Малко помощ за нов байк

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Малко помощ за нов байк

Мнениеот lazy1 » Пон Окт 12, 2009 12:49 pm

Здравейте!
Търся си качествен байк с твърда рамка и вилка,която ще използвам главно за АМ и съвсем малко DH като няма да го натоварвам много.Общо(може да прозвучи тъпо но..) си търся издръжлив байк който да си карам с кеф ида не се притеснявам на метър скок,че ще му стане нещо.Нов съм в занаята,затова пиша толкова несвързано,защото и аз незнам точно какво искам.Разполагам с 550 до 600 лева,висок съм 177 и тежа 60кг.
Благодаря предварително :beer:
Ако имаш мозък в сърцето ще ме разбереш... :D
Аватар
lazy1

Рейтинг: 1200

Re: Малко помощ за нов байк

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Окт 12, 2009 1:38 pm

Дано да прочетат повече хора това:
Downhill (DH)
1. Спускане - дисциплина/начин на каране. Представлява спускане по определено трасе, като целта е то да бъде преминато възможно най-бързо. По принцип спускането се практикува на специално подготвени за целта трасета.
2. Използва се и като прилагателно в смисъла "за спускане". Например DH велосипед, DH трасе, DH екипировка и т.н.
За повече подробности прочетете статията

=> надали ще караш ДХ ; - )

Още един съвет: започни да четеш статиите в сайта - ще ти отговорят на много въпроси - http://www.mtb-bg.com

Конкретно за въпроса ти - в този ценови диапазон няма такъв велосипед, който ще издържи дълго време на скоци от 1 метър, даже и да не се кара от новак. Още нещо - да не те впечатляват никакви велосипеди с дискови спирачки за този бюджет - дискова, която си струва парите започва от около 100-тина лева едната.

Конкретен модел - Драг Онтарио. Байкцентъра в Младост 1 също имат интересни предложения, а и предлагат подмяна на части при желание от клиента.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fury » Пон Окт 12, 2009 7:03 pm

Онтариото е добър избор ,но Climber-а според мен ще издържи повече ,стига като размер да ти е удобен :agree:
Аватар
Fury

Рейтинг: 1220

Мнениеот lazy1 » Пон Окт 12, 2009 8:29 pm

Ммм незнам...Това,че Climber-a е по-издръжлив е едно на ръка,но не смятам,че си заслужават парите за него,по-добре да си взема Scott втора ръка или направо нов за околко 780 да кажем.Повечето ми познати карат с Ontario и Climber и общите мнения са,че Ontario-то е по-подходящо за градско отколкото за АМ,а пък Climer-a масата казват,че от '06-а до сега няма нито 1 байк който да си заслужава парите.Незнам,ако има някой на друго мнение или в други впечатления да каже,но смятам,че така стоят нещата.. :beer:
Аватар
lazy1

Мнениеот PRobably » Пон Окт 12, 2009 8:57 pm

Едно онтарио по-малък размер ще е най-добре.Спокойно мога да кажа,че е МНОГО по-добра рамка от клаймъра.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот lazy1 » Вто Окт 13, 2009 12:07 pm

Това означава като го взема да сменя вилката защото неговата е супер "дървена" ...Това са си още 200/250 лв... :crap:
Аватар
lazy1

Мнениеот Disrespect » Сря Окт 14, 2009 10:16 am

Виж сега... И клаймъра И онтариото искат да им налееш много пари и тогава ще стават за нещо..
То всъщност на всяко ново колело със серийни части ще се намери все нещо дето да му смениш...

Аз карам Онтарио про и вече единствените оригинални части които му останаха са вилката, курбелите, двата дерейльора и веригата... И още не е това което искам и има още доста да му наливам..
BIKESEXUAL
Аватар
Disrespect

Рейтинг: 1160

Мнениеот joropc » Сря Окт 14, 2009 4:14 pm

Disrespect написа:...То всъщност на всяко ново колело със серийни части ще се намери все нещо дето да му смениш....

Тук си в грешка.Всичко зависи от това в кой ценови клас е колелото.Ако имаш предвид коментираните по-горе съм съгласен,но не можеш да правиш такива генерални изводи за всички "серийни велосипеди". ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Disrespect » Сря Окт 14, 2009 7:34 pm

Е, за някой Трек дето е 6 бона и отгоре наистина колкото и да се чудиш няма да намериш какво да му смениш..
BIKESEXUAL
Аватар
Disrespect

Рейтинг: 1160

Мнениеот joropc » Сря Окт 14, 2009 9:03 pm

Disrespect написа:Е, за някой Трек дето е 6 бона и отгоре наистина колкото и да се чудиш няма да намериш какво да му смениш..

:offtopic: Само накладките.. :D :offtopic:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Назад към All Mountain/Ендуро продукти