Както казва един любим музикант: "What a wonderful world!"

bikerider написа:А тука ще се изядем, щото никой не иска да признае простия факт (@PtD), че сме в един кюп
Bero написа:Днес пък един човек в луксозен джип спря и ми даде знак да мина преди него през един тесен участък на уличка с паркирали от двете страни коли. Изненадан, му махнах за поздрав, а той кимна усмихнат и всеки си продължи по пътя без нерви, псувни, одрани бои, счупени глави и други материални щети.
Прибирам си се аз към къщи и точно констатирам с "мама тиии", че пак пред една алея на завой е паркирана кола точно пред стълбите, така че пешеходците трябва да заобикалят по тревата, та в междублоковото на тясна уличка срещу мен кола. Аз навеждам фара надолу, че знам как блести в тъмно, и в тоя миг - о чудо! шофьора гаси фаровете и остава на габарити да не ми пречи!Bero написа:Днес пък един човек в луксозен джип спря и ми даде знак да мина преди него през един тесен участък на уличка с паркирали от двете страни коли. Изненадан, му махнах за поздрав, а той кимна усмихнат и всеки си продължи по пътя без нерви, псувни, одрани бои, счупени глави и други материални щети.
Prey написа:първите три партона са хаусни, газов и шоков....
PtD написа:Prey написа:първите три партона са хаусни, газов и шоков....
A трансни има ли?
Prey написа:
Само като го видят бягат по-бързо от вятъра.
Разбира се до такива мерки трябва да се прибягва в краен случай, но все пак дори само да го покажеш в повечето случай стига, а пък и до колкото знам от познат, чийто брат е задължен да носи такъв, първите три партона са хаусни, газов и шоков....
Overlorda написа:Завиването надясно понякога наистина е малко игривоАз правя няколко неща зависи от ситуацията: Ако е червено и съм успял да се изнижа до най-отпред и виждам първата кола че е дала мигач, със знаци го питам дали мога да мина напред преди него (досега никакъв проблем при такъв подход). Ако има леко движещи се коли и мога си избирам една която продължава направо и карам успоредно със нея, или се престроявам зад нея и колкото мога по-бързо се изнасям за да не преча на задния. Ако лентата е само за надясно са два вариянта: или продължавам надясно с колите спирам и се правя после на пешеходец бутайки, или ако е лесно престрояването се подреждам най-вдясно на лентата за направо и при тръгване гледам отдясно някой да не ме згази. Не съм сигурен дали така е най-правилно, но поне се старая да не преча много на МПС-тата. Ако някой вижда нещо грешно в това което правя, отворен съм за предложения и с желание за поправяне, с едничка цел всички да са щастливи и спокойни:) Но да ви кажа най-тегавото ми е да направя ляв завой след караулката за да хвана пътя за Банкя, там все още експериментирам с някои дребни нарушения (каране по тротоара на насрещното вдижение).
endkuro написа:ако карам с по-малко от 110 все някой ще ми се завре отзад на 20 сантиметра и ще почне да напира, ау много се нервирам така
agent_Jekov написа:Мине не мине и предъвчете някоя стара и многократно дискутирана тема.
jivkonik написа: няколко пъти съм се престроявал най-в дясно в първата лента за направо.... и от лентата за десен завой винаги има няколко тарикати за направо съм имал доста инфарктни ситуации....
PtD написа:Ами не. Не сме. Аз не съм в кюпа на мързеланковците, които ги мързи да си затътрят дупето с друг вид транспорт.
bikerider написа:И това сам знаеш, че мноооого бързо може да се случи, стига някой да има далавера в тая работа. И шофьорите ще се окултурят, ама за нула време.
bikerider написа:PtD написа:Ами не. Не сме. Аз не съм в кюпа на мързеланковците, които ги мързи да си затътрят дупето с друг вид транспорт.
Всеки случай тая линия на разсъждение "аз не съм от..." допринася за неебателността, която поощрява агресията (no offence)
bikerider написа:Ами аз лично (без капчица само-четкане) имам далавера от тия неща.
bikerider написа:Знаеш ми мнението - ще се променят на видимите места. На невидимите няма. А невидимите са 90%.
bikerider написа:Теорията ти за натиска е валидна, но за много малка извадка от шофьорската маса.
PtD написа:Голям човек би следвало да си търси интереса. Щом седиш в задръстванията, търси си интереса
PtD написа:Ти (сам по себе си) не си фактор, който определя решаването на тези проблеми.
PtD написа:Значи ще трябва да се увеличат видимите, и да се намалят невидимите.
PtD написа:Te да глобят 10% от шофьорите с по 1000 лева, да видиш как ще се увеличи извадката.
bikerider написа:Няма да коментирам горния пост преди мен, явно е от същата порода.
bikerider написа:...
X_NRG написа:Тя може да е била в грешка, но от къде на къде онзи костюмар ще и вкарва тупалка? На момиче? Не се правя на мъж или на интересен, но наистина подобна случка би ме вбесила независимо дали момичето е било в нарушение или не. Онзи чисто и просто е търсил на кого да си изкара гнева.
bikerider написа:Отново ще повторя - пресичането, карайки велосипед на пешеходна пътека, е чиста агресия спрямо пешеходците. Все едно да съм с кола. Няма разлика, ефекта би бил същия ако някой бъде блъснат.
Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 360 госта