Ram Experimental?!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ram Experimental?!

Мнениеот Night_Falcon » Сря Окт 14, 2009 6:31 pm

Ровейки се из снимките от състезанието по ДХ в Скопие, се натъкнах първо на ТОВА
И после намерих ТОВА
Знам какво сигурно ще кажете, не откривам топлата вода сега.
Някой да познава първоизточника на тази рамка? :magnify:
И има ли някаква информация? :popcorn:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Re: Ram Experimental?!

Мнениеот hlebarka » Сря Окт 14, 2009 7:51 pm

stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Окт 14, 2009 9:08 pm

До тука хубаво, ама зна ли някой европейски е-магазин от кадето могат да се купят тия рамки?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот airborneone » Сря Окт 14, 2009 9:31 pm

azsa-bachinito написа:До тука хубаво, ама зна ли някой европейски е-магазин от кадето могат да се купят тия рамки?

Абе вие не разбрахте ли че тия дето си правят труда да тестват рамките разбират много повече от 90%+ от форумците.
Изчакай и виж дали ще се пусне,
най-вероятно ще има защо да си чакал,
ако не е така, най-вероятно няма да съжаляваш....

На мен ми е по-интересно :

http://www.astroeng.com.tw/productsdetail.asp?id=38
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот azsa-bachinito » Сря Окт 14, 2009 9:50 pm

Какво общо имат изпитателите на рамките с желанието ми да си купя някоя от рамките???????
:nono: Не бъди толкова груб с мен в този нежен форум.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот n3k01 » Сря Окт 14, 2009 11:18 pm

:offtopic: сега ми кажете че това е DW-link окачване и ще си напиша в обявата че си продавам рамката за тази :D ,ма нещо ми се струва че DRAG-чето дърпат пред RAM-а "в конструирането и проекторането на рамки" :rofl: :offtopic: не се сдържах!
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот cetniks » Сря Окт 14, 2009 11:33 pm

airborneone написа:На мен ми е по-интересно :

http://www.astroeng.com.tw/productsdetail.asp?id=38

Тошо, колку што разбрав од еден разговор со момците од RAM ја тестират и таа рамка. Е сега дали ќе ги пуштат во продажба само времето ќе каже.

BTW На Eurobike имав можност да раговарам со главните луѓе на CULT од Словенија кои исто така користат рамки од Astro. Одговор на моето прашање како се однесува новата FSS FR рамка беше - ФАНТАСТИЧНО. Можеби не се објективни во одговорот но јас им верувам бидејќи разговаравме на повеќе теми во кои ми дадоа позитивни одговори. Исто така ми навестија дека Astro за 2010 ќе извади FSS DH рамка. Очекувајте тоа да биде замена за веќе "стариот" DHX. Веќе треба да е во Словенија на тест возење :P
Аватар
cetniks

Рейтинг: 1353

Мнениеот outfaced » Сря Окт 14, 2009 11:36 pm

n3k01 написа::offtopic: сега ми кажете че това е DW-link окачване и ще си напиша в обявата че си продавам рамката

толкова си и наясно какво е DWlink
DW не заряза IH за да отиде при Turner и ... ASTRO :D
доста по близо е до маестро, на гигантите ;)

все пак напредък, което не може да не радва :agree:
Аватар
outfaced

Мнениеот veskoz » Чет Окт 15, 2009 8:21 am

Изглежда добре... много е...Giant. Но защо не уравновесяват усилията на задницата долу (асиметричната долна част) :confused: И при АМ и при nduro :confused: Сигурно има някакъв замисъл...
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот FREERIDE RIDER » Чет Окт 15, 2009 6:03 pm

На нищо от изброените не прилича прилича на новия trek session 88 ,защо ли ? Защото вижте добре къде е закрепен шок-а , както на trek-а , долната част е подвижна така и на astro-to е подвижна , тъй че окачването му най - прилича на trek .

Ето за какво говоря: Изображение

Изображение

Ха.... хааа , доста си приличат ,а ?
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот cetniks » Чет Окт 15, 2009 6:26 pm

Грешка :deal:

Trek-от е модифициран split-pivot кој е патентиран од Dave Weagle. Floating Shock Suspension на Astro е некој вид модифициран DW Link/Maestro така да овие два система на суспензија не може да се споредат
Аватар
cetniks

Мнениеот dEcLiNe » Чет Окт 15, 2009 6:58 pm

cetniks написа:Грешка :deal:

Trek-от е модифициран split-pivot кој е патентиран од Dave Weagle. Floating Shock Suspension на Astro е некој вид модифициран DW Link/Maestro така да овие два система на суспензија не може да се споредат

:agree:

FEERIDE_RIDER и аз мисля, че донякъде грешиш.Ево-то в долната част се захваща със single pivot докато при астрото има планки които много наподобяват тези на Maestro.Доколкото бях забелязъл и на Black hawk окачването е от този тип.(като това на рамката на Астро) :) :beer:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот TheAnimal » Чет Окт 15, 2009 7:26 pm

абе чшшшш, главоболието къв трек те гони па тебе?
май незнаеш обществената тайна :eek3:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот cetniks » Чет Окт 15, 2009 10:21 pm

Ах незнам зошто не разбирате. Идеме сликовито да ја воочите сличноста на суспензиите

Astro FSS vs DW Link

Изображение

Изображение

1. Исто
2. Исто
3. Исто
4. Различно

Во што е разликата. Кај DW Link тоа место е статично додека кај Astro FSS тоа е пивот каде што задниот амортизер е подвижен. Бидејќи DW Link е порано патентиран Astro само прават редизајн како би можеле да го патентираат како нов вид на суспензија под името Floating Shock Suspension. Секоја споредба на Astro FSS и Trek ABP е претерана :nono:
Аватар
cetniks

Мнениеот outfaced » Чет Окт 15, 2009 11:32 pm

яко компетенция ... да бяхте поне прочели патента на DW, че да знае кое всъшност прави DW окачването уникално :dontknow:
Аватар
outfaced

Мнениеот hitar_potar » Пет Окт 16, 2009 1:56 am

така и така сте почнали, може ли да постнете текста, в който се обяснява уникалността на DW-линк окачването, щото го намирам за доста интересно? също защо доста хора намират маестрото- и окачването на чичко дейв уийгъл за еднакво? :dontknow: не съм спец по тея работи, но се возя на маестро и ми е интересно да науча нещо ново и полезно. а ако някъде вече го има обяснено разбираемо, ще се радвам да ме опътите. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот outfaced » Пет Окт 16, 2009 6:53 am

никой нищо не крие ... всикчо се намира в нета ;)

За пълното разбиране обаче са нужни доста познания по кинематика, динамика и такива ми ти неща ... и за да е по объркано, бая митове и легенди има покрай някой системи :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот caspar » Пет Окт 16, 2009 8:04 am

FREERIDE RIDER написа:На нищо от изброените не прилича прилича на новия trek session 88 ,защо ли ? Защото вижте добре къде е закрепен шок-а , както на trek-а , долната част е подвижна така и на astro-to е подвижна , тъй че окачването му най - прилича на trek .

Ето за какво говоря: [img]http://media.snimka.bg/4590/015434537.jpg[img]

[img]http://media.snimka.bg/4590/015434539.jpg[img]

Ха.... хааа , доста си приличат ,а ?

Друго освен това не мога да кажа:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Capoeira » Пет Окт 16, 2009 2:04 pm

Трек нямат нищо общо с тази рамка, дет се вика в гроба ще се обърнат, тяхното се казва full floater(закрепването на шока за продължението на чейнстея). Колкото до първия линк от Астро, колкото и да ми е гузно да го кажа, ми харесва, супер дурако-устойчива FR рамка, само рамера на задната главина си е е*ал мамата. А другата рамка е много странна интерпретация между DW link и Maestro на Giant, просто каквото и да си говориме трябва да се пробва(от някой който е карал достатъчно видове окачване) за да се види как работи, не знам как тези производители се оправят с патентите за типовете окачване. Струва че подобни рамки са добре за нас и много лоша конкуренция за всички който реално влагат инжинерен и дизайнерси труд в патентоването на определен вид окачване, или си плащат за да използват съществуващи.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот KZkiller » Съб Юли 17, 2010 8:50 am

Според мен новата рамка на RAM ще е нещо средно между Giant Glory 2010 и Trek Session 88 2010 поради причината че самата прилика между Giant-а и Trek-а е много голяма, а и на външен вид трите рамки си приличат много...
Аватар
KZkiller

Рейтинг: 1180

Мнениеот caspar » Съб Юли 17, 2010 9:40 am

KZkiller написа:Според мен новата рамка на RAM ще е нещо средно между Giant Glory 2010 и Trek Session 88 2010 поради причината че самата прилика между Giant-а и Trek-а е много голяма, а и на външен вид трите рамки си приличат много...

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот RAM-FR » Съб Юли 17, 2010 10:27 am

caspar написа:
KZkiller написа:Според мен новата рамка на RAM ще е нещо средно между Giant Glory 2010 и Trek Session 88 2010 поради причината че самата прилика между Giant-а и Trek-а е много голяма, а и на външен вид трите рамки си приличат много...

Браво за адекватното изказване по темата :bowdown:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юли 19, 2010 8:54 am

Тая тема ми прилича на няк'ъв комедиен сериал с много серии. Следя я с интерес :popcorn:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот WestIce » Пон Юли 19, 2010 9:53 am

Тая рамка няма ли да излиза вече. Ще ми се да си купя една.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот hitar_potar » Пон Юли 19, 2010 12:31 pm

тц, комедийния сериал тряБва да продължи поне още 1 сезон - рейтинга е висок засега, така че юруш на печалбата! :nuts:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот WestIce » Пон Юли 19, 2010 9:03 pm

Малко информация за рамката от сайта на Astro:
Рамката ще се предлага в 3 размера - S,M,L
Хода е 210мм
Чело 1.5
Материял на изработка - алуминий 6061
Средно движение 83мм
Стандарт ISCG05 за монтиране на водач.

Като цяло рамката доста ми хваща окото. Остава да я издокарат на тегло и окачването да работи яко и при спиране и това е моята рамка от сега го казвам. :D
Става на въпрос за рамката, която Гайдов кара.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот hitar_potar » Пон Юли 19, 2010 10:08 pm

не го познавам митко гайдов кой е, нито пък знам съотборника му, който тества подобна рамка, само че с различно окачване. доколкото знам, едната рамка използва DW-link окачване и точно тя май е с по-големи шансове за производство, другата не съм сигурен какво точно окачване използва, четириставно ли, какво е. :dontknow: но версията с DW-link-а е почти едно към едно с Опус Нелсън (Opus Nelson) - има го в пинкбайк-новините, потърси чрез търсачката. та опуса реализира 175мм отзад по спомен и си е типична фрийрайд-рамка... каквато, доколкото знам, се очаква да бъде и караната от митко гайдов. :agree: иначе челото си е 1.5, а за средното не знам. :)
Аватар
hitar_potar

Мнениеот airborneone » Пон Юли 19, 2010 10:27 pm

hitar_potar написа:

Доста неадекватно изказване...
Не знаеш кой е Димитър Гайдов, не знаеш кой е Александър Илиев <АКА> CRZ...
A това на какво ще прилича рамката дори няма смисъл пак да почва да се коментира...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот hitar_potar » Пон Юли 19, 2010 11:26 pm

нужно ли е да познавам който и да е от двамата, за да мога да твърдя, че едната рамка ми изглежда като копие на Опуса? не ланкам наизуст, 5-10минутки зяпах отпред-отзад единия РАМ ЕКСПЕРИМЕНТАЛ на боровец, този, който е със ставата долу при средното, демек това, което на мен ми изглежда като DW-link. оттук-оттам чух, че ако ако ще се произвежда някоя от двете, то това ще е екземпляра със ставата. другото, което се говори, е, че въпросната рамка ще заменя рам фрийрайд, та затова според мен си е логично хода да се запази в настоящите граници... :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот GECKO » Вто Юли 20, 2010 10:59 pm

hitar_potar написа:... което на мен ми изглежда като DW-link.... :dontknow:

Ако погледнеш Iron Horse Sunday, Giant Glory, Mondraker Summun и Drag Black Hawk например пак можеш да кажеш че са еднакви, ама дали са еднакви наистина?

Приличат си, защото всички фирми гонят една и съща цел. Няма как да не доближиш дизайна, когато търсиш едно и също нещо. Друг е въпроса, че всичките изброени рамки се държат тотално различно... Все едно да сравниш каручката на дядо Пешо със Toyota Land Cruiser 60-та серия - и двете са на ресьори, значи трябва да са еднакви (по твоята логика), но колко това е така е съвсем друга история.

При този тип окачване една малка промяна от 5мм на някоя от точките може да повлияе със 3см на изнасянето на задната гума, с 7-8см повече удължаване на веригата, с увеличение на коефициента на окачването от 2.5:1 до 3:1 => видимо еднаква рамка за един човек да има нужда от 350Lbs пружина а другата да има нужда от 450Lbs. Едната да завива като кораб а другата като количка за пазаруване, едната да рита като кон а другата да се носи като облак над скалите.

Преди да правиш каквито и да е заключения зачети първо кое окачване с каква цел е правено и ще видиш дали наистина имат нещо общо, коя с каква геометрия е и т.н.

Иначе на вид ще си приличат да - всички гонят ниско тегло (прости форми на 2 триъгълника за лека конструкция), ниско разположен център на тежестта (амортисьор и основни елементи на окачването концентрирани около средното), караема геометрия (много близка между рамките) и т.н.

На мен например новият Turner DHR и Lapierre DH920 ми се струват доста близки и сигурно ако ги караш без верига ще се усещат идентично отзад, но на външен вид нямат едно еднакво нещо.
Аватар
GECKO

Следваща

Назад към Общ форум