Demo / Sunday / Lapierre 230 dh

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Demo / Sunday / Lapierre 230 dh

Мнениеот tedopk » Нед Окт 18, 2009 5:18 pm

Не знам, това едва ли е станало току така..Оня пич сигурно е скочил от 7ми етаж, щото е закъснявал за работа..Знае ли човек. :dontknow: :rofl:

П.П Клипа с колелото с "автопилот" разцепи мрака с джобно фенерче... :rofl: :rofl: :rofl:
tedopk

Рейтинг: 1115

Мнениеот Stancho » Пон Окт 19, 2009 8:10 am

Еве, като за начало защо не хванеш да направиш по някоя профилактика на окачването ти и малко чистене, защото последния път като се качих работеше малко странно. Също така аз искам да кажа в 10 ос отзад няма нищо чак толкова лошо. За два сезона каране на формула 10 ос със конуси (не лагери), главината не е мръднала по никакъв начин (не че съм и професионалист, но бая неща е понесла). Към автора ще споделя също така, че е влезнала в голямо заблуждение, защото всяко колело с много ход горе на Драгалевци е малко ненужно. Просто караш по средата на пътеката и многото ход обира всичките стъпалца и готово. Ти си там само да държиш кормилото направо. Според мен и сегашното колело ти е добре и с него може да се кара много бързо, но аз пак ти казвам погледни си окачването първо.

Иначе всеки, който ме познава знае, че аз от FSR окачване трудно ще слеза вече. :D
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот CrZ » Пон Окт 19, 2009 10:27 am

В голяма заблуда сте с тоя ход. Особено пък за Драгалевци и Голи Връх. Наистина ли си вярвате че трасетата на Витоша са за късоходови колела? Къде карате бе хора, по туристически пътеки ли?
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот An1MaL » Пон Окт 19, 2009 10:40 pm

CrZ написа:Къде карате бе хора, по туристически пътеки ли?

Не си ли ги виждал?
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот outfaced » Вто Окт 20, 2009 6:40 am

kikon написа:
k0cTaHeB написа:ОнТъпик: Единственото което си осетила е повечето ход... колкото и да отричаш,това е истината

Не отричам, както и не отричам, че ми хареса. Something wrоng?

Защо ми е рано?

Не карам DH, но също като теб (щот е по айляк) се качих на 150мм ход още преди да мога да карам и твърдак. Повечето ход, прощава повече грешки ... факт. Ако ще си караш за кеф, ОК. Ако мислиш да се учиш и да напредваш с материала така става по-бавно, а някой неща може да си останат и ненаучени.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Вто Окт 20, 2009 9:33 pm

Не отричам че горе има нужда и от дългоходови колела и наистина забравих да добавя горе, че съм фен на по - малкото ход. Понеже познавам авторката и се вижда, че е решила да става състезател - от тази гледна точка няма да е зле да кара колело с голям ход и ще и стане нужно. Но все пак на нейно място аз не бих бързал.

По темата искам да кажа, че бих избрал Демо за рамка и бих препоръчал него, защото лично на мен много ми допада работата му и също така здравината на задницата. Аз лично не виждам как това колело ще се суче по някакъв начин (не казвам, че другите се сучат, но има по - голяма вероятност). Единственото, което би било като минус е, че тези рамки са малко по - дълги от стандартното и ако S размер дойде дълго - лошо. Другите рамки няма да ги коментирам понеже нямам опит с тях.

П.П. И пак ще добавя като съвет към авторката, че може да помисли за техническото състояние на сегашното окачване.
Аватар
Stancho

Мнениеот Crimson » Сря Окт 21, 2009 12:10 am

An1MaL написа:
CrZ написа:Къде карате бе хора, по туристически пътеки ли?

Не си ли ги виждал?
:lolup: :emlaugh: :beer:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот kikon » Сря Окт 21, 2009 4:26 pm

Благодаря за мненията на всички!

След като геометрията и размерът са най-важни, значи наистина трябва да си сменя рамката рано или късно, защото моята не е за целта. Затова и не виждам защо да наливам излишни пари в една изгубена кауза, като например да купувам шок и вилка с повече настройки.

Колкото до това, че няма да се науча да карам с дългоходово колело, не съм съгласна. Причините - някой друг път.

"Ако е гарга, да е рошава!"

Чиърс! :beer:
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот Stancho » Чет Окт 22, 2009 9:12 am

То в една тема в раздел "Бла Бла" бяха казали: При въпрос "Какво колело да си купя?" всъщност ти казват "Кажете какво мислите вие, пък аз ще си взема това, което си знам." :D Така че действай както ти е на сърце, стига да не те накара да съжаляваш ;)
Аватар
Stancho

Мнениеот wannabbe » Чет Окт 22, 2009 9:32 am

Stancho написа:То в една тема в раздел "Бла Бла" бяха казали: При въпрос "Какво колело да си купя?" всъщност ти казват "Кажете какво мислите вие, пък аз ще си взема това, което си знам." :D Така че действай както ти е на сърце, стига да не те накара да съжаляваш ;)

Точно така! К'во само се фукаш,бе,Кико..... :smokin:
Аватар
wannabbe

Рейтинг: 1079

Мнениеот biker-kj » Чет Окт 22, 2009 11:30 am

По късо и по леко (от Съндея) - като за момиченце :D :blush: и същевременно на приятна цена!
http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse- ... tegory=55#
Аватар
biker-kj

Рейтинг: 1941

Мнениеот SpoileR » Чет Окт 22, 2009 7:15 pm

biker-kj написа: http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse- ... tegory=55#
По късо и по леко (от Съндея) - като за момиченце :D :blush:

:offtopic: Дано Котьо не прочете това... :D :D :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот kikon » Нед Окт 25, 2009 8:57 pm

Аватар
kikon

Мнениеот Newone » Нед Окт 25, 2009 10:22 pm

И аз се сетих за тебе като видях обявата...
:agree:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот hitar_potar » Пон Окт 26, 2009 12:49 am

е какво чакаш още? започвай изнудването... упс, т.е. преговорите :D за рамката и дано да се похвалиш в "Радост за очото" с нова придобивка. :agree: :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот kikon » Нед Яну 03, 2010 6:48 pm

След почти 3 месеца проби мога да заявя, че съм доволна от развоя на събитията. Не съм си сменила рамката, но благодарение на разни хора, вече имам представа какво искам.

Turner DW DHR се доближава доста до перфектното колело.

Изображение

Все още го няма на пазара, хъх :D

Разбира се, новото Demo и Sunday-я се нареждат рамо до рамо с Търнъра.

Та така, малко feedback.

P.S. Все пак бяха прави някои за карането :D ;)

Очаквайте следващия епизод :8D:

Аватар
kikon

Мнениеот hitar_potar » Нед Яну 03, 2010 8:03 pm

с риск някой да ме обвини в пристрастеност (не съм сигура дали има такава дума в българския език, ама ще свърши работа :D ), понеже наскоро моя милост се сдоби с девинчи, ама поглеждала ли си девинчи уилсън 2008 и по-новите? доста хвалена рамка, мисля не е и прасенце, с предостатъчно ход, старите уилсъни и олита ги хвалят колко добре им работи окачването, като в същото време при педалиране няма лудо клатене и така си гарантирана срещу морска болест, новите им модели би трябвало да са по-добри. също така не съм сигурен за по-старите модели (като моя - 2006), но новите със сигурност имат доживотна гаранция. можеш да поразгледаш в пинкбайк за оферти - има най-различни размери както ползвани, така и чисто нови, небутвани, и повечето оферти са на доста приятни цени. :agree: ей за таквози иде реч:
Изображение (да добавя в скобки, че на мен тва ми е личния фаворит и ако някога забегна от Олито към нещо по-пригодено само за надолу, би било ей такова, при по-щастлива съдба с подобен монтаж :D :agree: )
ЕДИТ: сега се сетих, за повече инфо за DH модела на фирмата - WILSON - се обърни към @Capoeira, той им е фен... тва в случай, че още не си го направила де. :D :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Capoeira » Нед Яну 03, 2010 8:20 pm

hitar_potar написа:с риск някой да ме обвини в пристрастеност (не съм сигура дали има такава дума в българския език, ама ще свърши работа :D ), понеже наскоро моя милост се сдоби с девинчи, ама поглеждала ли си девинчи уилсън 2008 и по-новите? доста хвалена рамка, мисля не е и прасенце, с предостатъчно ход, старите уилсъни и олита ги хвалят колко добре им работи окачването, като в същото време при педалиране няма лудо клатене и така си гарантирана срещу морска болест, новите им модели би трябвало да са по-добри. също така не съм сигурен за по-старите модели (като моя - 2006), но новите със сигурност имат доживотна гаранция. можеш да поразгледаш в пинкбайк за оферти - има най-различни размери както ползвани, така и чисто нови, небутвани, и повечето оферти са на доста приятни цени. :agree:
ЕДИТ: сега се сетих, за повече инфо за DH модела на фирмата - WILSON - се обърни към @Capoeira, той им е фен... тва в случай, че още не си го направила де. :D :agree:

Въпрония колега знае какво иска, въпроса е, че никой не го продава. Иска WIllson или Flatline самоче L размер, S размери има на цени под тези на Ram FR рамката, иначе WIllson е уникално лека рамка(цялото колело без много пари слиза под 16кг, което е направо F1 сравнено с представите на повечето хора и ще ти е доста удобно за каране) и моделите от 2009 са с иглен лагер на основната става за разлика от втулките на 2008 така че ако търсиш гледай да е 2009 модела, не че на 2008 не може да се сложи иглен лагер но е допълнителна разправия(не, не се налага разпробивания и т.н.)
П.С. Някой поиска пояснения за игглените лагери:
Във връзка с много оплаквания през последната година от Новата рамка за 2008 и по-точно доста честите проблеми с основната става и ставата под шока, постоянната нужда от проверяване на затягането на болтовете преди всяко каране и нуждата от честата профилактика на полимерните втулки, без който рамката развива специфична хлабавина на задницата съпроводено с тракане при което се налага цялостна подмяна на въпросните втулки и болта на централната става, още преди излизането на рамката за 2009 беше въведена опцията за замяната на въпросния елемент с нов болт и иглени лагери с капсуловка от външната страна:
http://brule.pinkbike.com/blog/devinci- ... -2008.html
тука го има казано в прав текст, не съм сигурен че се сменя болта даже, а лагерите съм сигурен че са стандартни и се предлагат дори и на нашия пазар, да цената им не е много приятна , но ги има!
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд