избор на колело

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: избор на колело

Мнениеот Lyubo » Вто Ное 10, 2009 11:43 am

Абе гледам тук от една седмица един СПРИНТ СИЛВЪРСТОУН се мъдри на сайта им ама пък никъде не намирам цени и дали е наличен или не..........макар СПРИНТ.....незнам......
http://sprintmaxcom.com/?act=products_i ... uct_id=503
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 10, 2009 12:05 pm

Silverstone си е с рамката на Race Ace,което в момента са го намалили на 1384 лв с Шимано 105 монтаж в техния си сайт.Човече,последно избирай по боята,иначе може и да сбъкаш.Едно време най-добрите стоманени колелета които аз съм карал бяха в най грозните/предимно оранжев/ цвят
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Ное 10, 2009 12:33 pm

aspelozen написа:Silverstone си е с рамката на Race Ace,което в момента са го намалили на 1384 лв с Шимано 105 монтаж в техния си сайт.Човече,последно избирай по боята,иначе може и да сбъкаш.Едно време най-добрите стоманени колелета които аз съм карал бяха в най грозните/предимно оранжев/ цвят

Race Ace с Тиагра е 1295лв. http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=535 :bigeyes:
Race Ace с 105 за тея пари си е оферта! :agree:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 10, 2009 1:01 pm

Включил съм се толкова активно в темата,щото ми се иска да кажа,че не бива да се страда от предразсъдаци.По колоезденето ме запали едно момче-бате Бисер,които идваше след тренировки в училище с едно лъскаво OLMO,един наточен и веднага събере 10-15 малчугани около себе си.Чак след проба върху много марки и модели почнах да разбирам,че Олмото не е кой знае какво колело/освен ако не е правено от Cinelli де/,нищо ,че е италианско.Също мисля и за частите- Dura Ace/ Ultegra едва ли са по-здрави от 105,само дето са по-леки/и по-скъпи/.В някво американско изследване четох,че един паунд олекотяване дава около 0,3 км/ч средна скорост повече.Което си е нещо,ако ще меря сили с Контадор или Крис Хой,обаче аз ткръгвам 9часа от къщи и ми е все тая на Петрохан дали ще съм в 12 или в 12.30 часа.
aspelozen

Мнениеот mitk_ » Вто Ное 10, 2009 2:21 pm

Колега минах през Пловдив Макском в понеделник, в магазина имаше 2 вида CPR 549lv, с дуалконтрол сора и спирачки промакс, и новия им модел оранжев не сещам за модела той със същата окомплектовка струваше 639лв.
На мен монтажа никак не ми хареса случайно се появи един човек който си беше купил новия модел, той ми каза че е много доволен от бегача който си е взел и че може да си говориш с тях и да ти сложат други компоненти каквито си избереш.
В момента нямаше шосейно с по висок монтаж ако си говориш с тях ще ти го направят.
Четох и мненията в бг работодател за макском и ромския произход на Максим и сериозно се замислих ако хората който пройзвеждат колелата работят в кофти атмосфера какво ще зглобят.
А знаете ли дали Спринт сами си произвеждат рамките?
mitk_

Рейтинг: 1210

Мнениеот jimikukuruku » Съб Ное 14, 2009 11:57 pm

Здравейте! И аз съм в същото положение като открилия темата. В последните години карам много един байк и в София ми върши идеална работа. Но имам желание догодина да се включа и аз в бреветите, поне в софийския задължително ще се пробвам :D Как ви се вижда този модел:

http://www.leader96.com/products/16/view

Целият монтаж е Tiagra, цената е 930 лв.
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот Grash » Нед Ное 15, 2009 12:04 am

jimikukuruku написа:Здравейте! И аз съм в същото положение като открилия темата. В последните години карам много един байк и в София ми върши идеална работа. Но имам желание догодина да се включа и аз в бреветите, поне в софийския задължително ще се пробвам :D Как ви се вижда този модел:

Мани ги бриветити, по-добре се включи в Софийската шосейна група, бриветити са само малка част от кефа! :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот jimikukuruku » Нед Ное 15, 2009 12:17 am

Grash написа:
jimikukuruku написа:Здравейте! И аз съм в същото положение като открилия темата. В последните години карам много един байк и в София ми върши идеална работа. Но имам желание догодина да се включа и аз в бреветите, поне в софийския задължително ще се пробвам :D Как ви се вижда този модел:

Мани ги бриветити, по-добре се включи в Софийската шосейна група, бриветити са само малка част от кефа! :agree:

С удоволствие ще се включа, но едва ли ще мога толкова често, колкото отличниците :D А и засега трудно ще ви насмогна на темпото. Първо искам да си купя колело, така че би ли коментирал моделчето?
jimikukuruku

Мнениеот Grash » Нед Ное 15, 2009 2:30 am

Рамката и вилката не ми харесват, но като цена е добре... то само един монтаж Tiagra да си купиш отделно и ще е толкова някъде. Каплите също надали са особенно леки и с особенно хубави главини, но със сигурност ще вършат работа.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот jimikukuruku » Нед Ное 15, 2009 5:25 am

Рамката не е ясно колко е добра, но е от алуминий 7005 - бил най-добрия за алуминиеви рамки. Освен туй ще ползвам 2 години гаранция за рамката. Главините също са Тиагра, а средното движение е Холотек 2. Курбелите също са Тиагра, с 3 плочи. Каплите не са първа хубост, но са двойно подсилени, като за начало ме удовлетворяват. Само да видиш каплите на Старт-шосето, дето сега го карам :bawling: Моят дилър не харесва колчето за седалката, лапата и кормилото (Zoom), ама не е болка за умиране според мен. Таман ще има да обсъждаме какви да сложа нататък :D
jimikukuruku

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Ное 15, 2009 8:24 am

Добре си се насочил, баце, само виж по-нагоре в таа тема бате Любо кво беше дал относно размерите на рамката и го съобрази с твойте ТТ данни. Но тва са подробности, ти вече знаеш най-важното, шосейката рулира на пътя! Одобрявам и избора ти на Тиагра, а за бреветите може да се подготвиш в рамките на софийската група, ние имаме различни секции на географски принцип, както и на скоростен. Дон`т уори! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот jimikukuruku » Нед Ное 15, 2009 8:45 am

Ами четох много за всички тея размери и бла-бла. За днес имам уговорка да ми дадат колелото да го покарам малко и да преценя дали ми е удобен размера. Когато седнах на него, ми се видя по-удобно от всичко карано от мен досега. Проблемът е, че пълната преценка ще стане след повечко километри, а тогава вече ще съм си го купил :beer:
jimikukuruku

Мнениеот sportacus » Нед Ное 15, 2009 8:48 am

jimikukuruku написа:Ами четох много за всички тея размери и бла-бла. За днес имам уговорка да ми дадат колелото да го покарам малко и да преценя дали ми е удобен размера. Когато седнах на него, ми се видя по-удобно от всичко карано от мен досега. Проблемът е, че пълната преценка ще стане след повечко километри, а тогава вече ще съм си го купил :beer:

Ако имаш опция - нека да те види някой отстрани (магазинер на колела който разбира) или някой разбирач!
Ти няма как да се прецениш правилно на ново колело ........
От мерака който имаш - всяко на което се качиш ще ти се струва удобно!
Успех
Аватар
sportacus

Мнениеот Митко Ruse » Нед Ное 15, 2009 8:59 am

Много ми хареса този пост.
Ако имаш опция - нека да те види някой отстрани (магазинер на колела който разбира) или някой разбирач!
Ти няма как да се прецениш правилно на ново колело ........
От мерака който имаш - всяко на което се качиш ще ти се струва удобно!
Успех

И конструктивно.
Митко Ruse

Мнениеот МИКИ МАУС » Нед Ное 15, 2009 3:51 pm

НЕ ЧЕ МНОГО РАЗБИРАМ, НО ЛИДЕР... ИЗБЯГВАЙ
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Ное 15, 2009 4:15 pm

МИКИ МАУС написа: НЕ ЧЕ МНОГО РАЗБИРАМ, НО ЛИДЕР... ИЗБЯГВАЙ

Абе и за Крос така говорехме, ама един наш съфорумник е много доволен от Raleigh-чето. Направо стана ТИТАН-а на шосето!
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Нед Ное 15, 2009 4:19 pm

То за 390 лв си струва само заради тиаграта , и като за начало да имаш кво да търкаляш е супер , пък после ще смениш рамката и вилката , каплите и всичко което трябва :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот aspelozen » Нед Ное 15, 2009 4:22 pm

Според мен ако си харесал Лидер стисни още малко за Race-ace ,че е с карбонова вилка,а и ми се вижда малко по събран/поне тоя модел съм го виждал само на картинка/,докато Race ace имах възможността да го карам и мисля,че върви много добре.Ако избереш тоя поне се замисли да му смениш един хубав ден вилката с карбонова.Успех
aspelozen

Мнениеот jimikukuruku » Нед Ное 15, 2009 6:11 pm

Благодаря много за мненията на всички! По принцип следя темата от самото начало и съм взел впредвид и предишните съвети към другите новаци като мен. Днес пробвах колелото и въпреки че още не съм му свикнал, карането му е комбинация между удобното въртене на байка ми с много предавки, дори тук са повече, и скоростните възможности на старичкото ми Старт-шосе с не много кадърно (но не от мен!) сложени лепенки на Пежо - като се замислих, не вярвам все пак да не сте го разпознали? Та взех решението и до няколко дни ще го купя. Дори и да не е най-хубавото, за мен в момента дори е в повече. Ако си взема нещо по-хубаво, все едно начинаещ шофьор да се качи на кола за Формула 1 - няма да може да използва възможностите и, а и за колата жалко. За двете години гаранция на рамката ще имам време да влезна повече в час и тогава ще му мисля дали има нужда от ъпгрейд. Лично според мен за един аматьор в България това колело е дори повече от необходимото. И имам чувството, че ще кача Бистрица поне два пъти по-леко от днес, което ще опитам при първа възможност. Въобще от тук нататък редовно каране му е майката и може и да се засечем някой ден.
jimikukuruku

Мнениеот bokicha » Нед Ное 15, 2009 6:14 pm

jimikukuruku написа:... Въобще от тук нататък редовно каране му е майката и може и да се засечем някой ден.

:thumb:
Аватар
bokicha

Мнениеот stilo » Нед Ное 15, 2009 10:03 pm

Малко късно, но пускам колелото дето исках да ти обясня на Бистрица.
http://yessbikes.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=53
Аватар
stilo

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Ное 16, 2009 8:01 am

http://yessbikes.com/index.php?page=sho ... &Itemid=53

И аз да се включа:) Добро ли е това колело? От няколко дни го гледам и се чудя между него, Драг блейд и Спринт Индианаполис.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот stilo » Пон Ное 16, 2009 8:17 am

За бюджетно решение в чесането на колоездачната краста във втора и трета възраст това колело е повече от достатъчно. Леко върви и става безотказно след известни настройки след първите няколкостотин километра. Веднага след покупката тябва да се смени гумената лента под вътрешните гуми с по-здрава и неразтегателна пластмасова. Това ще ти спести много пари от лепенки за гуми, тъй като в меката лента се образуват балони и съответно се пукат вътрешно гумите. Здравите ленти са по 3-4 лева а времето за смяната им е до 5 мин на гума.
След две-три карания е добре да се регулират жилата на командите и спирачките - профилактична процедура, гарантираща ти спокойно превключване на предавките. Хлабините се получават от първоначалното напасване на веригата. Същото упражнение се повтаря след 100 км. и колелото става наистина добро.
Аватар
stilo

Мнениеот Lyubo » Пон Ное 16, 2009 9:56 am

Така...... понеже бях един от активните в темата - тя за мен е вече "Затворена страница" :D , защото е те това е вече е на път към мен .......

http://www.tredz.co.uk/.Bianchi-C2C-Via ... _30164.htm

комплектовано с ето тея педалчета..........

http://www.evanscycles.com/products/loo ... --ec019239

и може би този уикенд ще е готово да покорява Русенските баири (като за начало........бутано :D :beer: )
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Ное 16, 2009 10:12 am

Честито, баце! Включвай се в групата на мастър Митко и догодина те чекаме на софийския бревет! Със здраве да си го караш! :wavey:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Пон Ное 16, 2009 1:31 pm

Честито за колелцето. Голямо дебнене те очкава по Русенските баири :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот jimikukuruku » Вто Ное 17, 2009 4:08 am

stilo написа:За бюджетно решение в чесането на колоездачната краста във втора и трета възраст това колело е повече от достатъчно. Леко върви и става безотказно след известни настройки след първите няколкостотин километра. Веднага след покупката тябва да се смени гумената лента под вътрешните гуми с по-здрава и неразтегателна пластмасова. Това ще ти спести много пари от лепенки за гуми, тъй като в меката лента се образуват балони и съответно се пукат вътрешно гумите. Здравите ленти са по 3-4 лева а времето за смяната им е до 5 мин на гума.
След две-три карания е добре да се регулират жилата на командите и спирачките - профилактична процедура, гарантираща ти спокойно превключване на предавките. Хлабините се получават от първоначалното напасване на веригата. Същото упражнение се повтаря след 100 км. и колелото става наистина добро.

Предполагам, че и за мен важат тези съвети? Като гледам, гумите и каплите май са еднакви и при моя модел, дето още не съм си взел. Тези гумени ленти такива ли са при всички нови колела?
jimikukuruku

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 17, 2009 9:44 am

ivan_radev1 написа:

И аз да се включа:) Добро ли е това колело? От няколко дни го гледам и се чудя между него, Драг блейд и Спринт Индианаполис.

Моя милост кара CPR racer и искам да отбележа че разлика между индианаполис и рейсъра НЯМА , само боята и лепенките са различни.
Единствената пречка , която срещнах е че курбела е с плочи 42/52 а касетата 23-13 , което ще рече че на баирите с предавката 23-42 ще ти е доста зор , аз просто смених плочата 42 с 39 и сега ми се супер. Първите 100-200км е малко по шантаво докато улегне всичко. Както отбеляза баце Стило требе да смениш бандажите. Гумите също не са много добри , но стават като за начало. Моето колело е на около 1000-1100 км и задната гума е поизтъркана и в момента е на около 60-70% :) Седалката е удобна , но не и за много дълги карания , точно затова вчера си купих нова , която нямам търпение да сложа :) А бе като цяло колелото върви много добре за парите си.

Не се прецаквай с Блейда в НИКАКЪВ случай, да дадеш толкова пари за това колело си е престъпление - сора седмица си е отврат.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Grash » Вто Ное 17, 2009 9:49 am

Хайде да не преувеличаваме. Имам над 6000 километра на Блейд със Sora седмица и не съм имал и един проблем. Иначе за цената, наистина не е най-изгодният вариант в момента, за което са си виновни от Веломания.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот jimikukuruku » Вто Ное 17, 2009 1:43 pm

Neo_92 написа:
ivan_radev1 написа:

Моя милост кара CPR racer и искам да отбележа че разлика между индианаполис и рейсъра НЯМА , само боята и лепенките са различни.
Единствената пречка , която срещнах е че курбела е с плочи 42/52 а касетата 23-13 , което ще рече че на баирите с предавката 23-42 ще ти е доста зор , аз просто смених плочата 42 с 39 и сега ми се супер. Първите 100-200км е малко по шантаво докато улегне всичко. Както отбеляза баце Стило требе да смениш бандажите. Гумите също не са много добри , но стават като за начало. Моето колело е на около 1000-1100 км и задната гума е поизтъркана и в момента е на около 60-70% :) Седалката е удобна , но не и за много дълги карания , точно затова вчера си купих нова , която нямам търпение да сложа :) А бе като цяло колелото върви много добре за парите си.

Не се прецаквай с Блейда в НИКАКЪВ случай, да дадеш толкова пари за това колело си е престъпление - сора седмица си е отврат.

Лично за мен това е още една причина за избора на Тиагра. Ще имам 3 плочи 50/39/30 и касета нещо между 11-25 и 14-25 (колко точно е ще видя, като си вземам колелото). Което ще ми позволи да поддържам каданс, какъвто със Старт шосето на як баир ми е невъзможно. Още нямам голям опит, но според мен това ще ми олекоти значително катеренето.
jimikukuruku

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене