И превенции и третиране.Не скивах такава тема (и за т'ва си правя :-) ) , а таквъз травма най-често се среща при колоездачите.
К'о да прайм при травма:
При травма най-често се получава епидидимит - така му викат лекарите - общо взето възпаление на каналите по които се извършва логистиката на семенната течност.Ако стане хронично може да доведе до орхит дето не знам точно какво е, ама тогава направо си е е...о майката.
Ся доколкото знам при такова нещо първо си правите студен компрес и търчите при личния лекар да ви предпише курс на лечение с доксициклин.
Доксициклина е бая мощен антибиотик (направо цепи павета) дето атакува успешно възпаления по половата система.Доста вреден за очите и бъбреците.Ама все пак добре е като идете приличния да настоявате за троен курс - две седмици пиене,две седмици почивка и така три пъти.
Ако успеете си издействайте направление в някоя свястна болница дето си има уролог да ви минат през скенер и някой специалист да си каже думата щот все пак не съм доХтор. Също след травма трябва да си намерите по-стегнато бельо (ама не много) да не висят мъдите щот пак може да доведе до проблеми.
Превенция :
Е най-важното - подходяща рамка и седалка.И внимателно каране.
Има протектори които не съм виждал да се продават в БГ а па у чужбината са популярни.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jockstrap
даже си има специално измислено име

Има си и по-модерно "оборудване" ма картинките мноо гейски и не ми се постват

повечето специално дизайнати за байкъри.
Все пак интересно някой знае ли е някъде да се продава такова чудо в БГ ?