГ, но после след като пропътува камьона с колелото 100тина км и е спрял в склад на фирмата колелото е останало там, защо може да е така..
OL_stream

Мнениеот jivkonik » Сря Мар 25, 2009 5:19 pm

OL_stream написа:Проблема е в това, че в началото ми пишеше, че на 1-ви април ще е в БГ, но после след като пропътува камьона с колелото 100тина км и е спрял в склад на фирмата колелото е останало там, защо може да е така..

Пич, UPS ВЛАЧИ нещата си по суша, има МЕЖДИННИ СКЛАДОВЕ където нещата се ПРЕТОВАРВАТ и ПРЕСТОЯВАТ известно време!!!

От първия ти пост и текста, който си сложил никъде не видях, че нещо ти е ЗАДЪРЖАНО, ВЪРНАТО, НЕПЛАТЕНО и т.н.
Каква е тази истерия не разбирам?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот moz » Сря Мар 25, 2009 6:11 pm

Спокойно, една моя пратка дойде след три седмици и беше се разходила до Тайван. :agree:
moz

Мнениеот OL_stream » Сря Мар 25, 2009 9:19 pm

Your package has experienced an exception. - това пише в сайта.. и от вчера няма промяна.
Истерия няма чак, но съм ядосан и притеснен, защото поръчах байка миналия ПЕТЪК, и почти седмица след това е все още в Англия и стои там..
OL_stream

Мнениеот rarekin » Чет Мар 26, 2009 2:51 am

Какъв е проблема да драснеш един Е-mail na CRC/UPS и да ги помолиш да ти разяснят ситуацията? Телефонно обаждане до офиса на UPS, в който се намира пратката ти, също може да свърши работа.

@jivkonik

От моя опит с UPS знам, че те си имат стандартна процедура за приемане и освобождаване на пратката на въпросните междинни складове. В проследяващия пратката лог има ясни обозначения за пристигането и в даден склад и след това за това, че е освободена. Евентуално преди последното излизане, непосредствено преди да бъде доставена, пише нещо от сорта на " Пратката е взета за доставяне по местоназначение/адрес". Според мен, надписа, който OL_stream е цитирал, ОПРЕДЕЛЕНО не е признак за нормално вървяща процедура. Още повече, че подобно нещо ми се е случвало с една объркана доставка от BeyondBikes, която беше поверена именно на UPS. Тогава разбрах, че въпросния сайт, както и UPS USA са си *бали ****та. :rofl:

Иначе CRC са по-бързи и точни в сравнение с другите онлайн магазини, който аз съм ползвал (щатски, английски и немски). Проблеми с тях не съм имал.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Анелия » Нед Май 31, 2009 6:30 am

Вчера видях колелото, много готино и лекичко. Всичко е добре, когато свършва добре :)
Днес няма ли да го разтъпчете пак :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот Bolverk » Пон Юни 01, 2009 1:45 pm

А то те само да се обадят като разтъпкват :)
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот OL_stream » Пон Юни 01, 2009 2:02 pm

Да минат смотаните изпити и ще има повече време може ви за колоездене. Мерси на всички и поздрави!
Веско
OL_stream

Мнениеот Анелия » Сря Сеп 09, 2009 6:07 pm

Да не пускам отделна тема за нашия проблем, но вече взе сериозно да ни писва :(!: :(!: :(!:
Ето предисторията
Анелия написа:Само при нас ли има проблеми с този сайт? Шуменската агитка направи общо три поръчки от CRC, а двете имат проблем. От втората липсваха наколенки, а бяха взели парите за тях. След е-mail оправиха нещата и пратиха наколенките допълнително. Сега с третата поръчка липсват 3 (!!) неща, и то не са дреболии: 2 каски и един чифт обувки, за които пак са charge-нали картата. Пак пратихме email, вероятно ще оправят нещата, но е неприятно това :(!:

Развитието на нещата: изпратиха пратка с пропуснатите неща НО! Обувките са съвсем друг модел и вместо 39 номер, са 44 номер. Вместо каска фул фейс са пратили часовникарска каска, от тези издължените. А едната каска съвсем липсва :banghead: :banghead: Т.е. това въобще не са нашите неща.
Определено ирландците имат проблем с поръчките и няма как нашите пощи да са гепили фул-фейсовете и да са натъпкали часовникарската каска :nono:
Това ми е последната поръчка от там :boggled:
Аватар
Анелия

Мнениеот hitar_potar » Сря Сеп 09, 2009 7:07 pm

мисля, че ако им изпратите сгрешените артикули, те са задължени да поемат всички разноски по цялата тупурдия. аз когато съм поръчвал, винаги всичко е идвало перфектно опаковано и нищо не е липсвало или объркано. същата работа е и с бая мои приятели.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Daniel Panev » Сря Сеп 09, 2009 7:39 pm

Анелия написа:...

Хора са - стават грешки. Аз пазарувам доста от on-line магазини и на мен се случват подобни неща. Обикновено един учтив email с крато и ясно описание на проблема придружен със сканиран packaging list на пратката (ако на него ясно се вижда, че в пакета не е имало това, което си очаквала) + номера на твоята поръчка отключва един бърз процес с предложение да им върнеш пратката за тяхна сметка + изпращане на правилната с най-бързата възможна доставка - отново за тяхна сметка.
Иначе, имах един приятел, лека му пръст, който беше DBA в DHL и той ми е разказвал за случай, в който "загубили" един кораб - цъфва в Ротердам един кораб(!?!?) с пратки, а информация за него (и пратките в него) в системата - nicht :dontknow: Та така - само спокойстие и усмивка - не сме за един ден...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Анелия » Сря Сеп 09, 2009 8:49 pm

Разбира се, че сме хора и че всеки греши. Притеснително беше, когато не ни пратиха нещата първия път. Системата е "Човекът взели парите и каза ще видим". Учтив e-mail и т.н. благоприятна развръзка, реагираха бързо и изпратиха липсващия артикул. Учудихме се, когато това се случва втори път. Искаха да им пратим фактура по мейла, сякаш те си нямат копияе на фактурата и не могат по номер на поръчката да си намерят нещата :dontknow: И това се преглъща, пращаме снимана с фотоапарат фактура като прикачен файл. Това обаче се вижда твърде сложно за господата от продажбите и искат сканирана фактура, за да можели да си я изпринтират. Търсим скенер из града, защото моят дом не е офис и нямам такъв. Изчакваме още седмица докато пристигнат нещата. И изведнъж откриваме, че отново не са нашите.
Според мен 3 гафа от 4 пъти си е твърде много и мнението ми за бъдещо пазаруване си остава същото. :nono:
Аватар
Анелия

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 10, 2009 3:57 pm

http://www.chainreactioncycles.com/ - за един и същ магазин ли говорим?
56 пратки от тях за 3 години - нито един подобен проблем?! :dontknow: :bigeyes:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Анелия » Чет Сеп 10, 2009 6:52 pm

Абсолютно за един и същ магазин говорим :agree: Не знам дали ние сме някакви каръци или за доставките за Шумен и за София отговарят различни служители, като "нашия" си порка ирландска ракия на работното място :dontknow: Друго обяснение наистина нямам.
Иначе си е смях като си представим испанеца, чиято пратка получихме последно, как ще кара шосе с фулфейс и вместо неговите чепици с парчета 44 номер, е видял 39 номер за BMX. :D
Аватар
Анелия

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 10, 2009 8:44 pm

Относно разменени (а не объркани пратки) - освен CRC по веригата има и още един заподозрян... както си написала в заглавието. Не бързай да виниш CRC... моите впечатления съвпадат с тези на jivkonik.

Edit: сетих се още нещо - откъде знаеш, че пратката е била за испанец? Ако проблема беше в CRC би трябвало да не го знаеш... или бъркам?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Анелия » Чет Сеп 10, 2009 9:40 pm

Името и адресът на испанеца бяха вътре на фактурата, а адресът на кутията си е нашият в Шумен.
Освен това заглавието не е писано от мен, а от друг човек по повод друг проблем. Аз само използвам темата, за да не се нахвърлят 4 модератора "Вече има тема за чейна, използвай някоя от тях".
Ако още веднъж някой се опита да ме изкара малоумна, ще черпи много бири :smash: :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 10, 2009 9:43 pm

Пробвайте да се свържете с испанеца и да уредите нещата през CRC да размените пратките?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Daniel Panev » Пет Сеп 11, 2009 4:44 am

hitar_potter написа:Пробвайте да се свържете с испанеца и да уредите нещата през CRC да размените пратките?

Какво има да се свързват с испанеца? Те с него работа нямат - CRC/UPS имат!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 11, 2009 7:13 am

Анелия написа:Ако още веднъж някой се опита да ме изкара малоумна, ще черпи много бири :smash: :beer:

Айде сега... никой не те изкарва малоумна. Ако бях на твое място CRC щяха да получат доста лош мейл... обикновено реагират бързо след такова нещо. Което ми се е случвало точно веднъж за около 15 пратки досега :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Анелия » Съб Окт 24, 2009 6:02 am

Най-накрая, след повече от ДВА МЕСЕЦА, много e-mailи, няколко телефонни обаждания, получихме заветните неща...почти. Едната каска беше свършила и възстановиха сумата, както и само 10 лири от дадените от нас 50 лв за връщане на тяхната грешна пратка. За извинение имаше подарък ваучер за пазаруване на скромна сума, която дори едва покрива разликата в транспортните разходи 50лв.-10паунда.
Обувките са много хубави, PowerSlide вече се похвали, а каската ще бъде тествана днес на Св. Влас. :eyebrow:
Всичко е добре, когато свършва добре, но не знам дали някога ще пазарувам от CRC, въпреки добрите им оферти и най-вече страхотното разнообразие на стоки.
Аватар
Анелия

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Съб Окт 24, 2009 10:28 am

Оффф стига ,че и аз съм от Шумен а ми предстои голямо пазаруване от там дано да нямам много проблеми :V:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Окт 24, 2009 10:48 am

И във Варна имахме проблеми с последната доставка. Имаше липси.
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Назад към Общ форум