(само за мъже)Когато заудрят кастанетите

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

(само за мъже)Когато заудрят кастанетите

Мнениеот npocmaka » Пон Ное 02, 2009 9:47 pm

Когато се счупят яйцата,когато обрулим ореха ...аве травми в тестисите.( комично си е все пак)
И превенции и третиране.Не скивах такава тема (и за т'ва си правя :-) ) , а таквъз травма най-често се среща при колоездачите.

К'о да прайм при травма:
При травма най-често се получава епидидимит - така му викат лекарите - общо взето възпаление на каналите по които се извършва логистиката на семенната течност.Ако стане хронично може да доведе до орхит дето не знам точно какво е, ама тогава направо си е е...о майката.
Ся доколкото знам при такова нещо първо си правите студен компрес и търчите при личния лекар да ви предпише курс на лечение с доксициклин.
Доксициклина е бая мощен антибиотик (направо цепи павета) дето атакува успешно възпаления по половата система.Доста вреден за очите и бъбреците.Ама все пак добре е като идете приличния да настоявате за троен курс - две седмици пиене,две седмици почивка и така три пъти.
Ако успеете си издействайте направление в някоя свястна болница дето си има уролог да ви минат през скенер и някой специалист да си каже думата щот все пак не съм доХтор. Също след травма трябва да си намерите по-стегнато бельо (ама не много) да не висят мъдите щот пак може да доведе до проблеми.

Превенция :

Е най-важното - подходяща рамка и седалка.И внимателно каране.

Има протектори които не съм виждал да се продават в БГ а па у чужбината са популярни.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jockstrap
даже си има специално измислено име :8D:

Има си и по-модерно "оборудване" ма картинките мноо гейски и не ми се постват :lol2:
повечето специално дизайнати за байкъри.
Все пак интересно някой знае ли е някъде да се продава такова чудо в БГ ?
npocmaka

Рейтинг: 1208

Re: (само за мъже)Когато заудрят кастанетите

Мнениеот X_NRG » Пон Ное 02, 2009 9:59 pm

ААахахахха темата кефи. До сега никога не съм се измъдвал чак толкова лошо, че да не ми мине до 5 минути (дано никога не се случи), но познавам едно момче, което по време на карате тренировка (не знам какво точно е станало) са го изритали доста яко в ташаците, та в резултат на този "инцидент" едната му топка се била подула като портокал и не можел да ходи от болки. Не знам с какво точно се е третирал, но 2 седмици не бил ставал от леглото, така че не е било "бързо оздравяване".
Извод - ташаците преди всичко! :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот dh-rezachka » Пон Ное 02, 2009 10:02 pm

В това отношение,трайалърите са най-защитени :D
ПЪНК,ЦИЦИ И МЕКИЦИ!!!
Аватар
dh-rezachka

Рейтинг: 1247

Мнениеот ico 1 » Пон Ное 02, 2009 10:09 pm

:offtopic: Сигурен ли си, че са най-защитени?
ontopic: В интерес на истината на колелото не съм се измъдвал. Гадорията се случи на една водна пързалка - възседнах на един китюк главата. Олигофрена, след като се беше спуснал си стоеше точно пред пързалката. :(!:
Минаха петнадесет години оттогава, но още ме боли като си спомня. Бях в болница една седмица. Стоях си там с големите м.де, а приятелите минаваха да ме видят след плаж. :(!:
Аватар
ico 1

Мнениеот Stancho » Пон Ное 02, 2009 10:20 pm

Това нещо от линка се нарича бандаж и е много популярен в бойните изкуства. Като човек, който се занимава от бая време с такива, мога да споделя, че бандажа е доста полезен против удари, но и е доста неудобен и сериозно ще се замисля преди да тръгна да карам цял ден с такова нещо... Иначе за тези, които не им се занимава с линка ще кажа, че въпросното нещо представлява ластична лента като колан, на която е хванат джоп (в него се намира пластмасовия предпазител) отпред и отзад се хваща посредством 2 ленти (за да не е като прашки). Полезно, но, да чукам на дърво, не чак толкова нужно още. :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот veskoz » Пон Ное 02, 2009 10:24 pm

Aз за малко да се "лиша" от макари преди години от хлъзгане на пластмасов педал, разминах се с жестоко натъртена опашка и 1 седмица походка "ала насре".
Мисля, че темата е сериoзна. Имам съмнения към сегашното си седло. SDG I-beam ST :(!:
dh-rezachka написа:В това отношение,трайалърите са най-защитени :D

Абе високи рамки нЕмат ама кръстосват парапетчетата :eyebrow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот azze » Вто Ное 03, 2009 1:32 am

Мъдил съм се няколко пъти, но за щастие последиците не са били нищо повече от гърчене,стискане на зъби и онова специфично усещане,че ТЕ искат да излязат през устата ти. :xx(:
Не мисля,че бих могъл да карам с парче ластик и пластмасова купичка, които ми мачкат топките.Не звучи комфортно просто. :lol: Единствено мога да внимавам и да Ги пазя.

П.П.
ico 1 написа:Гадорията се случи на една водна пързалка - възседнах на един китюк главата. Олигофрена, след като се беше спуснал си стоеше точно пред пързалката.

Заболя ме само като си го представих. :bigeyes:
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот datchko » Вто Ное 03, 2009 9:34 am

@автора на темата. Темата е уникална. Смял съм се със сълзи. :lol2: :smash:
On Topic При спускане ми се е случвало клон да влезе в предното търкало и да го блокира и да прелетя няколко метра с почти откъснати то^ки от лапата...
Аватар
datchko

Рейтинг: 1225

Мнениеот heep » Вто Ное 03, 2009 10:25 am

темата наистина кърти :rofl: :rofl: :rofl:

един познат на един купон тръгна да осъществява полов конкакт с една девойка, и тъкмо го беше осъществил (беше му за първи път хихихихи - а да вмъкна една скоба - купона беше в къща, където живееше дядо му) когато по случайност, дядото влезнал в стаята и шах - после мат. Нашия :bigeyes: се стреснал, изправил се и дръпнал ципа :bawling: :bawling: :bawling:
:lol2: после един часовникар 2 часа му сваляше зъп по зъп ципа от ташакторбата.
Междо другото момчето имаше после психически проблем - ужасна история.
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Ное 03, 2009 10:37 am

teenproblem.com ?
Айде моля ви се!
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот veskoz » Вто Ное 03, 2009 11:09 am

heep написа:дядото влезнал в стаята и шах

:offtopic: пак добре че не са се заклещИли
Аватар
veskoz

Мнениеот FREERIDE RIDER » Вто Ное 03, 2009 6:03 pm

Много ми е чудно ако земи се на*ър*и докато систва чудо на топките кво прайм . :D :rofl:

veskoz написа:
FREERIDE RIDER написа:...земи се на*ър*и...

**т**т* или **д**в* :idea:

Второто
Последна промяна FREERIDE RIDER на Вто Ное 03, 2009 6:22 pm, променена общо 1 път
Аватар
FREERIDE RIDER

Рейтинг: 1127

Мнениеот veskoz » Вто Ное 03, 2009 6:05 pm

FREERIDE RIDER написа:...земи се на*ър*и...

**т**т* или **д**в* :idea:
Аватар
veskoz

Мнениеот MauiWowie » Вто Ное 03, 2009 11:21 pm

Лелее, добре че няма много момичета в тоя форум да ни четат бисерите :D
MauiWowie

Рейтинг: 1216

Мнениеот veskoz » Сря Ное 04, 2009 8:43 am

А може би **г**ч* :idea:
Аватар
veskoz

Мнениеот ico 1 » Сря Ное 04, 2009 9:56 am

IVO Jordanov написа:teenproblem.com ?
Айде моля ви се!

Прав си. Без да се усетим пращаме хубавата тема в "Бла-Бла" или в карцера под ключ. :dontknow:
П.П. По-добре първото. :evil:
Аватар
ico 1

Мнениеот Stancho » Сря Ное 04, 2009 10:32 am

Вие се майтапете, ма няма да ви разправям как на тренировка отнесох ритник точно до въпросното място (в костта беше) и 2 седмици след това още не се беше оправило... Брат ми беше 1 месец със забрана да упражнява "креватна гимнастика" само заради малко по-силен удар в единия от двата ташака... А да не говорим за силни удари...
Аватар
Stancho

Мнениеот Frida » Чет Ное 05, 2009 1:40 am

:clap:
Аватар
Frida

Рейтинг: 1323

Мнениеот PtD » Чет Ное 05, 2009 5:08 am

Aбе лесно ти е на теб да пляскаш! :banghead:

:emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Schizophrenia » Чет Ное 05, 2009 8:49 am

veskoz написа:Мисля, че темата е сериoзна. Имам съмнения към сегашното си седло. SDG I-beam ST :(!:
dh-rezachka написа:В това отношение,трайалърите са най-защитени :D

Абе високи рамки нЕмат ама кръстосват парапетчетата :eyebrow:

:D Да много си прав за парапетчетата...вярно по-рядко но...случва се.То между другото един от моя клас пред 2 години се мъчеше да кара триал на една C2-ка и се пораздрал на...незнам и аз точно на седалковата тръба ли или на тези за жилото :D голяма будала...ама се оправи и е добре сега. :)
Аватар
Schizophrenia

Рейтинг: 1181

Мнениеот X_NRG » Чет Ное 05, 2009 1:07 pm

Вчера си дръннах левото мъдо, защото скочих с доста вдигната седалка. Добре че беше слабо, та само изпсувах. :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Capoeira » Чет Ное 05, 2009 3:20 pm

Подобни разговори съм на мнение, че могат да се водят само след 5-6 бира в изцяло мъжка или поне 90% компания и то когато всякаква дрugа простотия не може да се осъществи. Затова нека не става вярно като teenproblem.net, който иска да се нагледа на такива инциденти : Over the Bars в xtremebits.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот npocmaka » Чет Ное 05, 2009 3:41 pm

http://www.shopping.bg/Bandaj-za-dylbok ... e-149-9605

http://www.mma-bulgaria.com/products/vi ... 0%B8%D0%BD

ето какво се предлага на българския пазар.Нищо за специално велота и не ми се виждат удобни.
Прекалено много препратки към секс шопове....
npocmaka

Рейтинг: 1208

Мнениеот extream_baikar » Чет Ное 05, 2009 6:23 pm

X_NRG написа:ААахахахха темата кефи. До сега никога не съм се измъдвал чак толкова лошо, че да не ми мине до 5 минути (дано никога не се случи), но познавам едно момче, което по време на карате тренировка (не знам какво точно е станало) са го изритали доста яко в ташаците, та в резултат на този "инцидент" едната му топка се била подула като портокал и не можел да ходи от болки. Не знам с какво точно се е третирал, но 2 седмици не бил ставал от леглото, така че не е било "бързо оздравяване".
Извод - ташаците преди всичко! :D

Тука гледам, че споменаваш приятел каратист и ме напомни (като бифш каратист), че треньорката ни продаваше такива протектори които наричахме "миди" или "нах_йник" . Не съм си купувал или пробвал и не се знае примерно при падане дали е възможно да се сцепи и да не опази нищо или като се сцепи да те прещипи.(но знам че са много яки поне за ритници) Иначе могат да се намерят в http://www.shodanbg.com/Catalog/Martial ... ectors.htm или по състезания по карате има бутки.
Ротор Alligatorhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157893
Предна хидравлика http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=157995
]Ръкохватки ODIhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=158008
ВСИЧКИ СМЕ ПОЗЬОРИ!!!!
extream_baikar

Рейтинг: 1141

Мнениеот deather » Чет Ное 05, 2009 10:17 pm

Преди години тренирах хокей и беше препоръчително да го носиме същото, само че го наричахме суспенсуар.
Иначе преди време един доста силен изтрел (от аут) с футболна топка ми отнесе топките, хубавото беше че успях да вкарам гол, но 10 минути след това едвам станах :sick:
Аватар
deather

Рейтинг: 1309

Мнениеот Stancho » Чет Ное 05, 2009 10:21 pm

Ми попринцип доста трудно се чупят... Между другото ние вече му викаме тъшак торба. :D
Аватар
Stancho

Мнениеот (•̪●) » Чет Ное 05, 2009 10:36 pm

Аз имам 1 доста комична ситуация която ще помня доста дълго време . Тааа , преди 3 4 години бяхме отишли да караме в Тополица и нали карането ок всичко обаче на връщане бях раница на Bender защото бях без колело същия ден , както и да е по време на Дуал спускането ни минахме през няколко корена и захвата ми почна да се разхлабва а точно на 2 педи под задните ми части има чисто нов минион готов да захапе всичко което се допре до него и изхвърли през арката на рамото която е 2 3 см , и така нашия герой Миро решава да скочи някой скок докато съм на гърба му (няма проблем...)
и точно след 2 секунди имаше сядане и предърпване на семейните бижута между арката на задницата и новия минион всичко в мен извика в тази секунда. Болката беше една от най-приятните които съм усещал, но след едночасово лежене на земята облят със студена пот се пооправих и закоцуках надоло... това е най- близката случка до вазектомия която съм имал.
Надявам се да е била поучителна до някаде ... :crap: поне знаете на кой да не се возите ако ви се наложи
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Рейтинг: 1502

Мнениеот ATR » Вто Ное 10, 2009 10:08 am

Едно приятелче усети комбинацията от малък дроп, мокри евтини педали и директен контакт с рамката :)
Голям т**ак беше. Близо 2 седмици :rofl: .
If it can't kill you... it ain't extreme
Аватар
ATR

Рейтинг: 1220

Мнениеот dudelgrincen » Съб Ное 14, 2009 12:54 am

едно примерче как не бива да се кара велосипед http://www.youtube.com/watch?v=ejuCg0HhTQk
ХМ-къде ли продават това чудо на техниката-бандажа ???
(освен в някои аптеки разбира се :) )
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот dudelgrincen » Вто Ное 17, 2009 9:54 am

Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Следваща

Назад към Общ форум