zafirovp написа:Днес реших да си реголирам малко скоростите понеже като съм на 2ри преден женец и искам да сменя на 1ви понякога ми задира и нестава нищо. Докато реголирах болтчетата видях проблем. Когато превкляюча на 3ти венец (преден) командите ми се завъртат но много трудно а това е много дразнещо. Като го взех даже Gripshifta-a ми се завърташе само до половината но сега го оправих като си поиграх с болтчето. Ако може да ми кажете как да си оправя командите пък съвсем да се превключват без съпротивление ще съм ви благодарен.
Почвам от първото изречение - какво означава "задира" - трудно достигаш до 1 венец и имаш щракане докато слезне на него или пък го прескачаш и веригата се опитва да избяга при средното? Стои ли ти още тоя проблем?
Как видя проблема точно по време на регулирането? Да не би да си въртял шифтъра без да въртиш педалите?
Какво е състоянието сега - върти, не върти, трудно върти, сменя, не сненя, щрака...?
Сигурен ли си, че знаеш как се прави реглажа? Имай предвид, че НЕ се преви с L-H винтчетата, те са нещо като последно предпазване на веригата от бягане в крайности!