Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 9:15 am

Баце, знам че ти си точен, но за да не си прави некой илюзии, че ше го чакаме и секунда след 11,15ч., повтарям - ела в 11:15:01 и ше видиш само черни резки от превъртени Континенталки по хасфалта и черта шосейкаджии в далечината. :wavey:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот ivajlo » Сря Окт 28, 2009 9:28 am

DstupidBastarD написа: 11,15ч
:agree: Като час на тръгване тва напълно ме устройва, стига да е последната промяна за мероприятието :rofl:
ivajlo

Рейтинг: 1500

Мнениеот sportacus » Сря Окт 28, 2009 9:29 am

Кво стана с баничките ........ ще има ли? :rofl:
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 9:31 am

ivajlo написа:
DstupidBastarD написа: 11,15ч
:agree: Като час на тръгване тва напълно ме устройва, стига да е последната промяна за мероприятието :rofl:

Тва не е промяна, баце, а съвсем краен срок за тръгване. Часът за срещата е 11. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот ivajlo » Сря Окт 28, 2009 9:43 am

DstupidBastarD написа:краен срок
:agree: за записване :rofl:
ivajlo

Рейтинг: 1500

Мнениеот HELLBOY73 » Сря Окт 28, 2009 10:59 am

Бацета тръгвайте аз ще ви догоня
Банички следващия път.. :D :beer:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 28, 2009 3:18 pm

Хубаво 30 км каране направих днес с изключение на това,че левият прасец ме понаболяваше както в неделя въртейки по надолнище с 110-129 rpm и дори по едно време беше невъзможно да го движа левия крак заради схващането на прасеца и спрях да го разтрия.Тцтц,ахах,какво ще се прави?Някой имал ли е подобни проблеми?Май ще трябва да ходя при чичо доктор :crap: :xx(:
Ето и снимката която самоснимачката на хАпаратчето ми направи:

Изображение
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот brumbar » Сря Окт 28, 2009 3:34 pm

Излизаш от форма. И при мен е така като натоваря повече, пък не карам редовно :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Сря Окт 28, 2009 3:39 pm

TREK_fan написа:Хубаво 30 км каране направих днес с изключение на това,че левият прасец ме понаболяваше както в неделя въртейки по надолнище с 110-129 rpm и дори по едно време беше невъзможно да го движа левия крак заради схващането на прасеца и спрях да го разтрия.Тцтц,ахах,какво ще се прави?Някой имал ли е подобни проблеми?Май ще трябва да ходя при чичо доктор :crap: :xx(:

Не искам да те плаша , но може и да е сериозно , дано не е , ако това схващане и наболяване продължава просто трябва да отидеш. :crap: Иначе аз съм имал такива гадни схващания на лявата ръка обаче , когато ходех на фитнес , започна да ме боли , в началото по леко, не му обръщах внимание и един ден станах и след тва близо 1 седмица лявата ми ръка беше за украшение , неможех даже и обувките да си вържа първите 2 дни и чак към 6-7 ден вече можех да върша леки работи. Има нещо общо с некви нерви , глупости , абе не ги разбирам много тея. А на един приятел му беше станало нещо подобно на гърба , само че по-сериозно , 1 месец ходеше на некви нагревки и пиеше некви шантави хапчета. :bigeyes: Не го подценявай и отивай да те прегледат.

Може и да е просто претоварване.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 28, 2009 4:20 pm

Провери си пърчето на обувката на този крак.Може би е напред и натоварва ахилеса и прасеца повече.Но това е ако си го местил напоследък.Ако не не се притесняваи от храненето ще е.Не ти трябват доктори.
Митко Ruse

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 28, 2009 4:34 pm

Не,парчето не съм го пипал скоро,но положително до седмица ще ида на лекар да ме прегледа-все пак всеки може да гадае какво му има,ама при доктора е най-точна диагнозата :bowdown:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот Grash » Сря Окт 28, 2009 5:35 pm

TREK_fan написа:...ама при доктора е най-точна диагнозата :bowdown:

Не разчитай на подобно нещо в България... Обедил съм се, и не само от мои случки, че в България лекарите са ни толкова некомпетентни, че няма на къде... естествено си има изключения. Иначе за крака, изчакай една седмица без да го натоварваш изобщо и ако не се е оправил отиди на лекар, с надеждата той да е виждал човешки крак и преди, или поне да е чел някога нещо :bigeyes:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BluE_Magic » Сря Окт 28, 2009 6:22 pm

TREK_fan написа:Не,парчето не съм го пипал скоро,но положително до седмица ще ида на лекар да ме прегледа-все пак всеки може да гадае какво му има,ама при доктора е най-точна диагнозата :bowdown:

Най добре иди при някой спортен лекар той ше ти кажа кво ти има най точно поне така мисля :dontknow:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 28, 2009 6:46 pm

На първо време ще видя какъв е резултатът от третирането с едно немско зелено мазило-балсам от див кестен.Пише,че е за стимулиране на циркулацията,освежаване и охлаждане и т.н.Почнах да се мажа с него преди малко,дано помогне :agree: :praying:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот brumbar » Сря Окт 28, 2009 6:53 pm

Добре де - нон стоп ли ти е схванат прасеца или просто се е случило по време на карането, а сега е ОК. При мен обикновено се получава схващане на прасеца на пролет или сега през есента, когато рязко намаля километрите, а пак гоня високи скорости. И при мен се получава при въртене на висок каданс. Случва се да изтръпне много силно, в резултат на което не мога да въртя докато не поотпусне малко. За да се оправи въобще повече не го напъвам, даже избягвам да катеря прав, защото пак започва да се обажда и имам чувството, че пак ще се схване. Като го оставя 2-3 дни без да го натоварвам сериозно /не ми пречи пак да си карам, но само разходка/ се оправя :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 28, 2009 7:03 pm

@brumbar
Виж,баце сега като ходя и стъпя по тежко,натисна на левия крак се усеща лека болка;като опипам прасеца и усещам го леко по-твърдичък спрямо околната тъкан,ама сега е добре.А за това,което описваш-да същото и при мене беше днес и в неделя,преди три дни!Абе мисля си,че ще се оправя бързо.А при тебе само единият прасец ли болеше?
Аватар
TREK_fan

Мнениеот bokicha » Сря Окт 28, 2009 7:16 pm

И на мен ми се случва само на единия прасец/левия, през пролетта/, както казахте при висок каданс.
Като го усетя веднага минавам на по- тежък оборот и не напъвам, просто въртя краката без да спирам.
Другото е да тръгваш по- бавничко, да по-загрееш, излез утре покарай, ама малко и леко...ааа и пиий биричка след каране.. :beer:
И ние покарахме малко днес...
http://sportstracker.nokia.com/nts/work ... id=1746483
..получи се едно от най- готините карания за сезона, за мен.............................. :banana:
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот brumbar » Сря Окт 28, 2009 7:25 pm

TREK_fan написа:@brumbar
Виж,баце сега като ходя и стъпя по тежко,натисна на левия крак се усеща лека болка;като опипам прасеца и усещам го леко по-твърдичък спрямо околната тъкан,ама сега е добре.А за това,което описваш-да същото и при мене беше днес и в неделя,преди три дни!Абе мисля си,че ще се оправя бързо.А при тебе само единият прасец ли болеше?

Еми баце то се е обадило преди 3 дни, казало ти е за какво става дума, ама ти не си го послушал и това е резултата. Нормално е да го чувстваш напрегнат. Като качваш стълби или при по-рязко движение на крака пак може да напомни за себе си.
Бокича ти каза - давай го по-полекичка тези дни, а като мине и започнеш да натоварваш отново - прави го постепенно и при най-малкия намек за схващане /обикновено придърпва лекичко преди да се схване толкова яко/ веднага намаляш и значи трябва още почивка.
Чувал съм, че такива схващания се получават при липса на течности и липса на някакви минерали.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 7:25 pm

Абсеютно, баце! Маршрут, време, сичко си беше като за летно каране. Яко!

П.П. Ето и картинката от бате Любо:

http://androidparanoid.mylivepage.com/image/2129/36646_Screen_shot_2009-10-28_at_19.19.48.png

:clap:
Последна промяна DstupidBastarD на Сря Окт 28, 2009 7:32 pm, променена общо 1 път
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 28, 2009 7:31 pm

brumbar написа:
Еми баце то се е обадило преди 3 дни, казало ти е за какво става дума, ама ти не си го послушал и това е резултата. Нормално е да го чувстваш напрегнат. Като качваш стълби или при по-рязко движение на крака пак може да напомни за себе си.
Бокича ти каза - давай го по-полекичка тези дни, а като мине и започнеш да натоварваш отново - прави го постепенно и при най-малкия намек за схващане /обикновено придърпва лекичко преди да се схване толкова яко/ веднага намаляш и значи трябва още почивка.
Чувал съм, че такива схващания се получават при липса на течности и липса на някакви минерали.

E веке се усетих-след два пъти на появяване на това придърпване и след неколко оборота е схванат мускула там, да не натоварвам като животно на тоа баир към 3 км среден баир 9 % някъде :bigeyes: Начи абсолютно същите симптоми имаме ние с тебе пролет и есен! :agree:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 7:44 pm

TREK_fan написа:
brumbar написа:

E веке се усетих-след два пъти на появяване на това придърпване и след неколко оборота е схванат мускула там, да не натоварвам като животно на тоа баир към 3 км среден баир 9 % някъде :bigeyes: Начи абсолютно същите симптоми имаме ние с тебе пролет и есен! :agree:

Присъединявам се към бате Бокич и бате Ноу пейн, ноу гейн, тръгвай на равно с каданс 90-95 и лека предавка, загрей поне 5-10мин. и после зафащай тегавото. Мене прасци не са ми се сфащали, но като се обезводним, ме "удря" в бицепса на кракъ. Усетим ли напрежение там, знам че до 5 мин. ше почне да ми се сфаща и почвам да къркам водица - по стотина грама през 5мин., поне 3 пъти. Некой път просто пътя те унася и забравяш да пиеш, шит хапънс. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот HELLBOY73 » Сря Окт 28, 2009 7:46 pm

DstupidBastarD написа:Абсеютно, баце! Маршрут, време, сичко си беше като за летно каране. Яко!

http://androidparanoid.mylivepage.com/image/2129/36646_Screen_shot_2009-10-28_at_19.19.48.png

само де не можах да разбера от де минахте че не ви засякох хич :beer:
Аватар
HELLBOY73

Мнениеот BluE_Magic » Сря Окт 28, 2009 7:49 pm

TREK_fan написа:
brumbar написа:

Хъммм .. Да не би да е мусколна треска на мен сега като се замисля също ми се е случвало когато въртя на насрещен вятър с висок каданс дълго време и краката ми се издуват т.е. мусколите се пълнят с кръв и ако не си разпуснал както трябва се случват такива неща странното е че за 3 дни ти се случва два пъти .Не съм сигурен най добре направи няколко разпускащи карания както другите баценца казаха :popcorn:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Lampre » Сря Окт 28, 2009 7:51 pm

Втърдяването говори за разскъсване на мускулна тъкан, предполагам че е малко щом не те боли силно и постоянно, а само при определено положение на крака и натоварване, както и ден след ден. За съжаление съм имал много пъти такива случки през годините по моите крака. Усещането за схващане е лъжовно! До миналата седмица лекувах и въстановявах такава ситуация при мен. Подкаарах с висок каданс на лек оборот с цел загряване и ме опъна на двуглавия на бедрото та чак до прасеца, след което в движение го разтрих и продължих карането с цел висока скорост, усещах че нещо не е наред докато карах, но продължих! 2 часа след като слязох от седлото вече ме болеше прасеца. Не карах три дни,затихна и не го усещах, но след тях карахме 180 км. и се оказа..... че почивах цяла седмица - не беше възстановен, заболя ме отново до схващане и го лекувах.През м. май направих разкъсване на влакна на десния прасец, защото карах с по-високо за мен положение на седалката. След три рецидива/разкъсвания на същото място отидох при д-р Илиев /доктора на национални по футбол/, който ме е лекувал и преди за крачни проблеми. Той ми припомни, че втръдяването е признак за разскъсвания, също така и кръвоизливи. Една седмица рехабилитация при него и ми мина. От опит знам, че такива неща не минават за по-малко от седмица в никакъв случай, при това с лечение и рехабилитация, след което раздвижване с внимателно натоварване, за да не рецидивира, тъй като зарастващата мускулна тъкан се скъсява на разскъсаното място и намалява своята дължина на еластичност. Пих интензивно по 10 на ден хапчетаета за възстановяване на мускулна тъкан, който бяха много скъпи и не съм ги виждал по аптеките. За съжаление, не ми беше удобно да го питам как беше наименованието им при последната случка, защото не ходих при него отново, а се лекувах сам с един куп мазила, които обаче по моему не действаха така бързо и ефикасно като хапчетата, но работят. Не ми се даваха един куп пари за прегледи и рехабилитация, но без хапчетията явно процеса е много по-бавен. Задължително само спортен травматолог, щото другите не вършат работа.
Аватар
Lampre

Рейтинг: 1400

Мнениеот brumbar » Сря Окт 28, 2009 7:53 pm

DstupidBastarD написа:бате Ноу пейн, ноу гейн

Много си наблюдателен бе баце, нищо не може да ти се изплъзне :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Lampre » Сря Окт 28, 2009 7:54 pm

Абе бацета, какво направихте днес, карахте ли? Как беше?
За утре какво е настроението, състоянието и желанието? Думайте, да си правя програмата, че времето е много кът вече :praying:
Аватар
Lampre

Мнениеот Lampre » Сря Окт 28, 2009 7:57 pm

Опит Баце, опит, ама лош...не е за хвалене! Такива неща е хубаво да се обсъждат помежду ни, защото в днешно време помощ малка, а и от никъде :banghead:
Аватар
Lampre

Мнениеот HELLBOY73 » Сря Окт 28, 2009 7:58 pm

карали са но не можах да засека по пътя за байлово мотах се там около
от 13,05 бях там върнах се до горна малина до 14.30 но нема никой или съм ги изпуснал :beer:
Аватар
HELLBOY73

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 7:58 pm

Lampre написа:Абе бацета, какво направихте днес, карахте ли? Как беше?
За утре какво е настроението, състоянието и желанието? Думайте, да си правя програмата, че времето е много кът вече :praying:

Карахме, баце, утре евентуално ще правим възстановителен Вакарел (Габра), но требва брифинг сутринта, щото времето е некво неустойчиво вече. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Окт 28, 2009 8:02 pm

HELLBOY73 написа:
DstupidBastarD написа:Абсеютно, баце! Маршрут, време, сичко си беше като за летно каране. Яко!

само де не можах да разбера от де минахте че не ви засякох хич :beer:

Ами, тръгнахме към 11,15 от Шела, после по подбалканския, но свихме налево към стария път за Витиня, замотахме се малка в търсене на едно пътче, отказахме се и по стария път през Чурек излезнахме над тунелите и се спуснахме до Бебреш. От там нагоре през Арабаконак и Горна Камарци, Саранци и лев зовй за Горна Малина (там требва да сме били към 14ч. вече) и Байлово (тука направихме петнайсетина мин. спиране, колкото да ни втресе от ледената кола и от смех, като гбледаме как трепери бате Бокич). Нататъка го знаеш, баирчето, баиро и вятъра. Некъде към 16:30-35 бехме на светофарите за Дружба. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене