Коя Марка Автомобили Предпочитате?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Коя Марка Автомобили Предпочитате?

Мнениеот Harka » Чет Окт 29, 2009 12:57 am

Daniel Panev написа:То па като че трябва да си голЕмиО спец, че да помислиш трезво...

Именно. Не е трудно да се види, че Кайенчето деликатно е легнало по корем и само предно ще го изкара, ама друг път. Ама Alpina е влюбен, така че му е простено. :eyebrow:
Не разбирам що се хвърляте всички на разни бегачки...

То пък понеже S6, S8, RS6 са все пенсионерски седани/комбита... :lol:
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Чет Окт 29, 2009 9:16 am

Harka, я спец по джипките не съм. Обаче в конкретната ситуация, обясни ми колко трудно се излиза, след като предните валяци са отъпкали перфектен път за излизане а предницата е "разчистила" точно колкото трябва от снега...

Миналата зима точно три пъти паркирах успоредно в място между два коли, където е бил натрупан изринатия сняг причличащ малко на киша от улицата... колата се качваше отгоре, понеже беше твърда маса, но при маневрите и трите пъти пропадаше и задните гуми увисваха като на последната снимка, само че си правеха нещо като дупки... предните също си се зариваха при маневрите... Усещането е много яко - все едно си в онези Цитрончета и като паркираш колата пада с 10см, само че тука се смъква, докато пода не се закрепи на снега...
Това сутрин... вечер като си затръгвах пак с доволно втвърдена, но не замръзнал сняг под колата и увисналите задни гуми си излизах без особено големите трудности за 2х4 предно...
Единия път пак бяха чистили, та съвсем ме бяха "изолирали" от утъпкания път...
Забележете че не само съм в почти същата ситуация като въпросния "SUV" - като на кантар, ами имам само предно и разполагам с не повече от по 30см до броните на колите пред и зад мен...

Не си спомням снимал ли съм, но ако да - ще ги потърся довечера и постна.
Никакво геройство на колата не ми се е струвало...

Просто обмислена "игра" с волана и съединителя... нищо повече не трябва....

И определено съм много далеч да сравнявам предно с 4х4... чисто и просто в тази ситуация съм изпадал и не ми е трябвало 4х4, нито дърпане/бутане...
Също и да коментирам "високопроходимите" автомобили...
Коментирам ситуацията и още повече това, че Porsche-то не е направило голямото геройство... :beer:

Иначе за едно си прав - попринцип разсъждавам нетрезво, а пък последните седмици изобщо... :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 29, 2009 10:11 am

Абе то като легне хубаво по корем и 8х18 да си трудно ще излезеш. А че Поршето и паркетник, спор няма. Че има по-голяма проходимост от обикновена кола с предно, също няма спор. Просто Кайена няма работа извън Хасвалта.
Последна промяна NovemberCharlie на Чет Окт 29, 2009 10:14 am, променена общо 1 път
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Daniel Panev » Чет Окт 29, 2009 10:13 am

Harka написа:То пък понеже S6, S8, RS6 са все пенсионерски седани/комбита... :lol:

Е спрямо повечето "японки" - само RS-а е като за човек в предпенсионна възраст :nuts:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Alpina » Чет Окт 29, 2009 10:25 am

NovemberCharlie написа:Че има по-голяма проходимост от обикновена кола с предно, също няма спор.

Ами аз не твърдя обратното - съгласен съм с това по начало, само че леко не ме разбраха :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 12:26 am

Alpina написа:
Обаче в конкретната ситуация, обясни ми колко трудно се излиза, след като предните валяци са отъпкали перфектен път за излизане а предницата е "разчистила" точно колкото трябва от снега...

Не знам дали нарочно или не, но май пропускаш факта, че "предна дясна гума беше във въздуха". Та, я ти ми обясни като как по-точно ще излезеш само с предно? Не само това, ами като гледам и задна лява не е много на земята, та не е ясно дори и с 4х4 с три отворени диференциала дали ще излезеш.
Забележете че не само съм в почти същата ситуация като въпросния "SUV" - като на кантар, ами имам само предно и разполагам с не повече от по 30см до броните на колите пред и зад мен...

Забелязвам, че не само не си в същата ситуация, ами дори и в подобна не си. Също така миналата зима забелязах обаче, че на мен и още трима човека ни трябваха точно два часа и половина да измъкнем колата ми с предно предаване от една заснежена полянка, "след като предните валяци са отъпкали перфектен път за излизане а предницата е "разчистила" точно колкото трябва от снега". При това никое от колелата ми не беше във въздуха. Или поне не първите 10 секунди. :D И изобщо, май не си даваш сметка, че легнеш ли по корем само читаво 4х4 евентуално може да те изкара.
Просто обмислена "игра" с волана и съединителя... нищо повече не трябва....

Мхм, само да падне снежец и ще те викна да обмисляш с волана и съединителя.
Коментирам ситуацията и още повече това, че Porsche-то не е направило голямото геройство... :beer:

Не виждам и някой да е твърдял подобно нещо. :dontknow:
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 12:32 am

NovemberCharlie написа:Просто Кайена няма работа извън Хасвалта.

Добре че победителите от последните две издания на Transsyberia не го знаят тва.
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 12:47 am

Daniel Panev написа:
Harka написа:То пък понеже S6, S8, RS6 са все пенсионерски седани/комбита... :lol:

Е спрямо повечето "японки" - само RS-а е като за човек в предпенсионна възраст :nuts:

Спрямо повечето "японки" от темата и трите са на светлинни години пред тях.
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 12:09 pm

Harka написа:

Добре че победителите от последните две издания на Transsyberia не го знаят тва.

Бих искал да видя как ще го направят с паркетник от магазина. ;)
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 4:19 pm

NovemberCharlie написа:
Harka написа:

Бих искал да видя как ще го направят с паркетник от магазина. ;)

Ми виж. Специално от 2007-ма са почти напълно сток Кайен S. За 2008-ма са вече малко по-модифицирани Кайен S, но пък Porsche решиха да ги пуснат в серийно производство под наименованието Cayenne S Transsyberia, така че освен да ти пожелая приятно гледане... :popcorn:
Аватар
Harka

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 31, 2009 6:10 pm

Чарли, това беше удар под кръста. :emlaugh:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 8:03 pm

Harka написа:....почти....
ама не съвсем. ;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 8:53 pm

Само да добявя още нещо към снимките на това порше има активно окачване (повечето нямат) когато се вдигне максимално нагоре ,аз сам 191см. и емблемата ми идва до гърдите мисля , че има доста повече растояние до броните от 30см. и когато го изкарахме бяхме заключили деферинциалите РЪЧНО , но поршетата имат и функцията автоматично заключване на деферинциалите
BRAMBARA

Рейтинг: 1014

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 9:07 pm

Аз никъде не съм казвал, че Кайена си няма глезотии. Просто подобно на разните му там БМВ-та Х5, Мерцедеси МЛ, Лексуси и прочее е правен от маркетолози, които знаят, че техните клиенти практически няма да изкарат паркетника извън асвалта. Каквото и да го правиш си остава SUV. Като и да е...
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 9:10 pm

NovemberCharlie написа:
Harka написа:....почти....
ама не съвсем. ;)

:crazy:
Да, наистина не съвсем - добавени са подходящи гуми и трипмастър.
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 9:11 pm

Плюс промени в скоростите, плюс промени в окачването, плюс промени в кабината.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 9:23 pm

Само , че това се води първият джип на порше за това не мисля , че от порше не са толкова тъпи, че няма да се досетят ,че тази кола ще се кара не само по път а и извън него ( не казвам offroad) за това защо да не може да се кара извън асвалта?
BRAMBARA

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 9:32 pm

BRAMBARA написа:.... за това не мисля , че от порше не са толкова тъпи,

Извинявай, но не те разбрах. Последно мислиш, че са тъпи или не мислиш, че не са тъпи? Или мислиш, че не са тъпи? А може би не мислиш, че са тъпи?
BRAMBARA написа:че тази кола ще се кара не само по път а и извън него ( не казвам offroad) за това защо да не може да се кара извън асвалта?

Скромните ми познания по английски ми подсказват, че "offroad" означва точно "извън път".

П.П. Този спор е абсолютно безмислен. Поршето е прекрасен паркетник. Нито повече, нито по-малко.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 9:33 pm

NovemberCharlie написа:Плюс промени в скоростите, плюс промени в окачването, плюс промени в кабината.

Горе съм допуснал грешка - всъщност Кайени печелят състезанието от 2006-та година насам, а не от 2007-ма. И през 2006-та са, както казах, ПОЧТИ напълно стандартни. Модификацията им (направена от частни състезатели, а не от вече заводския тим на Porsche, включил се през 2007-ма и 2008-ма) се свежда до: споменатите вече гуми и трипмастър, резервни гуми и "талпи" за пясък на мястото на задните седалки, алуминиеви панели под пода за допълнителна защита, шнорхел и лампи на покрива. Това е. Никакви модификации нито по мотор, нито по скорости, нито по окачване. От 2007-ма вече се включват самите Porsche и правят някои допълнително промени, които явно вече си прочел в интернет. A пък от тази година въпросната заводска версия, която печели през 2007-ма и 2008-ма е вече пусната и в сериино производство и можеш да си я поръчаш от всеки магазин на Porsche.
Аватар
Harka

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 9:37 pm

NovemberCharlie написа:Аз никъде не съм казвал, че Кайена си няма глезотии. Просто подобно на разните му там БМВ-та Х5, Мерцедеси МЛ, Лексуси и прочее е правен от маркетолози, които знаят, че техните клиенти практически няма да изкарат паркетника извън асвалта. Каквото и да го правиш си остава SUV. Като и да е...

Много офроуд форуми четеш. :)
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 9:40 pm

Все тая. Паркетник си е и такъв ще си остане. Поне докато не докаже, че може да навърти 500-1000 х. км в пясъци, джунгли и снегове без сериозни повреди, без 10 камиона със съпорт стаф, и без отскачене до фирмения севриз на всеки 6 месеца.

п.П. Щото пък ти не ги четеш! :D
Последна промяна NovemberCharlie на Съб Окт 31, 2009 9:45 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 9:42 pm

Мисля ,че този спор е напълно безслислен от както съм написал първото ми мнение в тази тема и от както @NovemberCharlie започна да се изказва малко по малко с всяко свое мнение , че не харесва поршетата ИЗВИНЕТЕ , НО ДОКОЛКОТО ЗНАМ ТЕМАТА "Коя Марка Автомобили Предпочитате?" А НЕ "Коя Марка Автомобили НЕ Предпочитате?"
BRAMBARA

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 9:48 pm

@NovemberCharlie:
A я да те питам нещо - рали рейд-а офроуд ли е или не е офроуд, м? Според горната ти дефиниция за офроуд - очевадно е. Но пък тогава как може един напълно сток Кайен (визирам S Transsyberia) да печели три поредни години рали рейд състезание и в същото време според теб да "няма работа извън Хасвалта"?
Аватар
Harka

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 9:48 pm

@BRAMBAR Оооо, грешиш! ;) Аз много харесвам Поршетата. Даже за малко да си купя едно старо 911.

@Harka Пак да уточним, че става въпрос за автомобили ПОДГОТВЕНИ за рали рейд. Що ли не видях нито един Кайен днес като даваха репортажа от Болкан Трофи. Със сигурност там имаше автомобили, които струваха много повече. И въобще извън Транссайбириа ти в колко състезания си виждал да участва Кайен? Може би в Баха 1000? Това, че Порше са решили да правят маркетинг с едно състезание въобще не означава, че Кайенът е за извън асвалта. То и Ситроен С4 участва в ралита, ама аз не препоръчвам на никой да си кара ситроена по този начин.
Последна промяна NovemberCharlie на Съб Окт 31, 2009 10:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 9:57 pm

Ем тогава щом толкова много ги харесваш що не земеш да почетеш малко повече за тях.Имат доста нови модели ако не знаеш мога да ти кажа някои друг ,но на на ЛС защото доста хора ще се смеят! :rofl:
BRAMBARA

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 10:02 pm

Ти беше шосейкаджия, нали?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 10:15 pm

BRAMBARA

Мнениеот NovemberCharlie » Съб Окт 31, 2009 10:26 pm

Чудесно! Ето тук може да научиш повече.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот BRAMBARA » Съб Окт 31, 2009 10:31 pm

Мерси . но на теб повече ти трябва!
СТИГА СМЕ СПАМИЛИ ВЕЧЕ !!!
BRAMBARA

Мнениеот Harka » Съб Окт 31, 2009 10:32 pm

NovemberCharlie написа:@Harka Пак да уточним, че става въпрос за автомобили ПОДГОТВЕНИ за рали рейд.

Какви автомобили, подготвени за рали рейд бе? Ако малко ламарина под картера и две гуми в багажника се водят за ПОДГОТОВКА с Главни букви, ОК, нека така да бъде.
Що ли не видях нито един Кайен днес като даваха репортажа от Болкан Трофи. Със сигурност там имаше автомобили, които струваха много повече.

Аха, а колко от тези автомобили бяха сток?
И въобще извън Транссайбириа ти в колко състезания си виждал да участва Кайен? Може би в Баха 1000? Това, че Порше са решили да правят маркетинг с едно състезание въобще не означава, че Кайенът е за извън асвалта.

ОК, явно, че ще си обясняваме като на 3-годишни.

Ето този Кайен, ТОЧНО този:
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/2 ... 800x0w.jpg
[/img]
, няма нищо общо с Porsche AG (те се намесват другата година). Някви пичове решават да участват през 2006-та с Кайените си и взимат, че печелят първите две места. БЕЗ "10 камиона със съпорт стаф". Та, тургат малко ламаринка отдолу, взимат джанти от базовия Кайен и му слагат по-подходящи гуми, бухат две гуми в багажника и хоп - ето ти ПОДГОТВЕН рали рейд автомобил. Искаш ли да се обзаложим колко от така наречените "истински джипове" с подобна ПОДГОТОВКА имат дори бегли шансове в подобен род състезание?
Аватар
Harka

ПредишнаСледваща

Назад към Други