Календар на БГ състезания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Календар на БГ състезания

Мнениеот sam_u_rai » Сря Авг 12, 2009 1:17 pm

Тъй, тъй бръмбарче, тъй си беше па я що не се оплаквам 15-20 който срещна зад мен остава, така де що да се зоря като изтървах от начало заветното място. :rofl:
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот sam_u_rai » Сря Авг 12, 2009 1:42 pm

brumbar написа:Недей тъй бе баце :nono: Иначе ще трябва да те прекръстим от самурай на камикадзе :eyebrow:

Разлика няма, това е то да можеш да се жертваш за приятелите и да не загубиш достойнство, хм па тая дума дали още е позната на аудиторията.
Brum.rar
Разопаковай го:)))))))))))
(1.58 MiB) 120 пъти
Brum.rar
(1.58 MiB) 120 пъти
Brum.rar
(1.58 MiB) 120 пъти
Brum.rar
(1.58 MiB) 120 пъти
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот brumbar » Чет Авг 20, 2009 10:11 pm

Бацета, записахме имената си в историята. Протоколите от ветеранските са качени в сайта на Българския Колоездачен Съюз :beer:
Като погледнах протоколите при мъжете - карали са 16 км на часовника и 105 на общия старт. Някой знае ли от къде е минавал маршрута на двата старта, че нещо доста скромни ми се струват средните им скорости /особено на последните класирали се на часовника/.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Митко Ruse » Пет Авг 21, 2009 12:26 pm

Записали сме аме не!Щото не се отварят.Добре че ги качих тук, което подсказва, че аз и форума работят по-добре от БКС.Хи, хи, хи.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 21, 2009 3:54 pm

brumbar написа:Бацета, записахме имената си в историята. Протоколите от ветеранските са качени в сайта на Българския Колоездачен Съюз :beer:
Като погледнах протоколите при мъжете - карали са 16 км на часовника и 105 на общия старт. Някой знае ли от къде е минавал маршрута на двата старта, че нещо доста скромни ми се струват средните им скорости /особено на последните класирали се на часовника/.

Верно, баце, като гледам времената в отборното на часовника, съвсем спокойно аз, ти и бате Любо щехме да треснем чорбарчетата. Жалко, че не знаех за тва състезание, винаги е готино да биеш цесекато. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 03, 2009 9:55 pm

Снимките от Държавното първенство в Сливен-http://koloezdene.com/gallery/?album=all&gallery=7
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Окт 03, 2009 10:17 am

Бацета, пускам тука неколко примерни маршрута за евентуалното "състезание" догодина в софийско:

1. http://www.bikemap.net/route/328308 - съвсем условно съм тругнал стар-финала в Годеч, вероятно най-интересно би било да бъде на баирчето в началото на Прекръсте, което доста от нас познават така добре!

2. http://www.bikemap.net/route/328313 - същата уговорка, просто съм дал ориентирочъвното кръгче, а финалът може да е пред новостроящия се басейн на баира на Вискяр, после направо с колелата да се бухаме в римската баня!

3. http://www.bikemap.net/route/328323 - --------ІІ-----------, обиколка през Байлово и неизбежното баирче след Огняново и преди Вакарел, като финалът може да е тончо преди излизането на стария път (на бензиностанцията)

4. http://www.bikemap.net/route/328302 - един наистина готин маршрут, започващ в мойто село, и завършващ пак там (условно, де). Проблемата тук е, че от изхода при Градец, та чак до Бучин проход се кара по натоварения път за Видин, което определено ше направи проблем с милицията. Финалът, разбира се, ше е в Чибаовци, баш след баирчето от Свидня.

Тва е засега, приятели, очаквам и ваще предложения, като некво изискване е, маршрутите да са по ненатоварени пътища с приличен хасфалт и да са в рамките на 50-80км. Ориентировъчно. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Съб Окт 03, 2009 2:21 pm

http://www.bikemap.net/route/329102
:wavey:
..имах малка грешка в предният линк, не трябва да се излиза на пътя Самоков-Дупница :nono:
Този маршрут ми се чини подходящ от логистична гледна точка.
1.Близо до София.
2.Състезателите ще имат възможност да загреят до старта, или да има фиктивен старт в грда,
кола да съпроводи участниците до Бистрица, където да бъдат пуснати да се надпреварват.
3.Финал на височина :eyebrow: близо да кръчма. :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Митко Ruse » Съб Окт 03, 2009 3:24 pm

Хубаво е старт/финала да са на едно място заради колите, феновете и главно фенките.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 03, 2009 4:33 pm

Митко Ruse написа:Хубаво е старт/финала да са на едно място заради колите, феновете и главно фенките.

Аз като гледам маршрута на баце Бокич ми допада, и ако махнем финала на височина за да съвпадат старта и финала се добавят едни 14 км които доколкото виждам са предимно спускане. :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот bokicha » Съб Окт 03, 2009 4:42 pm

Както винаги бате Митко е прав, но пък в близост до финала има два мотела/единият на 8смият км, другия на финала/,
където може да настаним чужденците и фенките, а колите може да се позиционират там
и участниците лекинко, като за рабуждане да се смъкнат до стартовата точка.
Спускането от финала към старта е готино, но има един участък дето не е много готин,
а за догодина не знам къв ше е, но за нагоре става.
Баце, Нео, ти се стегай оти бая ше има да го катериш тоз баир... :smash: и нема да ти се струва толкоз страшен.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 03, 2009 4:56 pm

bokichaa написа:Както винаги бате Митко е прав, но пък в близост до финала има два мотела/единият на 8смият км, другия на финала/,
където може да настаним чужденците и фенките, а колите може да се позиционират там
и участниците лекинко, като за рабуждане да се смъкнат до стартовата точка.
Спускането от финала към старта е готино, но има един участък дето не е много готин,
а за догодина не знам къв ше е, но за нагоре става.
Баце, Нео, ти се стегай оти бая ше има да го катериш тоз баир... :smash: и нема да ти се струва толкоз страшен.
:beer:

Баце кажи ми откъде да си намеря шпайкове, имам 120 лв , а не мога да си намеря никъде. Едни Сиди за 180 успях да си намеря при един пич близо до Герена и в Байк центъра за 150 Спешълайзед. Некой ако знае къде мога да меря тея ефтините модели на Екзустар
http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 82&lang=2&

Некой ако продава нещо номер 43-44-45 за споменатите пари да се обажда :praying:
Аватар
Neo_92

Мнениеот BluE_Magic » Съб Окт 03, 2009 5:07 pm

http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 82&lang=2&

Аз карам с такива от макском ми ги купиха.
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Neo_92 » Съб Окт 03, 2009 5:12 pm

BluE_Magic написа:http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=295&product_cat=82&lang=2&

А бе аз имам малко по шантав крак и искам да ги меря , иначе до сега да ги бях поръчал на баце Синтезис и щях да ги карам. Ама айде стига толкова за шпайкове тука.

Искам да питам кога се разбира маршрута на обиколката на бг ? А и също така състезания като това което спечели баце ТК в Сливен ежегодно ли се провеждат ?
Аватар
Neo_92

Мнениеот BluE_Magic » Съб Окт 03, 2009 5:26 pm

Маршрута ще се разбере някаде към края на август и ще бъде променен около 10-20 пъти преди да почне обиколката и 2-3 след като е почнала. А за състезанията да сяка година се провеждат даже догодина би трябвало да са повече ама ти защо не участваш с твойта възраст запиши се в ЦСКА и си готов дори мога да те уредя. :D
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 7:21 am

Neo_92 написа:
BluE_Magic написа:http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=295&product_cat=82&lang=2&

А бе аз имам малко по шантав крак и искам да ги меря , иначе до сега да ги бях поръчал на баце Синтезис и щях да ги карам. Ама айде стига толкова за шпайкове тука.

Искам да питам кога се разбира маршрута на обиколката на бг ? А и също така състезания като това което спечели баце ТК в Сливен ежегодно ли се провеждат ?

У Сливен беше Държавното, баце, то май сепровежда сека година, останалите общо зето са по желание на клиента. Тамън затва Неделчо (човекът, който се занимава с организацията) ни даде карт-бланш да си организирами и ние състезание, като за целта требва да поемем и разходите (за милиция и линейка, поне доколкото съм запознат). Мойта идея за подобен тип прояви е, да се събира стартова такса, която да покрие разходите по състезанието, а ако участниците непременно настояват да има богат награден фонд, той да се осигурява от некой спонсор, който да раздава на първите трима вътрешни гуми, комплектчета за лепене на гуми и разни други важни за колоезденето неща. Общо зето, нещата си зависат от нас, така че ако имате некви връзки със санданските куки, общината и т.н., спокойно може да организирате неква проява с баце Синтезис догодина, апа от нас ше е присъствието и участието. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 7:50 am

Да допълня Росен.Таксата участие да покрива част от разходите по състезанието и не е бивала повече от 10лв .Освен полиция/ако трябва отцепване на пътя/може да се използват доброволци фенове на колоезденето/да помагат за или без пари/ и съдии.А наградния фонд е единствено и само плик с пари.Такива к гуми и лепенки практикуват байкарите, а ние не сме такива нали.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 7:54 am

Митко Ruse написа:Да допълня Росен.Таксата участие да покрива част от разходите по състезанието и не е бивала повече от 10лв .Освен полиция/ако трябва отцепване на пътя/може да се използват доброволци фенове на колоезденето/да помагат за или без пари/ и съдии.А наградния фонд е единствено и само плик с пари.Такива к гуми и лепенки практикуват байкарите, а ние не сме такива нали.

Бе, нещо не ми се връзва сметката, баце. Доколкото разбрах, разходите за Сливен са били поне 1000 кинта, та сети се ако имаме 30 участника с по 10 кинта за кво ше стигнат. Сметам, че требва таксата да е поне 20 кинта на човек, а който иска пликче с кинти, да се запише в некой турнир по сумо! :blush:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 8:28 am

Винаги има спонсор да даде някои лев.Таксите обикновенно отиват за награди.Мене ако питаш може и без награди.Те не са нещото което ме кара да карам шосето.Главните разходи идват от охраната на трасето.Но ако се направи примерно по гръцки вариант ще излезе по-евтино.Доброволци също и т.н.. трябва да се мисли/който може де/.Но големите такси може да ограничат участието.Щото като сметнеш път, спане и такса и някои може да се замисли дали да участва.Така или иначе до сега съм забелязал, че всички мастърс не участват навсякаде.Абе сложни са работите и аз до сега не съм набрал смелост да организирам проява.Освен да вкараме термина ПРИЯТЕЛСКО КАРАНЕ, това, което направихме в Крън.И да си караме от време на време.Примерно на мен ми се ходи по Сандански.Сега там не вали.А пролета ще настъпи по рано от колкото тук в Русе.Мисля де.И едно ПРИЯТЕЛСКО КАРАНЕ в два три дни за мен е по-добро като подготовка от колкото участието в бривет.Краината цел е Световно първенство в St.Johanm i.T..
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 8:39 am

Ами, всъщност си съвсем прав, баце, шо да пълним гушите на милицията, като теа кинти могат да ни покрият поне една нощувка некъде? Верно, че ми е мерак да направим верига от състезания, ма имам и друга идея, която опрееделено ше има по-добро бъдеще. Откакто Туше ми прати линковете на Мармот, се си мисла да направим нещо таково и у нас, което да стане лека-полека традиция и след 10-20 години стотици и хиляди колоездачи (без значение дали са шосейно или байкари) да го очакват с нетърпение и да го карат само с идеята, че ше го завършат и на тениската им (която ше се дава на финала на Милевите скали, разбира се) ше пише "йес, хи кен!" :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Synthesis » Нед Окт 04, 2009 8:52 am

DstupidBastarD написа:може да организирате неква проява с баце Синтезис догодина

Много отдавна имм такава идея и мерак, ама не съм наясно с нещата. Ако с ваша помощ направим списък на всичко необходимо, ще почнем да мислим по-сериозно. За награди ще се обърна къма баце Драгомир и баце Максим. Те са пичове и няма да откажат.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 8:59 am

Synthesis написа:
DstupidBastarD написа:може да организирате неква проява с баце Синтезис догодина

Много отдавна имм такава идея и мерак, ама не съм наясно с нещата. Ако с ваша помощ направим списък на всичко необходимо, ще почнем да мислим по-сериозно. За награди ще се обърна къма баце Драгомир и баце Максим. Те са пичове и няма да откажат.

Баце, вие пак имате некакъв опит с организацията на Обиколката на Пиирин и дори може да се пригоди нещо двудневно по тоа маршрут, прросто като идея ти го давам. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 9:02 am

А за българският вариант на Мармот ми се струва най-удачен маршрут Белово-Сестримо-Белмекен-Юндола-Велинград-Цигов чарк-Батак-Пещера-Свети Константин-около язовира-Септември-Семчиново-Милеви скали - около 200км с около 4500 денивелация и обиколки около две от най-извънземните места у Вселената - язовир Белмекен и язовир Батак, както и финал на едно супер-готино место, което в момента е известно само на коли с номера РА. http://www.bikemap.net/route/329625 - дори байкмапа не го познава! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 9:20 am

Има и вариант с по-малко километри и Милеви скали в началото, а финалът да бъде на Белмекен, разбира се - тръгване от Белово (примерно) и след десетина км до Семчиново, качваме за загрявка Милевите скали, бием си по един печат у хижата и спускаме до Дебращица, а от там почва готиният хасфалт към Свети Константин, после около язовир Батак, Цигов чарк и се спускаме в Ракитово, Велинград и нагоре към Юндола и Белмекен, където финалът е на най-високия хасфалт на Балканите (по соц-данни) - 2050м.н.в. Ставаше дума за тоа маршрут: http://www.bikemap.net/route/329635 - около 145км (без прибирането от Белмекен до Белово) с около 4000м денивелация. :peace:
Последна промяна DstupidBastarD на Нед Окт 04, 2009 9:37 am, променена общо 1 път
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 9:31 am

Добавям.Най-евтино излиза критериума.И ефекта е голям по отношение на рекламата и пополяризацията/ебати думата дали я написах правилно/.Щото ако става въпрос да си покараме заедно - приятелскато каране е добър вариант.Ама ако трябва да запалим нови колоездачи и главно спонсори то трябва да ни гледат хората.И къде по добре в града по улиците.Затваряш една обиколка от 1 до 3 км. и пускаш пичовете да се връткат вътре.
P.S.Ади първото по сериозно приятелско каране да е в Сандански.Ако може да направим и едно лагерче още по рано ще е о.к..
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 04, 2009 9:35 am

Нема по-добро место от Сандански за откриване на сезона. Аз съм "за". :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Synthesis » Нед Окт 04, 2009 9:37 am

И аз шех да кажа за критериума, че е най-лесно и евтино: http://www.obikolkata.com/index.php?opt ... &Itemid=53
За кога ти е идеята за лагера?
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 2:29 pm

[quote="Synthesis"]И аз шех да кажа за критериума, че е най-лесно и евтино: http://www.obikolkata.com/index.php?opt ... &Itemid=53
За кога ти е идеята за лагера?[/quote
Зависи от времето.Март примерно.Има време до тогава.Но март е още студено по Русе а и сме с зимна часово време и не може да се кара след работа понеже е тъмно.Ще си вземем отпуска някои ден за да караме.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Нед Окт 04, 2009 3:41 pm

И аз съм за откриване в Сандански :D Сега обаче осъзнавам че нема да мога да си зема колелото в София :banghead: Поне ме успокоява това че само в Четвъртък слънчево пък и тая седмица ше иам яко за зубрене , така че до колело едва ли ше се стигне.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Нед Окт 04, 2009 5:03 pm

DstupidBastarD написа:
Synthesis написа:

Баце, вие пак имате некакъв опит с организацията на Обиколката на Пиирин и дори може да се пригоди нещо двудневно по тоа маршрут, прросто като идея ти го давам. :idea:

Току що гледах записа на Обиколката на Пирин 2008 а и за съжаление не можах да отворя снимките от Тур Сандански 2009 и Обиколката на Пирин 2009 та не ми стана ясно каква е точно проявата.Ако говоря за 2008г нещо ми се струва, че не е за нас щото видях едни отлично облечени колоездачи от различни възрасти по отлично шосе дето ми се кара, но с едни колелета ...... и явно неподготвени за карания, който ние правим.Ако да речем се включим с отбор непрофесионалисти формиран от тук пишещите хард шосейки как мислиш ще се впишем в тези прояви.
Митко Ruse

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене