Пукате ли гуми?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Пукате ли гуми?

Мнениеот marsa » Нед Сеп 13, 2009 4:17 pm

Направих сефтето! Вчера след като бях карал към 150-200км безпроблемно, на финалното баирче съм минал през тръни и резултата беше двете ми вътрешни с по две дупки. Впоследствие си извадих около 15 трънчета от външните...

Благодаря на бацетата за лепенето, утре барабар с нови вътрешни, ще си закупя и комплект за лепене (за в случай че някога отново спукам гума).
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот TREK_fan » Нед Сеп 13, 2009 4:39 pm

:offtopic: Aбе хора аз днес карах по един баир,вярно че това е извън темата,ама бати защо мойте Мишленки на мокър баир,в момента в който карах нагоре не валеше,да речем валяло е преди 3-4 часа,превъртат,дори и като бях седнал на 12-13% баир приплъзваха мноо яко,много ме нерви ей това чудо.Някой има ли същия проблем?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот notty » Нед Сеп 13, 2009 5:20 pm

аз сега набарах един про реис кат твоя и аз имам същите преживявание като теб теа гуми просто ни са за мокро.Четох в роад бике ревю хората и те пишат че не стават за мокоро solution-а е че трябва да се земат нови... :D
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Сеп 13, 2009 5:47 pm

Като ти пречи толкова, има само една оправия! Взимай байк! :xx(: :banghead:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот BULLDOG » Нед Сеп 13, 2009 11:07 pm

Пукам и сменям с нови напук на did :rofl:
BULLDOG

Рейтинг: 738

Мнениеот Ivan_NL » Пон Сеп 14, 2009 8:27 am

TREK_fan написа::offtopic: Aбе хора аз днес карах по един баир,вярно че това е извън темата,ама бати защо мойте Мишленки на мокър баир,в момента в който карах нагоре не валеше,да речем валяло е преди 3-4 часа,превъртат,дори и като бях седнал на 12-13% баир приплъзваха мноо яко,много ме нерви ей това чудо.Някой има ли същия проблем?

Ами по някога и асфалта е доста излъскан и здраво се пързаля. Аз преди няколко дни усетих как колата започва да се пързаля на едно кръгово движение а беше само ръмялао. Само че там минават хиляди камиони и коли на ден и явно асфалта се е износил вече.
Но ON Topic!. Мишелин Про са известни с не-добрите си качества на мокро. Про2 бяха стъпка по-добри. За Про3 казват че са още по-напред но дали е так ще видя - имам едни които предстоида монтирам.
Ако искаш добро сцепление на мокро пробвай Conti 4000S - не съм ги карал но казват че са много добри- Conti 4seasons , от евтините Vittoria Rubino.
Преди карах с едни Pariba Revolution - мноого добри , но не ги препоръчвам за зимата и едва ли ще ги намериш в БГ.
:offtopic: Между впрочем къде ги намирате тези гуми? Мишелин Про не се продава от може би 6-7 години. Явно някой е изровил от някъде изостанали бройки , но имайте в предвид че гумата старее и се втвърдява с времето - което води също до този ефект пързаляне , лесно пукате. Аз лично бих купил някоя по-евтина например Конти ГрандПри , но пресна гума отколкото толкова стара макар и по-добра.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот crib » Пон Сеп 14, 2009 9:00 am

TREK_fan написа::offtopic: Aбе хора аз днес карах по един баир,вярно че това е извън темата,ама бати защо мойте Мишленки на мокър баир,в момента в който карах нагоре не валеше,да речем валяло е преди 3-4 часа,превъртат,дори и като бях седнал на 12-13% баир приплъзваха мноо яко,много ме нерви ей това чудо.Някой има ли същия проблем?

Баце, на мен това ми се е случвало при 7-8% баир с мишелинките. Откакто веднъж минах през една локва и колелото ми започна да се движи странично след нея им нямам никакво доверие на мокро. Интересно е, че вчера на витоша ме наваля як дъжд и установих, че след като карах няколко километра със < 10 км/ч и те пак се хлъзгаха, изведнъж като че ли се измиха и започнаха да хващат за асфалта.
crib

Мнениеот TREK_fan » Пон Сеп 14, 2009 10:38 am

Ivan_NL написа:

:offtopic: Между впрочем къде ги намирате тези гуми? Мишелин Про не се продава от може би 6-7 години. Явно някой е изровил от някъде изостанали бройки , но имайте в предвид че гумата старее и се втвърдява с времето - което води също до този ефект пързаляне , лесно пукате. Аз лично бих купил някоя по-евтина например Конти ГрандПри , но пресна гума отколкото толкова стара макар и по-добра.

Aми Мишелинките,с които карах вчера,са предна Про Рейс и задна-Про2 Лайт.Лятото нарязах на стъкла две топ гуми на Мишелин-Про3 Рейс,ама и дори да не съм карал с тях на мокро силно ме съмнява,че на мокър асфалт нагоре биха се държали като на сухо :dontknow: И нъче Про Рейс-а я намерих в Горгона-Търново преди два месеца,а Про2 Лайт-а като живеех в САЩ я купих.Но определено трябва да намеря нещо добро,за всякакви условия,ако може.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот Ivan_NL » Пон Сеп 14, 2009 11:02 am

Аз лично бих те посъветвл тази Лайт да я оставиш за лятото да я доизкараш и за есента-зимата да си вземеш някакви по-здрави гуми, няма значение че са по-тежки. От личен опит знам че е ОГРОМНА тесла да семняш гума на шосето при 0-5 градуса и си се загрял добре.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот Grash » Пон Сеп 14, 2009 7:15 pm

BULLDOG написа:Пукам и сменям с нови напук на did :rofl:

Баце, като бяхме в Пловдив, разбрахме защо имаш проблеми... не е от гумите... от града е :D Вече не помня точно колко, но голяма част от нас си спукаха гумите именно там :D Има едни малки трънчета, имам чувството че са пръснати из целия Пловдив...
Иначе най-добрите гуми за мокро, които съм карал са Continental Grandprix 4000s, с които съм в момента... направо все едно си на сухо... имах възможност тези дни да карам доста на мокро, включително и на спускания с доста завои... определено чувствам сигурност с тях... иначе са леки (205грама), бързи са, имат добра защите от спукване... само дето не са много евтини :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BULLDOG » Пон Сеп 14, 2009 8:57 pm

Мишелин Про в Макском днес в 18.00 я видях на цена 17лв бройката. А относно гумите да.Само на гребната съм пукал и то отскоро като изсъхнаха тръните.Има цели поляни там.
BULLDOG

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 15, 2009 7:16 am

BULLDOG написа:Мишелин Про в Макском днес в 18.00 я видях на цена 17лв бройката. А относно гумите да.Само на гребната съм пукал и то отскоро като изсъхнаха тръните.Има цели поляни там.

Като дете съм тренирал в този район.Ама лека атлатика.То не е ли асвалтова пътека около грабния канал?Колко километра бе обиколката, питам с умиление и спомени към младоста?И кво вятара духа тръните на асвалта и Вие пукате гуми.Щото не вярвам да карате през поляните.
Митко Ruse

Мнениеот BULLDOG » Вто Сеп 15, 2009 9:56 pm

5км. е обиколката.
BULLDOG

Мнениеот retrobike » Сря Сеп 16, 2009 3:54 pm

по темата на спуканите гуми
вчера ,спирам до един магазин и си връзвам колелото отпред ,свършвам си работа и кво да видя
две чавета с един нож ми режат задната гума иииии се развиках такав раминах се "порязана е " но не е срязана
ВНИМАВАЙТЕ :rofl:
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот krumbgf » Нед Сеп 20, 2009 6:39 pm

Леле като ви гледам по 2000-3000 км без спукана гума.
За няма и две седмици задна и днес и предната гръмна те явно са си били ментета щото задната ми гръмна за има няма 100 км. То като гледам и ония ленти между вътрешната гума и каплата бяха пълен боклук. Сега смених лентите сложих хубави гуми ама тия външните нещо не ми вдъхват доверие.
Какво ще кажете да ги сменя ли и тях?
Аватар
krumbgf

Рейтинг: 1220

Мнениеот MacLeod » Вто Сеп 22, 2009 9:21 pm

Леле като ви гледам по 2000-3000 км без спукана гума.
Какви са тия километри, какво е това чудо, за 2000 - 3000 километра пукам по 10 гуми.
До сега съм карал с максис ( всякакви ) и скот оксио. Общо взето един дол дренки. Положението е скръб отвсякъде.
И двете марки са ме оставяли в най - неподходящ момент, на най - неподходящото място и после съм си бутал
рам-чето до нас като пич. Даже съм и осъмвал бутайки, трагедия. От където и да го погледна най - слабата точка дори и
на най - скъпия байк са гумите, винаги могат да те предадат, каквито и компоненти да имаш!
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Мнениеот ТИТАН » Вто Сеп 22, 2009 10:22 pm

Спуках 2 наведнъж с около 40км/ч в дупка на пътя в тъмното.Външни,вътрешни,капли всичко е на боклука.И се прибрах до нас така около 3 км
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот denip » Сря Сеп 23, 2009 12:05 pm

Какво означава, че и каплите са на боклука? Това не би било спукване, а направо някакъв вид катастрофа.
Абе хора, вие комплекти за лепене на гуми не носите ли? А ако сте на 20 км, ще бутате ли?
"Законите са като кренвиршите — по-добре да не виждаш как ги правят."
-- Ото фон Бисмарк (1815 – 1898)
denip

Рейтинг: 1218

Мнениеот did » Сря Сеп 23, 2009 12:09 pm

ТИТАНът си е ТИТАН!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ТИТАН » Сря Сеп 23, 2009 12:55 pm

Кво да лепя,като каплите биеха в спирачките.Просто не си струваше.А и мах и само една резервна.Свалих на 39-ката и газ колкото може.Само на паважа внимавах да не падна,че много поднасяше.
И друг рекорд.Със Спукани гуми и криви капли ударих 30км/ч
ТИТАН

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 23, 2009 1:24 pm

А мисълта?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот x6x » Сря Сеп 23, 2009 2:04 pm

TREK_fan написа:... Мишелин-Про3 Рейс,ама и дори да не съм карал с тях на мокро силно ме съмнява,че на мокър асфалт нагоре биха се държали като на сухо :dontknow: ...

Миналата седмица направих 2 много мокри карания с Про3 Рейс, като имах 2 изкачвания около 6% с пикове 9-10% и нямах никакви проблеми с тях :agree: Надолу си беше страшно , но и водата беше много.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот TREK_fan » Сря Сеп 23, 2009 8:34 pm

Eй на,днес задната ми гума се спука на едно 4-5% баирче,начи писна ми от тез външни Мишелинки и тая сега вътрешна КЕНДА,не знам докъде ми дойде от пукане на гуми:(!: Че и бях на 10 км от къщи и не носих вътрешна,а се стъмваше и не ми се лепеше спуканата гума.Бутал съм ТREK-а час и половина докато стигна началото на града,че тогаз звъннах едно номерче и ме прибра едно аверче! :D Ама по-шокиращото е,че бутах и по едно надолнище към 3км понеже ме беше страх ако седна на седалката да не прецакам хубавата задна карбонова капла.Какво мислите,възможно ли е да се разбалансира капла,ако в гумата има малко налягане както мойта(не съм го мерил с манометъра,ама може би е било поне един бар) и караш надолу,за по-бързо да се придвижиш?
Аватар
TREK_fan

Мнениеот marsa » Сря Сеп 23, 2009 8:43 pm

Според мен на първото завойче щеше да си надереш каплата така че за цял живот да те е яд, а и гумата може да срежеш, да не говорим ако някоя дупка нацелиш.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот ТИТАН » Сря Сеп 23, 2009 8:44 pm

За карбонова незнам,ама за обикновена капла няма ядове.За 4 км нямаше проблеми нито по външните гуми тито по вътрешние,е бяха се поосукали малко из външните и каплата ама нищо повече.Просто от прищипването в дупката се бяха сцепили 2-те външни.Карах си с 15-25км по капли 4км и се хилих от случката,защото тъкмо щях да изпреварвам един друг колоездач и тъкмо се изравнявах с него като нацелих дупката в тъмното.А и това става покрай един голям блок.Около 21.10 беше тихо и като се чу трясъка и дрънченето на бидона и помпата наизскачаха хора по терасите.Голям цирк стана.Трясъка си беше сериозен де.
ТИТАН

Мнениеот krumbgf » Сря Сеп 23, 2009 8:45 pm

Нека хората дет по 2000км не пукат да кажат тайната че ме е страх да карам на далече :bawling:
Спирам на 50ина км. и проверявам гумите.
Дайте некакъв добър модел гуми да слагам
Аватар
krumbgf

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Сеп 23, 2009 8:51 pm

Eднa статистика от мене за сезона до сега:
8000 км = 2 пукания
1-во карах някакво Швалбе (2-ра ръка :D ) - ~2500km после сложих CST(вече нови :D ) - ~3500km и тя се поизноси и я пуканх 2 пъти(в рамките на 200-300км) и пак сложих старите - Швалбе ~2000km и сега да чукам на гума, проблем няма :^:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Сря Сеп 23, 2009 9:01 pm

krumbgf написа:Нека хората дет по 2000км не пукат да кажат тайната че ме е страх да карам на далече :bawling:

Както и преди съм казвал, каквито и гуми да сложиш, шанса да спукаш си е налице, и е значителен :D Със най-скапаните гуми, които нямат и грам защита можеш да изкараш 3000 км без да спукаш, веднага след това, можеш да сложиш нещо за 80лв бройката, със най-добрата защита и тн и буквално още на първият километър да спукаш... единственото с което ти помага по-скъпата и по-защитена гума е да намали шанса от спукване, но ако ти е тръгнало... няма спасение :crap: Аз лично в момента съм със Continental Grand Prix 4000s, които имат най-добрата до момента защита на Continental, а именно Vectran. Вече имам изминати над 2500 км с тях, за които съм пукал само веднъж предната, и то беше супер малка дупчица, с която след напомпване можеше около 2 часа да се изкара без проблем... Като имаш предвид, че тежа 100 килограма и съм карал къде ли не, до момента гумите се представят много добре. За качествата им като цяло, сцепление на мокро и тн, също само добри неща могат да се кажат... единствено цената не е много приятна ;)

krumbgf написа:Аха,ми че ако може кажи от къде да ги купувам предполагам че все пак са под 100 кинта бройката щото ако е повечко то ще доближи цената на колелото ми :D

Еми Велоцифромания ги внасят, но не са толкова разпространени, защото и не се копуват много, мисля че на склад има количества, трябва да се поинтересуваш в някой магазин. Вероятно може да се поръча и от screambikes.eu :dontknow: 80лв струва бройката. Аз до момента повече от 30-40 лв за гума не бях давал, но си казах "дай да пробвам, да видя как са високият клас гуми" и все повече се убеждавам че и следващите ми гуми ще са от този клас. И пак ти казвам, да не си помислиш, че взимайки скъпи гуми се застраховаш от нещо, всичко си опира до късмета в крайна сметка.
Последна промяна Grash на Сря Сеп 23, 2009 9:10 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот krumbgf » Сря Сеп 23, 2009 9:06 pm

Grash написа:
krumbgf написа:Нека хората дет по 2000км не пукат да кажат тайната че ме е страх да карам на далече :bawling:

Както и преди съм казвал, каквито и гуми да сложиш, шанса да спукаш си е налице, и е значителен :D Със най-скапаните гуми, които нямат и грам защита можеш да изкараш 3000 км без да спукаш, веднага след това, можеш да сложиш нещо за 80лв бройката, със най-добрата защита и тн и буквално още на първият километър да спукаш... единственото с което ти помага по-скъпата и по-защитена гума е да намали шанса от спукване, но ако ти е тръгнало... няма спасение :crap: Аз лично в момента съм със Continental Grand Prix 4000s, които имат най-добрата до момента защита на Continental, а именно Vectran. Вече имам изминати над 2500 км с тях, за които съм пукал само веднъж предната, и то беше супер малка дупчица, с която след напомпване можеше около 2 часа да се изкара без проблем... Като имаш предвид, че тежа 100 килограма и съм карал къде ли не, до момента гумите се представят много добре. За качествата им като цяло, сцепление на мокро и тн, също само добри неща могат да се кажат... единствено цената не е много приятна ;)

Аха,ми че ако може кажи от къде да ги купувам предполагам че все пак са под 100 кинта бройката щото ако е повечко то ще доближи цената на колелото ми :D
Аватар
krumbgf

Мнениеот BluE_Magic » Сря Сеп 23, 2009 10:22 pm

Аз карам с външни гуми мишелин от 8 лева за писта са супер скапани ако асвалта е мокар като стана на педал ми превърта ама внимавам да не влизам в дупки и да не минавам през камъчета и не пукам гуми . За последно на белмекен спуках гума иначе преди това някъде към 1000 км не съм пукал и сега след белмекен имам 1000 и не съм пукал . т.е. всичко си зависи от теб дали внимаваш или не :popcorn:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене