Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот Grash » Чет Сеп 10, 2009 3:19 pm

Аз да запитам, ще можем ли, наред с останалите събития, да включим и посрещането на колоната на обиколката на България? Някой има ли идея към колко часа в събота, 12.09 се очаква да са пристигнали в Пловдив?
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Чет Сеп 10, 2009 3:23 pm

Мда бре, баце, това е включено в програмата. Баце Росен, некъде по горе/или в другата тема за обиколката/ беше писал нещо, ма не му обърнах много внимание.. :D
За каращите до Ихтиман може да имате честа и баце Ото да Ви прави компания...
Аватар
bokicha

Мнениеот HELLBOY73 » Чет Сеп 10, 2009 5:38 pm

явно ще е доста готиничко с тая голема компанийка :beer:
жалко че ще я пропусна но може да се опитам да подкарам раздрънкания drag
към костенец ако не се лъжа за посоката в неделя :eyebrow:
а до язовира белмекен дали ще стигна :dontknow: :dontknow:
ще има ли компания за натам времето за тръгване незнам още,
ако има друга посока за неделния ден казвайте :popcorn:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 10, 2009 7:28 pm

Grash написа:Аз да запитам, ще можем ли, наред с останалите събития, да включим и посрещането на колоната на обиколката на България? Някой има ли идея към колко часа в събота, 12.09 се очаква да са пристигнали в Пловдив?

Абсолютно, баце, сметам, че некъде около 16,00-16,30ч. требва да сме се позиционирали около колодрума у Пловдив, за да плескаме на колегите-професьоналисти. След тва отиваме да подрепим колегите мамути, щото се пак тва е основната цел на заниманието. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Чет Сеп 10, 2009 8:18 pm

DstupidBastarD написа:... подрепим колегите мамути, щото се пак тва е основната цел на заниманието. :clap:

... :clap:
Е тва е функционер... :captain:
... :bowdown:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Чет Сеп 10, 2009 8:22 pm

Да попитам и още нещо... какъв е планът в случай че в събота сутринта вали и/или е мокро? Доста е нестабилно времето напоследък, затова питам каква е идеята в тази насока. Игнорираме и се освинваме на макс, или? :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 10, 2009 8:24 pm

Зависи как вали, баце. Ако е некво пикливо, го игнорираме, щото баце Бокич ше кара у Спас резервни дрешки, с които да се преоблекаме на место. Ако некви турски порои се изливат, нормално е да се откажем, поне аз ше пропуснем. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Чет Сеп 10, 2009 8:28 pm

Grash написа:... Игнорираме и се освинваме на макс, или? :D

.... :D
Аз, ДА!
В тази посока да кажа, не се притеснявайте да вземете каквото може да Вие необходимо- дрехи, храна...али бали...
Спас ше пътува с две каски и две колела...и вашите багажерии!
Т'ва за Събота, за Неделя ше го мислим след финала накъде ше поемем....
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот BULLDOG » Чет Сеп 10, 2009 9:39 pm

Дайте по масово да го направим.Определяме час и сме там и ние от Пловдив.
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот brumbar » Пет Сеп 11, 2009 9:26 am

DstupidBastarD написа: Бате Бръм сметам, че е удобно да отиде с кола до Пещера, щото иначе ше му дойде доста карането и да движи по схемата: http://www.bikemap.net/route/309136 - към 170км с около 2500-3000 денивелация, достатъчно да го компенсирам за пропусната Узана (заради мойте крака).

В момента преговарям с баце Виолет за неделята. Смятаме да пътуваме до Пещера и там да се съберем с вашата група. Въпроса, който доста ни вълнува е към колко часа смятате, че ще можем да се съберем в Пещера, че като гледам дистанцията и профила си е яко каране, а светлата част от деня нещо е накъсяла напоследък :crap:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 9:35 am

Еми, предвид тва, че към 19,30 вече е сумрак, требва да вадим от тва време поне 7 часа (каране, снимки, спирки и други бъзикни), което прави среща в Пещера в 12,00ч. Предлагам да се чакаме на стъргалото некъде или като резервен вариант, на отбивката за Свети Константин. Кво мислиш, баце? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Сеп 11, 2009 11:42 am

В този случай ще е по-удачно да отидем с колата до Белово от там на ход до Пещера, срещаме се в 12 часа и от там нататък за нас ще останат 125 километра, които ще минем без проблем по светло. До довечера баце Виолет трябва да ми каже кво мисли по въпроса с магданоса и ще докладвам своевременно. :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 12:16 pm

brumbar написа:В този случай ще е по-удачно да отидем с колата до Белово от там на ход до Пещера, срещаме се в 12 часа и от там нататък за нас ще останат 125 километра, които ще минем без проблем по светло. До довечера баце Виолет трябва да ми каже кво мисли по въпроса с магданоса и ще докладвам своевременно. :agree:

Добра идея, баце, тамън да позагреете преди баиро. Се пак си мисла, че вместо Белово, по-добре да спрете у Семчиново (само внимавай къде паркираш, че там е яко индианци, у Белово е уесно, спираш на гарата, там има паркинг) и ако ви остане некой час на спускане от Белмекен, може да го запълните с едни Миуеви скауи. :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Пет Сеп 11, 2009 12:26 pm

DstupidBastarD написа:
brumbar написа:В този случай ще е по-удачно да отидем с колата до Белово от там на ход до Пещера, срещаме се в 12 часа и от там нататък за нас ще останат 125 километра, които ще минем без проблем по светло. До довечера баце Виолет трябва да ми каже кво мисли по въпроса с магданоса и ще докладвам своевременно. :agree:

Добра идея, баце, тамън да позагреете преди баиро. Се пак си мисла, че вместо Белово, по-добре да спрете у Семчиново (само внимавай къде паркираш, че там е яко индианци, у Белово е уесно, спираш на гарата, там има паркинг) и ако ви остане некой час на спускане от Белмекен, може да го запълните с едни Миуеви скауи. :eyebrow:

Аз ми е интересно какво е състоянието на ей тия пътища четвъртокласните:Сестримо-Белмекен,Семчиново-Милеви скали и нагоре до неква хижа на коят не са дали името в картата ми,Юндола-яз.Белмекен-х.тришеник-Якоруда,с.Бели Искър-Якоруда,Белица-Семково.Никога не съм ги карал тия,но спор няма че са здрави изкачвания и прелестни гледки :D :beer: :8D:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот marfi » Пет Сеп 11, 2009 12:35 pm

TREK_fan написа:Аз ми е интересно какво е състоянието на ей тия пътища четвъртокласните: Сестримо-Белмекен. Никога не съм ги карал тия,но спор няма че са здрави изкачвания и прелестни гледки :D :beer: :8D:

По този няма драма:

Сестримо-Белмекен минава и етап от Рали в началото.

Само дето е пълно с бариери по пътя (нали е някаква зона специална, язовирна, вододелна).

На места няма парапети по мостовете и урвите, на места са отнесени, на други места има нападали камъни, но като цяло пътя е екстра, няма ями, дупките са пренебрежително малко, кравешките фъшкии са повече :)
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 12:54 pm

TREK_fan написа:
DstupidBastarD написа:

Аз ми е интересно какво е състоянието на ей тия пътища четвъртокласните:Сестримо-Белмекен,Семчиново-Милеви скали и нагоре до неква хижа на коят не са дали името в картата ми,Юндола-яз.Белмекен-х.тришеник-Якоруда,с.Бели Искър-Якоруда,Белица-Семково.Никога не съм ги карал тия,но спор няма че са здрави изкачвания и прелестни гледки :D :beer: :8D:

Сестримо-Белмекен е бомба, баце, кърпиха го заради рали България, Юндола-Белмекен и перфектен, Семчиново-Милеви скали е поносим на качване и не особено приятен на спускане, ма там не е само заради неколкото кофти участъка от пътя, ами просто е много стръмно и те заболява ръката от стискане на спирачката. Белмекен - Трещеник не знам да има хасфалт, Якоруда-Трещеник е интересен, но непознат за мене път, като май е с доста кофти хасфалт, Бели Искър - Якоруда само с байк, а Белица - Семково го чувам сефте. Най-врълото изказване, достъпно за шосейка са Милевите скали, най-готино е на Белмекен /от която си избереш страна/, яко е Сапарева баня-х.Пионерска /почти чисто нов хасфалт/ и т.н. Абе, скивай темата за баирите, там сме посочили основните! :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пет Сеп 11, 2009 5:25 pm

Бацета, предлагам утре сутринта някакъв брифинг тук. Сега се е сдухало времето, но се надявам утре да е ок... Аз от тук мисля да тръгна към 7:00 и ще пусна да видя някой нещо писал ли е.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Пет Сеп 11, 2009 5:32 pm

Поне в нашата част на София облаците бяха по- гъсти преди 2-3 часа, не съм сигурен, но може дори да се размине и изобщо да не вали. Иначе това, което ме притяснява мен е вятъра, който цял ден вее от изток, страшна работа. Хем пречи на канането, хем не е ясно какво може да довее за минути.

И аз паля в 7, с баце marfi трябваше да заберем някой от Ариана и после сме на моста.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 6:14 pm

Ок, утре за заинтересованите брифинг тука в 6,30ч. Доста е лайняно сега, ма както ги дове за половин ден ветреца теа ооблаци, така се наадявам нощеска да ги отвее некъде на изток. За съжаление, днеска до Вакарел и обратно духаше от североизток, така че утре ни чака тегаво спускане. :blush:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Сеп 11, 2009 7:08 pm

Туше трябва да се е прибрал в София :evil:
С баце Виолет планираме да дойдем за неделното каране. Всичко зависи от прогнозите за времето. Ако е ОК сме там :agree: ТК нека да си вземе и да вдига телефона в събота за да направим окончателното договаряне за неделята. Тва е общо взето от старозагорските бацета. Сега ще бягам, че ме чакат да ме черпят на една пицария. Мляс - мляс :popcorn:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 7:12 pm

Апвай, баце, апвай! Аз тука рупам две кила ябълки и трупам запас витамини за неделното каране, да ти скъсам шортите от Юндола до Белмекен. :evil:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Съб Сеп 12, 2009 12:15 am

Бацета, имам нужда от помощ.
Към екипировката за моратона ми изискват часовник/ръчен, не пясъчен/,
такъв дет се носи на ръката,а се оказа че аз нямам такъв работещ.
Та ако някой от Вас има и би ми услужил за 24 и кусур часа ще съм му благодарен...
..и не само, в замяна съм готов да предоставя животоспасяваща мигалка за 24 и кусур секундно прелитане през тунела Траянови врата.
Благодаря, поздрави и до утре....до след малко.
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Съб Сеп 12, 2009 5:11 am

На къде отиваме - преди 10г. всеки носеше ръчен часовник, а сега 8мин. търся моя, за да разбера че бог знае от кога няма батерия...

Иначе времето е екстра, вчера малко ръсна но сега е практически сухо, съмнявам се да имаме проблеми.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 12, 2009 5:41 am

bokichaa написа:Бацета, имам нужда от помощ.
Та ако някой от Вас има и би ми услужил за 24 и кусур часа ще съм му благодарен...
..и не само, в замяна съм готов да предоставя животоспасяваща мигалка за 24 и кусур секундно прелитане през тунела Траянови врата.

Ше донесем един почти работещ пулсомер, който май в момента показва само часа (21:51 е според него сега), само требва да си го свериш и требва да те пуснат да караш. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Сеп 12, 2009 5:42 am

В Дружба е облачно, но сухо. Сметам, че немаме ядове, поне на тръгването. На Вакарел може и да ни припика, ма едва ли ше ни е сефте. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот naka76 » Съб Сеп 12, 2009 6:19 am

DstupidBastarD написа: Белмекен - Трещеник не знам да има хасфалт

Няма асфалт.

, Якоруда-Трещеник е интересен
,
Скоро бях над хижата и имаше доста добър и хубав асфалт, но надолу съм чувал че няма асфалт, поне такава ми беше инсормацията от преди 3-4 години. Вече може да са сложили.

Бели Искър - Якоруда само с байк

Там и с байк не можеш. Поради язовира който е вододайна зона на София преминаването от там е забранено.

Белица - Семково го чувам сефте.

Има го. И е асфалт,но и за байк е гадно с тези отвратителни дупки , а и като наклон не е нещо впечатляващо.
Аватар
naka76

Мнениеот brumbar » Съб Сеп 12, 2009 7:52 am

DstupidBastarD написа:Апвай, баце, апвай! Аз тука рупам две кила ябълки и трупам запас витамини за неделното каране, да ти скъсам шортите от Юндола до Белмекен. :evil:

Рупай баце. Може ти носим ябълки от Стара Загора - ще ти ги оставя горе на Белмекен, че ше бързам да се прибирам :^:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Съб Сеп 12, 2009 9:43 am

DstupidBastarD написа:
bokichaa написа:Бацета, имам нужда от помощ.

Ше донесем един почти работещ пулсомер, който май в момента показва само часа (21:51 е според него сега), само требва да си го свериш и требва да те пуснат да караш. :bigeyes:

Имам часовник с пулсомер, нагръдник който се слага за да ти отчита часовника. В момента е работещ. Звънни ми на 087860057 за да се разберем и да ти го изпратя.
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот crib » Съб Сеп 12, 2009 9:57 pm

желаещи утре за един Ярем, към 10-11 сутринта примерно?
crib

Мнениеот Митко Ruse » Нед Сеп 13, 2009 6:03 am

brumbar написа:
DstupidBastarD написа:Апвай, баце, апвай! Аз тука рупам две кила ябълки и трупам запас витамини за неделното каране, да ти скъсам шортите от Юндола до Белмекен. :evil:

Рупай баце. Може ти носим ябълки от Стара Загора - ще ти ги оставя горе на Белмекен, че ше бързам да се прибирам :^:

Рупаите и двамата, че Синята Магия ще Ви окъса шортите към Пещера.Ха ха ха как Ви разузнах.Без мене ще се организирате аааааа.Ади успех нищо, че този пост ще го прочетете в последствие.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене