Колело за ФР

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за ФР

Мнениеот SeSSion » Нед Сеп 13, 2009 9:17 pm

Здравейте,до скоро мислех да си взема Рам ФР,но видях Specialized BigHit III интересува ме коя рамка е по-добра,на коя рамка работи по-добре окачването,коя е по-здрава,става въпрос за Рам ФР,който е по-евтиния вариант.И ако може да ми кажете в Байк център колко струва,защото не виждам цена.Благодаря предварително.

П.П Ще се кара FR и малко ДХ
SeSSion

Рейтинг: 2000

Re: Колело за ФР

Мнениеот bozidar » Нед Сеп 13, 2009 10:00 pm

Попринцип като рамка Big Hit-a е повече мислена, но с тази окмплектовка си заслужава сериозно да помислиш.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот dEcLiNe » Пон Сеп 14, 2009 9:42 am

А?
Верно биг хита е на ниво, но с тези отстъпки от скот в момента е доста удачно да си вземеш един Gambler.Fr20 е доста по-евтин от двете колела които ти изброи, а дори dh20 би трябвало да ти излезе на цената на тези колела, което си е супер оферта! :agree: :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот SeSSion » Пон Сеп 14, 2009 10:26 am

Лично мен Биг хита ме кефи повече на външен вид и като части а в сайта на Specialized пише,че е 2700 $,по мои изчисления това е около 3500лв. което е между скота и ФР-а,а и с тази новата окомлектовка...Според мен той си заслужава най-много,но в байк център Биг хит 2 е 3999лв. следователно биг хит 3 е още по скъп :D .Някой ако може да каже каде извън България мога да го намеря на цена 2700$.

П.П. @bozidar Какво й има на окомлпектовката на Биг Хита даже е мааалко по-хубава.
SeSSion

Мнениеот veskoz » Пон Сеп 14, 2009 11:48 am

222_nos написа:Сега за 190лв може да вземеш ДХ колело viewtopic.php?f=16&t=60089 :D :D :D :D

Не е смешно. Не предлагай такива неща дори и на майтап. Някой може да си изпати... и то не само финансово. :peace:

222_nos написа:Биг хит е по-здрава,работи по-добре и като цяло е по-добра,но аз съм убеден че Рам Фр ще ти задоволи нуждите на 100%

Това е сериозно твърдение. Очаква се да е подплътено с доста опит и с двете рамки. Или се лъжа ??? ;)
Аааа иии от къде си сигурен, че ще му задоволи нуждите която и да e? :dontknow:

@ SeSSion - ако в крайна сметка имаш парите отиди в съответните магазини и тествай моделите. Идеята ми е, че за парите на Big Hit може би ще се яхнеш на RAM FR с по-добър монтаж... аа може и да греша :D
Разбира се пак идва време за въпроси като колко си висок, защото може да няма подходящ за теб размер на дадена рамка, колко тежиш, защото високото тегло например е критерий при избора на рамки с многозвенно окачване, колко пари имаш и какво точно разбираш под FR?
Може да се измисли и нещо неочаквано :peace:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bozidar » Пон Сеп 14, 2009 11:55 am

SeSSion написа:Лично мен Биг хита ме кефи повече на външен вид и като части а в сайта на Specialized пише,че е 2700 $,по мои изчисления това е около 3500лв. което е между скота и ФР-а,а и с тази новата окомлектовка...Според мен той си заслужава най-много,но в байк център Биг хит 2 е 3999лв. следователно биг хит 3 е още по скъп :D .Някой ако може да каже каде извън България мога да го намеря на цена 2700$.

П.П. @bozidar Какво й има на окомлпектовката на Биг Хита даже е мааалко по-хубава.

Моя грешка не видях, че пише III
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот SeSSion » Пон Сеп 14, 2009 2:44 pm

@ veskoz висок съм 165см,тежа 65кг. под ФР разбирам дропове не много големи 1-2м с попивка,ще има е въртене.Бюджетът ми е около 3600лв.Не се учудвайте,че рам ФР е 3859лв. като го поръчвам(ако поръчам него)ще си сложа някои други части,тей като не държа много на теглото нямам смисъл от седалка за 120лв.примерно.Кажете от друга държава някой Е-магазин от кадето продават биг хит на тази цена 2700 $.
SeSSion

Мнениеот joropc » Пон Сеп 14, 2009 7:40 pm

Виж това,защото е на далавера:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=766
Аз кара AM модел на тази фирма и мога да те уверя,че мнооооо-го става.Убеден съм,че същото важи и за FR-моделите им.Сигурно сега сто човека ще кажат,че всеки си хвали това,което кара ама се абстрахирай от тези неща,защото аз не съм от тези хора.... ;)
Виж и малко по скъпите модели!!
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Shady™ » Пон Сеп 14, 2009 7:50 pm

SeSSion написа:@ veskoz висок съм 165см,тежа 65кг. под ФР разбирам дропове не много големи 1-2м с попивка,ще има е въртене.Бюджетът ми е около 3600лв.Не се учудвайте,че рам ФР е 3859лв. като го поръчвам(ако поръчам него)ще си сложа някои други части,тей като не държа много на теглото нямам смисъл от седалка за 120лв.примерно.Кажете от друга държава някой Е-магазин от кадето продават биг хит на тази цена 2700 $.

Ами да ти кажа честно не мисля че при наличието на дистрибутор за дадената страна някой е-магазин ще рискува да ти прати даденото колело и да рискува солена глоба.
Иначе ПО МОИ ХИПЕР ГРУБИ сравнителни изчисления :

*Big Hit III ~ 4999лв
*Big Hit II ~ 3999лв
*Big Hit I ~ 3400-3600лв

*Толкова горе-долу го измислих/изчислих/предположих че би била цената за 2009 моделите, но докатно не дойде 2010 година модел с твърда цена - немога да си преценя/измисля колко биха били който и да е от моделите от серията..

Иначе ако някой иска по-точни цени - в края на ТОЗИ месец ще мога ОФИЦИАЛНО да кажа на 100% колко ще струва Big Hit I 2010, защото тогава идва в BG и ще си взимам един такъв.

А за цените - ако НЯКОЙ е обърнал внимание - ако при първоначалното логг-ване на Specialized.com напише че е от Europe - повече не може да влиза в US версията(или поне не за определно време или и аз да знам) защото цените са актуални за Америка, а не за България/Европа. Тоест няма как колелото да стъпи на тези тук за съжаление :( :xx(:

Иначе и аз съм с един глас за Big Hit-a - просто за мен това е леко и здраво колело и за парите за Ram Fr-a/Scott-a мога да го до подобря достатъчно добре че да не се оплаквам и за това и избрах него а не Scott/Ram или нещо друго да кажем.
Но признавам че цената на Scott-a e убиец без съмнение !

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот SeSSion » Пон Сеп 14, 2009 8:17 pm

Сега искам да попитам каква е разликата между "хитовете" 1,2 и 3,става въпрос за рамките и от байк център мога ли да си взема биг хит 1,само че с някой други части.
SeSSion

Мнениеот Shady™ » Пон Сеп 14, 2009 9:14 pm

Разликата са само в частите по колелото. А за смяна на частите - няма проблем стига да е в рамките на разумното иначе то по-добре да си купиш по-скъпият модел.Иначе нали и аз това ще правя :)

Аватар
Shady™

Мнениеот SeSSion » Пон Сеп 14, 2009 9:23 pm

@Shady Ако си взема Specialized Big Hit 1 ще сменя само спирачките с Джуси 5 и вилката с домеин.Ако знаете колко струва това марзочи(Z1 sport 160mm) да каже,а също работи ли добре и струва ли си смяната му с домеин.Благодаря.
SeSSion

Мнениеот Shady™ » Пон Сеп 14, 2009 10:06 pm

Aми виж сега от Z.1 на Domain не е лоша оферта, ама аз избрах 66. Вече си намерих купувач за Z.1-то и той чака a ot 1 приятел - неговия 66 ;)

А за спирачките - аз слагам Louise BAT 2009 :) Евтино, надежно и качествено !

Ти кога мислиш да го купуваш/взимаш ? :D

Можем заедно да си ги съберем :D
Аватар
Shady™

Мнениеот Newone » Вто Сеп 15, 2009 9:47 am

Shady™ написа:... Ами да ти кажа честно не мисля че при наличието на дистрибутор за дадената страна някой е-магазин ще рискува да ти прати даденото колело и да рискува солена глоба...

Shady, това как го измисли? Не обърквай човека! :nono:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Capoeira » Вто Сеп 15, 2009 1:16 pm

Принципно е така. аз пробвах няколко пъти да уговарям да ми пратят от магазин в UK каска Specialized Deviant, но ми отказваха под предтекста че им е забраненот да доставят извън странта тази марка. Въпреки че вносителя е пълна скръб и продължава да пълни дистрибуторската мрежа с боклучавите TSG и няма нито една Deviant каска вкарана. Какво да правиш, да се чудиш кой виновен вносителя или ограничението на производителя.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот SeSSion » Вто Сеп 15, 2009 5:20 pm

@shady Ще си вземам колелото като продам старото.
Кажете това Z1 колко струва.
Струва ли си да сменям шока?
SeSSion

Мнениеот Shady™ » Вто Сеп 15, 2009 9:47 pm

Capoeira написа:Принципно е така. аз пробвах няколко пъти да уговарям да ми пратят от магазин в UK каска Specialized Deviant, но ми отказваха под предтекста че им е забраненот да доставят извън странта тази марка. Въпреки че вносителя е пълна скръб и продължава да пълни дистрибуторската мрежа с боклучавите TSG и няма нито една Deviant каска вкарана. Какво да правиш, да се чудиш кой виновен вносителя или ограничението на производителя.

Така нареченият дистрибутор вкара ОЩЕ ПЪРВАТА ГОДИНА тези каски и ВСИЧКИТЕ бяха с ДЕФЕКТИ. Тази година дето "беше" НЕ вкара защото имаше съмнения за подобен проблем, който всъщност не се появи и от тази/идната ПАК ще вкара. А допълнително - едно обаждане и чакане НЕ ПОВЕЧЕ от колкото да ти дойде от CRC/US или подобно - би могло да ти донесе дадената каска без излишно оскъпяване. За пример - ако сега я искаш до МАКСИМУМ края на ТОЗИ месец ако я има налична в складовете - ще ти бъде ТУК.

Как да е...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Вто Сеп 15, 2009 9:49 pm

SeSSion написа:@shady Ще си вземам колелото като продам старото.
Кажете това Z1 колко струва.
Струва ли си да сменям шока?

Абе то всичко си струва да смениш, че даже и изброа ти ако имаще повече пари или караше по-професионално. Аз съм на мнението че човек не трябва да си купува колело за толкова пари за колкото е решил че ще даде/има, а за толкова колкото мъ е необходимо/"наложително".

Сам си прецени дали уменията ти/натоварванията ти ще оправдаят допълнителните пари за шок/вилка/спичаки и другото което си си решил...

Аватар
Shady™

Мнениеот Capoeira » Вто Сеп 15, 2009 11:33 pm

[quote="Shady™"
Така нареченият дистрибутор вкара ОЩЕ ПЪРВАТА ГОДИНА тези каски и ВСИЧКИТЕ бяха с ДЕФЕКТИ. Тази година дето "беше" НЕ вкара защото имаше съмнения за подобен проблем, който всъщност не се появи и от тази/идната ПАК ще вкара. А допълнително - едно обаждане и чакане НЕ ПОВЕЧЕ от колкото да ти дойде от CRC/US или подобно - би могло да ти донесе дадената каска без излишно оскъпяване. За пример - ако сега я искаш до МАКСИМУМ края на ТОЗИ месец ако я има налична в складовете - ще ти бъде ТУК.

Как да е...[/quote]
Когато питах, и имах свидетели, найстина ми казаха че могат да го достават, а и цената беше нормална, но срока беше 20 дни. Което ме принуди да си го закупя за Карбоновия вариан за същите пари за който тука ми предлагаха нормалния и да чакам само 7 дни. Наистина ако го имаше наличен бяха готов да си го взема оттук, само заради факта че за да продължи да се продава трябва да го купува някой, но в момента в който започнаха да ме убеждават че бил боклук и видиш ли този TSG е много по добър ме загубиха като клиент!
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот Shady™ » Пет Сеп 18, 2009 7:30 pm

Ами така са ти казали защотото наистина не беше добра идея тогава да со вземеш това което се предлагаше, а относно TSG твое мнение :) Но все пак тези карачи на фирмата не са за подценяване(тоест живи и здрави са и си карат "боклуците") :deal: : http://ridetsg.com/index.php?cat=c95_bmx-bike.html

Аватар
Shady™

Мнениеот SeSSion » Вто Окт 20, 2009 10:29 pm

За да не пускам нова тема ще пиша тук. Поразпитах,четох темата послушах съветите на Shady и се отказах от FR-a.Сега се колебая между:
1.Scott Voltage FR 20 http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... -news00791
2.Specialized Big Hit 1 с вилка RS Domain 318 Coil Спирачки Avid Elixir CR (просто вече си поръчах едната за сегашното ми колело и да са еднакви :agree: )
3.Или в краен случай Scott Gambler ФР 20 Съответно с домайн и Elixir CR Просто много не ми харесва рамката пък и не знам дали ще я има промоцията още.

П.П. Някой знае ли дали в България има вече Скот Волтаж ФР.
SeSSion

Мнениеот Editor » Вто Окт 20, 2009 10:48 pm

SeSSion написа:За да не пускам нова тема ще пиша тук. Поразпитах,четох темата послушах съветите на Shady и се отказах от FR-a.Сега се колебая между:
1.Scott Voltage FR 20 http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... -news00791
2.Specialized Big Hit 1 с вилка RS Domain 318 Coil Спирачки Avid Elixir CR (просто вече си поръчах едната за сегашното ми колело и да са еднакви :agree: )
3.Или в краен случай Scott Gambler ФР 20 Съответно с домайн и Elixir CR Просто много не ми харесва рамката пък и не знам дали ще я има промоцията още.

П.П. Някой знае ли дали в България има вече Скот Волтаж ФР.

Карам Big Hit 09 вече 5 месеца и мога да споделя много мнения.Работата на рамката е просто....УНИКАЛНА.Определено е рамка, която е мислена и правена с цел да бъде карана сериозно.До тук никакви проблеми, а не съм от хората, които жалят.Не се съмнявам, че гемблъра е добър също, но теглото му е доста по-различно.Домейна е добра идея, но ще трябва да помислиш и за нов шок от самото начало, защото оригиналният е някаква "шега" с автоматично настроян PROpedal и платформа, която тропа при всяка неравност.Преди Big hita съм карал Octane DH, High Octane, Kraftstoff F1 EVO (нещо като RAM FR-а ) и трябва да ти кажа, че след първите няколко карания усещането беше, че за пръв път се качвам на истинско колело.От тук натам ти си преценявай и не забравяй, че каквото и да вземеш е важно да те радва всеки път когато го погледнеш ! :agree: :beer:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Окт 21, 2009 5:34 pm

Един въпрос само тоя Voltage FR като го показваш мислил ли откъде ще го вземеш? :dontknow:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот SeSSion » Сря Окт 21, 2009 6:14 pm

Ами това питам има ли го в Българя.
SeSSion

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Окт 21, 2009 6:33 pm

Все още не но 2010 незнам точно кой месец би трябвало да го има :agree:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот kikon » Сря Окт 21, 2009 6:37 pm

KiD_WiTh_GuN написа:Все още не но 2010 незнам точно кой месец би трябвало да го има :agree:

Март.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот wannabbe » Съб Окт 24, 2009 1:11 am

Има го в bikestore.cc и със сигурност е по-евтин, от колкото ще е тук....март :rofl:
Аватар
wannabbe

Рейтинг: 1079

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд