от azzmaster » Нед Сеп 13, 2009 10:58 pm
Пич,кво да ти кажа от тази възраст се започват семейните проблеми.Аз съм на 20,но мога да ти кажа нещо-решение няма,просто с годините ще се оправи.Майка ти знае че не е права и че ти си прав,но това няма значение,просто тя усеща че губи контрол над теб и това не и се погажда,затова си търси за какво да се скара с теб.Колкото повече и обръщаш внимание , толкова повече ще се карате.В тези спорове НЯМА правилен отговор и добър аргумент,винаги ще ти се вижда че излизаш загубил от спора , но всъщност не е така,родителите след това се замислят над аргументите ти и над всичко което си им казал,вижда се ефекта но нещата се получават малко по малко.Казвам ти тези неща защото и аз винаги съм имал проблеми с нашите за всякакви неща,най честите причини са просто в това че вече нямат контрол над теб,затова и започват заплахите-ще ти орежа това,онова , ала бала блабла.В крайна сметка ,особено след като станеш пълнолетен и започнеш да се чустваш и да мислиш като човек,а не като дете,тези спорове постепенно ще намаляват и основното ще са заплахи че ще спрат да ти дават пари (което няма да стане ) ,докато започнеш сам да се изхранваш и тогава просто няма за какво да те закачат (аз отскоро сам на тази фаза),особено ако отидеш някъде да учиш в университет ще разбереш колко хубаво нещо е живота и свободата.Май малко се отклоних,но ето основните идеи:
-Оставяй майка си да си мрънка ,просто си мълчи и си дръж на своето с нормален и културен тон,отстрани споровете ти ще изглеждат комични,но все пак подхвърляй по някоя добра реплика в подкрепа на тезата си за да може майка ти да свикне с мисълта че си интелигентен млад самостоятелен човек....
-Цялата енергия за спора идва от това че майка ти вероятно бачка по цял ден и и се натрупва много стрес,и тъй като най вероятно въобще не се раздвижва/спортува,няма никакво хоби извън работата,си изразходва излишната енергия като спори с теб-ако ти не и обръщаш внимание просто ще си намери с кого друг да спори,например с сестра/брат ти или с баща ти...Проблема се решава само с търпение от твоя страна,времето ще оправи всичко.Ще забележиш че например след едночасов спор родителите просто забравят все едно за какво сте се карали и започват да ти говорят мило , "НОРМАЛНО".Просто критическа,това е.