С колело в метрото

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

С колело в метрото

Мнениеот jd » Пон Сеп 28, 2009 3:33 pm

Понеже метрото си е удобство, но не дават с колело, ето едно решение за всички тези, които искат да си возят колелото в метрото:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=38718

:D
Аз лично сериозно се замислям за едно такова решение...
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Re: С колело в метрото

Мнениеот Rix » Пон Сеп 28, 2009 4:03 pm

Интересно ми е каква ще е физиономията на хората, като видят как някой се качва на метрото с това в ръка :D
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот marsa » Пон Сеп 28, 2009 4:33 pm

• Weight - 13.8 Kg (30.3 Lbs.)
• Folding Time - 5 Seconds
Първото звучи що- годе прилично за 26' фолдинг (въпреки, че има и значително по- леки градски фолдинг колела), а второто е зашеметяващо :bowdown:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот oxliova » Пон Сеп 28, 2009 9:18 pm

Според мен са го измислили много тъпо това с метрото. Толкова те олеснява а неможеш да си вкараш колелото вътре.. според мен решението е да се махнат предната и задната капла и е готово (ако ти се заядат така предполагам че ще ти се заядат и с онова колело). Отнемя около 20 секунди :dontknow:
oxliova

Рейтинг: 888

Мнениеот hitar_potter » Пон Сеп 28, 2009 9:31 pm

Земи, се научи първо да пишеш грамотно, после да коментираш, а...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот otka4al4o » Пон Сеп 28, 2009 9:37 pm

hitar_potter написа:Земи, се научи първо да пишеш грамотно, после да коментираш, а...

Защо не Вземеш и ти да се научиш а? Иначе това е пълно копие на Балканчето. Чисто светотатство...
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Аватар
otka4al4o

Рейтинг: 1874

Мнениеот PtD » Пон Сеп 28, 2009 9:38 pm

oxliova написа: Отнемя около 20 секунди :dontknow:

Вярно ли? Ти за 20 секунди може ли да развиеш 7 болта с 3 различни размера? Трябва да си бая бърз. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот jivkonik » Вто Сеп 29, 2009 2:38 pm

Във Веломаниям мернах също сгъваемо колело, но гумите бяха 20-цолови (може би). Приличаше доста на старите Балканчета, само дето фирмата беше друга и цената близо 1000 лв....

Но не мисля, че ще те пуснат и със сгънато колело в метрото - наредбата казва, че е забранено за велосипеди! Сгънатия велосипед е все още велосипед нали?
Но пък пускат с ролери и щеки за ски бягане!
Един колега така едва на работа - по велоалеята на Борис с ролери и щеки за ски бягане и е доооста бърз...., после с Метрото до Младост - за сега не са му казали нищо лелките на входа....
Аватар
jivkonik

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 29, 2009 2:51 pm

Можеш да вкараш колелото, когато е разглобено ;)
Т.е. достатъчно е да са му махнати гумите :D

Друг е въпроса не би ли трябвало тогава да се таксува с допълнителен билет :idea:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот veskoz » Вто Сеп 29, 2009 4:12 pm

Alpina написа:...да се таксува с допълнителен билет :idea:

Един единствен път съм се качвал на автобус с колелото. Тоест бяхме 2-ма с 2 байка. Заваля ни на драгалевци. ОК. Почна да гърми и трещи, а мене ми е яко паника и викам аре.... подслон в някой кафез. Набихме се под спирката на рейса....блаблабла.... искам да кажа, че купих 6 билета - за мен, за френда и за 2-та байка. Просто прецених, че заемаме място за 6-ма :^: и си го платих. Какво лошо? Няма да го повторя де, но не се заричам. Неудобно ми е като хората изпитват дискомфорт от колелата или само от присъствието им в рейса, може би съм прекалено принципен :dontknow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот oxliova » Вто Сеп 29, 2009 4:21 pm

PtD написа:
oxliova написа: Отнемя около 20 секунди :dontknow:

Вярно ли? Ти за 20 секунди може ли да развиеш 7 болта с 3 различни размера? Трябва да си бая бърз. :agree:

Зависи с каква ос си :)
ПП: Ей ако не се заядете няма да бъдете вие :(!:
oxliova

Рейтинг: 888

Мнениеот jd » Вто Сеп 29, 2009 4:26 pm

@jivkonik: и с ролери не може в метрото. Казвам го от личен опит. Оферта е да имаш 1 чифт кецове в раницата - и преди да влезеш в метрото си ги мяташ тях, а ролерите на рамо ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 29, 2009 4:56 pm

oxliova написа:ПП: Ей ако не се заядете няма да бъдете вие :(!:

Айде, айде... не се оливай.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 29, 2009 5:47 pm

veskoz написа:
Alpina написа:...искам да кажа, че купих 6 билета - за мен, за френда и за 2-та байка. Просто прецених, че заемаме място за 6-ма :^: и си го платих. Какво лошо?...

Похвално, но не си ме разбрал :beer:
И аз съм на мнение, че трябва да си се плащат билетите за колела в градския транспорт.
Когато го ползвам също си дупча билет, макар и само един :nuts:

Просто исках да подсетя хората, че ако почнат да пускат с колела в метрото,
то би трябвало да се плаща билет за тях и да не почнат после да реват че им искали пари за него... :beer:

Естествено при положение, че бъдат осигурени съответните вагони...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот veskoz » Вто Сеп 29, 2009 10:17 pm

Alpina написа: :beer:

Разбрах те чудесно :peace: :beer: ...и само допълних.
Какво лошо?...

ритoричен въпрос ;)

Още от малък обичах да се возя (незаконно) на първата седалка зад шофьора/ватмана иии... имаше един User manual с Чл.1 Ал.3 :deal: или нещо от сорта в което си беше описано на човешки език какво е "свръх" багажа и как се таксува - противно на почти всичко останало в България разбирам това и го спазвам и до днес :peace: ...ставам на бабите :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот marsa » Вто Сеп 29, 2009 11:26 pm

За градския транспорт е регламентирано над какви размери (в/ш/д) се таксува допълнителен билет за багажа. решението за метрото е ясно - допълнителен вагон на всеки влак, съответно оборудван по специален начин (без седалки), и разбира се отделно таксуване на велосипеда.

Е да, но за сега живеем в Неандерталия. Защо не се опомните?! Та ние имаме смешно метро, до преди месец почти нямахме, преди 10г. само го сънувахте... а някои ще го сънуват още дълго! Нали знаете за "тука е така" :8D:
Аватар
marsa

Мнениеот hitar_potter » Вто Сеп 29, 2009 11:43 pm

Ъъм.. Щото не съм запознат, по белите страни, хората возят ли си колелата в метрото?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот dimodi » Вто Сеп 29, 2009 11:49 pm

hitar_potter написа:Ъъм.. Щото не съм запознат, по белите страни, хората возят ли си колелата в метрото?

Да, има вагони със знак "велосипед" на тях и малко повече място до вратите (или седалките около вратите се вдигат, за да има повече място).
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот jd » Сря Сеп 30, 2009 6:58 am

:offtopic: Проблемът с метрото (поне доколкото аз знам и съм разговарял с хора, работещи в Метрополитена) е не липсата на специален ваган, а това, че някой умник (разбирай пишлиме недонапъпило) може да се реши да кара по платформата на някоя метростанция, да не се метне по погрешка на релсите и мотрисата да мине през него. Резултатът - освен фатален (много вероятно) за въпросния отворко, ще е и почти пълен блокаж на метро системата за 1 цял ден.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот dimodi » Сря Сеп 30, 2009 7:27 am

jd написа::offtopic: Проблемът с метрото e...

Демек официално признание, че сме по-тъпи от западно-европейците...
Ако е само това, да се надяваме, че след време като хората придобият култура на ползване на метрото, пък и велосипедистите натиснат общината, ще махнат забраната.
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот marsa » Сря Сеп 30, 2009 8:25 am

dimodi написа:след време като хората придобият култура
Дано не си вярваш, че е доста наивно! И аз имам мечти, но не толкова смели. Отиваме на по- зле, а не на оправяне, ако не е очевидно за някои...
Аватар
marsa

Мнениеот 25thframe » Сря Сеп 30, 2009 8:36 am

marsa написа:Отиваме на по- зле, а не на оправяне, ако не е очевидно за някои...

Защо мислиш така ?
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот marsa » Сря Сеп 30, 2009 8:41 am

25thframe написа:
marsa написа:Отиваме на по- зле, а не на оправяне, ако не е очевидно за някои...

Защо мислиш така ?
Колко повече хубави неща можеш да изброиш, в сравнение с предишната година примерно? Колко повече добри хора се запозна?

Моят баланс е негативен и съм избрал принципа "направи си сам", но за съжаление ако си създам свят ще ме затворят :popcorn:
Аватар
marsa

Мнениеот boriss13 » Сря Сеп 30, 2009 8:45 am

25thframe написа:

Защо мислиш така ?

Защото е факт!
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот 25thframe » Сря Сеп 30, 2009 9:04 am

marsa написа:Колко повече хубави неща можеш да изброиш, в сравнение с предишната година примерно? Колко повече добри хора се запозна? Моят баланс е негативен и съм избрал принципа "направи си сам", но за съжаление ако си създам свят ще ме затворят :popcorn:

Не можеш да съдиш, по временният ти експириънс за всичко и всички. Това че везните в дадени моменти клонят към по-лошо, не означава задължително, че отиваме по дяволите. Мога да ти изборя, както негативни така и позитивни "неща", както мога да ти избория такива и от миналата и по-миналата година. А за хората, нали знаеш приказката свят голям, хора всякави - аз също както теб имах доста неприятни случки, с познати и непознати, имах и още по-неприятни с "приятели", но живота продължава...или както каза did, има да се преобръща още и още.

boriss13 написа:Защото е факт!

Изложи някакви !

ПП: А си мислех, че аз съм много черноглед.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот boriss13 » Сря Сеп 30, 2009 9:45 am

25thframe написа:

Изложи някакви !

:offtopic: Не мисля да разводнявам темата.Факти мога да ти изложа един куп.Не ми се зачеква тази тема. :beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Crimson » Сря Сеп 30, 2009 12:04 pm

25thframe написа:
marsa написа:Колко повече хубави неща можеш да изброиш, в сравнение с предишната година примерно? Колко повече добри хора се запозна? Моят баланс е негативен и съм избрал принципа "направи си сам", но за съжаление ако си създам свят ще ме затворят :popcorn:

Не можеш да съдиш, по временният ти експириънс за всичко и всички. Това че везните в дадени моменти клонят към по-лошо, не означава задължително, че отиваме по дяволите. Мога да ти изборя, както негативни така и позитивни "неща", както мога да ти избория такива и от миналата и по-миналата година. А за хората, нали знаеш приказката свят голям, хора всякави - аз също както теб имах доста неприятни случки, с познати и непознати, имах и още по-неприятни с "приятели", но живота продължава...или както каза did, има да се преобръща още и още.

Изложи някакви !

Аз не мисля, че става дума за това какво ще ти поднесе живота и как. Култура в тази държава няма и няма да има скоро. По едно време си вярвах, че нещата вероятно ще тръгнат в положителна посока ама от много време вече не храня такива надежди. Това е една обречена нация за мене!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Capoeira » Сря Сеп 30, 2009 12:39 pm

marsa написа:...............Та ние имаме смешно метро, до преди месец почти нямахме, преди 10г. само го сънувахте... а някои ще го сънуват още дълго! ..............

баща ми още помни времето когато се е разхождал с късите панталонки с кончето Fury по Стамболийски и са си играели на индианци и каубои докато са маркирали трасето на метрото. Така че някой са го чакали и над 45 години. Както каза Crimson, няцията е обречена, аз отдавна си мисля че трябва да се съкратят следните министерства:
1. Министерство на отбраната - освен да изхранват собствените си задници продуциращи само фекална маса в всички разцветки на кафявото нищо не правят.
2. Министерство на Образованието и Науката - тъй или иначе като гледам с всяка години излизат само дебилчета от училищата а кандидастудентските изпити започват да придобиват форамта от рода на 2+2=?. Няма смисъл култура няма, направо от Painer да си направят собствено чалга министерство тъкмо може и по някой лев в държавата да се вкара.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот marsa » Сря Сеп 30, 2009 12:53 pm

Capoeira написа:баща ми още помни времето когато се е разхождал с късите панталонки с кончето Fury по Стамболийски и са си играели на индианци и каубои докато са маркирали трасето на метрото. Така че някой са го чакали и над 45 години. Както каза Crimson, няцията е обречена, аз отдавна си мисля че трябва да се съкратят следните министерства:
1. Министерство на отбраната - освен да изхранват собствените си задници продуциращи само фекална маса в всички разцветки на кафявото нищо не правят.
2. Министерство на Образованието и Науката - тъй или иначе като гледам с всяка години излизат само дебилчета от училищата а кандидастудентските изпити започват да придобиват форамта от рода на 2+2=?. Няма смисъл култура няма, направо от Painer да си направят собствено чалга министерство тъкмо може и по някой лев в държавата да се вкара.
Аман, тоест Амин!
Аватар
marsa

Мнениеот рс » Сря Сеп 30, 2009 1:59 pm

В метрото не дават в доста градове, но има изградени пътища (не само ленти, алеи) за колело по съответните маршрути. В Лондон просто се качваш, акто ако пречи поради претъпкване кондукторът може да ти попречи да се качиш (но не и да те свали или ощети с билета). Същото е в автобуса, и е безплатно. В Германия не помня, но май се качваш навсякъде без автобус... аз там автобус не видях всъщност. В Норвегия, Дания и други наоколо са длъжни да те обслужат. Има минимална (по скандинавски - 20 лв примерно) такса, или ако се наложи е повече, но те качват задължително. Дори шофьорът слиза да огледа как да се уреди въпроса. Е, в трафика на Осло и Стокхолмима изключения, но са само на няколко спирки.
В Холандия...
България? След 30 или 50 години ще се постабилизира живота на някакво ултрамизерно ниво, явно ни искат на нивото на мизерниците в Англия. Щото Англия е напред от нас статистически, но има подобна на Бг мизерия за някои хора - култура, бит... Просто ни добавят към империята на Европа и естествено сме пълнеж, не друго. Някой ден като ни обезмозъчат съвсем, ще ни накарат да си направим велоалеи, ако им е изгодно и необходимо.
Вероятно до няколко години ще се повелосипедизира обществото ни. 5, 10...
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Следваща

Назад към Други