CROSS ENDURO 3 за какво става това колело??? и още...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

CROSS ENDURO 3 за какво става това колело??? и още...

Мнениеот crazy_lud » Сря Юли 22, 2009 12:43 pm

Здравейте! Преди около две години станах горд собственик на Ендуро 3 :eyebrow: :lol2: . Първото ми колело беше BMX второто Doberman и последното е Ендурото . Разбирате че съм карал едни от най - евтините и масови колела и нямам никакъв опит и като каране и като терминология. Когато и да го карам Ендурото винаги ми прави кеф . А въпросът ми е къде мога да го карам и какъв е шанса да се разглоби ако го изпъна по баира (понеже е до нас и даже си имаме кросова писта (самоделна :eyebrow: )) . Улицата ни също е малко разбита , така че засега ми върши супер работа . Днес открих форумът ви , а отдавна имах нужда от по - екстремно каране ( от ходене до магазина и обратно и джиткане из махлата :roll2: :lol2: ) само че незнам в кой стил с това колело ??? :dontknow: Също така ме интересува до колко трябва да са напомпени гумите и как да са настроени амортисьорите??? 183 висок 65 кг.
Благодаря предварително !
Не съм сигурен ,че темата е в правилния радел , ако трябва я преместете!
crazy_lud

Рейтинг: 1200

Re: CROSS ENDURO 3 за какво става това колело??? и още...

Мнениеот deather » Сря Юли 22, 2009 5:14 pm

Аз лично не бих карал това колело в стил различен от XC.На външните гуми би трябвало да пише в какви граници се помпат гумите, аз моите ги помпам до около 3 атмосфери, а съм 67 кг..Кажи какви са амортисьорите.
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот crazy_lud » Сря Юли 22, 2009 7:23 pm

преден zoom gordo 650 среден kindshock F(LBS/IN) 750
crazy_lud

Мнениеот ICEonFIRE » Сря Юли 22, 2009 9:04 pm

Колелото става евентуално за ХС,само дето тея 20 кила желязо ще ти видят сметката нагоре,а пък надолу няма да ти оправдае очакванията,особено при спирачките,вилката,шока.Като цяло велосипед с много "екстри" на ниска цена-за да не кажа силна дума-не струва.Просто на тея кросове с двойно окачване,всичките така наречени "екстри" се скапват.А дори да не се скапе толкова много,с течение на карането ти,ако то се превърне в по-сериозно занимание от кръгче на улицата,сам ще потърсиш други алтернативи.
Ако искаш да ти предложим колело,първо кажи с какви пари разполагаш,какъв стил караш,колко си висок и т.н.А пък,ако си решил да запазиш Кроса,то тогава се готви за доста неприятности,а повярвай смисъл да се прави ъпгрейд на такава рамка няма! :agree:
Ако имаш други въпроси питай! :agree: :beer:
П.П. Тези "амортисьори" нямат никакви възможности за настройка,освен натаягане и разтягане на пружината на шока :agree:
"If you are going through hell, keep going"-Winston Churchill
"Dancing: the vertical expression of a horizontal desire"-George Bernard Shaw
"Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand"-Woody Allen
Аватар
ICEonFIRE

Рейтинг: 1111

Мнениеот crazy_lud » Сря Юли 22, 2009 9:51 pm

Понеже се зарибих и днес по хладното отидох на баира :clap: и наистина тия 20 кила желязо ми зеха здравето :D , но определено повече ме кефи от това да седя пред компа. Няма да се превърне в сериозно занимание , можеби поняга ей така за лов на чист въздух и адреналин пък и да се пребия малко не е лоша идея , просто да е нещо различно от компа . Бзджета ми възлиза на 50 лв. и по тази причина ще остана с Кроса. Пък и небих дал повече от 400 лв за колело , даже николко не ми се дават щото ми трябват пари за шофьорските ... Знам че за тези пари или малко повече можех да си взема аполон или аполон про , но иди разправай на 16 годишно лапе (преди 2 години) че има по-"яко" колело от ендурото :lol2: Като го видях на витрината и се влюбих в него . Благодаря ви за компетентните мнения . Всичко което казахте го изпитах на практика днес . И понеже то беше голямо джаскане и голяма радост с тва колело резултата е 2 счупени зъба на най-големия венец отпред и от много правене на лястовички или кантари (незнам как му викате на това да вдигнеш задната гума високо във въздуха а предната да е на земята) като стисна предната спирачка здраво , кове работата е там че като я пусна тя не иска да пусне (това е само при ГОЛЯМО спирачно усилие) :lol2: така за малко не се пребих , но и това е яко :evil: . Още веднъж благодаря за мненията, а за това че колелото нестава за такива работи разбрах още от клипчетата ,които гледах в youtube , но исках някой компетентен да ме увери в това :lol2:
crazy_lud

Мнениеот Merkawa » Сря Юли 22, 2009 10:07 pm

това колело,както всички колелета на крос става само за противотежест или за балас :rofl:
Merkawa

Рейтинг: 1075

Мнениеот Bolverk » Сря Юли 22, 2009 11:18 pm

Тук ще размахам малко пръст :boxing: по повод това исказване. Във всеки каталог включително и на Крос. Както и във всеки каталог има и глупости просто при крос са повече. Геранизирането обаче винаги е грешка.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот RossN » Чет Сеп 17, 2009 1:25 pm

Истината, е че това колело е позиционирано в евтин ценови клас и съответно всичко в него е евтино.
Но при смяна на двата амортисьора (вилка и шок), с нещо по-добро, колелото става за каране.

А относно Крос и техните колела, бих казал (без да съм им адвокат), че поне не се и напъват да ги продават от скъпо, прескъпо, както може да се види при други, много уважавани тук "производители", които на рамка за 50лв., слагат части, които се продават за 2000лв. (подчертвам, продават) и му обявяват цена 4000 лв (брей, какви ли заплати плащат на техниците, като се има предвид, един високо платен инженер, струва по 70-100 лв/ч и пуска инсталация, която струва милиони, а едно сложно колело се сглобява за 2-3 часа, ако знае какво прави).
А и като се огледа човек, на 90% от велосипедистите, колелата не надхвърлят 1000лв (да не кажа и 500лв.). Това идва да покаже, че хора не смятат, че е нормално да дадеш за колело 5-10000, (че аз за 15-20к ще си купя Харлей).
Да не говорим, че колите на средният българин, са в границите на 5-10'000лв.
А и няма кой да ме убеди, колко много технология има в едно колело, просто има малко производство (почти единични бройки), а хората искат бял хляб да ядат. Но това си е мое мнение, никого не ангажирам с него.
RossN

Мнениеот shepo » Чет Сеп 17, 2009 2:52 pm

доста си далече от истината :D
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот joropc » Чет Сеп 17, 2009 5:38 pm

RossN написа:..............

Ти да не си главния инженер на CROSS,бре!
Гледам много ги разбираш сглобките на велосипеди.И като изключим,че отговора ти по темата е пълна простотия,защо само бъркаш хората във форума.Тоя CROSS си го ъпгрейдвай ти,не отказвай новаците в този хубав спорт още в началото със съветите ти,кое колело е хубаво и кое лошо,защото няма по-зле от това човек да е решил да кара велосипед в планината и първият му такъв да го откаже,защото се чупи на всеки 5 километра и тежи 20 килограма.До преди 5-6 години това сигурно е било нормално,но с днешна дата пазара е препълнен с изгодни оферти за велосипеди,които можеш да купиш за нормални пари и с тях ще изпиташ удоволствието от планинското колоездене т.е няма да се откажеш завинаги след първият 50 километров пробег за един ден.Просто всички се развиват,но специално CROSS не са от тях.

П.П
Аз също съм новак...............ама съм си патил от съвети на такива като теб и сега слушам само вещите,който могат да ти помогнат,не да те откажат.Остави на тях да дават акъл в този форум.А всички останали,които не знаем достатъчно, нека се учим...
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот RossN » Чет Сеп 17, 2009 8:22 pm

Колеги,
както казах, това е мое мнение и никого не задължавам с него, не ме задължавайте и вие с вашето...
RossN

Мнениеот did » Чет Сеп 17, 2009 10:15 pm

Няма ли кой да изтрие тая "тема"? Толкова тъпотии на едно място не се търпят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Rix » Пет Сеп 18, 2009 5:49 am

RossN написа: които на рамка за 50лв., слагат части, които се продават за 2000лв. (подчертвам, продават) и му обявяват цена 4000 лв
А и като се огледа човек, на 90% от велосипедистите, колелата не надхвърлят 1000лв (да не кажа и 500лв.).

Много, ама много си далеч от истината. Мога да те уверя, че на което и да е колело, струващо 4000лв, частите ако тръгнеш да си ги купуваш по отделно ще ти струват бая над 5000лв( с рамката).

А отностно "оглеждането" - ми аз, ако се огледам в някое село, няма да видя колело над 200лв, ако се огледам в града от 10 колела 8-9 ще са под 500лв, но като се огледам в планината повече виждам колела над 1000лв, особено на хубави трасета за каране. Просто в града се краде и хората гледат да не си карат скъпите колела, пък и е безсмислено, но се качи поне веднъж в планината, да видиш няколко колела над 2500лв и тогава пиши.
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 18, 2009 9:32 am

@RossN: качи се на планина с "тунингован" Cross Enduro 3, после говори врели-некипели. Моля!

CROSS ENDURO 3 за какво става това колело???

За скрап.

и още...

Още скрап.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти