Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Организирани бревети.

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 11:59 am

Мога да зема отношение само по първия ти въпрос, баце. Групата вероятно ше кара заедно минимум до началото на дефилето, което предполага скорост от максимум 30км/ч. После неизбежно ше се поразкъсаме, щото е нагоре-надоле, но тъй като до Своге са 20-ина км, нема да станат големи разлики и на контролата ше се съберем сички заедно. После имаме тенденция нагоре до Бучин проход -20км, което отново ше ни разкъса малко, а там ше бъде и първото место, където ше можеш да свиеш налево към Софето, ако прецениш, че нема да имаш сили или нема да ти стигне времето да завършиш в контролата или светло време, или некви твои си други причини. Другото място, където вероятно ше се събираме, е Годеч, и то в началото, за да не се обърка некой, който не е карал маршрута, а на баирчето към Прекръсте пак ше има разкъсване, което ше компенсираме в Драгоман (ново събиране, ново место за аварийно свиване към София). Нататък е леко надоле до Круша, а плосле баирче, но трудно може да се объркаш (освен в Габер, където имаш първо десен завой в началото на селото и после още един десен в посока Владиславци, където пък требва да свиеш налево за къмто Круша). Там почва баирчето с лоша настилка, ново разкъсване, ново събиране на отбивката Трън/Брезник (контролата е в Трън, но ако съвсем си капнал, може да съкратиш 15-ина км и да си пикаш на медала). До Трън е предимно нагоре, последните 2км са спускане, което на връщане е съвсем наобратно. До Брезник е основно надоле и равно, после почва баирчето (около 3-4км с 5-6%), спускане до Делян, после имаше още некви скакалки и докато се усетиш, ше си у Божурище (десен завой, за да не се върнеш у Драгоман) и Метро-Люлин. По другите въпроси и аз немам още осветление от Лазар, ше дам инфо при пръв удобен случай. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот sash03 » Пон Окт 19, 2009 12:16 pm

Мисълта ми беше баце заради байка да се не случи да си карам сам през целото време, че ше земем да се затрием некъде да неможе да ме намерат после. :lol: :lol: :lol:
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот Grash » Пон Окт 19, 2009 12:20 pm

Аз искам да питам, ако някой знае, дали ще е проблем, ако по някаква причина не успея да се запиша преди старта, или организаторите си измислят нещо за да не ме допуснат, бих ли могъл все пак да си карам с групата? И ако не, каква ще е тая сила, дето може да ми попречи? :D
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 12:22 pm

Споко, ше имаш поне моя телефонен номер (което е слаба утеха, понеже редко го дигам), а и ше се изчакваме. Немам никаква представа как караш, примерно за Тодор съм сигурен, че нема никак да изостава с неговия байк, ма той е с 28" сликове, а и кара като змей. Ше гледаме в двете групи (както се очаква да се разслоят след Драгоман) да има човек, който познава трасето, така че да нема кахъри поне в тва отношение. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 12:25 pm

Grash написа:Аз искам да питам, ако някой знае, дали ще е проблем, ако по някаква причина не успея да се запиша преди старта, или организаторите си измислят нещо за да не ме допуснат, бих ли могъл все пак да си карам с групата? И ако не, каква ще е тая сила, дето може да ми попречи? :D

Мисла, че ако караш отзад, без да помагаш на групата, нема проблеми, баце. Не мисла, че некой ше ти откаже записване, стига да имаш желание и необходимите атрибути. За догодина сметам сички под строй да си направим една групова застраховка, че е тъпо за сека организирана проява тва да е проблем, а става дума за некви малки кинти. :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Пон Окт 19, 2009 1:01 pm

Я по тоя случай кажете какво трябва да си нося :popcorn:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 1:18 pm

Да приемем ,че за тая година е закъсняло реализирана идея,обаче се опитвам да погледна и от друга гледна точка,т.е. за масовостта.В тоя вариант дето го чета повече имам впечатлението за нещо близко до екстремно каране,т.е. по това време на годината в София може и да грее слънце,но Дефилето и пътя до Бучин проход са в тежки мъгли докъм 10.30 -11часа.Така сравнително леката част от маршрута си я утежнявате максимално,а по-сериозните баирчета ги оставяте във финалната част,където се предполага,че по зле физическите,начинаещи и други желаещи вече едвам ще се крепят на седлата.А нали идеята не е със състезателен характер.Според мене тия дето съобразяват датите и маршрутите не бива да мерят само по своя си аршин,нека гледат примерно от сто човека 80 да завършат,а не 30.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот brumbar » Пон Окт 19, 2009 1:48 pm

Аз като гледам 99 % от участниците ще са обичайните заподозрени, които много добре знаят за какво иде реч. Пък и нали ще има 2 възможности за съкращаване на маршрута, затова, че ако някой не се чувства сигурен в силите си да може да направи шорткът и да посрещне групата в Софето. Наистина предвид сезона на провеждане на бревета, ако случим на добро време ще е истинки късмет. В Сливен преди 200 -та километра мисля, че през периода януари-февруари имаше някакви по-кратки дистанции - от порядъка на 80 до 150 километра, както се казва за загрявка. Предлагам от догодина да оставим датата на това каране за закриване на сезона и да се въртят до 150 км., а бревета от 200 км да се изтегли за по-топло време и по-дълъг ден за да събира повече желаещи :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот marfi » Пон Окт 19, 2009 1:50 pm

3 дена не бях влизал във форума и като гледам темата е станала лудница! :)

Първо искам да кажа, че съм много радостен, че ще съм част от историята и най-накрая ще си имаме софийски бревет.

Второ, да отговоря на баце Блу, че има смътна надежда да си остави дрехите в някоя кола, но да не разчита много на това, в Сливен така направихме, но нещо ми подсказва, че сега ще има по-малко коли.

Трето, втората стойка за вода е перфектното място за закрепване на ветровка или прибиране на дрешка, предвид хладното и влажно време едва ли ще се пие много вода.

Аспо, баирите дето ги виждаш накрая се карат много по-лесно от страната, от която са дадени, вЕрвай ми, ако почнем от тях, много хора ще окапят още в началото.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 2:55 pm

Е те за това Марто ми се струва се чертае по скоро етап за Тура ,отколкото любителско каране.Ти си на 23,а аз от 23 съм на професионален велосипед и мисля,че доста добре вече мога да преценявам,поне за себе си,айде.Трябва да ти кажа ,че като бивш пистов,който може само в ексра спортна форма и як зор да гони шосейците на дълго,НЯМА баир в край на етап който да се качва леко,еле пък и по-леко отколкото в началото.На мен събота не ми е почивен ден по принцип,но така като ви чета плановете не ми се и търси начин как да се освободя за да дойда с вас.Ако примерно ще си карам само София -Своге-Бучин проход-София по скоро бих излязъл 10 часа и в 3 ще съм си дома,за какво да ви гоня рано сутринта по баирите?ПРиемете ме като един средностатистически любител,който би имал желание да дойде и ми обяснете защо от 200 км 150 ще трябва да си зорим сам на такъв бревет,а не да си карам когато и където на мене ми е кеф.Подчертавам говориме за любителско каране,за мене състезателните години отдавна свършиха
aspelozen

Мнениеот Grash » Пон Окт 19, 2009 3:01 pm

Предполагам, че трябва да са 200 защото такива са стандартите на тези бревети... проблемът е че тези стандарти явно се прилагат успешно на изток, където е по-равно, но около София няма как да се направи читав маршрут, без да дойде тежък... От тази гледна точка, най-логичното е да се търси просто по-кратка дистанция, но пак опираме до стандартите на бреветите, а именно най-кратките са 200км. Това е положението... затова аз си мисля, че е малко грешно, поне в нашият случай, да се търси масовост, точно покрай/със бреветите.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 3:37 pm

ААА,сега ми се изясни.Клуб Мамут,който по устав приема 10 процента нови членове годишно/т.е. средно1.5 човека/иска да изземе функцийте на безидейното и безпарично БКС за района на София и да направи аматьорско състезание.Извинявайте ,че съм малко хаплив,но нали трябва да има и опозиция
aspelozen

Мнениеот Митко Ruse » Пон Окт 19, 2009 3:44 pm

Не мислех да се намесвам ама нали немога.Точно бриветито е карането за масовост.Просто подхода да е съобразен с възможностите на групата.За да се отчете за успешен трябва просто да се измине растоянието за 13,5км/ч..По добрите ще карат по леко от възможностите си и ще изчакват по слабите и ще може да се образува една компактна група.А за баирите-няма трудни баири, само се карат по-бързо или по-бавно.Лидирането в групата да се поеме от по силните и така според мен може да се движи група с разлика в възможностите от по 30%.Пожелавам на участниците смело да приемат предизвикателството.Ади и напролет да организирате едно двуетапно състезание за непрофесионалисти с възръстови групи.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Пон Окт 19, 2009 3:54 pm

aspelozen написа:ААА,сега ми се изясни.Клуб Мамут,който по устав приема 10 процента нови членове годишно/т.е. средно1.5 човека/иска да изземе функцийте на безидейното и безпарично БКС за района на София и да направи аматьорско състезание.Извинявайте ,че съм малко хаплив,но нали трябва да има и опозиция

Аааа, е те сега ми стана ясно че май въобще нищо не ти се е изяснило.
Аватар
bokicha

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 4:15 pm

Не ми се е изяснило,даже ич,затова ще се отклоня малко от темата.Миналата година бях в принудителен престой,качих до 116кг и много лоша форма.Януари успях да запаля шурея ми да взима единия ми велосипед и да излиза с мене.Той е 1.83 висок и шейсет и нещо кг,принципно в доста по-добра кондиция от мене ,но на 50 ия километър щеше да пукне,едвам се прибра.Сега съм 20кг по лек,мога и 200км,мога и Белмекен,мислите ли че ще го чакам шурата да ми се влачи 200 км след мене?А мислите ли че баце Бокича,ако може да катери баирите два пъти по бързо от мене ще ми хвърли едно въже да ме тегли сто км?Митко Русе и той потвърди,че бревета е за масовост?На 13.5км средна скорост със сигурност ще има масовост,ма си признавам,че и аз не бих я изтърпел тая скорост
aspelozen

Мнениеот Митко Ruse » Пон Окт 19, 2009 4:24 pm

Нали това казвам.Да се образуват групи по възможности и да си карат със скорост която им е кеф.Ама трябва да има компромис при всички случаи щото иначе ще стане всеки за себе си и накрая никакво удоволствие от карането.За кой ли път да кажа-удоволствието от шосейното каране е карането в група.Оптималния брой колоездачи в групата е 6 и повече човека.
Митко Ruse

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 4:42 pm

И аз това казвам.Като се организира някаква проява трябва да се се обмислят добре целите,начините и възможно най-много от предвидимите неща.Ето аз карам в по пенсионерската група,в която се събират до 10на човека.Въпреки,че всички имат доста дълъг стаж на велосипед има някои/без да споменавам имена/,които кривят рязко,намаляват скоростта внезапно,добре че си ги познавам всичките и знам зад кого как да карам.Ама вие на тоя бревет ако съберете масовост и вкарате всичките в тумбата и някой дивак вземе та ви натръшка всичките кво ще правите?
aspelozen

Мнениеот Grash » Пон Окт 19, 2009 4:45 pm

Митко Ruse написа:Не мислех да се намесвам ама нали немога.Точно бриветито е карането за масовост.Просто подхода да е съобразен с възможностите на групата.За да се отчете за успешен трябва просто да се измине растоянието за 13,5км/ч..По добрите ще карат по леко от възможностите си и ще изчакват по слабите и ще може да се образува една компактна група.А за баирите-няма трудни баири, само се карат по-бързо или по-бавно.Лидирането в групата да се поеме от по силните и така според мен може да се движи група с разлика в възможностите от по 30%.Пожелавам на участниците смело да приемат предизвикателството.Ади и напролет да организирате едно двуетапно състезание за непрофесионалисти с възръстови групи.

13,5км/ч се счита за успешно? Това добре, но ако се кара с такава скорост, са нужни 14 часа за да се преодолее разстоянието... Имаш ли идея как звучи на някой, който кара по 4 часа максимум, да прекара 14 на колелото? Вярно е че всичко зависи от скоростта, но тук не говорим за леко и кратко каране и като се намали драстично скоростта, времето става ужасно много... Аз лично повече от 13 часа не съм карал и даже и те ми се струват прекалено много и далеч извън пределите на приятното, любителско каране. Накратко, трябва да може да се поддържа една оптимална скорост, за да не стане времето прекалено много - ясно и логично. И в крайна сметка, ако някой, който не е карал повече от 4 часа никога, реши да се пусне, най-много да се стигне, че вместо да го спечелим като още един колоездач, да го загубим като потенциален такъв. Няма как с 200км пробег, а още повече и 2500м денивелация да се търси масовост, в истинският смисъл на тази дума, като добавим и климатичните условия... :crazy: Не знам защо ви е толкова трудно да го разберете това...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот did » Пон Окт 19, 2009 4:52 pm

Grash написа:Няма как с 200км пробег, а още повече и 2500м денивелация да се търси масовост, в истинският смисъл на тази дума, като добавим и климатичните условия... :crazy: Не знам защо ви е толкова трудно да го разберете това...

:agree:

Също така масовост не се постига с теми като тази: viewtopic.php?f=5&t=61841
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот aspelozen » Пон Окт 19, 2009 5:01 pm

Е те сега вече май разбрах.Надявате се някои от тия бивши колездачи,с които по мое време беше пълен колодрума да поизлязат за удоволствие.Требва да ви кажа,че освен бате Иво,които е на моите стари стар/около шеисе и малко набор/друг отново на колело в скоро време не съм виждал.От тия дето имам контакти и в по късни години,едва ли някой ще яхне велосипеда отново.Това да не е BMW,я.
aspelozen

Мнениеот Митко Ruse » Пон Окт 19, 2009 5:19 pm

aspelozen написа:Е те сега вече май разбрах.Надявате се някои от тия бивши колездачи,с които по мое време беше пълен колодрума да поизлязат за удоволствие.Требва да ви кажа,че освен бате Иво,които е на моите стари стар/около шеисе и малко набор/друг отново на колело в скоро време не съм виждал.От тия дето имам контакти и в по късни години,едва ли някой ще яхне велосипеда отново.Това да не е BMW,я.

Напротив има пичове на тези години и на доста повече.Щом си карал ще знаеш по име Стефан Бахаров/75г./най-добрия треньор на БГ от Сливен.Този човек си кара на състезания в България и чужбина /Световно първенство/ а така обсъжданите бривети си ги кара спокойно за 8 часа 200 км..Аз примерно не съм тренирал колоездене но сега си карам по 10 000км. на година и ми е много кеф да ходя по състезания а съм на 52г..Та въпросния бривет не го карам щото не е състезание.Ако направите в шопландия състезание от сега записвам 5 човека.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Окт 19, 2009 5:33 pm

did написа:
Grash написа:Няма как с 200км пробег, а още повече и 2500м денивелация да се търси масовост, в истинският смисъл на тази дума, като добавим и климатичните условия... :crazy: Не знам защо ви е толкова трудно да го разберете това...

Също така масовост не се постига с теми като тази: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=61841

Абе Дид кво му е на темата на Т.К..Предизвиква хората да покажат кво могат.Мен това не би ме подразнило а напротив би ме амбицирало.Аз също съм опитвал крос-кънтри и спускане но сега не го практикувам.Та трябва ли да се нервя ако някой ме покани да байкарствам и ми намекне, че ще ме победи?
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 7:18 pm

did написа:

Също така масовост не се постига с теми като тази: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=61841

Баце, тва си е моя рекламна стратегия, молим да не обсъждаш треньорските ми решения, освен ако не си от Канал 3! Ако не стане, ше си подам оставката, но дотогава аз решавам как ше рекламирам събитието. Благодарим за вниманието!

П.П. Ти също ше си добре дошъл, баце, коним те офицялно целата софийски група! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 7:26 pm

BluE_Magic написа:Я по тоя случай кажете какво трябва да си нося :popcorn:

Земи си колело, баце, некви дрешки и малко кинти. Друго жизненоважно не се сещам, стига да имаш застраховка и (евентуално) медицинско. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Пон Окт 19, 2009 7:35 pm

Имам естествено :agree:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот TREK_fan » Пон Окт 19, 2009 7:49 pm

За тoва медицинско какви болести пречат за издаването му?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 7:52 pm

TREK_fan написа:За тoва медицинско какви болести пречат за издаването му?

Никакви, даваш 10 кинта на джипито и ше ти напише, че си готов за космонафт. :smokin:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ТИТАН » Пон Окт 19, 2009 8:00 pm

Че какво са 200км за любител?Верно зор си е,ама не е непосилно.До 140км с гаден Рънър Сток вариант съм правил,та с ъпгрейдите ли няма да ги направя 200?Със сигурност няма да изгубите фенове.Сериозен спортист не би се отказал заради това,че се е озорил.Та дори и да не завърши.
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Окт 19, 2009 8:06 pm

ТИТАН написа:Че какво са 200км за любител?Верно зор си е,ама не е непосилно.До 140км с гаден Рънър Сток вариант съм правил,та с ъпгрейдите ли няма да ги направя 200?Със сигурност няма да изгубите фенове.Сериозен спортист не би се отказал заради това,че се е озорил.Та дори и да не завърши.

Абсолютно, баце!!! Тури му лети джанти и сметай, че 300 не ти мърдат, а и диск за антирадар може да закачиш на вилката, да не те спират свогенските куки! :nuts:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ТИТАН » Пон Окт 19, 2009 8:21 pm

Турих Лети джанти Шимано,тренирам на маса за бревета :rofl:
ТИТАН

Рейтинг: 875

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене