"Източни пиеси"

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

"Източни пиеси"

Мнениеот IVO Jordanov » Пет Окт 23, 2009 10:52 am

Вчера гледах този филм и много ме впечетли! Филмът показва реалността в България на няколко нива. Кара те да се замислиш и има дълбоки послания. Предрасъдаци в 21 в. е смешно да имаме. Оцветен с доста сиви и черни краски, все пак оставя надежда накрая. Определено ми хареса и ми даде повод да помисля. Харесвам точно такива филми!
Интересно ми е да видя какво мислите вие за филма.
Моля да пишат само хора, които са го гледали. Не такива, които били чули от приятел на брат си, че бил много хубав/лош.
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Re: "Източни пиеси"

Мнениеот 25thframe » Пет Окт 23, 2009 11:00 am

Благодаря че ме подсети за името на филма, миналата седмица гледах кратко превю по телевизията - как / къде е сниман, за какво се разказва и тн. но после забравих името му. Определено ми се стори интересен. Ще имам грижата да го изгледам. Пак благодаря.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот МИКИ МАУС » Съб Окт 24, 2009 2:11 pm

Може ли да се свали от Замунда.? Къде го има ? Благодаря за отговорите Ви!
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот naso » Съб Окт 24, 2009 9:57 pm

МИКИ МАУС написа:Може ли да се свали от Замунда.? Къде го има ? Благодаря за отговорите Ви!
стига деее... за български филм се ходи на кино бе момче...има го на всякъде ... само дето на улицата не са го прожектирали още
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот _SoRa_ » Съб Окт 24, 2009 10:42 pm

Хаха ... ходи се на кино ако има такова :rofl: Вие в София може под път и над път да имате, ама тука /Сливен/ няма нито едно :crap:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот petbul » Нед Окт 25, 2009 11:16 am

Филмът наистина е страхотен:сценарий,актьорска игра,режисура...Определено си заслужава да се види и то на кино.
Единствено онзи черен rastaman не ми се вписваше в,иначе така добре представената,софийска реалност..И то,по-скоро не той самия,а ролята,която му беше дадена...
А,иначе,рядко качествен,особено за последните години,български филм!
Аватар
petbul

Рейтинг: 1221

Мнениеот did » Нед Окт 25, 2009 7:05 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Окт 26, 2009 12:17 pm

:clap:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот wannabbe » Сря Окт 28, 2009 3:15 pm

Много е силен филмът, да. А Драго "Чая" стоеше зад мен и си тръгна по средата. Аз естествено го нахраних, че е подмолен!
Аватар
wannabbe

Рейтинг: 1079

Мнениеот subritual » Вто Ное 17, 2009 2:50 am

Много як филм наистина.Евала на такива Българи!!!
Дето правят такива филми.Въпреки,че са се мотали насам натам по Европата и света,имат силна гледна точка за реалните неща в тая "наша" мизерия и държат на нея.
Критиката ми е към мацката дето играе артистка,забравих как се казва ама не играе добре.
Другата ми критика е-стандартната комплексарщина срещаща се у наш'те съвременни автори.А именно,поради мизерията се натрупават много идеи и информация,които се изливат в един филм и накрая,той става трудно смилаем за по-голямата част от аудиторията.На мен това не ми е неприятно,но ми се струва неподходящо, предвид комерсиалното и повърхностно развитие на света напоследък.
Както и да е,едва ли целта на филма е такава.
Интересна би ми била оценката на човек,който не е стъпвал в нашите територии.
Аватар
subritual

Мнениеот i love bikes » Вто Ное 17, 2009 9:30 am

Да, хубав е.

А какво ще кажете за Дзифт и Прогноза? Също много добри филми.
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот bluskanie » Сря Ное 18, 2009 12:37 am

Аз го гледах, даже пуснах коментар в темата с филмите...

Абе този филм не е шедьовър със сигурност. Не можем да излезем от собственото си мрачно амплоа и това си е. Филм, типично мрачен, български с леко екстравагантни опити за провокация. Просто един тежък филм, след който човек не се чувства по-богат, нито научил нещо.

Мене тази тематика май ми втръсва и няма никакво значение вече играта, декорите, парите и т.н. Сюжета е неконкретен, абстрактен, без ясен край и с много недомлъвки.

Дзифт ми хареса повече, само защото има ясна линия и ясен край, макар и краден...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 4getcredo » Вто Дек 08, 2009 10:10 am

И аз го гледах миналата събота. Развълнува ме! Страхотни кадри към София и градския и дъх. bluskanie е прав в наблюдението си, но не приемем оценката му. Киното не е единствено класически разказ с изявена интрига. Това са "пиеси". По-младото поколение сигурно ги вижда по различен начин тия неща, но ония, които съзряха през 80-те (Ицо е себе си), нарисуваната емоционална дупка и погледът към нея са болезнено достоверни, както и последиците от нея...

Авторите на филма са подходили с чувство на мярка и без претенциозност, което е все пак добър старт за 'новото' българско кино ;) :)
Хареса ми!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот lastborn » Вто Дек 08, 2009 2:25 pm

МИКИ МАУС написа:Може ли да се свали от Замунда.?

точно заради това закриха и киното в Габрово :crap:
Аватар
lastborn

Рейтинг: 1169

Мнениеот МИКИ МАУС » Пон Май 24, 2010 9:50 pm

Преди малко филмът беше излъчен по БНТ. По простосмъртните могат да продължат с коментариите, аз не мога ,защото това ,което искам да кажа ще бъде изтрито. Очаквам коментариите Ви със закъснение - ако Ви е било интересно , разбира се.
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот moonlight » Чет Юни 24, 2010 2:07 am

Вдигам стара темичка, но не мога да не изкоментирам най-хубавия филм, който съм гледала през последната половин година :)

Аз описвам "Източни пиеси" с една дума, и тя не е българска. Subtle. За по-подходяща просто не се сещам. Супер непретенциозен и ненатрапчив филм, направен с малко пари (без държавно финансиране) и с много любов, от приятели, на които им се прави хубаво кино. Засяга тежки, сериозни, общочовешки теми, и въпреки това остава лек, ефирен и въздушен. Това е филм, който не поучава, не възпитава, не осъжда, не излъчва гръмки призиви, не облъчва със съдбоносни послания, не пробутва евтин драматизъм. Излиза от границите на типичната за българското кино провинциалщина (Камен Калев е завършил режисура в Париж, не е стандартният НАТФИЗ-джия, и много му личи :lol: ), която в повечето случаи, за съжаление, прави нашите филми НЕгледаеми, НЕсмилаеми и НЕразбираеми за една по-широка аудитория. Доказателство за това са и наградите, които филмът е спечелил на фестовете в Братислава, Лас Палмас, Токио и Варшава. Този филм не може да бъде анализиран, възприеман и разбиран чисто интелектуално. Той трябва да се почувства, да се съпреживее. Мисля, че е от този тип филми, в които или се влюбваш, или изобщо не можеш да усетиш. Аз лично си го нареждам много близо до "Изгубени в превода" :popcorn:

П.С. Ицо е страхотен, лека му пръст на момчето, много жалко, че си отиде така. Както бях писала някъде - не знам дали е успял да намери онази "частичка добриничка", но частичката от себе си, която е оставил на лентата, кара филмът да блести с мека, топла светлинка.

П.П.С. За саунтрака и за невероятните Nasekomix по-добре да не почвам ... Айде стига толкова :)
Аватар
moonlight

Рейтинг: 1425

Назад към Други