Да ви разправям какво правих днеска
Значи , събудих се сутринта като истински трудолюбив българин ,,някъде към десет , десет и нещо " , и гледам едно хубаво време - само за колоездене . И си мисля - къде да се кара ? Само като си представих да се потя по някой баир , и ми се отиска да карам . И мисля - къде е само равно и нанадолно ? Ами то се знае къде , надолу по Струма . И така , реших да се пусна до Рупите , да се попляскам в топлия басейн , и после да се върна с влака . И така , посъбрах багажец , сложих си плувките , и към 11 и половина се пуснах по старото шосе към Симитли . За нула време стигнах Кресненското дефиле , движението беше доста ряхаво , открая пътя скоро го чистиха и слагаха мрежи против падащи камъни , и за 2 часа бях в Кресна . Там му хапнах една тройка кебапченца с биричка ( ох-ох-ох !

) , и оттам вместо да мина по десния бряг , си продължих по Е-79 . Движението се позасили , най-вече в насрещното , щото софиянецо( и румънецо) беше тръгнал да се прибира от Гърция , а преди Струмяни съвсем се сговняса положението ,нали тиквите които ни събират пари от данъци и винетки за поддръжка на пътищата не си бяха направили труда да почистят от храсталаците края на шосето . Както и да е , при Струмяни минах по десния бряг на Струма - а там - теана, спокойствие . Пийнах едно кафенце в Микрево , и продължих надолу. Между другото , в Струмяни видях на спирката на рейса една карта на веломаршрут , който са направили от Байкария и БАХ с начална точка Кресна ( на Агилера да го тресна

) , покрай реката по дигата и черни пътища , после при Микрево се преминава реката и пак покрай нея , без да се излиза на шосето се връщате пак в

.... там . За съжаление , докато се мотах по кафета и кебапчета , времето си беше минало , и чак към 16 и 30 бях на Рупите , а влака ми беше в 17,15. Починах си на една пейка пред Баба Вангиния храм и отпраших към гара Генерал Тодоров за влака , и разбира се , пропуснах топлия басейн . Метнах се на влака , и ето ме ,,фъф къщи"(Р.Овч.-цит.).
Значи ,точно 80 километъра и малко метри , за малко над 4 часа , средна скорост - малко под 19км/ч , никакво юркане , ако бях успял и с басейна , щеше да е направо приказка

.
,,Мисла че ше можеме"( Надежда Михайлова- цит.) пак да го направим в някоя слънчева неделя , ама с по-ранно тръгване .

Хем ще се поплацикаме в басейна , хем ще наблегнем на бирата

Че нещо откъм мероприятия съвсем изтъняхме...