Наказателна отговорност. Моля търся спешна информация

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Наказателна отговорност. Моля търся спешна информация

Мнениеот Sagittarius » Нед Сеп 13, 2009 10:12 pm

Здравейте колеги :wavey:
Обръщам се към Вас със надеждата за малко информация.Накратко ситуацията е такава... : Имам си приятелка тя е по-голяма от мен и е пълнолетна аз съм на 16. Проблема идва от майка ми, която каквото и да правя не мога да и угодя :crap: За всеки малък проблем в къщи тя го драматизира.. напоследък много жестоко и ме заплашва, че ще ме раздели с гаджето :erm: даже и с компанията ми, които държа да отбележа, че са свестни хора всичките. Та днес пак имаше малък проблем... според нея съм я бил избягвал едва ли не и за това че не съм и помогнал да качим багажа от партера където я засякохме с приятелката като излизахме, до 7 етаж тя ми вдигна луд скандал как не ме е интересувало нищо друго освен нея. Естествено пак тя виновна.... а когато излизах и прекарвах също много време преди да тръгнем с нея със компанията те бяха виновни... .Вкъщи на моменти е ад.. мама се филмира и се обижда от най-малките неща не издържам вече. Въпросът ми е следният: Има ли тя някакво законно право принудително да ме раздели с нея? Държа да отбележа, че момичето НЕ ми влияе деградиращо като например ниски оценки, алкохол, или цигари. Моля Ви по-запознатите от Вас да ми предоставят информация и да ми кажат дали тя със прокурорска заповед може да ме раздели с нея или по-някакъв законов ред. И евентуално ако е възможно това нещо какъв мотив трябва да използва за да го направи. :crap:
Посещавам форума от много време и знам, че тук има много свестни и интелигентни хора които могат да ми помогнат. Благодаря на всички прочели романът ми и въпреки това са отговорили с цел да ми помогнат. :erm:
Sagittarius

Рейтинг: 1180

Re: Наказателна отговорност. Моля търся спешна информация

Мнениеот X_NRG » Нед Сеп 13, 2009 10:18 pm

Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sagittarius » Нед Сеп 13, 2009 10:24 pm

Разбирам, че не мога да се давам на майка ми. Просто вече ми писна и си стискам зъбите да не и кажа, че не може да ни раздели просто искам да се уверя, че ако стане напечено приятелката ми няма да си има проблеми със закона. Важно е :erm:
Sagittarius

Мнениеот dEcLiNe » Нед Сеп 13, 2009 10:28 pm

Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот bluskanie » Нед Сеп 13, 2009 10:28 pm

Sagittarius написа: Има ли тя някакво законно право принудително да ме раздели с нея? Държа да отбележа, че момичето НЕ ми влияе деградиращо като например ниски оценки, алкохол, или цигари. Моля Ви по-запознатите от Вас да ми предоставят информация и да ми кажат дали тя със прокурорска заповед може да ме раздели с нея или по-някакъв законов ред. И евентуално ако е възможно това нещо какъв мотив трябва да използва за да го направи. :crap:

Не може! Ама мисля, че малко нереално изглежда, да имаш проблем с майка си и да задаваш въпрос във форум, дали майка ти има право със закон да те принуди да не правиш нещо, което искаш...

1. Що не си поговориш с майка си най-напред. Обясни й, че вече си голямо момче и т.н?

2. Недей да позволяваш мама да разбира за тоя форум, щото неминуемо ще те "изключи" и от него :D

3. До 18 имаш малко. Траеш дотогава, после емигрираш в друга къща/град/държава...

Успех!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Sagittarius » Нед Сеп 13, 2009 10:34 pm

dEcLiNe написа:Аре не тука! ;) ;) :beer:

Знам, че сред колегите има хора които знаят това онова .. реших да споделя в познати води :beer:
Опитвал съм се да говоря с нея, но в крайна сметка се провежда: налагане на мнение плюс крещене когато знае, че аз съм прав . Няма как да разбере за форума :) проблемът е там че тя иска винаги да има последната дума. Наскоро почнаха и заплахите. Попринцип не обичам да си мълча, но когато споря с нея винаги имам адекватни доказателства . За сега си мълча, но ми писна вече и търся информация за да знам как да постъпя
Sagittarius

Мнениеот contty » Нед Сеп 13, 2009 10:46 pm

Сигурно влиза в критическата..
Прави си пас до пълнолетие и се изнасяй бързо.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот azzmaster » Нед Сеп 13, 2009 10:58 pm

Пич,кво да ти кажа от тази възраст се започват семейните проблеми.Аз съм на 20,но мога да ти кажа нещо-решение няма,просто с годините ще се оправи.Майка ти знае че не е права и че ти си прав,но това няма значение,просто тя усеща че губи контрол над теб и това не и се погажда,затова си търси за какво да се скара с теб.Колкото повече и обръщаш внимание , толкова повече ще се карате.В тези спорове НЯМА правилен отговор и добър аргумент,винаги ще ти се вижда че излизаш загубил от спора , но всъщност не е така,родителите след това се замислят над аргументите ти и над всичко което си им казал,вижда се ефекта но нещата се получават малко по малко.Казвам ти тези неща защото и аз винаги съм имал проблеми с нашите за всякакви неща,най честите причини са просто в това че вече нямат контрол над теб,затова и започват заплахите-ще ти орежа това,онова , ала бала блабла.В крайна сметка ,особено след като станеш пълнолетен и започнеш да се чустваш и да мислиш като човек,а не като дете,тези спорове постепенно ще намаляват и основното ще са заплахи че ще спрат да ти дават пари (което няма да стане ) ,докато започнеш сам да се изхранваш и тогава просто няма за какво да те закачат (аз отскоро сам на тази фаза),особено ако отидеш някъде да учиш в университет ще разбереш колко хубаво нещо е живота и свободата.Май малко се отклоних,но ето основните идеи:
-Оставяй майка си да си мрънка ,просто си мълчи и си дръж на своето с нормален и културен тон,отстрани споровете ти ще изглеждат комични,но все пак подхвърляй по някоя добра реплика в подкрепа на тезата си за да може майка ти да свикне с мисълта че си интелигентен млад самостоятелен човек....
-Цялата енергия за спора идва от това че майка ти вероятно бачка по цял ден и и се натрупва много стрес,и тъй като най вероятно въобще не се раздвижва/спортува,няма никакво хоби извън работата,си изразходва излишната енергия като спори с теб-ако ти не и обръщаш внимание просто ще си намери с кого друг да спори,например с сестра/брат ти или с баща ти...Проблема се решава само с търпение от твоя страна,времето ще оправи всичко.Ще забележиш че например след едночасов спор родителите просто забравят все едно за какво сте се карали и започват да ти говорят мило , "НОРМАЛНО".Просто критическа,това е.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот PtD » Нед Сеп 13, 2009 11:08 pm

Съжалявам, но форумът за тийнейджърски проблеми е другаде - по-горе вече дадоха линк. А най-добре питай някой адвокат, за да не се окаже, че те е посъветвал някой многознайко.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Назад към Бла - Бла