БЛАГОЕВГРАД

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: БЛАГОЕВГРАД

Мнениеот sto100jan » Вто Авг 25, 2009 10:48 pm

Значи , в раздел Мероприятия по-горе пуснах една тема за приятно прекарване на уикенда . На който му хване окото да заповяда :peace:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот sto100jan » Пон Авг 31, 2009 9:01 pm

Който дойде - спичели , който не дойде - :dontknow:
http://www.whitewater-bg.org/forum/view ... ?f=7&t=374
Ето тва са моите снимки от мероприятието , може и Сашо да публикува неговите , ако иска :smokin:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

"Обиколка на Беласица"

Мнениеот Сашо » Пон Авг 31, 2009 9:37 pm

Айде и аз ще копирам мнението си тук, за да се води архив.

Според мен мероприятието може да се нарече "Обиколка на Беласица". Ето как се прави тази обиколка: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 0a2ed2911f , а ето как изглежда тази обиколка: http://picasaweb.google.bg/sotk22/TehdtG#
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот Trip-tfk » Вто Сеп 01, 2009 2:47 pm

В неделя се разбрахме с Ники,Стоян и другите спускачи да се качим до х.Македония.Надявам се да се съберем доста хора и да стане весело.
Всеки е добре дошъл. :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот sto100jan » Вто Сеп 01, 2009 3:22 pm

В събота в Кресненското дефиле има състезание по слалом . Защо не дойдете , хем да се покефите , хем на купон вечерта , а в неделя - знаеш , там за спускане има много - кеф ти Алаборун до Кресна , кеф ти от Ощавския язовир надолу...... Хем от каякарската тайфа има доста колоездачи , някои от които доста напреднали , например тия момчета , дето лани катериха Хималаите в Кашмир ли беше , Пенджаб ли беше....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Пон Сеп 21, 2009 8:12 pm

Да ви разправям какво правих днеска :^:
Значи , събудих се сутринта като истински трудолюбив българин ,,някъде към десет , десет и нещо " , и гледам едно хубаво време - само за колоездене . И си мисля - къде да се кара ? Само като си представих да се потя по някой баир , и ми се отиска да карам . И мисля - къде е само равно и нанадолно ? Ами то се знае къде , надолу по Струма . И така , реших да се пусна до Рупите , да се попляскам в топлия басейн , и после да се върна с влака . И така , посъбрах багажец , сложих си плувките , и към 11 и половина се пуснах по старото шосе към Симитли . За нула време стигнах Кресненското дефиле , движението беше доста ряхаво , открая пътя скоро го чистиха и слагаха мрежи против падащи камъни , и за 2 часа бях в Кресна . Там му хапнах една тройка кебапченца с биричка ( ох-ох-ох ! :smokin: ) , и оттам вместо да мина по десния бряг , си продължих по Е-79 . Движението се позасили , най-вече в насрещното , щото софиянецо( и румънецо) беше тръгнал да се прибира от Гърция , а преди Струмяни съвсем се сговняса положението ,нали тиквите които ни събират пари от данъци и винетки за поддръжка на пътищата не си бяха направили труда да почистят от храсталаците края на шосето . Както и да е , при Струмяни минах по десния бряг на Струма - а там - теана, спокойствие . Пийнах едно кафенце в Микрево , и продължих надолу. Между другото , в Струмяни видях на спирката на рейса една карта на веломаршрут , който са направили от Байкария и БАХ с начална точка Кресна ( на Агилера да го тресна :nuts: ) , покрай реката по дигата и черни пътища , после при Микрево се преминава реката и пак покрай нея , без да се излиза на шосето се връщате пак в :D .... там . За съжаление , докато се мотах по кафета и кебапчета , времето си беше минало , и чак към 16 и 30 бях на Рупите , а влака ми беше в 17,15. Починах си на една пейка пред Баба Вангиния храм и отпраших към гара Генерал Тодоров за влака , и разбира се , пропуснах топлия басейн . Метнах се на влака , и ето ме ,,фъф къщи"(Р.Овч.-цит.).
Значи ,точно 80 километъра и малко метри , за малко над 4 часа , средна скорост - малко под 19км/ч , никакво юркане , ако бях успял и с басейна , щеше да е направо приказка :clap: .
,,Мисла че ше можеме"( Надежда Михайлова- цит.) пак да го направим в някоя слънчева неделя , ама с по-ранно тръгване . :agree: Хем ще се поплацикаме в басейна , хем ще наблегнем на бирата :beer: Че нещо откъм мероприятия съвсем изтъняхме...
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот frantishek » Пон Сеп 21, 2009 10:13 pm

Браво Стиляне. :clap: И аз днес се чудех кво да правя и покарах малко градско па отидох до Митко Малинов (Микеле) да пия лимонада.
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот Trip-tfk » Пон Сеп 21, 2009 10:28 pm

Стояне,бая каране си направил.Аз пък днес тръгнах към 3 часа да въртя през Дъбрава,с нагласата да се кача по-нависокото и после да се спусна към Бистрица.Е ДА,АМА НЕ!На горната черква се беше събрала голема тайфа дъбравци и с викове ШШШ ЕЕЕЕ УУУУУ ме приканиха да седна при тях на маста.След като седнах,то се видя,че по-нагоре няма да се върти.Оказа се,че аз не съм единствения случаен там.Едно англииско туристче преди мен също се беше вързало и го бяха прикарали на масата(как се беше озовало там,не знам,човека не разбираше бъкел български).Та хората горе вчера имали голем събор и тия се беха събрали уж "да почистат",демек"да си допият".И като се почнаха едни курбан чорби,едни ракии,едни бири.Обаче след два часа на мен ми текна,че ако поостана още малко,може и да не мога да слеза надолу и лека-полека взех да си тръгвам.Взех го и англичанчето със мене.Показах му накъде да върви,искаше да се качи някъде към Царев връх и да спи някъде горе.Ако го бех оставил още малко там,тия щеха да го изедат :D
Trip-tfk

Мнениеот sto100jan » Вто Сеп 22, 2009 7:55 am

франтишек написа:Браво Стиляне. :clap: И аз днес се чудех кво да правя и покарах малко градско па отидох до Митко Малинов (Микеле) да пия лимонада.

от Стилян до Стоян има малка разлика ;) Ако не друго , поне колелата са ни различни . А Микеле да не е взел барче ?

Гриша , тънко си се оттървал :D Аз така преди 2 години на Габрово направо обърнах надолу да избегам от едно такова масово мероприятие :drunk:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот frantishek » Вто Сеп 22, 2009 7:59 am

Друг път ще ти обясна за грешката с името. Имаш :beer: . Не е взел ей така просто на по лимонада се видяхме.
Аватар
frantishek

Кюстендилско

Мнениеот Сашо » Пон Сеп 28, 2009 5:31 pm

Стояне, мани ги тия Рупи, дай да си покараме по Кюстендилско. Замислил съм една приятна, още не разорана, комбинация от Страдалово, Раково и Църварица...
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Пон Сеп 28, 2009 9:06 pm

Бива ,бива :agree:
Само че за тоя уикенд го дават дъжд :dontknow:
Я дай тука проектомаршрута :liplick:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Кюстендилско

Мнениеот Сашо » Вто Сеп 29, 2009 12:06 am

Те тава е: Невестино - Пелетиково - Страдалово - Раково - Църварица - Благоевград. Общо около 70 километра, но реалното каране ще е под 50 километра, защото от Клисура към Благоевград си е само спускане. Отдолу съм прикачил пътя за Гугъл земя.
Прикачени файлове
kkk.zip
Кюстендилско
(5.23 KiB) 163 пъти
Аватар
Сашо

Мнениеот frantishek » Вто Сеп 29, 2009 12:14 pm

А като терен как ще да е? Високопланинско със стръмни изкачвания или ... Питам за да преценя дали и аз ще мога да дойда имайки в предвид че не съм толкова натрениран като вас.
Аватар
frantishek

Мнениеот sto100jan » Вто Сеп 29, 2009 1:12 pm

Там по принцип е нископланински район . А стръмните изкачвания ние натренираните обикновено ги бутаме :D
Но , пак по принцип , Кюстендилския край е много удачен за колоездене .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот frantishek » Вто Сеп 29, 2009 3:35 pm

Ми дайте конкретна дата час на тръгване и т.н. пък ще видя дали ще мога и аз да дойда.
Аватар
frantishek

Мнениеот stilyssk » Сря Сеп 30, 2009 9:57 am

Аз съм за само дето как ще стигнем до невестино ( ако от там тръгваме)
Аватар
stilyssk

Рейтинг: 1290

Мнениеот sto100jan » Чет Окт 01, 2009 11:40 am

Като гледам прогнозите , през уикенда сигОрно че вали :(!: Значи , и да се кара , ще е някъде наблизо - я до Рила , я до Бистрица .....
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Окт 01, 2009 2:00 pm

Тамън да стане още по-красива есента... хората като не вали пак си карат до Бистрица... :bowdown: :D
Аватар
Сашо

Мнениеот Trip-tfk » Чет Окт 01, 2009 11:10 pm

Здравейте драги съграждани. :D
Другата събота и неделя в Стара Загора ще се проведе традиционното вело-рали "Средна гора" - viewtopic.php?f=5&t=60747.
Аз смятам да участвам и искам да питам, дали някой друг има желание да дойде.Засега съм решил да пътувам с колата в събота сутринта и в неделя вечерта да се прибера обратно.Има място за още един или двама човека.Ако на някой му се идва да ми пише ЛС,може и да ми звънне - 0887364025 - Григор. :beer:
Trip-tfk

