Рок хепънинг "Искаме си Витоша" 27.09.2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Рок хепънинг "Искаме си Витоша" 27.09.2009

Мнениеот kikon » Чет Сеп 24, 2009 11:13 pm

bikerider написа:@Alpina: видя ли Киконата как отвори краката... :evil: :roll2: :fight: :qright:

Три поста време ли ти трябваха за да насъбереш смелост да го кажеш?
Просто... разни хора бяха прави за форума...
Айде :agree:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 25, 2009 8:49 am

Сабале и Тончо Токмакчиев плещеше за ползата от събитието по Канала.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Сашо » Пет Сеп 25, 2009 9:25 am

В неделя не ходете на Драгалевци, а се присъединете към подписката в защита на Природен парк Витоша : http://forthenature.org/petitions/7 :peace:
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 25, 2009 9:40 am

Stancho написа:
Alpina написа:Грешно мислене драги...

Явно не си ме разбрал - ако има безплатен лифт ще отида, не че ми е кеф някой да взима незаслужени пари...

Много добре съм те разбрал - много добре :)
Даже сега потвърди, че не само имаш грешно мислене, ами и по-лошо - то е цинично спрямо планината :beer:

Много ще са ми интересни мненията ви, ако няма безплатен лифт, ако сте с колела :D
Въпреки, че едва ли ще ги споделите тук, след като споменах, че ще са ми интересни :wavey:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 25, 2009 10:18 am

kikon написа:Три поста време ли ти трябваха за да насъбереш смелост да го кажеш?

Ах, че сме докачливи. Прощавай.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Ozzie » Пет Сеп 25, 2009 10:38 am

@bikerider

на всички байкърчета, които се кефят на безплатния лифт въпросния ден, някой трябва да им го напише с едни огромни букви колко ще е "полезно" присъствието им там
ама нали е по- важно да са в джаза, отколкото да вложат малко мисъл...
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikezilla » Пет Сеп 25, 2009 10:41 am

http://www.prirodata.com/?page_id=9
http://www.prirodata.com/?page_id=6
http://www.prirodata.com/?page_id=6

:roll2: :lol2: :lol:

Тия дет мислят да ходят, да си помислят де отиват :idea:
Аватар
bikezilla

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Сеп 25, 2009 11:26 am

Вземат примера на групировките от Варна по повод проекта за застрояване на алея първа - направиха дублираща подписка, която подкрепя проекта. Хитро, а?

То като гледам глупаците с лопата да ги ринеш...
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот nahi » Пет Сеп 25, 2009 12:06 pm

Ето още малко подробности за организаторите http://bgblacklist.blogspot.com/2009/09 ... _3344.html
Всеки сам решава дали лесно се продава!!!
На лековерните весел купон!
Аватар
nahi

Мнениеот Alpina » Пет Сеп 25, 2009 12:30 pm

Второто

май трябва да е http://www.prirodata.com/?page_id=11 ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Rix » Пет Сеп 25, 2009 1:41 pm

:offtopic: Айде сега да направим черен списък на политиците, ограбили България.
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 25, 2009 2:06 pm

@Ozzie: и да им го напише все тая... мууууууу :)

Утре ще гласуват за три бири и са готови.
Аватар
bikerider

Мнениеот jd » Пет Сеп 25, 2009 7:29 pm

Stancho написа:... но щом има безплатен лифт - защо не?

Първо, той дори и да е безплатен, ще има да чакаш от сутринта до вечерта и ще си щастливец ако успееш да се качиш.
Второ - днес карах на Витоша именно с Драгалевския лифт се качихме. Чакахме около 20минути "докато се събере група от 8 човека" (цитирам дословно), за да пуснат лифта. Като измрънкахме, защо е това чакане, знаеш ли какво ни казаха - "Като не ви харесва, елате на 27ми - тогава ще си се качвате колкото искате (с голямо чувство на привнесена ирония от страна на лелката, която продаваше билетите).

Така че не на мен тия с безплатния лифт.... плииииииййййз!

П.С. Безплатен обяд - такова животно (особено в България) НЯМА! Важи със същата сила и за лифтовете, бирите и т.н.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Stancho » Пет Сеп 25, 2009 9:31 pm

Абе хора явно не си давате сметка, че някои хора дори и без безплатен лифт пак щяхме да караме там. Не ме интересува коя организация го прави, защото няма да я подкрепя и защото няма чиста такава, а всичко се прави с някаква необявена цел... За мен безплатния лифт се явява бонус, НО това не значи че ще подкрепя дадената организация. Отдавна съм се отказал от такива неща. Даже мислех да мина само с 1-2 пускания на Голи Връх - Бай Кръстио и да се махам, но вие си правете изводи...

За финал пак ще кажа - не отивам заради безплатния лифт, а за карането на пътеките там! Изводите каквито щете си ги правете... :crazy:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот did » Пет Сеп 25, 2009 9:36 pm

Не е важно защо отиваш, а какви ще са реалните последствия за теб.

В случая легитимираш една мутренска организация, която си търси шаранчета с колела, лови ги със стръв "безплатен лифт" и крайната цел е отпадане на забраните за строене на Витоша.

Там ще има 4-5 платени журналисти с камери, които ще "отразят" събитието подобаващо, после тези репортажи ще легитимират въпросните идиоти, после те ще се пишат чиста вода ненапита с обществена подкрепа, после ще вземат концесиите за лифтовете, после...

После ти ще имаш едно безплатно возене на лифта в навалицата, с което наливаш вода в тяхната мелница, а те ще имат право да ти съсипят пътеките.

Нещо неясно?

Масово сте наивни шаранчета, без извинение! "Наивни" е най-мекото определение, за което се сещам, щото ако напиша наистина какво мисля, ще трябва модераторите да ми цензурират поста.
Последна промяна did на Пет Сеп 25, 2009 9:40 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот perso » Пет Сеп 25, 2009 9:37 pm

Бреее, този уйкенд само мероприятия!
- Писта София.
- Събор на VW-тата
- Събор Сопот
- Офф-роуд в Лозен но не съм 100% сигурен?
perso

Рейтинг: 1160

Мнениеот tanec » Съб Сеп 26, 2009 6:24 am

did написа:Не е важно защо отиваш, а какви ще са реалните последствия за теб.

В случая легитимираш една мутренска организация, която си търси шаранчета с колела, лови ги със стръв "безплатен лифт" и крайната цел е отпадане на забраните за строене на Витоша.

Там ще има 4-5 платени журналисти с камери, които ще "отразят" събитието подобаващо, после тези репортажи ще легитимират въпросните идиоти, после те ще се пишат чиста вода ненапита с обществена подкрепа, после ще вземат концесиите за лифтовете, после...

После ти ще имаш едно безплатно возене на лифта в навалицата, с което наливаш вода в тяхната мелница, а те ще имат право да ти съсипят пътеките.

Нещо неясно?

Масово сте наивни шаранчета, без извинение! "Наивни" е най-мекото определение, за което се сещам, щото ако напиша наистина какво мисля, ще трябва модераторите да ми цензурират поста.

Може би съм малко тъп, но не намирам логично обяснение да не се отиде, дали си там или не си мутрите не можеш да ги спреш. А някой хора това им е единствения почивен ден, в който могат да покарат там.
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот Rix » Съб Сеп 26, 2009 7:06 am

Аз едва ли ще ползвам безплатни лифтове, но се зачудих, как един(или няколко) репортажа могат да легитимират нещо. Не знаех за тази скрита власт на медиите. Е ако ние, българите, сме стадо овце и ще се подведем по приказките на мутрите, може би да, но...
Аватар
Rix

Мнениеот Yeti » Съб Сеп 26, 2009 8:54 am

Rix написа:Не знаех за тази скрита власт на медиите.

Rix-и, нямаш си представа в каква голяма заблуда си. Не напразно на медиите им викат "четвъртата власт" и това съвсем не е преувеличено. Давам ти съвсем прост пример: И 10 000 души да се съберат на дадено мероприятие, ако няма кой да го отрази, то никой няма да разбере какво се е случило. Обратното - може и 20 души с лозунги да се съберат, но ако има "подходящо" отразяване - кажат ти го BTV по новините в осем, напишат го няколко вестника, още няколко после го цитират... цяла българия ще разбере. Сигурен съм, че на 99,9% от българите името на организатора нищо не им говори, ама звучи накак си "екологично" пък и искат на пръв поглед хубави неща - хората си казват - браво бе! Това се нарича манипулиране на общественото мнение, целта мисля че всеки я знае. Та тези, които ще се качат горе за да не изпуснат авантата са инструментите на тази манипулация, щото после по БиТиВи-то ще кажат, че едиколкосихилади софиянци са подкрепили проекта (разбирай Цеко). Който ще да ходи, но за мен би било обидно и унизително да използват присъствието ми за такава кауза. Малко ми напомня за предизборните кампании на политиците в циганските квартарли, където неграмотните дават гласа си за този, който почерпи кебапче и бира. Абсолютно същото е, но всеки сам си решава как да постъпи.
Далече съм от мисълта, че няма да се случи това, дето го е намислил Цеко, но това не значи че ще му помогна това да стане по-бързо и лесно.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот Stancho » Съб Сеп 26, 2009 9:41 am

Stancho написа:За финал пак ще кажа - не отивам заради безплатния лифт, а за карането на пътеките там! Изводите каквито щете си ги правете... :crazy:

Не знам кой е наивен @did, но цитираните редове ги написах за такива като теб. Хора като мен отиват там тази неделя, защото ние искаме да покараме на Драгалевци. Със или без безплатен лифт - аз ще го ползвам! Не отивам да подкрепям някой, а да покарам... Сега заради безплатния лифт да не ходя там - е няма да стане. Отивам заради пътеката да покарам, пък кой както ще да го тълкува. И без това тези организации не успяват в повечето случаи, а за законовата част - не аз съм човека да налага контрол!

Поздрави и се надявам този път да не ме мислите за наивен, а просто за човек, който отива да покара. Даже не мисля да се задържам много там!
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Rix » Съб Сеп 26, 2009 10:16 am

Yeti написа:
Rix написа:Не знаех за тази скрита власт на медиите.

Rix-и, нямаш си представа в каква голяма заблуда си. Не напразно на медиите им викат "четвъртата власт" и това съвсем не е преувеличено. Давам ти съвсем прост пример: И 10 000 души да се съберат на дадено мероприятие, ако няма кой да го отрази, то никой няма да разбере какво се е случило. Обратното - може и 20 души с лозунги да се съберат, но ако има "подходящо" отразяване - кажат ти го BTV по новините в осем, напишат го няколко вестника, още няколко после го цитират... цяла българия ще разбере. Сигурен съм, че на 99,9% от българите името на организатора нищо не им говори, ама звучи накак си "екологично" пък и искат на пръв поглед хубави неща - хората си казват - браво бе! Това се нарича манипулиране на общественото мнение, целта мисля че всеки я знае. Та тези, които ще се качат горе за да не изпуснат авантата са инструментите на тази манипулация, щото после по БиТиВи-то ще кажат, че едиколкосихилади софиянци са подкрепили проекта (разбирай Цеко). Който ще да ходи, но за мен би било обидно и унизително да използват присъствието ми за такава кауза. Малко ми напомня за предизборните кампании на политиците в циганските квартарли, където неграмотните дават гласа си за този, който почерпи кебапче и бира. Абсолютно същото е, но всеки сам си решава как да постъпи.
Далече съм от мисълта, че няма да се случи това, дето го е намислил Цеко, но това не значи че ще му помогна това да стане по-бързо и лесно.

Нещо много бъркаш и вадиш грешно цитати от контекста, а той е:
"как един(или няколко) репортажа могат да легитимират нещо. Не знаех за тази скрита власт на медиите" Под "не знаех за тази скрита власт" имах впердвид, че тя НЕ СЪЩЕСТВУВА. Сам каза, че медията е четвъртата власт, а аз исках да кажа, че тя не може да легитимира абсолютно нищо. Научи се да интерпретираш правилно какво казват хората. В случая се опита да спориш за нещо с мен, за което съм съгласен. Както казах "Е ако ние, българите, сме стадо овце и ще се подведем по приказките на мутрите, може би да, но..." което подвърждава това, което ти казваш. И все пак в България нито се правят референдуми, нито сме стадо овце(поне според мен), че медийното влияние да промени нещо в правов план. Толкова много кусури дават по новините и господари на ефира, а те пак си остават, разни елементарни грешки, които могат да се оправят или нещо свързано с националния ни интерес, който е нарушен в дадена ситуация. Хората си създават общо мнение, благодарение на ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ и какво от това? Нещо променя ли се? Референдуми има ли? НЕ! Факт е, че демокрацията при нас не действа, както е редно. Все още.
Засега не виждам как медийното влияние, ще успее да легитимира тези хора(или по-скоро мутри).
И да пишете тука, хората(мутрите) са инвестирали, няма да спрете потока, който ще отиде. Ще спрете 15 човека, на фона на бройката, която ще отиде, няма никакъв смисъл. Ако имате толкова много време за писане, по-добре направете сайт(и да да има, не пречи още един, колкото повече, толкова по-добре), против такива организации, пратете едно писмо до медиите да покажат и други гледни точки, да покажат какви са и тн. Все пак на тях задачата им е като отразяват дадено събитие, да покажат всички възможни възгледи по дадена тема, за да не се променя дадена гледна точка в полза на мутрите.

P.S.
Малко ми напомня за предизборните кампании на политиците в циганските квартарли, където неграмотните дават гласа си за този, който почерпи кебапче и бира. Абсолютно същото е, но всеки сам си решава как да постъпи.
Не е "абсолютно същото" едно е да отидеш да си починеш от работа, да послушаш музика и да пиеш бира, друго е да гласуваш, защото те черпят. Хората искат отдих, това означава ли, че си дават мнението за нещо или гласуват за някого/дадена кауза? И какво, ако аз точно в този ден съм решил да се кача на Витоша и съм решил точно този път да използвам Драгалевския лифт, заради тях да не ходя, да не би да се "запиша" като привърженик на организацията им. Не е баш като циганите на кeбабчетата, айде моля!

ПППП: Stancho е прав! Какво, утре ако някоя мутра плати да се раздават кебабчета из цяла софия, пак ли ще кажете "медиите ще отразят и ще кажат: днес излязоха стотици хиляди софиянци по улиците и се почерпиха с кебабчета" и няма да излезете и ще убеждавате всички да си стоят вкъщи!?
Последна промяна Rix на Съб Сеп 26, 2009 10:32 am, променена общо 1 път
Аватар
Rix

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 26, 2009 10:28 am

Става дума за нещо елементарно. Медиите дават отражение на събитието, което отражение СЛЕД това бива раздухано и разтълкувано както е изгодно на мутрите и Цековите мекерета в разните НПО-та. Тоест Stancho може да е отишъл да покара, но това ще го знае само той. За всички останали Stancho ще е отишъл за да ПОДКРЕПИ мутренското НПО. Това е реалната мощ на медиите - изопачаването и изваждането от контекст. Затова ги наричат четвъртата власт. Защото после Рашидовото НПО ще разтръби навсякъде, че има масова подкрепа от страна на Stancho-вците, т.е. имаме влияние -> легитимност. Точно това, което трябва на "бизнес-кръговете" около Цеко, за да си легитимират пералните - илюзия за обществена подкрепа.
Защото в следващия момент тази организация започва да говори от името на всички каращи в планината и да вкарва по едно рамо на бизнес проектите, които са в разрез с нормативните актове. Така се прави. Точно това направи и Велоеволюция в София чрез скудомията наречени "велоалеи" - прихвана обществената инициатива и сега говори от името на всички велосипедисти с манталитета на месия и спасител.

Истинския проблем е, че Stancho не му пука за утре и другиден, а за конкретния ден. Той ще си кара. След 6 месеца пак ще си кара. А след 9 месеца като му съсипят пътеките заради строежи на "модерни комплекси" и подобни бетонени перални... тогава ще се разпищи срещу мутрите. Но ще бъде късно и ще бъде глас в пустиня.

Ей заради това точно Цеко няма да го преборят ни с лозунги, ни с бира в ръка, ни с критични маси. Щото Цеко пипа на доста по-високо ниво и в доста по-големи мащаби. А властта му се опира на лапнишарани... както всяка власт. А на Stancho просто му се кара!!!!! Чукча не гражданин, чукча консуматор!

Edit: вярата ти в обективността на медиите е трогателна!
Последна промяна bikerider на Съб Сеп 26, 2009 10:39 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Rix » Съб Сеп 26, 2009 10:37 am

bikerider съгласен съм и искам да подчертая това, че според мен е редно медиите да отразят по такъв начин, че после да не се раздуха и разтълкува изгодно за мутрите. Но в България доста неща не се правят, както е редно...
Иначе е време да се пробудим и да попречим на този тип мафия да унищожава едно от най-ценното нещо в БГ, което си имаме - природата!

edit: не вярвам в обективността на медиите определено, но се надявам някой ден нещата да проработят, както е редно.
А иначе съветвам всички да си изберат този ден друго място, където да се забавляват и да карат, така ще направя аз. Такива има много.
Последна промяна Rix на Съб Сеп 26, 2009 10:42 am, променена общо 2 пъти
Аватар
Rix

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 26, 2009 10:40 am

Ами не, не е мафия, просто хора с много пари, които искат да спечелят още много пари. А от другата страна са разединени и морално неутрализирани Stancho-вци, на които не им пука за нищо отвъд утрешния ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот Yeti » Съб Сеп 26, 2009 11:15 am

Искам да вметна едно пояснение за Rix, който смята, че четвъртата власт не може да легитимира нищо. Да, пряко не може да го направи, но индиректно може и именно това е целта. Как ли? Ами много просто - законите лесно се променят, когато зад това стоят финансови интереси. Основната пречка да си прокарат проекта в момента е силния обществен натиск. Когато това се промени, каквато е целта на мероприятието и въобще на целия PR на тази организация, останалото няма да бъде никакъв проблем.
искам да подчертая това, че според мен е редно медиите да отразят по такъв начин, че после да не се раздуха и разтълкува изгодно за мутрите
Съгласен съм, но не виждам начин това да стане, все пак Цеко е един от основните рекламодатели (разбирай спонсори) на медиите, т.е. макар и индиректно той упражнява контрол върху тях?

:agree: А иначе това е може би най-разумното нещо, което може да се направи:
Rix написа:А иначе съветвам всички да си изберат този ден друго място, където да се забавляват и да карат, така ще направя аз. Такива има много.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот Reactor » Съб Сеп 26, 2009 11:15 am

Ето какво получих в мейла си преди малко:

Офшорни инвеститори се преструват на природозащитници

„Природозащитна” организация апелира да се радваме на природата, „изпозлвайки я” и построявайки нови писти и ски влекове. Псевдоприродозащитна акция в Драгалевци тази неделя цели да обърка обществеността за бъдещите планове на Витоша.

Национално сдружение „Природата за хората” организира концерт „Искаме си Витоша” на 27 септември, неделя, в Драгалевци, в подножието на Витоша. Организацията се представя като природозащитна, но реално е далеч от опазването на природата. Целият този ПР е в подкрепа на проекта на „Витоша ски” АД, офшорна фирма, която планира нова, по-голяма ски зона в Природен парк Витоша. За изграждането й, което е забранено от закона, ще бъдат изсечени гори, равняващи се на площта на 30 футболни игрища. Замислени са 18 ски съоръжения и 8 нови ски писти.

Коалиция „За да остане природа в България” отчита, че основният подход на Национално сдружение „Природата за хората” е мимикрията и апелира към онези, които искат природата на Витоша да се запази, да не подкрепят с присъствието си събития на „Природата за хората” или да изкажат позицията си видно и еднозначно, за да не остане природата само за някои хора.

„Витоша ски” АД си иска Витоша. Но Витоша е на всички!

--
Кампания "За да остане природа в България!"
http://forthenature.org/
Аватар
Reactor

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 26, 2009 12:23 pm

По какъв начин ви пречат „Зелени Балкани“?

Екоорганизациите водят стотици дела срещу всякакви проекти. Оформянето на ски зоните в Банско, Паничище, Пампорово или Стара планина моментално се обжалва с някакъв акт. И ако някой има инвеститорски интерес и се намери някоя организация, която да води дела с обичайните за държавата ни темпове, проектът се проваля. Трябва ли цялата ни икономика да е на ишлеме?
40% от територията на страната ни е планини. Тези над 40 000 квадратни километра не ни носят средства. И при всеки заявен интерес започват дела."

Eeee, това дори и трици не са :rofl: :rofl: :rofl:

Интересно ми е - защо заведено дело проваля инвеститорския интерес? Толкова ли е страшно да водят дело срещу мен, че да се откажа от проектите си... ако са законни, изрядни и спазват нормативните разпоредби и евродирективи? Смях в залата...

Аз нямам илюзии кой ще спечели тази битка - ще бъде бизнеса. Яд ме е само, че някои хора се продават за жълти стотинки. Смешно ми е с какви жалки демагози от близкото минало се е обкръжил бизнеса. Поне да бяха платили за умни и кадърни PR-и. С тоя черен PR и мрънкане си личи от километри чии интереси защитава "Природата за хората". Дори от самото име си личи.

Отново и отново гладни селяндури проправят пътеки пред бизнеса, а Stancho-вците ... айде да не задълбавам.
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Съб Сеп 26, 2009 12:27 pm

БОЙКОТ !!!! :cussing:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот zafirovp » Съб Сеп 26, 2009 6:25 pm

Леле обърках датата и отидох днес. Качвам се на седалков лифт с колело за първи път. Трябваше да чакаме поне още 10 човека да дойдат, за да го пуснат. Това в 9 сутринта. След това го пуснаха само заради нас и още един човек който идваше отгоре. Май по скоро той е давал зор. Наслизане неусях да сваля коелото навреме и издрах цялата рамка. И човека кадето работи на лифт излиза и почва да крещи защо не сме се подготвили и той само заради нас ли да спира лифта. Не съм запознат но мисля че тези постройки до лифтовете са направени за да се следи слизането на хората и при опасност да се спират. Немисля че забавихме някой понеже НЯМАШЕ никой. Ехх... Както и да е. Беше яко само кадето ни прецакаха да минем през хижа Кикиш май се казваше. Не минавайте от там. Поне 1км носене на колелото на рамо с неолекотена рамка си е по-добре от фитнес. Утре ще е по зле. Ще има много народ. Бих отишал само за да подкрепя тази инициатива.

ПС: Знам че е :offtopic: моля да ме извините предварително. Само да попитам когато закача седалката на колелото за тръбата на лифта как да го предпазя от надраскване.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот did » Съб Сеп 26, 2009 6:26 pm

zafirovp написа:Бих отишал само за да подкрепя тази инициатива.

КОЯ ИНИЦИАТИВА?

"ДА ЗАСТРОИМ ВИТОША!" ????

Що не прочетеш темата отначало?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив