Имам от как се помня уклон към карането на колело, от скоро и към вашия тип каране > планинското.
Лаик съм от всякъде във вашата област, но днес докато ми одобрят акаунта (поне два часа) четох теми, в които сте писали.
Ще уча всичките фрази и като цяло терминологията ви. Извинявам се за отклонението, по същество:
Забелязах, че другите казват ръстта си и теглото си. Моите са 175 сантиметра на 75 килограма, като мисля да смъквам от ръстта

На 18 години съм, засега.

А от към бюджет... държа да отбележа, че съм човек с търпение (когато е нужно) и ще ви помоля да ми препоръчате нещо добро.
Идеята е дори да си купувам нещо на части, оборудване, екипировка и т.н. Примерно вилка до 500-600лв, после рамка и т.н. но крайния резултат да е нещо добро. 2-3-4-5 пъти по 300-400-500-600лв (Ориентировъчно и примерно)
Ако не съм бил ясен, пояснявам - бих могъл да инвестирам някакви пари, но не наведнъж, а във времето. До пролетта някъде вече да имам нещо, с което да изляза и да започвам да се уча.
Каквото Вие кажете, това ще бъде.
Каква е разликата между колело със и без заден амортисьор? Тоест ми направи впечатление, че със задния амортисьор е за напреднали хора, а като се познавам, ще скоча на най-дългите пътеки и т.н., като си изпатя - ше се науча.
Надявам се по-натам да се запозная и с хора, които го практикуват това и да покараме

Поздрави от Пловдив!