Шосейни очила (висок клас)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Шосейни очила (висок клас)

Мнениеот sportacus » Вто Май 19, 2009 7:13 am

Здравейте,
Искам да помоля ако някой е виждал някъде шосейни очила от висок клас (визирам нещо марково от сорта на Giro и Oakley - нещо от сорта).
Тези на Shimano ги знам, така че говорим за други.
Интересува ме качеството на плаката която се използва тъй като имам проблем с очите на слънце.

Благодаря :magnify:
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Re: Шосейни очила (висок клас)

Мнениеот STAFF » Вто Май 19, 2009 9:07 am

"Виждал някъде" в какъв смисъл? Някъде в България ли?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот sportacus » Вто Май 19, 2009 10:13 am

STAFF написа:"Виждал някъде" в какъв смисъл? Някъде в България ли?

По-скоро в София.
Спомням си че бях виждал някъде висок клас от Oakley - но постоянно се менят магазинте.

:)
Аватар
sportacus

Мнениеот STAFF » Вто Май 19, 2009 10:39 am

sportacus написа:
STAFF написа:"Виждал някъде" в какъв смисъл? Някъде в България ли?

По-скоро в София.
Спомням си че бях виждал някъде висок клас от Oakley - но постоянно се менят магазинте.

:)

Имаше магазин на завод Витоша, който изчезна. Бих те посъветвал да си поръчаш един Radar от някой сайт и да си свиркаш... :)
Аватар
STAFF

Мнениеот sportacus » Вто Май 19, 2009 10:46 am

Точно за него имах предвид. Но онзи ден минавах с колата и ми се стори че всичко са променили. И май магазин вече няма.

п.с. Radar на Oakley ...... предполагам .... ? Ако за него говориш - да нещо такова съм харесал.
Аватар
sportacus

Мнениеот STAFF » Вто Май 19, 2009 11:00 am

За Oakley Radar става дума. Според мен този модел дава най-добри възможности за индивидуален избор за човек, който кара предимно шосе - предлагат се три основни типа и куп различни плаки, така че няма как да останеш недоволен при разумен подбор.
Аватар
STAFF

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Май 19, 2009 12:32 pm

:idea: http://www.izgodnobg.com/ceni/104997-Slanchevi-ochila-Oakley-Livestrong-Radar.php

иначе ето цялата колекция с хамерикански кинти http://oakley.com/category/1260
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Олеомак » Вто Май 19, 2009 8:00 pm

za6tovsenamen написа::idea: http://www.izgodnobg.com/ceni/104997-Slanchevi-ochila-Oakley-Livestrong-Radar.php

иначе ето цялата колекция с хамерикански кинти http://oakley.com/category/1260

Петстотин и десет лева за очила ?!?! ... хм ...
Вчера един мой познат закупи поредния си уникален италиански шосеен велосипед "Bianchi La Strada", модел 1984 г., в отличнo състояние и форма, както и с монтаж "Campagnolo", "Gipiemme", "Maillard" и "Sachs Huret". И всичко това за 400 лв ... хм ...
Странно нещо са очилата, още по-странно нещо са шосейните велосипеди-уникати, а най-странното нещо сме хората ... :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот brumbar » Вто Май 19, 2009 8:05 pm

Баце, порови се в ebay. Миналата година си взех Oakley Radar Path с вентилирани плаки за проветрение и съм много доволен. Недей храни БГ търговците. На мен ми излязоха около 175 USD с транспорта, като имаш предвид, че дойдоха цял комплект - с готин "case", документи, резервни гумички за носа - много са леки и направо забравям че ги нося, а за качеството на плаките няма какво да коментираме ... :bigeyes:
Само ще внимаваш какъв тип си вземаш, защото има с по тесни рамки за по-малки лица - водят се asian fit - и стоят малко по-високо на носа - аз си взех точно такива, защото мутричката ми е малка и много аеродинамична :D , но ти си търси стандратните. Най-хубаво, ако ги намериш в БГ само да ги пробваш да видиш как ще ти стоят и от там нататък действай през нета :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Вто Май 19, 2009 8:21 pm

brumbar написа:........да ги пробваш да видиш как ще ти стоят и от там нататък действай през нета :agree:

Да така е, тук е рязане на глави. Като си помисля кви пари съм оставил за очила ........ ме срязва там долу по джоба.... :D
Ама истината е че без да мериш не става. Точно за това исках да попитам кой къде е видял нещо читаво - пък ще го мислим.
Тия дни ще понаобиколя.
:offtopic:
Ще се видим ли на Узана? .......поне на старта де ..... :D
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Вто Май 19, 2009 9:51 pm

sportacus написа:

Ще се видим ли на Узана? .......поне на старта де ..... :D

Имам голямо желание да дойда - нали и за това ходих да карам там миналата седмица за да вида маршрута, ама по предварителни данни ще имам служебен ангажимент един от двата дни 30 или 31 - в София ще трябва да присъствам на едно събрание :bawling: А какъв план си бях направил ...тази седмица пак да повторя маршрута през Бузлуджа, Узана и Шипка, после да покатерим с вас на Белмекен в края на първата седмица на юни и да сме бомба за качването на Узана, както беше предварително запланувано за средата на юни, ама те решили да изтеглят старат по-рано :dontknow:
Ще видим, ако имам късмет може и да ми се размине това събрание.

Меду другото днес бях в страхотна форма и дигах доста прашоляк по наште баири, а и успях да сваля около 3 кг. от зимната си форма - демек сега съм 63-64 кила, а бойната ми форма е 61-62. А когато съм у бойната си форма обичам да се бъзикам с колегите колоездачи, като излезем да караме, я си качим баиро, па после се върнем обратно да ги заберем по отдолу, та като си разкопчеем единия крак и тъй катерим до горе на един цилиндър, а те пак не могат ни стигнат и само пръхтят и псуват :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Вто Май 19, 2009 10:08 pm

brumbar написа:.....Меду другото днес бях в страхотна форма и дигах доста прашоляк по наште баири, а и успях да сваля около 3 кг. от зимната си форма - демек сега съм 63-64 кила, а бойната ми форма е 61-62. А когато съм у бойната си форма обичам да се бъзикам с колегите колоездачи, като излезем да караме, я си качим баиро, па после се върнем обратно да ги заберем по отдолу, та като си разкопчеем единия крак и тъй катерим до горе на един цилиндър, а те пак не могат ни стигнат и само пръхтят и псуват :eyebrow:

То и самия старт не се знае кога и как (както забелязвам) ..... та нека да изчакаме.
За килограми няма да говорим ....... аз това имах и предвид ...... да се видим на старта :-) ..... до 31 като свалиш още 2-3 ..... нема да имаш стигане .......

При мене от самото начало дилемата винаги е била да крепим маса за фитнеса и да балансирам за колоезденето - ма то такава формула НЕМА!!! това са две различни неща .........
Но важното е кеф да има!!!! Аз няма да загърбя едното заради другото! :^:
Аватар
sportacus

Мнениеот badboy_pl » Сря Май 20, 2009 5:40 pm

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 186&lang=2
А тея добри ли са като качество?
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Мнениеот Grash » Сря Май 20, 2009 5:49 pm

Сигурно са добри, но надали ги има налични... все пак говорим за байк центъра :D Иначе за 0 лева би трябвало да е изгодна покупка :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Сря Май 20, 2009 5:58 pm

Мерси на всички за мненията и препоръките.
Днес все пак успях да намеря очилата който бях харесал, е вярно нямаше голям избор но все пак ги премерих и прецених.
Очилата които харесах са на Oakley Radar® Path™. За съжаление цените "тук" (~600-660лв.) в българско (някакъв магазин за спортни очила на бул. Патриарх Евтимий - част от една голяма верига магазини за очила) "малко" се различват от тези в USA ..... та сега образувам мисли дали да си режа главата или да търся начин да ги поръчвам.
:crazy:

Grash написа:.....надали ги има налични...

Има ги - днес бях там имат 2 нови модела - не са лоши - въпросът е на да ти паснат на лицето. Цената е около 160+/- 20лв не разбрах точно.
Последна промяна sportacus на Сря Май 20, 2009 6:53 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот badboy_pl » Сря Май 20, 2009 6:34 pm

Тези къде в Бг /Сф./ ги намери и на каква цена?
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Мнениеот BluE_Magic » Пон Ное 09, 2009 5:25 pm

Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот BluE_Magic » Пет Ное 13, 2009 8:23 pm

Някои да си е копувал очила от саита на окли :confused:
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот TREK_fan » Пет Ное 13, 2009 8:30 pm

BluE_Magic написа:Някои да си е копувал очила от саита на окли :confused:

Не,от еbay.com ето тези си купих миналата година:
http://www.oakley.com/pd/2024/8618?sliver

Рамката и плаката ми са различниот тези на линка!
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот BluE_Magic » Пет Ное 13, 2009 8:42 pm

Аз мисля да си земя радар ,но си ги правя на кустом точно такива каквито искам и ми излизат 170 долара и се чудех колко ли ще е и доставката и колко над тея 170 долара ще ми излезнат очилата :dontknow:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот madmartigan » Пет Ное 13, 2009 9:21 pm

BluE_Magic написа:Аз мисля да си земя радар ,но си ги правя на кустом точно такива каквито искам и ми излизат 170 долара и се чудех колко ли ще е и доставката и колко над тея 170 долара ще ми излезнат очилата :dontknow:

Около $30.
I feel the need... the need for speed!
Anger Management
Аватар
madmartigan

Рейтинг: 1440

Мнениеот BluE_Magic » Пет Ное 13, 2009 9:28 pm

Копувал ли си щото с 30$ и очилата стават 260 лева аз да не съм милионер :bawling: до 220-230 лева мога да дам ама повече вече ми идват :boggled: :( :V: :banghead:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот Grash » Пет Ное 13, 2009 9:50 pm

Дали ще дадеш 230 или 260, разликата е малка. Друг е въпросът, дали наистина ти трябват толкова скъпи очила, или можеш без проблем да ползваш и такива за до 100 лева.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот BluE_Magic » Пет Ное 13, 2009 9:54 pm

Ами за мен това са ми парите за 1 седмица .... И ако ми дойде 260 лева по добре да си зема ефтинки в момента съм в процес изчакване и без туй нямам достатъчно пари дано някой пазарувал да каже как стоят нещата :bowdown:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот madmartigan » Пет Ное 13, 2009 11:02 pm

BluE_Magic написа:Копувал ли си щото с 30$ и очилата стават 260 лева аз да не съм милионер :bawling: до 220-230 лева мога да дам ама повече вече ми идват :boggled: :( :V: :banghead:

Купих Oakley Radar Range от американския ebay. Доставката беше $27. Общо по тогавашния курс под 150 лв.
Сега погледнах пак и ако поръчаш от http://oakley.co.uk би трябвало да ти ги доставят под 15 лв.
Anger Management
Аватар
madmartigan

Мнениеот BluE_Magic » Съб Ное 14, 2009 7:30 pm

Всичко океи ,но от американския сайт ми излизат 170 долара а от англииския 130 лири и доставката е 5 лири което прави 135 ако лирата е 2,20 прави 290 лева :bawling:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот madmartigan » Съб Ное 14, 2009 7:39 pm

Такава е ситуацията с Custom варианта. Погледни в английския ebay. 200 разултата за Oakley Radar. Все ще се намери нещо, което да прилича на това, което търсиш.
Ето ти пример http://cgi.ebay.co.uk/OAKLEY-LIVESTRONG ... 5d26ed741c
Anger Management
Аватар
madmartigan

Мнениеот BluE_Magic » Съб Ное 14, 2009 7:44 pm

Бяла рамка задължително :beer: ще огледам и дано да намеря нещо ,но да ти каца аз много се притеснявам от тоя ебай защото един приятел се прецака ама ще видим още съм далеч от заветната сума :agree:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот brumbar » Съб Ное 14, 2009 8:30 pm

Не, че искам да те разубеждавам, но точно за бялата рамка масово се оплакват, че много бързо се излющвала боята :dontknow: Аз също много я харесвах, но определено този факт ме отказа.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот rarekin » Нед Ное 15, 2009 3:22 am

BluE_Magic написа:Бяла рамка задължително :beer: ще огледам и дано да намеря нещо ,но да ти каца аз много се притеснявам от тоя ебай защото един приятел се прецака ама ще видим още съм далеч от заветната сума :agree:

Не знам дали си го взел предвид, но е МНОГО по-важно какви плаки ще трябва да използваш, отколкото какъв цвят ще ти бъде рамката на очилата, не мислиш ли? Освен това стои и въпроса със закупуването на премиумен продукт, за който е добре да имаш начин да си поискаш гаранция, ако имаш проблем, а това рядко може да стане, ако си го купиш от Ебея. ;)

Първото ти го казвам, защото като гледам в каква цена си се прицелил ми се струва, че се водиш повече по марката отколкото по това какво искаш от нея. Custom , ала-бала, в това няма нищо лошо, но си определи какви са ти приоритетите - ще манекенстваш или ще си пазиш очите.
Второто ти го казвам, за да не си после от групата, дето като получат дефект в скъпа екипировка и производителя не им уважи (понякога основателните) претенции, опищяват какви боклуци са тия (от) Oakley.

Последно - много е възможно от Щатите да ти обмитят официална пратка (а друг начин няма, ако поръчваш от официален Е-shop) ако надвишава някаква определена сума (провери колко е, за да нямаш изненади). Освен това не разбирам аргументите ти - готов си да плащаш за Custom (което ти вдига цената, без да добавяш качество) но се оплакваш, че от Англия ще ти дойдат на 30 лв. повече от колкото от Щатите.
Също така - тръгнал си да купуваш едни от най-скъпите очила на пазара, но не си сигурен, че искаш да похарчиш парите за тях. Съвета ми в този случай е да послушаш хората, които те съветват да си вземеш нещо по-евтино, което да ти върши същата работа на цената на дребни неудобства.

Иначе винаги има CRC.com където предлагат както по-евтини, така и по-скъпи варианти на модела.

Успех с търсенето!

@brumbar

Лющещата се боя си е нормален повод за гаранционна претенция. :)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Следваща

Назад към Други видове колоездене