Кюстендилско

Мнениеот Сашо » Пон Окт 05, 2009 10:44 am

Гриша, аз няма да участвам, за да дам шанс на останалите участници да спечелят.
В неделя 11-ти октомври мисля да покарам по Кюстендилско. Ще тръгвам с автобуса от държавната автогара на Благоевград в 8:15. Карането ще е 70 км по забутани черни пътища и асфалт. Няколко мнения по-нагоре съм приложил картата на маршрута. Ще се радвам, ако някой дойде.
Аватар
Сашо

Мнениеот Сашо » Сря Окт 07, 2009 9:44 am

Няма да ходя на Кюстендилско тази седмица. Отлагам го за другата и отивам да копам по пещери.
Аватар
Сашо

Мнениеот frantishek » Сря Окт 07, 2009 1:59 pm

Е то в пещерата кво има за копане. Нали са си дупки. :D :beer:
Аватар
frantishek

Мнениеот sto100jan » Сря Окт 07, 2009 6:57 pm

А на мен ми се мота в главата идея да се спусна пак към Керкини , да направя обиколка на езерото с преспиване някъде под върбите , на другия ден , евентуално до Серес , и оттам пак до Кулата , и на влака :look: А ако е за 3 дни , може и един следобед хипопотамстване в топлия басейн на Рупите . Ми така де , още е лято , да го използваме максимално :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Чет Окт 08, 2009 11:52 am

За слънчевия уикенд , който не е за изпускане , съм се нагледал на два чуждестранни маршрута .
План А : Гърция -обиколка на езерото Керкина , което е на юг от Беласица - влака в 5,45 до Кулата , оттам се пускаме до езерото по западния му бряг , минаваме на източния бряг , избираме си местенце под върбите за биваче , пре(с)пиваме на природа на палатки ,и другия ден обратно до Кулата . Общо е около 100 километра ( самата обиколка е около 60 км).
План Б : Македония - каране от западната страна на Малешевско-Огражденския масив . Сутринта в събота с кола ни закарват до ГКПП Станке Лисичково ( не че не можем да го изкатерим , ама много време се губи , и бързо падат батериите по тоя върляк ). После се спускаме до Делчево , апнуваме по един жешок бурек , и оттам между планините караме на юг посока Берово и Пехчево . Преспиваме някъде на някоя полянка , до някое поточе , и в неделя се спускаме в Струмица , а оттам до Петрич пътя просто е песен . Общо е около 140-160 км( в Македония гугъла не може да мери по протежение на пътищата ). В Петрич пак на влака - и кой от къде е ....

Ако на някой му се кара туристическо чики-рики може да пише тук , или да се обади на телефона , има го в профила ми :smokin:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Сашо » Чет Окт 08, 2009 10:13 pm

На мен по-ми харесва План Б и ще се радвам, ако си го запазиш за идните седмици. Тогава бих се включил с най-голямо удоволствие, защото това го планирам от пролетта. Разстоянието от граница до граница е точно 136 километра и компютърът ми казва, че ще го вземем за 7:06 часа :D
Аватар
Сашо

Мнениеот sto100jan » Чет Окт 08, 2009 10:24 pm

Ами да ,май план Б ще е :agree: Ама не мога да го отлагам , защото такъв хубав уикенд изпуска ли се :dontknow:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот sto100jan » Пон Окт 12, 2009 3:45 pm

ДоклаД :
План Б е изпълнен успешно ! Оказва се , че тука до гъза сме си имали идеален полигон за неколкодневни карания , със спокойни хубави пътища , природата - бива , евтино е , а и съвсем без пари може да мине човек , ако се зареди с каквото му трябва .Ето и снимки от мероприятието http://sto100jan.snimka.bg/travel/maked ... elo.431490 :^:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот Trip-tfk » Сря Окт 28, 2009 10:50 pm

Как сте благоевградчани?Карате ли?
Тъй като вече се стъмва рано,а през деня нямам много време да карам,искам да питам има ли желаещи да правим нощни карания-след 18:30 примерно,че на тъмно нещо не ми се кара сам.Не става въпрос само по асфалта,и по някоя пътека може да покарваме.Ако на някой му се кара вечерта да пише тука в темата да се разберем. :beer: :batman: :bulb:
Trip-tfk

Мнениеот frantishek » Сря Окт 28, 2009 10:57 pm

Мойто го дигнах на трупчета и чак за другото лято ще го пускам в действие. Иначе добра идея. :agree:
Аватар
frantishek

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания