Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот Grash » Сря Окт 07, 2009 7:59 pm

marsa написа:...бих искал да дойда и аз до Самоков (баце ТК, ти после се връщаш, нали?)...

Ха-ха-ха, хората вече предпазливо питат, знаейки че баце ТК има слабост към спане на високи надморски равнища :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Сря Окт 07, 2009 8:12 pm

Кажете точен час и място за утре! Ако се наспя и успея ще дойда.

-----

Сега да кажа за днешното каране. Първо снимковия материал:
http://moiata.snimka.bg/sports/07-10-20 ... 430035.all

Не искам да се изхвърлям, но може би най- живописното ми каране! Страхотни гледки, доста лек и приятен маршрут, голяма част от трасето с перфектен нов асфалт.

120км, което включва от околовсъстното през Нови Искър, отбивка на Томпсън в посока Ябланица, минава се през няколко села на които не помня имената, основно се кара покрай реката, ту нагоре ту надолу, като тенденцията е изкачване на отиване, тъй като се кара срещу течението. След табелката на Ябланица може да се продължи към 10км май, като на няколко места има кратери с локви и др. кофти моменти, но не е проблем да се достигне до заветната цел - края на свет... пътя. На връщане отбихме към Огоя, незнайно защо съм запомнил, че там трябва да се провери пътя, което не било така... Както и да е, качихме се нагоре, в селото има разклон с два черни пътя, единия води никъде, а другия почти никъде, или по точно "с мотор" можело да се мине по думите на любезен местен дядо. Стига престола, но не и с шосейка. Връщането разбира се беше пак през Нови Искър, като накрая се надънихме на авария във водоснабдяването на Илиенци, но това не е важно.

Маршрута е страхотен, препоръчваме го горещо с баце Иво!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот madmartigan » Сря Окт 07, 2009 8:13 pm

DstupidBastarD написа:Бацета, понеже почивните дни зеха да наближават, а прогнозата за времето остава неясна като бъдещето на цесекато, викам да изберем сега маршрута, па за деня да се съобразим с метеорологията. Мойте предложения за следващото каране са:
1. Отиване до Поибрене през Байлово и Смолско, с връщане през Белица - http://www.bikemap.net/route/331919 - шорт-вершън
2. Отиване до Панагюрище по стария път и с отбивка при Мирково и връщане по същия път - http://www.bikemap.net/route/331920 - да, знам, че друго се получи, ама немам нерви за тоа байкмап повече таа сутрин.
3. Панагюрски колонии и Белица - http://www.bikemap.net/route/331918

Еми, тва е от мене, бацета, квото и да караме, требва вече да се съобразяваме с късите дни и май ше требва да тръгнем към 8,30-9,00 най-късно. Некви други предложения? :dontknow:

Гласувам за вариант 1. И понеже е шорт-вершън може да тръгнем малко по-късно?
I feel the need... the need for speed!
Anger Management
Аватар
madmartigan

Рейтинг: 1440

Мнениеот Lampre » Сря Окт 07, 2009 8:22 pm

Баце Росене, предложените от теб маршрути за събота и неделя са добри. Аз съм - за, така или иначе не съм ги карал изцяло, ще ми бъдат интересни.
Може в събота да направим по-краткия, че видях да го дават с леко преваляване този ден, а в недяля по-дългия - да не изоставаме с километража и кефа от най-активните в циганското лято - бацетата марса и Иво :) Поздрави за тях за хубавото каране днес :liplick:
Ама и аз нещо разтегнах вчера мускули по левия крак, щото се прабвах да видя как на 50-на Канчелара кара часовоник с 50-на. Крива работа, и няма стигане тоя звяр :(!:
Аватар
Lampre

Рейтинг: 1400

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 08, 2009 7:02 am

Аз днес пропускам, бацета, с вероятност около 95%, свода на стъпалото ме наболява даже като хода из вкъщи. Ше се пробвам с колелото до колодрума, но май тва ше ми е карането за днес, та да мога да се оправя за събота-неделя. Иначе, карането към Ябланица е яко, панорами, почти никви коли, готин хасфалт до края на селото (гледам, че и после сте карали, явно ви е бил байкарски ден). Яко, яко! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Чет Окт 08, 2009 7:14 am

marsa написа:-----

!

А аз ви махах ли махах от Мургаш.... :wavey:
http://moiata.snimka.bg/sports/07-10-20 ... 289701.big
...требеше да се сурна с байак и да дръннем по една :beer:
Много хубав и слънчев ден бе вчера.................................................... :banana:
http://sportstracker.nokia.com/nts/work ... id=1674988
...........
http://moiata.snimka.bg/sports/07-10-20 ... 289733.big
..имаше страхотни облаци вчера...
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 08, 2009 7:21 am

Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Чет Окт 08, 2009 7:24 am

:rofl:
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 08, 2009 7:30 am

Абе, бацета как ви се струва единя от двата почивни дни да ви поразведем около Годеч? Примерно нещо такова: http://www.bikemap.net/route/332597
Ъ? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Чет Окт 08, 2009 8:58 am

Мога да кажа само едно: "зад" Годеч не съм карал и съм с двата крака "за"! Стига това да е Неделя, обаче. Събота ме няма.

А конкретно за Петък офертата ми е ако на някой му се върти леко, аз и papi007 ще скокнем до Своге и обратно с байковете и слик, кандидатите трябва да имат желание за леко темпо, както и тръгване в ранната утрин (8-9ч, за да тестваме студа).
Аватар
marsa

Мнениеот brumbar » Чет Окт 08, 2009 9:29 am

Абе бацета, това черното куче "Мургаш", да не сте го мъкнали в някоя раница заедно с меденките, че едва ли не от всяка снимка наднича :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот marsa » Чет Окт 08, 2009 6:58 pm

marsa написа:А конкретно за Петък офертата ми е ако на някой му се върти леко, аз и papi007 ще скокнем до Своге и обратно с байковете и слик, кандидатите трябва да имат желание за леко темпо, както и тръгване в ранната утрин (8-9ч, за да тестваме студа).
Утре тръгването е в 9 от Автогарата до централна гара, както казах ще сме двама с байкове, който му се върти леко е добре дошъл, но да не закъснява!
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 09, 2009 7:22 am

Бацета, кво ше кажете за 150+ км двата почивни дни? Примерно, съботата да направим Панагюрските колонии и Белица, а неделята да врътнем през Царичина, Годеч, Калотина и селцата наоколо, и да си се приберем по магистралата? Времето се очертава перфектно за последно яко летно каране за сезона. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 09, 2009 9:19 am

"Панагюрски колонии" и сие -това е маршрут,който чакам от много време ,така че съм за с двете ръце,двата крака и двете гуми...... :agree: ,мое тръгванието да е о ранина-7-8,сутрината,че са към 200-тате ,но ми се струва,че единият от двата дена ще е по-хубав за колоезденйе(събота-неделя),май беше неделята,да видим времевото-прогнозие,тука баце Росен ще ме смъмри-знам,че на "харизаното време дъждовните капки не се броят" :nono:
ivajlo

Рейтинг: 1500

Мнениеот xC Climber » Пет Окт 09, 2009 9:24 am

Привет и от мене!

Казвам се Тодор и попаднах на някои от Вас по време на преброяването на 22.09. С оглед на видяното и обсъдено тогава, а и на прочетеното в последствие във форума имам леки колебания, но така предложените маршрути за уикенда ми се виждат ок. Ще се радвам да се запознаем на живо, и да на направим така описаните кръгчета. В очакване на часа и мястото на срещата, Ви пожелавам лек и спорен ден.
xC Climber

Рейтинг: 1315

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 09, 2009 9:26 am

ако ме няма във форума умолявам :bowdown: някой да прати sms,та да се информирам своевременно...,
ivajlo

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 09, 2009 9:49 am

Черното куче Мургаш изяде меденките и стана наш спътник и наблюдател....
ivajlo

Мнениеот sportacus » Пет Окт 09, 2009 9:56 am

За утре има предложение за х.Пионерска. По късно TK ще пише.
Аватар
sportacus

Мнениеот Lampre » Пет Окт 09, 2009 10:01 am

ivajlo написа:"Панагюрски колонии" и сие -това е маршрут,който чакам от много време ,така че съм за с двете ръце,двата крака и двете гуми...... :agree: ,мое тръгванието да е о ранина-7-8,сутрината,че са към 200-тате ,но ми се струва,че единият от двата дена ще е по-хубав за колоезденйе(събота-неделя),май беше неделята,да видим времевото-прогнозие,тука баце Росен ще ме смъмри-знам,че на "харизаното време дъждовните капки не се броят" :nono:

Уф, много брей Иво, в 7-8 с фарове трябва да се кара, пък и температурата тогава е под 10 градуса :eyebrow: За теб не знам, но моите органели все още са в лятно настроение :roll2:
Аватар
Lampre

Рейтинг: 1400

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 09, 2009 10:14 am

Lampre написа:
ivajlo написа:"Панагюрски колонии" и сие -това е маршрут,който чакам от много време ,така че съм за с двете ръце,двата крака и двете гуми...... :agree: ,мое тръгванието да е о ранина-7-8,сутрината,че са към 200-тате ,но ми се струва,че единият от двата дена ще е по-хубав за колоезденйе(събота-неделя),май беше неделята,да видим времевото-прогнозие,тука баце Росен ще ме смъмри-знам,че на "харизаното време дъждовните капки не се броят" :nono:

Уф, много брей Иво, в 7-8 с фарове трябва да се кара, пък и температурата тогава е под 10 градуса :eyebrow: За теб не знам, но моите органели все още са в лятно настроение :roll2:
Денят става все по-кратък......а ноща все по-хладна...тегоба,тегоба :(
ivajlo

Мнениеот Grash » Пет Окт 09, 2009 10:15 am

Абе само си променяте плановете :D Ако ще карате Панагюрските колонии, препоръчвам да минете от юг на север (от Панагюрище към Златица), защото спускането към Златица е невероятно и е със много хубав нов асфалт. Има и кофти участъци накрая, но определено беше едно от най-яките спускания които съм правил :agree:
Сега се опитвам да се разбера с колегите и може в неделя да дойда с вас, където и да карате. Дори и да не мога да се освободя, ще дойда поне да ви изпратя донякъде.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот ivajlo » Пет Окт 09, 2009 10:21 am

Grash написа:Абе само си променяте плановете :D Ако ще карате Панагюрските колонии, препоръчвам да минете от юг на север (от Панагюрище към Златица), защото спускането към Златица е невероятно и е със много хубав нов асфалт. Има и кофти участъци накрая, но определено беше едно от най-яките спускания които съм правил :agree:
Сега се опитвам да се разбера с колегите и може в неделя да дойда с вас, където и да карате. Дори и да не мога да се освободя, ще дойда поне да ви изпратя донякъде.
Дайте нещо твърдо.... :banghead: :banghead: .....нещо ясно :magnify: :magnify:
ivajlo

Мнениеот madmartigan » Пет Окт 09, 2009 10:56 am

sportacus написа:За утре има предложение за х.Пионерска. По късно TK ще пише.

На хижата се отчетохме с баце Иво преди 2 седмици. Горе имаше студ, нямаше кибапчитъ и участъка с кофти асвалт на изкачването вече го няма. В смисъл, че съвсем няма асвалт. Изглежда ще има догодина обаче.
Anger Management
Аватар
madmartigan

Мнениеот sportacus » Пет Окт 09, 2009 12:05 pm

sportacus написа:За утре има предложение за х.Пионерска. По късно TK ще пише.

Това беше моя идея. Просто не ми се кара към Своге.
Разбира се всеки може да каже до къде му се ходи за да се стикова групата и маршрута.
:smokin:
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 09, 2009 1:04 pm

Бацета, с риска да внесем още смут в наще стройни редици, кво ше кажете за едно отиване-връщане до Банско (събота-неделя с преспиване на некоя хижа, я Бъндерица, я Вихрен) през Белмекен?

П.П. Става дума ей за тоа маршрут: http://www.bikemap.net/route/333353, като старта е от мосчето на Цариграцко, през Вакарел и Костенец, Сеестримо, Юндола, Юкоруда (уау!) и до Банско. За десерт ше имаме баирче от 8-10% до Бъндерица или Вихрен, според настроението, свободните за нощуване места и времето, оставащо до мрак. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Пет Окт 09, 2009 1:16 pm

DstupidBastarD написа:Бацета, с риска да внесем още смут в наще стройни редици, кво ше кажете за едно отиване-връщане до Банско (събота-неделя с преспиване на некоя хижа, я Бъндерица, я Вихрен) през Белмекен?

П.П. Става дума ей за тоа маршрут: http://www.bikemap.net/route/333353, като старта е от мосчето на Цариграцко, през Вакарел и Костенец, Сеестримо, Юндола, Юкоруда (уау!) и до Банско. За десерт ше имаме баирче от 8-10% до Бъндерица или Вихрен, според настроението, свободните за нощуване места и времето, оставащо до мрак. :magnify:

Нови "10" :crazy: На Банско до къде? и как го виждаш и двата дена ангаже? Ако е така аз отпадам :crap:
Аватар
sportacus

Мнениеот marsa » Пет Окт 09, 2009 1:19 pm

На мене от Свогето ми втръсна, че за последните 7 дни през два дни го карам поне в някакъв участък. Днес с баце Папито ударихме една 25 средна с байковете, беше гот, дигнах 61км/ч с въртене и се оказа че нямам предавка за повече, добре че идат новите скорости от CRC и с касетка 12-25 ще е друго :evil:

Утре както казах съм на работа и няма да карам със сигурност, а в Неделя където и да ходите ще съм с вас, но моля до утре вечер да има конкретно изяснено място и час на срещата!

П-с: Днес на 1-2км след Нови Искър сутринта подминахме шосейкаджия с червен Master и синя раничка, но въртеше толкова безобразно бавно, че единодушно го оставихме да диша праШоляк... на Своге бяхме думнали по една пица и почти 2л кола, когато пресече площада... тоя път го изпуснахме да го заговорим.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 09, 2009 1:24 pm

Убаво де, просто питах. Начи, остава предложението за Панагюрски колонии в неделя от 8,30ч. (старт от Шела на Ботевграцко). Съботата секи да се оправя самосиндикално, като аз сметам да карам до Искрец и натаатъка през Годеч и Каалотина. Некви възражения, предложения и прочее? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот madmartigan » Пет Окт 09, 2009 1:33 pm

DstupidBastarD написа:Убаво де, просто питах. Начи, остава предложението за Панагюрски колонии в неделя от 8,30ч. (старт от Шела на Ботевграцко). Съботата секи да се оправя самосиндикално, като аз сметам да карам до Искрец и натаатъка през Годеч и Каалотина. Некви възражения, предложения и прочее? :dontknow:

Аз ще пасувам в неделя, така че в колко тръгваш утре?
Anger Management
Аватар
madmartigan

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 09, 2009 1:34 pm

Съобразявайки се с (надявам се) уместната забележка на баце Стефчо за качването на Панагюрските колонии откъм Панагюрище, предлагам да караме това нещо неделята: http://www.bikemap.net/route/333368 :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене