azze написа:Като се замисля за XC само предна би ми била достатъчна май.
azze написа:...Хайде някой, който знае, да ни каже...
i love bikes написа:azze написа:...Хайде някой, който знае, да ни каже...
Както споменах по-горе не може без контра.![]()
Най-вероятно главината е без свободен ход, както при някои модели на ON-ONE.
Освен това според мен си има положителни страни, ако е с контра, визирайки колело за ХЦ. Например при спускане вместо да спреш да въртиш, ти се налага да го правиш, което е полезно за мускулите на краката при каране... 'Щото спреш ли...
i love bikes написа:Както споменах по-горе не може без контра.![]()
Най-вероятно главината е без свободен ход, както при някои модели на ON-ONE.
Освен това според мен си има положителни страни, ако е с контра, визирайки колело за ХЦ. Например при спускане вместо да спреш да въртиш, ти се налага да го правиш, което е полезно за мускулите на краката при каране... 'Щото спреш ли...
kopche написа:А за това колело само производителя може да разкаже какво е мислил когато е проспал задната спирачка.
SkidRow написа:Дайте да видим самите оферти, тук гледаме само снимките??? Може спирачките да са по избор.
dudelgrincen написа:2.ако караш само с една спирачка-то по-добре това да е задната-тъй като можеш да блокираш задното колело лесно...
според мен пишеш един email на производителя или дистрибутора и положението се изяснява
dudelgrincen написа:Ама то акъл трябва
Roaster brake bicycles are generally equipped with a single cog and chainwheel and use a ½" chain. However, there have been several models of coaster brake hubs with derailleurs in the past, most notably the Sachs 2x3. These use special extra-short derailleurs which both can stand up to the rigors of being straighted out frequently and don't require an excessive amount of reverse pedal rotation before the brake engages.
dudelgrincen написа:това и баба го знае,че в предното колело има около 5-10 пъти повече тяга.Ако ще караш само с една спирачка по-безопасно е това да е задната.Не знам какво има да се спори толкова.Което си е така си е така.
1.може и без спирачки-първите велосипеди са били такива-но е опасно
dudelgrincen написа:това и баба го знае,че в предното колело има около 5-10 пъти повече тяга.Ако ще караш само с една спирачка по-безопасно е това да е задната.Не знам какво има да се спори толкова.Което си е така си е така.
biker-kj написа:Иначе на времето Сопота съм го пускал само с предна ,ама само със задна и пари да ми даваш не бих!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 346 госта